Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-03, 12:13   #3751
pepcio
Przyczajenie

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cześć. Mam małe pytanko, mianowicie na co płacimy ze swojego stypednium?, wiem że emerytalne rentowe i wypadkowe płaci do zus urząd pracy nie z naszych pieniędzy, chorobowemu chyba wogóle nie podlegamy, a my opłacamy podatek od dochodu, a czy ubezpieczenie zdrowotne też my ze swojej kieszonki? z góry dzieki.
pepcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 15:19   #3752
ona2008
Rozeznanie

zapytanie.
staz, studentka, uczelnia dzienna, wakacje, po sesji wiec dopiero od mniej wiecej polowy lipca max do konca sierpnia.placa nisko z tego co tu czytam ale doswiadczenie by lepsze do cv bylo.praca od poniedzialku do czwartku(w pt,sb i niedz hostessa zeby wyjsc na swoje finansowo, nie podejmujac oplacalniejszej lecz nieprzydatnej w cv pracy w tym czasie). da sie?ile wczesniej trzeba sie zainteresowac?w ohp czy w innej instytucji?oprcz stazy w biurach a la administracja/ksiegowosc o jakis slyszalyscie? jetem na matematyczmyn kierunku jesli to cos daje.pyt dodatkowe-obowiazkowe praktyki na uczelni nie sa stazem?nie bedzie mi to kolidowalo ze mam rok wczesniej inny staz?bo ponoc jest jakis limit stazu czy czegos..

podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/
od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09
ona2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 16:03   #3753
kkasia150
Przyczajenie

Mam takie pytanie:
Od czerwca zacznę staż w bibliotece publicznej. Czy juz po miesiącu mogłabym zmienić miejsce stażu? Np. w przedsiębiorstwie prywatnym?

Proszę o odpowiedź.
kkasia150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 16:41   #3754
Jazzlyn
Zadomowienie

A jak długo masz ten staż w bibliotece? Z tego co wiem to nie można sobie ot tak zmieniać miejsca stażu. Zapewne musiałabyś poczekać aż skończy Ci się pierwszy staż albo zrezygnować z niego wcześniej, ale wtedy tracisz status osoby bezrobotnej na 3 miesiące i przez ten okres nie będziesz mogła podjąć żadnego stażu. Najlepiej zapytaj w swoim UP.
Dlaczego chcesz przyjąć ten staż w bibliotece jeśli Ci nie odpowiada?
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 23:15   #3755
kukimonster
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ona2008 Pokaż wiadomość
zapytanie.
staz, studentka, uczelnia dzienna, wakacje, po sesji wiec dopiero od mniej wiecej polowy lipca max do konca sierpnia.placa nisko z tego co tu czytam ale doswiadczenie by lepsze do cv bylo.praca od poniedzialku do czwartku(w pt,sb i niedz hostessa zeby wyjsc na swoje finansowo, nie podejmujac oplacalniejszej lecz nieprzydatnej w cv pracy w tym czasie). da sie?ile wczesniej trzeba sie zainteresowac?w ohp czy w innej instytucji?oprcz stazy w biurach a la administracja/ksiegowosc o jakis slyszalyscie? jetem na matematyczmyn kierunku jesli to cos daje.pyt dodatkowe-obowiazkowe praktyki na uczelni nie sa stazem?nie bedzie mi to kolidowalo ze mam rok wczesniej inny staz?bo ponoc jest jakis limit stazu czy czegos..
Nie można iść na staż z UP będą studentką DZIENNĄ, ale przecież możesz sobie załatwić praktyki w danej firmie, zazwyczaj bezpłatne, ale zdarza się, że wypłacają jakąś kasę. Sam staż z UP można odbyć praktycznie wszędzie, gdzie Cię zechcą. Ja na przykład odbywam w instytucji naukowo-badawczej.
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 10:46   #3756
hatsumomo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kkasia150 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie:
Od czerwca zacznę staż w bibliotece publicznej. Czy juz po miesiącu mogłabym zmienić miejsce stażu? Np. w przedsiębiorstwie prywatnym?

Proszę o odpowiedź.

z tego co ja wiem to nie mozna zaminiac staż na inny staz mozesz zrezygnowac ze stazu jezli dostaniesz umowe o prace
I świadomie decydować jak chce żyć i kim chce być
hatsumomo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:14   #3757
dominikowa
Wtajemniczenie

ja juz po pierwszym dniu stażu. Jest ok, posadzili mnie w gabinecie wice dyrektora, wiec jestem na bieżąco, na razie tylko pisz e na komputerze ale dobre i to na początek. Przedstawiono mi strasznie dużo ludzi i nie spamietałam imion, ale jak zajme si epoczta to myślę że szybko sie nauczę.

w środe mam szkolenie bhp

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 17:25   #3758
karoolaaa
Zakorzenienie

Orientujecie sie moze na jaki okres czasu przyznawane sa staze z EFS ?

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie pierwszego dnia Od razu dostaje sie jakies swoje biurko/ew.miejsce do pracy czy pierwszy dzien jest raczej taki orientacyjny ?
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 17:57   #3759
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
ja juz po pierwszym dniu stażu. Jest ok, posadzili mnie w gabinecie wice dyrektora, wiec jestem na bieżąco, na razie tylko pisz e na komputerze ale dobre i to na początek. Przedstawiono mi strasznie dużo ludzi i nie spamietałam imion, ale jak zajme si epoczta to myślę że szybko sie nauczę.

w środe mam szkolenie bhp
To normalne, że nie pamiętasz wszystkich ja jestem na stażu trzeci tydzień i dopiero zaczynam łapać kto, gdzie, czym się zajmuje, nazwiska... Tzn tych, co pracują ze mną, to znam, ale tych z innych wydziałów dopiero "poznaję".
A już najlepiej jak ktoś mnie poznaje na ulicy, a ja robię szybką kalkulację skąd się znamy. I teraz jak nie wiem skąd kogoś znam, to znaczy, że najpewniej z pracy

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie pierwszego dnia Od razu dostaje sie jakies swoje biurko/ew.miejsce do pracy czy pierwszy dzien jest raczej taki orientacyjny ?
Ja dostałam miejsce do pracy, ale w pierwszy dzień to niewiele robiłam, to był taki bardziej zapoznawczy dzień ale zależy gdzie i do kogo trafisz. W każdym razie na pewno wszystko muszą Ci pokazać, nie mogą wymagać, że będziesz wszystko umieć i wiedzieć.
Stary 2009-05-04, 21:35   #3760
Martynika
Zakorzenienie

wita,, czy po odbyciu stażu 12 miesięcznego mogę iść na kolejny staż?? dotychczasowy pracodawca mnie nie zatrudnia na okres 3 miesięcy, ponieważ zamyka sklep.
Martynika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 21:46   #3761
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynika Pokaż wiadomość
wita,, czy po odbyciu stażu 12 miesięcznego mogę iść na kolejny staż?? Dotychczasowy pracodawca mnie nie zatrudnia na okres 3 miesięcy, ponieważ zamyka sklep.
nie.

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 22:36   #3762
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny Mam pytanie.Odebralam dzisiaj skierowanie na staz - zaczynam 12.05 . Dowiedzialam sie,ze tego dnia mam zglosic sie do swojej instytucji po jakies potwierdzenie i tego samego dnia mam zawiesc je do UP. Czy ten pierwszy dzien stazu to dzien samych formalnosci ? Jak to jest ?
U mnie pierwszego dnia były tylko formalności, na pierwszym stażu pierwszego dnia ok 10 byłam już wolna i jechalam do UP, na drugim załatwiałam znowu wszystko i zajęło mi to do ok 11.30. Od 8 rano oczywiście. w miejscu pracy byłam w pierwsze dni tyle żeby powiedzieć, że będe tu na stażu, nazywam się tak i tak i musze jeszcze pojechać do UP i mówili mi do jutra i tyle było pierwszego dnia (oczywiście wszystkie kwestie z tzw obiegówką i pieczątkami w odpowiednich pokojach musiałam pozałatwiać jeszcze). Jak chcesz to możesz pojechać wcześniej mając już skierowanie na staż. Ja skierowanie dostawałam zawsze dzień przed stażem.

Cytat:
Mam jeszcze pytanie odnosnie stazy z EFS? Na jaki okres czasu sa przyznawane ?
Z tego co wiem to staże wszystkie przyznawane sa w zależności od funduszy UP, na poczatku roku na okres 6 m-cy, pod koniec na 3 m-ce lub już wcale. Nie ma znaczenia czy to pierwszy staż czy przedluzenie. Ja miałam pierwszy staż od października (3 m-ce), teraz od marca na 6 m-cy. Kolezanka dopiero w marcu dostala pierwszy staż, na 6 m-cy. wcześniej się nie załapała na staż. Inni znajomi podobnie.

Cytat:
Zależy gdzie trafisz,ale zazwyczaj pierwszego/drugiego dnia niewiele się robi, głównie obserwuje. A miejsca do pracy niektórzy nie mają przez cały staż. Moja koleżanka pierwszego dnia nie dostała nawet krzesła bo niby nie bylo wolnego, nie mowiąc o jakimkolwiek biurku. Bywa jedno biurko na kilku stażystów, tak było na moim poprzednim stażu. Teraz mam biurko, przynajmniej do czasu powrotu jednego z pracowników z dłuższego bezpłatnego urlopu, potem zostanie mi tylko krzesełko.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 08:22   #3763
Malina666
Raczkowanie

hey chcialam sie spytac
podobno urzad pracy zwraca koszty dojazdu ktos moze korzystal z tego lub cos wie ????
Malina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 09:05   #3764
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U mnie pierwszego dnia były tylko formalności, na pierwszym stażu pierwszego dnia ok 10 byłam już wolna i jechalam do UP, na drugim załatwiałam znowu wszystko i zajęło mi to do ok 11.30. Od 8 rano oczywiście. w miejscu pracy byłam w pierwsze dni tyle żeby powiedzieć, że będe tu na stażu, nazywam się tak i tak i musze jeszcze pojechać do UP i mówili mi do jutra i tyle było pierwszego dnia (oczywiście wszystkie kwestie z tzw obiegówką i pieczątkami w odpowiednich pokojach musiałam pozałatwiać jeszcze). Jak chcesz to możesz pojechać wcześniej mając już skierowanie na staż. Ja skierowanie dostawałam zawsze dzień przed stażem.

Z tego co wiem to staże wszystkie przyznawane sa w zależności od funduszy UP, na poczatku roku na okres 6 m-cy, pod koniec na 3 m-ce lub już wcale. Nie ma znaczenia czy to pierwszy staż czy przedluzenie. Ja miałam pierwszy staż od października (3 m-ce), teraz od marca na 6 m-cy. Kolezanka dopiero w marcu dostala pierwszy staż, na 6 m-cy. wcześniej się nie załapała na staż. Inni znajomi podobnie.

Zależy gdzie trafisz,ale zazwyczaj pierwszego/drugiego dnia niewiele się robi, głównie obserwuje. A miejsca do pracy niektórzy nie mają przez cały staż. Moja koleżanka pierwszego dnia nie dostała nawet krzesła bo niby nie bylo wolnego, nie mowiąc o jakimkolwiek biurku. Bywa jedno biurko na kilku stażystów, tak było na moim poprzednim stażu. Teraz mam biurko, przynajmniej do czasu powrotu jednego z pracowników z dłuższego bezpłatnego urlopu, potem zostanie mi tylko krzesełko.

dziekuje za wyczerpujaca odpoweidz Ja w czwartek odebralam skierowanie na staz,ktory zaczynam dopiero 12 maja . Dowiedzialam sie tylko tyle,ze rano mam pojechac do mojej instytucji , po jakies zaswiadczenie,ze od 12 zaczynam staz,a potem mam jechac do UP.Nie wiedzialam tylko czy pozniej mam wracac do pracy czy juz nie
Stary 2009-05-05, 19:15   #3765
apapa
Przyczajenie

Cytat:
dziekuje za wyczerpujaca odpoweidz Ja w czwartek odebralam skierowanie na staz,ktory zaczynam dopiero 12 maja . Dowiedzialam sie tylko tyle,ze rano mam pojechac do mojej instytucji , po jakies zaswiadczenie,ze od 12 zaczynam staz,a potem mam jechac do UP.Nie wiedzialam tylko czy pozniej mam wracac do pracy czy juz nie
Jak pracodawca potwierdzi ci na skierowaniu że cię przyjmuje z dniem 12 maja, jedziesz z tym do urzędu i przyznają ci stypendium, a z urzędu już jedziesz na staż i tam już zostajesz. Ja to potwierdzenie od pracodawcy załatwiłam dzień wcześniej, tak że w dniu stażu od razu pojechałam do urzędu, a potem koło dziewiątej byłam już na stażu
apapa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 19:41   #3766
Ann80
Raczkowanie

hmm dziewczeta a co bedzie jesli sie spoznie z podpisana lista obecnosci do urzedu????????
Ann80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 20:02   #3767
dominikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ann80 Pokaż wiadomość
hmm dziewczeta a co bedzie jesli sie spoznie z podpisana lista obecnosci do urzedu????????
moga ci wstrzymac wypłate stypendium

30 w 2016
Stary 2009-05-05, 21:18   #3768
fireman240
Przyczajenie

Cytat:
zależy od dobrej woli urzędnika/urzędniczki;-) w najgorszym wypadku (jeśli doniesiesz liste troche później rzecz jasna) w danym miesiącu nie dostaniesz stypendium, ale przejdzie ono na następny miesiąc, czyli dostaniesz 2x140% zasiłku
fireman240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 21:57   #3769
Ann80
Raczkowanie

o fuck! no to bedzie cyrk..
Stary 2009-05-05, 23:02   #3770
kukimonster
BAN stały

Ann80 a nie musisz się co miesiąc stawiać w UP? U mnie ma się wyznaczony konkretny dzień i trzeba się stawic obowiązkowo, podpisuje się dokumenty u jednej babki a u drugiej oddaje listę. Nie można sobie nie przyjść lub przyjść dzień później... tylko L4 daje możliwość przesunięcia, ale i to trzeba do 7 dni zgłosić...
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 08:15   #3771
Ann80
Raczkowanie

nie nie musze sie tam stawiac. do napozniej 3 dnia miesiaca musze zaniesc liste nie wazne kto ale lista musi dojsc. niestety przez moja szefowa wszystko sie poslizgneło mam nadzieje ze sama zaniesie ta liste i to wytłumaczy.
Stary 2009-05-06, 17:43   #3772
starfall
Rozeznanie

Cytat:
nie nie musze sie tam stawiac. do napozniej 3 dnia miesiaca musze zaniesc liste nie wazne kto ale lista musi dojsc. niestety przez moja szefowa wszystko sie poslizgneło mam nadzieje ze sama zaniesie ta liste i to wytłumaczy.

Ja mam tak samo Nie mam jakiegoś konkretnego dnia wyznaczonego... Myślicie że jeśli dam przez kogoś listę to nie będą robić problemów?? Bo nie chciałabym brać na razie dni wolnych , tylko sobie skumulować na wakacje
Turbo Spalanie: 5
Skalpel: 3
Mel B pośladki/brzuch/nogi: 4/4/1
Mel B trening całego ciała: 1
boczki z Tiffany: 3

starfall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 19:30   #3773
anka87nn
Przyczajenie

Hejka, mam pytanie
Jestem na stażu w biurze jako pracownik administracyjno biurowy, tydzień. Staż to jest przygotowanie do samodzielnej pracy. Stażystka powinna być pod opieką, sprawdzana itd.
Czy mogę już po miesiącu zostawać sama w biurze na 8 godzin?
Jak to wygląda?
anka87nn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 19:58   #3774
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka87nn Pokaż wiadomość
Hejka, mam pytanie
Jestem na stażu w biurze jako pracownik administracyjno biurowy, tydzień. Staż to jest przygotowanie do samodzielnej pracy. Stażystka powinna być pod opieką, sprawdzana itd.
Jak to wygląda?
Formalnie nie powinnaś, praktycznie jest tak bardzo często. I co? I nic

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:54   #3775
Ann80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez starfall Pokaż wiadomość
ja mam tak samo Nie mam jakiegoś konkretnego dnia wyznaczonego... myślicie że jeśli dam przez kogoś listę to nie będą robić problemów?? bo nie chciałabym brać na razie dni wolnych , tylko sobie skumulować na wakacje
tak, nie wazne kto wazne zeby lista dotarła do urzedu. Aha i pamietaj ze do urzedu musi trafic orginał listy
Stary 2009-05-06, 22:53   #3776
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
U mnie później nie wraca się juz na staż. Tylko rano formalności, potem UP i jestes wolna.

Cytat:
Napisane przez starfall Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo Nie mam jakiegoś konkretnego dnia wyznaczonego... Myślicie że jeśli dam przez kogoś listę to nie będą robić problemów?? Bo nie chciałabym brać na razie dni wolnych , tylko sobie skumulować na wakacje
A co mają wolne dni do dostarczenia listy? Jak musisz jechać do UP zawieźć listę to zwalniasz się z pracy i tyle, instytucja ma obowiązek puscić Cie do UP i to nie jest wolny dzień, tylko służbowe wyjście w godzinach pracy. Ja sie wpisuje w zeszyt wyjść służbowych i wychodzę do UP, zadnych problemów nie ma.

Cytat:
Napisane przez anka87nn Pokaż wiadomość
Hejka, mam pytanie
Jak to wygląda?
Stażyści czesto zostają sami, mimo, ze teoretycznie nie powinni. Mi na początku powiedziano wprost, ze przyszłam na zastepstwo za jakąś kobiete, ktora jest na dłuższym zwolnieniu. Zamiast zatrudnić kogoś na czas okreslony i płacić mu, wolą stażyste, ktoremu zapłaci UP. A stażyatami mało kto się przejmuje. Mamy być jak normalni pracownicy. Chyba, że chodzi o jakies 'przywileje', wtedy juz spadamy do poziomu 'niższego', już nie jesteśmy jak pracownicy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 13:25   #3777
hatsumomo
Raczkowanie

Dziewczyny jak to jest ... wiem, ze nie moge zamienic stazu na inny staz, a sprawa wyglada tak, w up nie maja zadnego stazu w kosmetyce jedynie w sklepie z ciuchami i obówniczym, staralam sie juz w takich sklepach o normalna prace, jednak w wiekszasci na dzien dobry słysze ze jesli studiujee to dziekujemy :/ no wiec zastanawiam sie nad takim, wiem ze jak dostane umowe o prace to moge zerwac ten staz, ale gdy juz przestane pracowac to musze wrócic na ten sam staz czy moge juz mojej dziedzinie czyli kosmetologi
I świadomie decydować jak chce żyć i kim chce być
hatsumomo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-07, 15:22   #3778
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Witam
W tym roku koncze studia magisterskie(filologia polska) i zaczyna sie szukanie pracy... Niestety moje studia wiele mozliwosci mi nie daja... Wiadomo: szkola(co mi sie srednio usmiecha) no i moze jakies instytucje. Dlatego awaryjnie mysle o stazu, na poczatek nie zaszkodzi. Powiedzcie mi dziewczyny jak to wyglada... Probowalam doczytac sie tego w watku, alepoczatkowe informacje sa z 2005 roku, a teraz trudno mi sie polapac Moze moje pytania beda glupie, ale naprawde nie mam zielonego pojecia co i jak
Gdy zarejestruje sie w UP to mam im zaznaczyc ze szukam pracy lub stazu?? I co? - jesli znajdzie sie staz to oni mnie informuja? Czy moze powinnam biegac i im zawracac ciagle lepetyne? A moze do mnie nalezy znalezienie stazu i tylko informuje o tym UP, a oni daja mi wszystkie dokumenty?
Nie mam zielonego pojeciaW ogole powoli mnie to zaczyna przerazac, Cos czuje ze po obronie bedzie niewesolo.... Widze, ze wy tu niezle obcykane jestesce, wiec moze ktoras potrafilaby mnie nakierowac na jakies opcje- gdzie, co i jak... Planuje obskoczyc pare urzedow z cv, wiadomo ze i do szkol zajrze, ale cos malo widze mozliwosci pracy, wiec moze szansa w stazu na poczatek...
A jesli chodzi o wczesniejsza prace to 2 mieisace na umowe- zlecenie, wiec mieszcze sie w granicach
Pozdrawiam

PomylonaKsiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 18:59   #3779
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U mnie później nie wraca się juz na staż. Tylko rano formalności, potem UP i jestes wolna.

A co mają wolne dni do dostarczenia listy? Jak musisz jechać do UP zawieźć listę to zwalniasz się z pracy i tyle, instytucja ma obowiązek puscić Cie do UP i to nie jest wolny dzień, tylko służbowe wyjście w godzinach pracy. Ja sie wpisuje w zeszyt wyjść służbowych i wychodzę do UP, zadnych problemów nie ma.

Stażyści czesto zostają sami, mimo, ze teoretycznie nie powinni. Mi na początku powiedziano wprost, ze przyszłam na zastepstwo za jakąś kobiete, ktora jest na dłuższym zwolnieniu. Zamiast zatrudnić kogoś na czas okreslony i płacić mu, wolą stażyste, ktoremu zapłaci UP. A stażyatami mało kto się przejmuje. Mamy być jak normalni pracownicy. Chyba, że chodzi o jakies 'przywileje', wtedy juz spadamy do poziomu 'niższego', już nie jesteśmy jak pracownicy.

dzieki ciekawe jak bedzie u mnie ..W sumie jestesmy z jednego miasta,no ale nigdy nic nie wiadomo .. Pani z UP tez chyba nie byla zbyt zorientowana..Dowiedziala m sie tylko,ze mam isc tam rano,a potem spowrotem do UP - hm tylko pytanie,o ktorej godzinie mam sie zglosic
Stary 2009-05-07, 19:29   #3780
dominikowa
Wtajemniczenie

ja przed pierwszym dniem stażu dzwoniłam do kadr na którą mam przyjść.

a tak w ogóle to jestem po 4 dni stażowania i jest bardzo sympatycznie, wszyscy sa bardzo mili tylko jedna stażystka strasznie sie wymądrza jakby pracowała tam pare lat - pracuje pare miesiecy.
dostałam własne biurko z komputerem i internetem ale tylko na maj bo potem przychodzi z urlopu jego "właścicielka, ale mam się nie przejmowac bo sezon urlopowy się zaczyna więc biurko zawsze się dla mnie znajdzie.

30 w 2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości