![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki firmy Shiseido
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam ![]() Jeżeli chodzi o Dual Balancing a Benefiance to na pewno dla tłustej cery będzie lepszy ten pierwszy ![]() Benefiance ma dość bogatą konsystencję, mocniej kryje i jest cięższy. Dual Balancing jest lżejszy, na pewno będzie dłużej trzymać mat ![]() Ale przed zakupem DB radzę poprosić o próbkę w perfumerii ![]() Ja od tych matujących specyfików, używanych przez kilka lat, potrafiłam się świecić intensywnie już po 1h! W końcu postanowiłam zastanowić się nad tym co chce moja skóra- przetłuszcza się czyli raczej potrzebuje nawilżenia, bo w ten sposób próbuje uchować wodę która jest w skórze. Matowienie jej to błędne koło. Na samym początku, gdy wyrzuciłam wszystko co ma w nazwie 'matujący' i zaczęłam używać nawilżających kosmetyków, to świeciłam się jak żarówka. Ale po jakimś miesiącu nagle eureka! Skóra zaczęła być dłużej matowa. Dlatego każdej dziewczynie mającej problem z przetłuszczaniem się cery, radzę zamienić pielęgnację i kolorówkę na nawilżającą- a skóra potrafi odwdzięczyć się pięknym wyglądem ![]() Shiseido Dual Balancing na pewno nie matuje mocno- raczej balansuje skórę. Ja pod niego nakładam dość bogaty krem Clarins, a na wierzchu oprószam sypkim pudrem ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Dla zainteresowanych wrzucam fotki L3.
![]() Niestety robione telefonem, wiec i jakość i kolory nie najlepsze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolorki wyszły ślicznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#154 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
jest piękny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety z natury mam tłusta cerę, której nie cierpie. Teraz męczę ją kwasami, więc nic matującego nie używam, tylko ja nawilżam ![]() Dlatego myślę nad jakims podkładem nie-matującym. I tu pojawia sie właśnie Shiseido lub Skintonic Givenchy Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a my czekamy... a propos, dziewczyny, miałyście jakieś info od sprzedającego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | ||||
Rozeznanie
|
To dobrze, ze zdjecia sie udaly
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do podkladu, to rowniez polecam Dual Balancing ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Za chwile zabieram sie za testowanie, mam nadzieje ze bedzie dzialal tak pieknie, jak wyglada ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Reese to może wypróbuj mój nowy nabytek, który TZ mi zakupił- podkład Deborah Colour Copy dla cery suchej i wrażliwej (bo jest też ten sam ale dla cery mieszanej, raczej odradzam).
Jest super! Efekt to skóra nawilżona, u mnie nie błyszczy się 3x dłużej niż przy innych podkładach ![]() ![]() Kanebo również wypróbuj. Mnie on też pasował, praktycznie w działaniu był identyczny co Shiseido, ale zdecydowałam się w końcu na ten drugi ze względu na ładniejsze kolory i większy ich wybór.
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak - btw. mnie najbardziej w kwestii konsystencji/krycia/nawilzenia odpowiadal Kanebo Sensai, ale kolorystycznie niestety juz znacznie gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się właściwie już zdecydowałam na zakupu podkładu Kanebo LF, ale wstrzymałam się z zakupem, bo dla czystości sumienia chciałam wypróbować też wersję kremową, ale póki co nie ma go w moim Douglasie ![]() i nie wiem czy czekać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Domyślam się, że jest podobna do Dior Sculpt, czyli mocno odżywczy podkład- a taki to już jest za ciężki do mieszanej i na bank ją przetłuści szybciej niż płynna wersja, bo bogata konsystencja ma to do siebie... nie mylić tego z nawilżeniem. Spokojnie możesz kupować LF ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
ja pamietam moją próbe z Dior Sculpt. Straszne... Dla mnie to było tak jakbym nałozyła na twarz masło: ciężki, gęsty, momentalnie świeciłam się jak bombka choinkowa. Podkład podrzuciłam cioci po 50-tce która wyglada w nim pieknie, świeżo i młodziej
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
Swego czasu też byłam napalona na Luminizing Colour L3. Niedawno będąc w Sephorze po coś zupełnie innego, przypadkiem natknęłam się na niego i nie omieszkałam go wypróbować
![]() Ale generalnie lubię tę marke. Mam cień pojedynczy Hydro-Powder nr H3 Tiger i jestem bardzo zadowolona. Planuję jeszcze dokupić H1 i cudny srebrzo-bielik H2 ![]() Kuszą mnie też czwóreczki, ponieważ mają prześliczne kolorki, ale przeraża mnie ich marna trwałość, o czym dość często jest mowa w KWC.
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idzie wiosna, więc chyba wezmę LF, ale kremowej też spróbuję - a co mi tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodzę się z wrażeniem jakie opisałaś wyżej. Rzeczywiście w dotyku jest taki jak mąka. Dla mnie to uczucie delikatności, bo czy mąką w dotyku nie jest super mięciutka ? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie dotyczące podkładu Shiseido Dual Balancing. Chodzi mi o kolorek O40. To jest jasny żółtawy beżyk. Czy jest inny kolorek z tej palety, któy będzie miał ten sam stopiń jasności, a będzie jeszcze bardziej beżowy (nie żółty i nie różowy) Czy ta linia O jest najbardziej beżowa ?
![]()
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ich "b" (beige) moim zdaniem jest najbardziej z nich wszytskich różowy i nazywanie go beige to mała pomyłka ![]() A "I" też wpada w róż...
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu, swietne foty ![]() Jak go uzywasz, na Clarinsa czy zamiast i jak z utrzymaniem matu ![]() Majade, jak mozesz to i tu wrzuc fotke swojego sypanca ![]() Nie wiem czy dobrze zauwazylam, ale on jest troche ciemniejszy niz LU 06 ![]() Odcienie I rzeczywisice sa z kropla rozu ![]()
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Contax, bardzo proszę wklejam co mam.
![]() Istotnie odcienie Shis i LU nieco się różnią ale jest to moim zdaniem ćwierć - pół tonu zas na twarzy nie widać różnicy. Shiseido na zdjeciu może wydawać sie bardziej różowy ale żadnych tego typu odcieni na twarzy nie stwierdziłam. Zresztą Shiseido jest jednym z najbardziej transparentnych i delikatnych sypańców z jakimi się zetknęłam.
![]() |
#175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do tej pory uzylam go tylko jeden raz, wczoraj wieczorem. Zalezalo mi na macie, bo taka mialam wizje makijazu ![]() ![]() Samego jeszcze nie uzywalam, bo niedziele to u mnie dzien bezmakijazowy ![]() Sam L3 uzyje jutro, wiec zdam relacje. Jest w tym pudrze jedno "ale", nie wiem ,czy nie jest dla mnie za ciemny ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majade ![]() Mnie osobisice bardziej podoba sie kolorystyka Shiseido ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kasiu, ![]() U mnie niedziela to tez dzien luzu makijazowego ![]() ![]() Wydaje mi sie, ze nie powinien byc za ciemny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
majade, jak pachnie puder Shiseido? Bardzo podoba mi się efekt na twarzy Clarinsa, ale zapach już nie ![]() Może bym się skusiła na Shiseido, gdyby miał lepszy zapach niż Clarins. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie moim zdaniem nic męczacego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
Z fluidow i pudrów nie jestem zadowolona, bardzo szybko sie ścieraja (osobiscie wole używac profesjonalnej firmy kosmetycznej-kupilam w gabinecie-Clarena, moze ktoś z was używał?)
Shiseido maja świetne cienie do powiek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.