![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SVR 50 B Protection Extreme Sans Filtre Chemique
Probowalam Nude Dermablendu ale...jest on dla mnie za zolty i niezbyt dobrze wygladala twarz,Sand jest ciemniejszy i ma domieszke rozu wlasnie na co szczegolnie zwracam uwage przy podkladach.
Jezeli tylko bedziesz chciala wyprobowac SVR 50 a nie bedziesz miala jak to stuknij PW ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Mnie kolor tego kremu bardzo odpowiadał, krycie też, ale niestesty po nałożeniu sporej ilości zawsze wyglądałam jak zatynkowana. Cienką warstwą jak najbardziej , grubsza to porażka.
Dodatkowo mocno mnie zimą wysuszył. Nie wiem czy jeszcze kiedyś go będę próbować, choć efekt ala podkład jest naprawdę ładny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
ehh... Szkoda że nie mogę podzielic wszych zachwytów na temat tego SVR
![]() Zacznę od tego że kupiła mi go mama dzien przed wyjazdem nad jezioro. Późnym wieczorem wrzuciłam go do kosmetyczki, kosmetyczkę do torby. Rano z uśmiechem na buźce zapakowałam się do autka i wyruszyłam na urlopik. Na miejscu zabrałam się do aplikacji filtra. Otwieram tubę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cale szczescie, że siedzialam nad jeziorkiem tylko 3 dni. Na następny wypad nad jeziorko zabrałam już Iwostin. SVR czeka na lepsze dni które nadejdą chyba dopiero w zimie i wyląduje na mojej buźce jako podkładzik pod który chyba bede musiała posmarowac się jakimś tłustym kremem, bo strasznie suchy ten SVR ![]()
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki próbeczce od Hexxanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
ja tez lubie ten filtr, ale niestety w przepisowej ilosci go nie naloze. Postanowilam na zime przerzucic sie na filtry mineralne, bo mysle ze filtry z kremu nieberwionego razem z SVR-em sie nie pogryza, bo i co sie ma pogryzsc? Zaczelam niesmialo testowac filtry minerlane i chyba ogolem znalazlam cos co bede stosowac o SPF 30 (tylko), ale mysle ze na zimowe miesiace moze byc. Na to pojdzie SVR 50-tka w malej ilosci dla kolorku i bedzie git. Musze jeszcze dobrze przetestowac cz aby SVR sie na tym niebarwionym nie zwarzy. Mam jak narazie male pole to takich testow bo raz jest cieplo raz zimno, a niestety jak jest cieplo to to co mam na twarzy mi za duzo. Postanowilam porzednie potestowac we wrzesniu jak juz az tak cieplo nie bedzie. Ogolem lubie go i zaluje ze nie moge nalozyc przepiswoej ilosci(bo jednak kolor okazuje sie wtedy za ciemny)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie Lolu,ze Tobie takze przypadl do gustu ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Oj, przypadł
![]() Może dzięki niemu zużyję zapasy swoich pudrów brązujących . |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj uzylam w koncu probki SVR 50! Powiem Wam, ze jestem zachwycona - ach, ten mat! Ach, to krycie! Nawet nie uzylam skrobi! Mialam stres nakladajac te 1,8 na twarz (moze nalozylam troszke mniej), ale wtopil sie bardzo ladnie. Rozstarlam go tylko przy granicy z wlosami. Wymodelowalam sie brazerem i siostra powiedziala, ze wygladam lepiej niz wczoraj (Avene + Matmate Givenchy). Czulam sie jakbym sie smarowala fluidem a nie kremem z filtrem
![]() Bylam dzisiaj w aptece - Pani spod lady wyciagnela dwie ostatnie kosmetyczki, w koncu to juz "po sezonie". ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysusza niestety, wysusza ![]() ![]() Po zoracu - nie widzę tego, łuszczenie raz, suchość dwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Widze,ze kolejna zadowolona z SVR 50
![]() ![]() Jednak co do uzycia Matmate Givenchy to jestem bardzo zadowolona laczac go dla odmiany z mleczkiem Avene spf 40,mam odcien 02 Mat Rose i jest swietny,poza tym jest niewidoczny na buzi a jednoczesnie pieknie wygladza cere i nie potrzebuje juz zadnych dodatkow w postaci np.rozu.
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Tak OT ale glownie dlatego odstrasza mnie Zorac.
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak kiedy patrza na swoja buzie i widze efekt polrocznej pielegnacji dzieki ktorej wyszalm na prosta to nie chce tego zburzyc ![]() Ostatni etapem eksperymentow byl Diacneal i..skonczylo sie na silnym podraznieniu,na szczescie tylko maly fragment byl testowany. Wracajac do tematu SVR 50 to u siebie nie zauwazylam zadnych oznak wysuszenia,zreszta pod niego daje tylko krem antybakteryjny AA Oceanic Young ktory dobrze mi sluzy i tyle ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Zorac plus SVR.. to maskara, przetestowałam i długo męczylam sie z przesuszeniem wlasnie spotegowanym tym filtrem.. coz ladnie wyglada na skorze.. ale tylko dobrze nawilzonej z zorackiem sie nie nadaje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
To dzieki Tobie, Hexxanko!
![]() Z Matmate tez jestem zadowolona, wiadomo, ze to nie jest to krycie co "otynkowanie" sie SVR 50 (ktory w skladzie, bardzo dlugim, ma mnostwo badz co badz wygladzajacych silikonow; zwlaszcza ten dimethicone dosc powaznie mnie martwi, bo wiem, co lubi robic z moja buzia). Matmate jest delikatny, bardzo go lubie, bo jest niewidoczny nawet z bardzo bliska. SVR jest, no ale to filtr a nie kosmetyk kolorowy no i w zupelnie innej postaci. Chyba jednak warto miec tubke SVR w domu, np. na jakies wyjscie, z pelnym kamuflazem dla dobrego samopoczucia (i ochrona, i lico gladkie!). Mam nadzieje, ze jednak nie zatyka. Posmaruje sie nim przez pare dni, zanim siegne po Zorac. Kate w lazience mam wiecej Avenek niz obecnie w jakiejs aptece, wiec o nawilzajace filtry sie nie martwie. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba kombinacja AHA z retinaldehydem, nie wiem, ale wiem, że to podrażnieniowy pewniak niemal. Wiesz, ja nie mam chyba bardzo wrażliwej cery, ale policzki bardzo podatne na podrażnienia. Przy zoracu nic a nic mnie nie podrażnia, skóra ładnie się łuszczy, delikatnie, ale niemal stale. Spodziewałam się, że będzie ostrzej i gorzej, ale jest ok - przynajmniej narazie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Kate bede sledzila dalej wasze zmagania z Zorackiem i przemysle
![]() ![]() Ivvonko milo,ze probka sie przydala i wywolala zachwyt ![]() ![]()
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Zgadza sie. Nie wiem jak Colorstay, ale DB potrafi zrobic straszna tapete, choc ukryje wszystko!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hexx, ja równiez w kwestii retinoidów typu zorac, retin-a jestem tylko pilnym obserwatorem, obserwuję od roku na innych forach i dochodzę do wniosku, że na razie nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moze gdybym miala inna cere i specyfike jej to bylabym sklonna do eksperymentow jednak to takze twarz..i tu zaczynaja sie schody.Na co dzien pracuje z ludzmi,nie mam mozliwosci by schowac sie w stosie papierkow za kompem wiec nie chce sie zastanawiac jakiego makijazu musialabym uzyc by ukryc nieprzewidziane niespodzianki-tymbardziej,ze mialam potworna awarie po specyfiku z olejkiem pichtowym-na cale szczescie mialam wolne kilka dni i musialam poswiecic je na ratowanie twarzy,tak samo bylo z Diacnealem. Bezpieczna wydaje sie opcja z obserwowaniem i czytaniem ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Smoku, a moge poznac Twoje prywatne zdanie, dlaczego na razie jestes na nie?
![]() Przepraszam za OT. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No cóż, praca to największy argument, jestem w sumie znowu na etapie poszukiwania pracy, a nie da się ukryć, że wyglądać na rozmowie kwalifikacyjnej trzeba. Jak idę na takową, to nawet z filtrów rezygnuję, bo ze stresu się pocę i wtedy mi to wszystko spływa. Dlatego nie mogę sobie pozwolić na drastyczne eksperymenty. Poza tym psychicznie źle znoszę wszelkie łuszczące się skórki, ja to zaraz rozdrapuję i robi się rana. Trzecia sprawa, nie uśmiecha mi się bieganie po lekarzach i wyłudzanie recept. Czwarta sprawa, moja buzia chyba chce odpocząć od radyklanego traktowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Bylam dzisiaj w aptece... Pomaranczowa kosmetyczka ciagle na mnie zerkala - musialam go miec!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
SVR 50 b raczej mieszłabym tylko zmineralnymi, czyli z mineralną Avenka powinno być ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Chcialam mieszac z mleczkiem, bo mam jego zapas ze hoho! Na pare dobrych miesiecy. Ale moze lepiej nie. A w samym SVR po prostu sie rozkochalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit. SVR 50, nadaje sie tez punktowo jako korektor. Co za wszechstronny filtr, teraz mam 3 w 1 ![]() Edytowane przez Ivvonka Czas edycji: 2006-09-16 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Mnie została jeszcze resztka SVR 50, i pewnie zakupię sobie później jeszcze jedną tubkę na zimę. Faktycznie, w ciepłe dni po prostu się warzy na buzi, ale w chłodniejsze - rewelka
![]()
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
SVR 50 to mój pierwszy fotostabilny filtr, mam go aż od 24 godzin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie Filtromaniaczki!
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Jako zwolenniczka tonujacych filtrow zakupilam SVR50 i po trzech dniach tzw aplikacji musze sie wypowiedziec.
Dla mnie prawie bomba, milo mnie zaskoczyl ![]() Podoba mi sie to, ze bardzo sie nie swieci i nie musze sie zbyt matowic jak to bylo przy Biodermie i Antku XL. A to dla mnie duzy plus, gdyz z czasem na mojej zmatowionej twarzy pokazuja sie plamy scierajacego sie filtra, drobne rolowania i to uwidacznianie porow, fee. A ten o dziwo mocno sie trzyma twarzy. Bez Hauschki czy skrobi jest latwiejszy do poprawiania (nawet za biurkiem ![]() Jedno co mogloby byc lepsze-to kolor. Ten jest dosc chlodny jasny bez, ktory na poczatku na twarzy leciutko zalatuje bardziej w roz niz zloty piasek ![]() Zimna buzia, brr, ale moze faktycznie na zime wlasnie bedzie super. Wolalabym deczko ciemniejszy, albo przynajmniej cieplejszy. Zaraz po nalozeniu wygladam faktycznie jak manekin, nie ma szans by nalozyc go w wiekszej niz minimala ilosci! Odcina sie od szyi i dekoltu znacznie (zanim je nim nie pokryje ![]() Cale szczescie ![]() ![]() ![]() Wart sprobowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
a powiedzcie jak się ma SVR 50 do SVR 100? chodzi mi o wysuszanie? bo po 100 bardzo skóra mi sie przesusza..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.