Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-18, 20:07   #3091
anusiakkk30
Raczkowanie

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez mika456 Pokaż wiadomość
Czy możecie mi powiedzieć czy jak już te umowe stazowa podpisze to rozpoczynam staż w trybie hmm natychmiastowym ?
Dostalam dzis wiadomosc od UP, ze do konca tego tygodnia zapraszaja mnie w celu podpisania umowy, jak bylam ostatnio w urzedzie to umawialismy sie na 27.02.
I teraz mam maly problem poniewaz nie spodziewalam sie ze to jednak ruszy tak szybko i bylam w pelni nastawiona na to ze rozpoczne staz od marca i zaplanowalam cos waznego na przyszly tydzien. Oczywiscie jak trzeba bedzie to odwolam... Jednak czy oni tak moga zrobic ze najpierw w sumie obiecywali staz od marca, podpisanie umowy 27.02, a jutro jak tam pojade moga mi powiedziec ze od piatku zaczynam ? Czy ewentualnie ja mam jakikolwiek wplyw na terminy, moge np. poprosic ze chcialabym zaczac od poczatku marca, czy lepiej w ogole w tej kwestii sie nie odzywac ?
sądze ze z nimi lepiej nie kombinowac bo oni jescez zorbia tak ze uznaja to za rezygnacje ze stazu ;/;/ tez mialam zaplanowany wyjazd za tydzine ale dostalam prace i jestem wdzieczna bo mnie przyjela od razu a innych ludzi którzy skladali cv nawet nie rozpatrywala szefowa.... "bierz jak ci daja" a gdzie masz staz? na jak długo? pod kierunek??
anusiakkk30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 20:24   #3092
mika456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusiakkk30 Pokaż wiadomość
sądze ze z nimi lepiej nie kombinowac bo oni jescez zorbia tak ze uznaja to za rezygnacje ze stazu ;/;/ tez mialam zaplanowany wyjazd za tydzine ale dostalam prace i jestem wdzieczna bo mnie przyjela od razu a innych ludzi którzy skladali cv nawet nie rozpatrywala szefowa.... "bierz jak ci daja" a gdzie masz staz? na jak długo? pod kierunek??
Wlasnie ja nic nie wiem co do dlugosci tego stazu, nikt mnie nie poinformowal o tym, pewnie dopiero jak dostane umowe to tam wszelkie terminy beda okreslone. Jak skladalam zaswiadczenie lekarskie i pytalam o dlugosc mojego stazu to osoba ktora je ode mnie odbierala nie umiala mi odpowiedziec.

Staz mam w Zakladzie Karnym w kadrach, nie jest to staz pod moj kierunek, bo ja skonczylam turystyke. Miejsce stazu zalatwilam sobie sama i chetnie bym tam w ogole zostala jako normalny pracownik hehe

Zastanawiam sie jak to po prostu wyglada bo tak jak pisalam wczesniej staz mialam miec od marca, umowe mialam podpisywac pod koniec miesiaca i nie wiem czy oni teraz od razu beda chcieli zebym zaczela czy moze rozpoczne tak jak sie umawialismy od poczatku nowego miesiaca... Wiadomo w kazdym PUP jest inaczej, wiec nikt nie da mi tu odpowiedzi - pewniaka, pytam z ciekawosci jak to wygladalo u osob ktore albo sa po stazu, albo wtrakcie
Czy się odnajdą gdy znów będziesz...?"
mika456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 21:28   #3093
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

ja nie miałam żadnego wpływu na termin rozpoczęcia stażu, termin ustalany był dla kilku osób jednocześnie, ktore zaczynały staz w tym terminie w tej instytucji, był on ustalony w momencie kiedy informowano mnie o konieczności zgloszenia się na badania, choć ja dowiedziałam się o tym dopiero odbierając skierowanie na staż. generalnie od telefonu z UP musiałam być dyspozycyjna i moje plany poszły sobie.. w piatek był telefon z UP a w środę byłam już na stażu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 21:44   #3094
mika456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja nie miałam żadnego wpływu na termin rozpoczęcia stażu, termin ustalany był dla kilku osób jednocześnie, ktore zaczynały staz w tym terminie w tej instytucji, był on ustalony w momencie kiedy informowano mnie o konieczności zgloszenia się na badania, choć ja dowiedziałam się o tym dopiero odbierając skierowanie na staż. generalnie od telefonu z UP musiałam być dyspozycyjna i moje plany poszły sobie.. w piatek był telefon z UP a w środę byłam już na stażu.
U mnie jest tak, ze zaczynam ten staz sama, tzn tak mnie poinformowano w ZK jak bylam tam jakis tydzien temu, choc w sumie szkoda byloby razniej jednak z kims .
Z tego co w ogole piszecie u Was nie bylo czegos takiego jak wyznaczanie terminu podpisania umowy prawda ?
Ja go dostalam jak juz wspominalam na 27.02 i jak mi urzedniczka dawala te kartke to mowila ze w razie gdyby umowa byla do podpisania wczesniej to oni zadzwonia, no ale wlasnie nie wiem czy to sie wiaze tylko z szybszym podpisaniem papierow, czy tez z wczesniejszym rozpoczeciem tego stazu.
Staz jest dla mnie wazny, ale wlasnie doslownie kilka chwil przed telefonem z UP zdazylismy kupic sobie bilety na koncert ktory bedzie w sporo oddalonym od mojego miescie, korzystajac ze bede miala jeszcze wolne, a tu ciach tel z urzedu . Oczywiscie zrezygnuje z tego w razie czego, no ale coz, w poniedzialek gadalam z pania w UP i mowila ze marzec jest najbardziej realnym miesiacem, a tu sie tak pospieszyli
Stary 2009-02-19, 11:21   #3095
MissKiss
Raczkowanie

halo, a ja dzis bylam w PUP w czestochowie sie zarejestrować jako bezrobotna
ale dziewczyny mowie wam, jakie kolejkiiiii ja bylam o 6.20 a juz przedemna bylo 51 osób a myslalam ze wczas wyjechałam i ze zdarze...A tu zonk! Ale w srodku szybko szło, nawet 1 osoba na minute bylo, ale pozniej cos zwolniło...Szkoda tylko ze troszke zmarzłam w środku...I o 11 wrocilam do domku..To nawet ok. A teraz jakis stażyk by sie przydał
MissKiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 11:26   #3096
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissKiss Pokaż wiadomość
halo, a ja dzis bylam w PUP w czestochowie sie zarejestrować jako bezrobotna
ale dziewczyny mowie wam, jakie kolejkiiiii ja bylam o 6.20 a juz przedemna bylo 51 osób a myslalam ze wczas wyjechałam i ze zdarze...A tu zonk! Ale w srodku szybko szło, nawet 1 osoba na minute bylo, ale pozniej cos zwolniło...Szkoda tylko ze troszke zmarzłam w środku...I o 11 wrocilam do domku..To nawet ok. A teraz jakis stażyk by sie przydał
Bo wlasnie byłaś za wczesnie Ja zawsze jeździłam po 11 i nie było juz kolejek

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 11:37   #3097
lenaaa741
Przyczajenie

Witam! Mam pytanie. W 2007 roku w listopadzie zaczelam staz i mialam go do 30 czerwca 2008. Po stazu pracowalam tylko w pewnej firmie na umowe zlecenie niecale dwa miesiace, ale to nie mialo zwiazku ze stazem. Czy teraz w tym roku mogłabym dostać staż jeszcze raz ale w innym miejscu? Pozdrawiam!
lenaaa741 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 12:05   #3098
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
U mnie jest tak, ze zaczynam ten staz sama, tzn tak mnie poinformowano w ZK jak bylam tam jakis tydzien temu, choc w sumie szkoda byloby razniej jednak z kims .
Z tego co w ogole piszecie u Was nie bylo czegos takiego jak wyznaczanie terminu podpisania umowy prawda ?
Ja go dostalam jak juz wspominalam na 27.02 i jak mi urzedniczka dawala te kartke to mowila ze w razie gdyby umowa byla do podpisania wczesniej to oni zadzwonia, no ale wlasnie nie wiem czy to sie wiaze tylko z szybszym podpisaniem papierow, czy tez z wczesniejszym rozpoczeciem tego stazu.
Staz jest dla mnie wazny, ale wlasnie doslownie kilka chwil przed telefonem z UP zdazylismy kupic sobie bilety na koncert ktory bedzie w sporo oddalonym od mojego miescie, korzystajac ze bede miala jeszcze wolne, a tu ciach tel z urzedu . Oczywiscie zrezygnuje z tego w razie czego, no ale coz, w poniedzialek gadalam z pania w UP i mowila ze marzec jest najbardziej realnym miesiacem, a tu sie tak pospieszyli
u mnie nie było czegoś takiego, dostałam tylko skierowanie na staż i poszłam. u ciebie w ogóle inaczej jest. u mnie od tel z UP wszystko trwało 4 dni i już na stażu siedziałam. a tobie wyznaczają odległe terminy. być może wcześniej będziesz miała podpisaną umowę. z UP nigdy nic nie wiadomo. ja też teraz czekam, bo podobno w tym/nast tygodniu mają być rozdizelane staże w UP i liczę się z telefonem z UP w tej sprawie i też nic sobie zaplanować już nie mogę.
Stary 2009-02-19, 13:12   #3099
mika456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lenaaa741 Pokaż wiadomość
Witam! Mam pytanie. W 2007 roku w listopadzie zaczelam staz i mialam go do 30 czerwca 2008. Po stazu pracowalam tylko w pewnej firmie na umowe zlecenie niecale dwa miesiace, ale to nie mialo zwiazku ze stazem. Czy teraz w tym roku mogłabym dostać staż jeszcze raz ale w innym miejscu? Pozdrawiam!

Nie wiem jak dokladnie to wyglada, ale ja przez cale 3 lata pracowalam dorywczo na umowe zlecenie podczas studiow i nie bylo to przeciwwskazaniem do stazu, wiec mysle i Ty moglabys sie o niego znow starac.

Cytat:
u mnie nie było czegoś takiego, dostałam tylko skierowanie na staż i poszłam. u ciebie w ogóle inaczej jest. u mnie od tel z UP wszystko trwało 4 dni i już na stażu siedziałam. a tobie wyznaczają odległe terminy. być może wcześniej będziesz miała podpisaną umowę. z UP nigdy nic nie wiadomo. ja też teraz czekam, bo podobno w tym/nast tygodniu mają być rozdizelane staże w UP i liczę się z telefonem z UP w tej sprawie i też nic sobie zaplanować już nie mogę.
No wlasnie, Ty mowisz o 4 dniach, a ja skierowanie na staz dostalam dokladnie 10 lutego i od tamtej pory nic sie znaczacego nie wydarzylo . Widac wlasnie jak roznie te urzedy pracuja, kazdy ma jakies inne swoje reguly, jutro jade do UP i sie dowiem wszystkiego
Stary 2009-02-19, 16:20   #3100
bm1984
Przyczajenie

Do mnie zadzwonili w czwartek zebym w piatek przyszla na badania i podpisac umowe a w poniedzialek juz rozpoczynalam staz!!!Dobrze ze chociaz weekend mialam na "osfojenie" sie z ta myslaAle jest ok,bardzo mili ludzie tylko nudze sie tam troche
Dostalam staż na 8miesiecy z europejskiego funduszu i proszę niech mi ktoś powie czy będę mogla go przedłużyć???Bo podobno tego europejskiego nie można?
bm1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 16:49   #3101
MissKiss
Raczkowanie

To szybko bm1984 dostałas staz tez bym tak chciała

No w sumie racja...moze i za wczas byłam..Ale widzicie jak to jest..kazdy mowi "badz wczesnie bo ci numerka nie statrczy"...Wiec bylam, ale i tak za pozno hih.No ale tez tak jest ze ponoc numerki mają do 100 albo wiecej troche...

A jak to dokladnie wygląda..Dzis sie zarejestrowałam, i ta pani mi dała termin na 5 marzec zeby sie stawić...A ja bym chciała o ten staz sie spytac, to moge isc wczesnie j i spytac czy maja jakies oferty, nie?

Edytowane przez MissKiss
Czas edycji: 2009-02-19 o 16:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 18:27   #3102
Katya
Raczkowanie

ciekawe na ile dostane ten swoj staz..

sa jakies akty prawne, przpisy gdzie mozna poczytac o stazu?
Katya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 19:23   #3103
bm1984
Przyczajenie

chyba nie ma żadnych akt prawnych regulujących staż ale można poczytać o nim na wzorze umowy jaką się podpisuje-ostatnio przypadkiem wpadla mi taka w oko jak coś szukałam w necie...jak znajdę podam adres!
Niech mi ktoś odpowie w końcu czym się różnią te fundusze o których pisalam!!!!

---------- Napisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Katya wpisz sobie w google "staż" to poczytasz sobie,a na samym dole pierwszej strony na niebiesko są poszczególne działy-regulamin stażu,rezygnacja,warunki, prawa stażysty....
bm1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 21:06   #3104
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A jak to dokladnie wygląda..Dzis sie zarejestrowałam, i ta pani mi dała termin na 5 marzec zeby sie stawić...A ja bym chciała o ten staz sie spytac, to moge isc wczesnie j i spytac czy maja jakies oferty, nie?
Mi po rejestracji ustalono termin na ok za tydzień. Możesz iść wcześniej i pytać, ale w wyznaczonym terminie też musisz pójść. Nie wiem tylko czy jak pójdziesz się pytać i przydzielili by ci wtedy jakikolwiek staż to czy mogłabyś odmówić, bo jakby nie bylo deklarujesz, że chcesz staż. może lepiej sama znajdź sobie instytucję, na której ci zależy? wiesz już gdzie chciałabyś mieć staż?
Stary 2009-02-19, 21:46   #3105
mika456
Raczkowanie

Cytat:
Mi po rejestracji ustalono termin na ok za tydzień. Możesz iść wcześniej i pytać, ale w wyznaczonym terminie też musisz pójść. Nie wiem tylko czy jak pójdziesz się pytać i przydzielili by ci wtedy jakikolwiek staż to czy mogłabyś odmówić, bo jakby nie bylo deklarujesz, że chcesz staż. może lepiej sama znajdź sobie instytucję, na której ci zależy? wiesz już gdzie chciałabyś mieć staż?
Ech te Wasze urzedy to dzialaja ekspresowo, ja termin tego spotkania mam wyznaczony na koncowke marca, a rejestrowalam sie dokladnie 23.12 ! Takze jakbym miala na nie czekac, to by jeszcze to troche trwalo .
Stary 2009-02-19, 22:41   #3106
Katya
Raczkowanie

[/COLOR]Katya wpisz sobie w google "staż" to poczytasz sobie,a na samym dole pierwszej strony na niebiesko są poszczególne działy-regulamin stażu,rezygnacja,warunki, prawa stażysty....[/QUOTE]

zalezy po ile masz wynikow na stronie ;p

czyli co ? nie ma czegfos takiego jak ustawa o stazu absolwenckim ? itp? masakra. gdzies czytalam, ze miaal sie pojawic taka ustawa bo to tej pory nie bylo jasnych przpisow i pracodawcy podpisywali na umowe o dzielo, umowe zlecenie!
Katya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 00:17   #3107
MissKiss
Raczkowanie

Cytat:
No cholerka w sumie racja..Musze sama szukać i to szybko bo jak mi dadzą jakies dziadostwo to leże...Ja jestem po kierunku Handel i Finanse wiec chcialabym moze : albo w jakiejs firmie spedycyjnej lub moze w jakis mniejszych firmach...A najchetniej bym chciała gdzies gdzie sie pomaga pieskom bo lubie zwierzątka...Ale to juz nie do mojego kierunku niestety...
Czyli UP jest taki niedomyslny ze nie wie gdzie by sie chciało staż... HM ładnie.
Stary 2009-02-20, 06:22   #3108
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie racja...moze i za wczas byłam..Ale widzicie jak to jest..kazdy mowi "badz wczesnie bo ci numerka nie statrczy"...Wiec bylam, ale i tak za pozno hih.No ale tez tak jest ze ponoc numerki mają do 100 albo wiecej troche...
numerki?? U mnie nie ma numerków

Cytat:
Czyli UP jest taki niedomyslny ze nie wie gdzie by sie chciało staż... HM ładnie.
Może i jest domyślny, ale UP nie wychodzi z propozycją stażu w firmach tylko firmy zgłaszaja do UP, wiec UP przydziela te oferty które napłyną. A że sa osoby chętne na staż, to rozdziela własnie te oferty - jeśli nie przydzielają wg kierunkowego wykształcenia, oznacza, że żadna firma z tego zakresu nie zgłosiła chęci przyjęcia stazysty, albo złożyli imienny wnioek - na osobę która sama sobie u nch "załatwiła".
Jeśli zalezy Ci na konkretnej firmie, to sama sobie załatw, bo przeciez nikt z UP nie będzie zastanawiał sie w jakiej firmie chciały dany stazysta odbyć staż i tam wydzwaniał z pytaniem o chęć przyjęcia stazysty

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-02-20 o 06:33
Stary 2009-02-20, 08:37   #3109
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
No cholerka w sumie racja..Musze sama szukać i to szybko bo jak mi dadzą jakies dziadostwo to leże...Ja jestem po kierunku Handel i Finanse wiec chcialabym moze : albo w jakiejs firmie spedycyjnej lub moze w jakis mniejszych firmach...A najchetniej bym chciała gdzies gdzie sie pomaga pieskom bo lubie zwierzątka...Ale to juz nie do mojego kierunku niestety...
Przejdź się najlepiej po firmach, na których Ci zależy, zapytaj czy przyjmują stażystów i czy przyjęliby Ciebie, miej ze sobą swoje CV i prośbę o przyjęcie na staż, bedzie Ci potrzebne. Jak masz na oku kilka firm to zajmie Ci to 1 dzień i będziesz wtedy wiedziala na czym stoisz i na co możesz liczyć. Urzedy pracy maja bardzo mało ofert staży dla osób z wyższym wykształceniem, dla mnie po moim kierunku w UP przez okres paru miesięcy była 1 taka oferta. Do "lepszych" firm i instytucji potencjalni stażyści sami przychodzą, one nie muszą się prosić o stażystów. Tam, gdzie ja miałam i mam nadzieję nadal będę miała jeszcze staż jest na tyle chętnych stażystów, że czekają na swoją kolej, bo na wszystkich na raz instytucja nie wypisze wniosku. Więc taka instytucja nie zgłosi do UP potrzeby jakichkolwiek stażystów, bo oni w nich "przebierają". Tak jest w wielu firmach/instytucjach. Jak zależy Ci na dobrym stażu, znajdź go sobie sama, to nie jest trudne, ale będziesz mieć satysfakcję i pozytek ze stażu, czego przy konieczności wzięcia stażu z oferty UP może (oczywiście nie musi, ale jednak) zabraknąć.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Może i jest domyślny, ale UP nie wychodzi z propozycją stażu w firmach tylko firmy zgłaszaja do UP, wiec UP przydziela te oferty które napłyną. A że sa osoby chętne na staż, to rozdziela własnie te oferty - jeśli nie przydzielają wg kierunkowego wykształcenia, oznacza, że żadna firma z tego zakresu nie zgłosiła chęci przyjęcia stazysty, albo złożyli imienny wnioek - na osobę która sama sobie u nch "załatwiła".
Jeśli zalezy Ci na konkretnej firmie, to sama sobie załatw, bo przeciez nikt z UP nie będzie zastanawiał sie w jakiej firmie chciały dany stazysta odbyć staż i tam wydzwaniał z pytaniem o chęć przyjęcia stazysty
dokładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 11:13   #3110
Fiora
Przyczajenie

Mam pytanko. Załatwiłam sobie staż w firmie na początku lutego a nadal jest cisza. Jak długo muszę czekać aż UP wyśle ,mnie na ten staż? I czy mogę zrezygnować z pracy (np 1miesiąc przepracowany) na rzecz stażu?
Fiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 12:29   #3111
cyanide sun
Wtajemniczenie

bylam dzis w UP. mam sie jeszcze zglosic do pracodawcy aby wyznaczyl rozpoczecie stazu potem znow do UP i juz. tylko cos mnie zastanawia. otoz firma w ktorej bede miec staz ma siedzibe w innym miescie , niz adres tej firmy - na wszystkich wnioskach jest ten adres. ja bede pracowac tam gdzie siedziba. i czy w zwiazku z tym nie bedzie zadnych problemow przy otrzymaniu zwrotow kosztow dojazdu?
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 12:39   #3112
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fiora Pokaż wiadomość
Mam pytanko. Załatwiłam sobie staż w firmie na początku lutego a nadal jest cisza. Jak długo muszę czekać aż UP wyśle ,mnie na ten staż? I czy mogę zrezygnować z pracy (np 1miesiąc przepracowany) na rzecz stażu?
Ale czemu chcesz rezygnować z pracy na rzecz stazu? Przecież staż to "tylko staż". Ze stazu rezygnuje sie na rzecz pracy. O odwrotnej chęci nie słyszałam
Poza tym jesli pracujesz to nie jestes zarejestrowana w UP jako osoba bezrobotna, czyli stazu nie dostaniesz.

Instagram

Stary 2009-02-20, 13:35   #3113
justysiek
Zadomowienie

A jak to jest z pieniedzmi za staz - czy kwota jest ustalona i stala w calej Polsce, czy w kazdym miescie inaczej, a moze to zalezy od miejsca, gdzie sie odbywa staz? Bo wlasnie prawdopodobnie od marca ide na staz i kolezanka pracujaca w UP mowi, ze teraz jest niecale 600zl.
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 14:07   #3114
MissKiss
Raczkowanie

[quote=Hosenka*;11065020]numerki?? U mnie nie ma numerków

Nie ma numerków? U nas są i bardzo dobrze bo kazdy ma swoją kolej. Zaraz przy wejsciu do UP stoi taki automat i ochroniarz każdemu podawał numerki. I pozniej nad pokojami wisi taki wyswietlacz i tam sie wyswietla numer. Bardzo dobre wyjscie moim zdaniem. Nawet w Urzedzie Miasta tak zrobili ze kazdy kto wchodzi musi numerek wziać i czekac na swoja kolej...
No to w takim razie bede na własna reke szukac firm. Ale moge tez dzwonic czy lepiej isc? A jesli juz wejde do tej firmy to z kim mam rozmawiac? z sekretarka chyba nie...Z dyrektorem, prezesem...
Thnx dziewczyny

---------- Napisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
A jak to jest z pieniedzmi za staz - czy kwota jest ustalona i stala w calej Polsce, czy w kazdym miescie inaczej, a moze to zalezy od miejsca, gdzie sie odbywa staz? Bo wlasnie prawdopodobnie od marca ide na staz i kolezanka pracujaca w UP mowi, ze teraz jest niecale 600zl.

Tylko 600? To dziwne...W czestochowie sa takie stawki:
http://www.pup.czestochowa.pl/index....kosc_swiadczen

Edytowane przez MissKiss
Czas edycji: 2009-02-20 o 14:05
Stary 2009-02-20, 14:16   #3115
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Cytat:

Tylko 600? To dziwne...W czestochowie sa takie stawki:
http://www.pup.czestochowa.pl/index....kosc_swiadczen
Wszędzie są takie same stawki. 140% zasiłku, 772,60zł brutto.

Kosmetyki

Wish

Edytowane przez hathayoga
Czas edycji: 2009-02-20 o 14:18
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 14:22   #3116
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Wszędzie są takie same stawki. 140% zasiłku, 772,60zł brutto.
To ile to jest na reke? (Przepraszam, nie orientuje sie w tym za bardzo )
Stary 2009-02-20, 14:25   #3117
mika456
Raczkowanie

No to sie wyjasnilo, bylam w UP i mam staz od 23.02 czyli od poniedzialku !

Powiedzcie mi jak wyglada sytuacja z ta lista obecnosci ktora wypelnia pracodawca, czy ja ja powinnam dostac ?
Caly plik jakis papierow dostalam, teraz je przejrzalam dokladnie i zadnej takiej listy nie mam. Czy moze to juz ma moj pracodawca ?

Staz mam na 8 m-cy do 22.10, 16dni wolnych.

Acha jeszcze piszecie o pieniadzach, mam napisane na jednej z kartek :

773zl od 1.01.2009 do 31.05.2009
791zl od 1.06.2009 do 31.12.2009

Oczywiscie to kwoty nie na reke - wiadomo

No nic to teraz moge sie zaczac stresowac
Stary 2009-02-20, 14:47   #3118
MissKiss
Raczkowanie

Aha czyli od czerwca więcej bedziesz dostawała? To dobrze czyli od czerwca podniosą te stawki za staż o 20 zl. No wlasnie a ile to bedzie na reke dokladnie..

Edytowane przez MissKiss
Czas edycji: 2009-02-20 o 14:50
Stary 2009-02-20, 15:02   #3119
mika456
Raczkowanie

Cytat:
Aha czyli od czerwca więcej bedziesz dostawała? To dobrze czyli od czerwca podniosą te stawki za staż o 20 zl. No wlasnie a ile to bedzie na reke dokladnie..
Na reke jest ok. 680zl.
Stary 2009-02-20, 15:05   #3120
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Na reke jest ok. 680zl.
Dziekuje. Tym bardziej nie rozumiem dlaczego kolezanka dala mi takie info, zwlaszcza ze tam pracuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości