|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o STAŻ
Piszecie, że do września wstrzymują staże?
![]() Ja mam iśc na staż podobno w lipcu i jak wstrzymają też u mnie, to dopiero będzie
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
chyba tak, ale pamietam jak to bylo z moim kolega ktory zrezygnowal po 2 miesiacach chyba ,a pozniej juz nie mgol starac sie o staz bo z tamtego zrezygnowal czy cos takiego ale nie wiem o co dokladnie tam chodzilo (wiemmm mieszam
)
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
specjalnie dzis przejade cale miasto i pojde do pupa i sie do wiem
nie no ja w to nie moge uwierzyc, to jakas bajka zupelnie mi sie pasujaca stop klatka- ja wychodze
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam się bardzo dobrze, nic mi nie kazano, mogłam wychodzić do lekarza, do sklepu, zwolnić się do szkoły full wypas
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie wiecie dlaczego?? bo to troche dziwne nie?? Jadę dziś na miasto może jakieś ogłoszenia bedą wywieszone na sklepach że potrzebują do pracy A taki fajny staż miałam załatwiony |
|
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też muszę sie przejść ....
a dziewczyny jak to jest... ja wybieram się na studia od października to czy teraz mogę iść na staż??( szkołe średnią skończyłam 2 lata temu ) więc??
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
A co ze stażami finansowanymi z pieniędzy np. gminy?
![]() Bo ja mam iść na staż, który finansuje burmistrz
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś byłam się dowiedzieć. Sprawa wygląda tak... U mnie w Pabianicach są staże na które można iść, ale nowych wniosków narazie nie przyjmują (mozna wybierać tylko w tym co jest).
Jeśli chodzi o rezygnowanie ze stażu, to nie ma jakiegoś ogromnego problemu. Jeśli rezygnuje się ze stażu, bo otrzymałeś normalną pracę lub zaczynasz studia dzienne, to nie zwracasz im żadnej kasy. A jeśli rezygnujesz "od tak" no to musisz urzędowi zwrócić kasę za badania lekarskie. I jedna rada dziewczyny. Nawet jeśli chcecie iść na studia dzienne i odbywać staż tylko te 3 miesiące, to nie mówcie o tych studiach pracodawcy, bo was po prostu nie przyjmie. Nalezy mówić, że przez ten najbliższy rok będziesz studiować zaocznie a potem pomyślisz co dalej. I dopiero w połowie września można powiedzieć, że otrzymałaś niesamowitą propozycję z uczelni, że możesz za darmo studiować dziennie no i po skończeniu 3 miesiąca musisz zrezygnować ze stażu Ja tak muszę zrobić, bo inaczej to nie ma szans dostać się na te staże
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
poszlam dzis do pupa i babka powiedziala ze to jakas plotka ze nic takiego nie ma miejsca
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie ma kasy może u Ciebie znaleźli jakieś dodatkowe fundusze
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie dzis dodzwonic nie umiałam;/ ale juto bede znow walczyc od rana. W kazdym razie kasa tydzien temu była na staze i wstrzymali to nagl a juz ma byc wiadomo czemu wiec jak sie tylko ddzwonie to bede wiedziec, chyba wszyscy zaintereswani dzwonia i to dlatego.
|
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, dodzwoniłam sięwreszcie do urzedu, faktycznie do września staże są wstrzymane
Czemu nikt nie chciał powiedzieć. jednak dziś zadzwoniła do mnie pani z którą załatwiałam swój staż i powiedziała, że rozmawiała z kimś 'u góry' i zalatwiła mi ten mój staż, bo już od kwietnia się nim interesowałam i byłam na szkoleniu. Miała dzwonić do mojego pracodawcy żeby z nim wszystko uzgodnic a ja mam isc do lekarza po żaswiadczenie. Tylko czy ja mam robić badania jakies?? Czy lekarz wypisze mi takie zaświadczenie bez badań?? mam ważna książeczke sanepidowską może na jej podstawie mi wypisze to zaświadczenie co?? Aaa i czy To jest płatne?? 29 mam jechać do PUP i bedziemy zalatwiać resztę, czyli co?? DZiewczyny trzymajcie kciuki żby mój pracodawca się zgodził i nie rozmslił i w ogóle żeby dostała ten staż... |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Kajasia, ty szczęściaro
|
|
#620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze bede musiała załatwić za dojazdy zwrot bo 120zł miesiecznie jak nic mi pójdzie. Cytat:
|
||
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko, Dzwonili do mnie z PUP że mam od lekarza wziąść zaświadczenie że jestem zdrowa i moge odbyć staż. Poszłam dziś, Panie w rejestracji wypisały mi druczek na którym pisało Zaświadczenie lekarskie i standardowe rzeczy, ale jak poszłam do lekarza to powiedziała mi, że takiego zaswiadczenie nie moze mi wypisać bo nie mam skierowania od potencjalnego pracodawcy i wypisała mi to na białej recepcie
Jakie wy miałyscie te zaświadczenia?? I to za nie płaciłyście te 35zł?? Bo ja już nic niewiem I co potem? Znaczy mam w czwartek z tym żaswiadczeniem do PUP jechac i co dalej?? Jeszcze jakieś badania czy cos?? |
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz Smerfetko co potem sie załatwia?? |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi ta babka z PUP przez telefon powiedziała ze mam zaczac 3 lipca Jeszcze jedna sprawa ja niewiem jeszcze na jak długo ten staż jest, musze sie o to zapytac w czwartek jak pojade, tylko mam nadzieje ze mnie nie poslą z tym skierowaniem od nich z powrotem do lekarza bo mam dośc dlaeko i napewno nie obróce w jeden dzien
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

)

mama mi opowiadala ze w sądzie jak są stażysci to sa do wszystkich zachcianek personelu: wynieś , pozamiataj, idz do sklepu
miałam się bardzo dobrze, nic mi nie kazano, mogłam wychodzić do lekarza, do sklepu, zwolnić się do szkoły 
A nie wiecie dlaczego?? bo to troche dziwne nie??
Jadę dziś na miasto może jakieś ogłoszenia bedą wywieszone na sklepach że potrzebują do pracy