![]() |
#3091 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Staz mam w Zakladzie Karnym w kadrach, nie jest to staz pod moj kierunek, bo ja skonczylam turystyke. Miejsce stazu zalatwilam sobie sama i chetnie bym tam w ogole zostala jako normalny pracownik hehe ![]() Zastanawiam sie jak to po prostu wyglada bo tak jak pisalam wczesniej staz mialam miec od marca, umowe mialam podpisywac pod koniec miesiaca i nie wiem czy oni teraz od razu beda chcieli zebym zaczela czy moze rozpoczne tak jak sie umawialismy od poczatku nowego miesiaca... Wiadomo w kazdym PUP jest inaczej, wiec nikt nie da mi tu odpowiedzi - pewniaka, pytam z ciekawosci jak to wygladalo u osob ktore albo sa po stazu, albo wtrakcie ![]()
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
ja nie miałam żadnego wpływu na termin rozpoczęcia stażu, termin ustalany był dla kilku osób jednocześnie, ktore zaczynały staz w tym terminie w tej instytucji, był on ustalony w momencie kiedy informowano mnie o konieczności zgloszenia się na badania, choć ja dowiedziałam się o tym dopiero odbierając skierowanie na staż. generalnie od telefonu z UP musiałam być dyspozycyjna i moje plany poszły sobie.. w piatek był telefon z UP a w środę byłam już na stażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tego co w ogole piszecie u Was nie bylo czegos takiego jak wyznaczanie terminu podpisania umowy prawda ? Ja go dostalam jak juz wspominalam na 27.02 i jak mi urzedniczka dawala te kartke to mowila ze w razie gdyby umowa byla do podpisania wczesniej to oni zadzwonia, no ale wlasnie nie wiem czy to sie wiaze tylko z szybszym podpisaniem papierow, czy tez z wczesniejszym rozpoczeciem tego stazu. ![]() Staz jest dla mnie wazny, ale wlasnie doslownie kilka chwil przed telefonem z UP zdazylismy kupic sobie bilety na koncert ktory bedzie w sporo oddalonym od mojego miescie, korzystajac ze bede miala jeszcze wolne, a tu ciach tel z urzedu ![]() ![]()
![]() |
#3095 |
Raczkowanie
|
halo, a ja dzis bylam w PUP w czestochowie sie zarejestrować jako bezrobotna
![]() ale dziewczyny mowie wam, jakie kolejkiiiii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3097 |
Przyczajenie
|
Witam! Mam pytanie. W 2007 roku w listopadzie zaczelam staz i mialam go do 30 czerwca 2008. Po stazu pracowalam tylko w pewnej firmie na umowe zlecenie niecale dwa miesiace, ale to nie mialo zwiazku ze stazem. Czy teraz w tym roku mogłabym dostać staż jeszcze raz ale w innym miejscu? Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak dokladnie to wyglada, ale ja przez cale 3 lata pracowalam dorywczo na umowe zlecenie podczas studiow i nie bylo to przeciwwskazaniem do stazu, wiec mysle i Ty moglabys sie o niego znow starac. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3100 |
Przyczajenie
|
Do mnie zadzwonili w czwartek zebym w piatek przyszla na badania i podpisac umowe a w poniedzialek juz rozpoczynalam staz!!!Dobrze ze chociaz weekend mialam na "osfojenie" sie z ta mysla
![]() ![]() ![]() Dostalam staż na 8miesiecy z europejskiego funduszu i proszę niech mi ktoś powie czy będę mogla go przedłużyć???Bo podobno tego europejskiego nie można? |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Raczkowanie
|
To szybko bm1984 dostałas staz
![]() ![]() No w sumie racja...moze i za wczas byłam..Ale widzicie jak to jest..kazdy mowi "badz wczesnie bo ci numerka nie statrczy"...Wiec bylam, ale i tak za pozno ![]() A jak to dokladnie wygląda..Dzis sie zarejestrowałam, i ta pani mi dała termin na 5 marzec zeby sie stawić...A ja bym chciała o ten staz sie spytac, to moge isc wczesnie j i spytac czy maja jakies oferty, nie? Edytowane przez MissKiss Czas edycji: 2009-02-19 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Raczkowanie
|
ciekawe na ile dostane ten swoj staz..
sa jakies akty prawne, przpisy gdzie mozna poczytac o stazu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Przyczajenie
|
chyba nie ma żadnych akt prawnych regulujących staż ale można poczytać o nim na wzorze umowy jaką się podpisuje-ostatnio przypadkiem wpadla mi taka w oko jak coś szukałam w necie...jak znajdę podam adres!
Niech mi ktoś odpowie w końcu czym się różnią te fundusze o których pisalam!!!! ---------- Napisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Katya wpisz sobie w google "staż" to poczytasz sobie,a na samym dole pierwszej strony na niebiesko są poszczególne działy-regulamin stażu,rezygnacja,warunki, prawa stażysty.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
Mi po rejestracji ustalono termin na ok za tydzień. Możesz iść wcześniej i pytać, ale w wyznaczonym terminie też musisz pójść. Nie wiem tylko czy jak pójdziesz się pytać i przydzielili by ci wtedy jakikolwiek staż to czy mogłabyś odmówić, bo jakby nie bylo deklarujesz, że chcesz staż. może lepiej sama znajdź sobie instytucję, na której ci zależy? wiesz już gdzie chciałabyś mieć staż?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3106 |
Raczkowanie
|
[/COLOR]Katya wpisz sobie w google "staż" to poczytasz sobie,a na samym dole pierwszej strony na niebiesko są poszczególne działy-regulamin stażu,rezygnacja,warunki, prawa stażysty....[/QUOTE]
zalezy po ile masz wynikow na stronie ;p czyli co ? nie ma czegfos takiego jak ustawa o stazu absolwenckim ? itp? masakra. gdzies czytalam, ze miaal sie pojawic taka ustawa bo to tej pory nie bylo jasnych przpisow i pracodawcy podpisywali na umowe o dzielo, umowe zlecenie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli UP jest taki niedomyslny ze nie wie gdzie by sie chciało staż... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli zalezy Ci na konkretnej firmie, to sama sobie załatw, bo przeciez nikt z UP nie będzie zastanawiał sie w jakiej firmie chciały dany stazysta odbyć staż i tam wydzwaniał z pytaniem o chęć przyjęcia stazysty ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-02-20 o 06:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Przyczajenie
|
Mam pytanko. Załatwiłam sobie staż w firmie na początku lutego a nadal jest cisza. Jak długo muszę czekać aż UP wyśle ,mnie na ten staż? I czy mogę zrezygnować z pracy (np 1miesiąc przepracowany) na rzecz stażu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Wtajemniczenie
|
bylam dzis w UP. mam sie jeszcze zglosic do pracodawcy aby wyznaczyl rozpoczecie stazu potem znow do UP i juz. tylko cos mnie zastanawia. otoz firma w ktorej bede miec staz ma siedzibe w innym miescie , niz adres tej firmy - na wszystkich wnioskach jest ten adres. ja bede pracowac tam gdzie siedziba. i czy w zwiazku z tym nie bedzie zadnych problemow przy otrzymaniu zwrotow kosztow dojazdu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym jesli pracujesz to nie jestes zarejestrowana w UP jako osoba bezrobotna, czyli stazu nie dostaniesz.
![]() |
#3113 |
Zadomowienie
|
A jak to jest z pieniedzmi za staz - czy kwota jest ustalona i stala w calej Polsce, czy w kazdym miescie inaczej, a moze to zalezy od miejsca, gdzie sie odbywa staz? Bo wlasnie prawdopodobnie od marca ide na staz i kolezanka pracujaca w UP mowi, ze teraz jest niecale 600zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |
Raczkowanie
|
[quote=Hosenka*;11065020]numerki?? U mnie nie ma numerków
Nie ma numerków? U nas są ![]() No to w takim razie bede na własna reke szukac firm. Ale moge tez dzwonic czy lepiej isc? A jesli juz wejde do tej firmy to z kim mam rozmawiac? z sekretarka chyba nie...Z dyrektorem, prezesem... Thnx dziewczyny ![]() ---------- Napisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Tylko 600? To dziwne...W czestochowie sa takie stawki: http://www.pup.czestochowa.pl/index....kosc_swiadczen Edytowane przez MissKiss Czas edycji: 2009-02-20 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | ||
perfumove love
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez hathayoga Czas edycji: 2009-02-20 o 14:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Raczkowanie
|
No to sie wyjasnilo, bylam w UP i mam staz od 23.02 czyli od poniedzialku
![]() ![]() Powiedzcie mi jak wyglada sytuacja z ta lista obecnosci ktora wypelnia pracodawca, czy ja ja powinnam dostac ? Caly plik jakis papierow dostalam, teraz je przejrzalam dokladnie i zadnej takiej listy nie mam. Czy moze to juz ma moj pracodawca ? Staz mam na 8 m-cy do 22.10, 16dni wolnych. Acha jeszcze piszecie o pieniadzach, mam napisane na jednej z kartek : 773zl od 1.01.2009 do 31.05.2009 791zl od 1.06.2009 do 31.12.2009 Oczywiscie to kwoty nie na reke - wiadomo ![]() No nic to teraz moge sie zaczac stresowac ![]()
#3118 |
Raczkowanie
|
Aha czyli od czerwca więcej bedziesz dostawała? To dobrze
![]() Edytowane przez MissKiss Czas edycji: 2009-02-20 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Raczkowanie
|
Na reke jest ok. 680zl.
#3120 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.