|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ruby Rose jakie te kosmetyki są?
cienie rr były moimi pierwszymi cieniami i do tej pory mam do nich sentyment
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to zupełnie nie dla mnie wybrałam chyba najlepszą (gdzie tych kolorków było najmniej) i czekam na paczuszkę
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Przyczajenie
|
dziewczeta rzeczywiscie ryby rose sa nie trwale, kolory ladnie prezentuja sie ale na palecie- nie na oku. polecam inglota cienie. ostatnio kupilam podwojny cien czarno-bialy w h&m, naprawde super! pieknie blyszcza, dlugo sie trzymaja! cena -15zl
z tych tanszych kosmetykow to fajniejse od RR ma Vollare, zwlaszcza kuleczki brazujace, tanie-5zl ale piekne |
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
ja z ruby rose mam tylko jeden cień: to ten w dwóch odcieniach fioletu: Bardzo aldnie na oczach wyglada: taki nasycony kolor
w tamte wakacje kupiłam 2 grube kredki z brokatową etykieta - nie byłam z nich zadowolona
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
zrezygnowałam z pudru rr
ale TZ kupił mi ados i jest ok chyba mają tylko 4 wersje kolorystyczne
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja dołączę do grona nie-zachwyconych. ani rr, ani vollare (mówiąc o cieniach) mnie nie zachwyca tak, jak pozostałe wizażanki. Po pierwsze dlatego, ze przed samym zakupem były zachwyty, wiec podświadomie pewnie oczekiwałam niewiadomo czego
.Mam rr paletkę 48, dokładnie taką jak na fotce. Kupiłam, bo dopiero raczkuję w kwestiach makijażu i to miało być na próbę kolorów- żeby sprawdzić, które mi lepiej pasują, jak je cieniować itp. Niestety, o tym mogę zapomnieć . Właściwie do użytku nadaje się kilka, wyjdzie z tego może z 8 kolorów? Reszta jest albo za jasna, albo w ogóle niewidoczna, albo identyczna jak pozostałe .Trzymać też się nie trzyma najlepiej, właściwie to zaraz "znika". Na bazę próbowałam, ale nic- spróbuję jeszcze na bazę z pudrem, bo fakt, coś z ta bazą jest nie tak .Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
kurde teraz to ja juz sama nie wiem co jest lepsze
![]() bo kiedys uzywałam rr puki mi ich mama nie rozsypała:/ potem kupiłam sobie Wibo no i nie sa najgorsze , trzymaja sie dłuuugo na oku ale kolor brązu(szukałam takie bardzo głebokiego prawie czarnego ale brązu) jest troche mizerny:/ niestety ne bylo testerow i kupowałam "na slepo" no ale jak sie troche wysile i "podłubie" troche dłuze gąbeczka to jest "troce "ciemniejszy" ![]() ogolnie to wg mnie te z rr sa troche bublowante:/ nie mowie ze wibo lepsze ale one chociaz sie tzrymaja torche na oku a te z rr to zaraz sie roluja
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem jak jest u was
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Dzieki Ollinka ale w porownaniu z tzm co robia niektore dziewczny (mówię tu o takim właśnie porządkowaniu i zbieraniu wszystkiego do kupy) to i tak nic
Edytowane przez agacior89 Czas edycji: 2007-07-26 o 21:22 |
|
|
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie narzekam,ale po dlugim dniu w pracy (po ok 10-12 godzinach) cienie u mnie wymagają poprawek (troszkę się rolują,troszkę znikają z powieki).Ale nie narzekam,bo tak trzymają się bez zadnej bazy i bez podkładu.Czyli jest nieźle
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam paletke 48 cieni do powiek i chyba jestem jedna z nielicznych co sa srednio zadowolone z tej firmy. Cienie po nalozeniu sa bardzo nietrwale, po ok 1 h zaczynaja sie zbierac w zgieciach powiek. Po ok 3h mam uczucie ciezkosci powiek i oczy zaczynaja mi lzawic. Brokat w nich zawarty jest przeogromniasty, jakby kto wsypal taki zwykly srebrny dekoracyjny.
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tej z bazą (isa dora+puder) jeszcze się trzymał... Niestety dalej nie testowałam bo rodzic wrócił (a ja cudacznie wyglądałam z grubą warstwą filetu na powiekach )
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
ja na bazie art deco uzywam i trzymaja sie az zmyje (po 10-12 h mozna troche poprawic, bo mi sie scieraja ponizej brwi:/ nie wiem czemu
)
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja mam paletę 48 cieni do powiek. Były tanie, więc sie skusiłam ![]() Kolory sa mocno perłowe. Na podkładzie trzymają się dość długo - cały dzień bez poprawek. Sposobem na intensywniejsze kolory jest nakładanie na mokro (mój sposób: nałożyć warstwę cieńką na sucho, zwilżyć lekko powiekę, mokrym palem/pacynką nakładać znów cień) i nakładanie palcem. Do cieniowania nadają się słabo, ale jeżeli używacie RR i innego cienia - efekt jest ok ![]() Oto moje doświadczenie - z pudrami itp nie miałam, ale chyba lepiej używać fluidów i pudrów lepszej jakości.
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać - w mojej opinii lepszej jakości (troszkę), a w tej samej cenie są kosmetyki Miss Rose czy coś w tym stylu - mają intensywniejsze kolory, kupiłam ogromna paletę koleżance na 18 i czasami od niej pożyczam
Przetrwały całą studniówkę bez bazy.
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#231 |
|
BAN stały
|
Duży wybór jest tez w sklepach typu ''4,50 zł'', ''Wszystko za 5 zł''
![]() U mnie są kredki czarne do oczu za 1 zł, masa cieni, podkładów, kuleczek, pudrów, tusze. Sama się ostatnio zdziwiłam, że aż tyle tego mają. Jeszcze z Cantare i inne tego typu. Ja mam legendarny sypki cień z RR - piękny!!! Oraz kuleczki (róż, bronzer) z RR oraz Cantare POLECAM
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszecie,ze u Was w sklepach "Wszystko po 5 zł" nie ma problemu z dostaniem różnych tego typu kosmetyków,a ja jak dotąd trafiłam tylko na 1 sklep względnie zaopatrzony (trochę Vollare i Cantare).A chyba już w ponad 10 byłam
|
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze, że kosmetyki drogeryjne zaczynają mieć ładne, estetyczne opakowania. Jaka to jest ta kredka 3w1?
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
; co do pudru w sztyfcie to wiadomo - dobrze kryje (jednak to podkład sztyfcie), ale napewno nie błyszczy się po nim twarz jak po dermacolu. Pytałam się o skład to dziewczyny powiedziały że może zapchać i to łatwo. Ja wziełam jasny kolor i na lato jest nie dobry, użyłam go tylko z raz czy dwa, mnie jeszcze nie zapchał ale mało używałam. Zobaczymy co będzie póżniej. Trochę się boję
|
||
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
a mi kolezanka nawiozla sporą ilość RR z Włoch. z kredki są ok, ale bez rewelacji... kredka jak kredka
. A cienie są fajne, jeżeli mam możliwość "podreperowania" co jakis czas makijażu. poza tym, gdy nakładam je na powieke, sypią się po policzkach i musze robić to bardzo ostrożnie. ale mimo to i tak jestem z nich zadowolona ![]() oferują bogatą gamę barw.... od koloru do wyboru
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem jak za taka cenę cienie są naprawdę dobre i maja ciekawe kolory
a trwałość pamiętajmy że zależy także od typu naszej skóry ... a co powiecie na temat ich błyszczyków jakoś nie mogę sie przełamać ...
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam palete 77 cieni z RR i jestem zadowolona
na poczatku myslalam, ze nie beda takie ladne jak na palecie, ale milo sie rozczarowalam, bo sa suuper i na pewno nie zaluje, ze je zamowilam (allegro)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
A wyprobowywal ktos puder w kulkach RR?Podobno jakas nowosc
Wygladaja fajnie,zwlaszcza 1 kolorek-kolki rozowe i fioletowe Cos idealnie dla mnie
|
|
|
|
|
#239 |
|
zielony stworek
|
Ja RR testowałam tylko lakier w takiej butleczce ala Helena Rubinstein.
No straszny normalnie!!Kolor niejednolity(jakby nie do konca wymieszana farba),śmierdzal ponadprzecietnie(bleee),p ędzelek z wychodzącymi włoskami,nie dało się zaaplikować porządnie tylko się smugi robiły. Odradzam
|
|
|
|
|
#240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mam jeden ale nie jestem zadowolona, z pędzelkiem ok, nie jest śmierdzący ale mam go na paznokciach góra 3 godziny.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.

Strasznie polubiłam te cienie, tylko u mnie są w 2 miejscach i rzadko kiedy te kolory co chcę, zwykle jakieś brązy, fiolety morskie, niebieskie. A ja szukam żółci, pomarańczy, ciepłych ostrych róży i jeszcze takie miedziano-bordo
Widziałam je w jakimś sklepiku internetowym ale na bazarkach jeszcze nie 
wybrałam chyba najlepszą (gdzie tych kolorków było najmniej) i czekam na paczuszkę
ale TZ kupił mi ados i jest ok 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
pytam bo mam zamiar zakupic jakis w kolorze brazu 

Zapraszam