![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skins
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każda z wymienionych przez nas wersji jest możliwa, z tym, że Freddie nie żyje to tylko moje przeczucia. Wolałabym się mylić, bo go lubię. ![]() Masz konto na twitterze, że wiesz co Kaya pisze? Luke też ma twittera? ![]() EDIT: Już znalazłam na e4 ![]()
I'd love to stay and chat, but you're a total bi*ch. wymiana książek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155 Edytowane przez kas!a Czas edycji: 2010-03-13 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie każdy może pisać co mu się podoba, a niekoniecznie musi to być prawda. Ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę ostatniego odcinka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
W zapowiedzi ostatniego odcinka: Nie pojawia się Freddie... Wszyscy poza własnie nim...
A swoja drogą, nie mogę uwierzyć że to już koniec tego sezonu!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Nie pojawia się, ale Luke mówił, że zagrał w nim, czyli może to być chwyt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
Ja gdzieś przeczytałam że dla kogoś dowodem jest to że Luke pojawia się w obsadzie ostatniego odcinka na IMDb. Ale w sumie są tam wypisani tylko oni i może to nie być rzetelne źródło (ktos po prostu nie bawił się w szczegóły) Tu link : http://www.imdb.com/title/tt1597464/
Ale jednak mnie to trochę pociesza. A i nie rozumiem niektórych piszących na forach że mają nadzieje że krew była Johna skoro widzimy go w zwiastunie - a szkoda bo można by wtedy bardziej wierzyć że jest inaczej niż na to wyglądało. Męczy mnie to, że trzeba czekać aż do piątku. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nicooole;17824202]
![]() http://www.megavideo.com/?d=AX2SFJL4 zabieram się za oglądanie ![]() Nicole, na jakiej stronie ten odcinek był? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=carla483;17863400]
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Ostatni odcinek:
Po pierwsze powinni zrobić np 2 godzinny odcinek zamiast zwykłego 40minutowego w którym starali się upchnąć wszystkie wątki, których było wiele. Zakończenie - rozczarowanie. Choć porzuciłam nadzieję na happy-ending już na początku po przeczytaniu kartki dla Karen - sama nie wiem czemu ale jakoś wtedy już byłam pewna że Freddie jednak na pewno nie żyje. Fajnie skończyły się watki Naomily i Pandy i Thomasa - ale co z tego? W obliczu śmierci Freddiego nie jest to ważne w ogóle. I jeszcze ten surrealizm w postaci Panda Pops + Harvard - choć lubię odrealnienie tego serialu to była przesada ![]() Mi złe wrażenie zostało. Szkoda. Choć i tak czekam na następne sezony.. może będzie lepiej i nie zepsują końcówki tak jak teraz. Dla takich scen jak np piosenka Pandory warto oglądać. Trochę się rozpisałam i to mocno chaotycznie ale jestem świeżo po oglądaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Co tam piosenka Pandory, taniec Karen + Cook + JJ - to było coś.
![]() Rzeczywiście, powinni zrobić dłuższy season finale, końcówka też taka niedopowiedziana, nierealistyczna. Jestem w sumie tak dobita tym Fosterem, że nie jestem w stanie więcej napisać. Będzie mi ich wszystkich bardzo brakować. ![]() Macie jakieś wieści o 5 sezonie? Były już castingi do 3 generacji? ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
gdzie obejrzałyście ostatni odcinek.....??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Będą dopiero.
Online wczoraj o 23. A teraz ściągam z torrentów. Powiem tylko tyle: jak oni mogli?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Eee... nie wiem, co mam napisać. Obejrzałam właśnie ostatnie dwa odcinki (w zeszłym tygodniu nie miałam czasu, więc nie miałam pojęcia o Freddiem) i jestem kompletnie zszokowana. Ostatnia scena przedostatniego odcinka wg mnie była najmocniejszą sceną w całych Skinsach. Jezu, to było straszne, ta krew na oknie, niesamowite. Byłam autentycznie przerażona. Ale moja pierwsza myśl była taka, że Freddie się obronił i to on powalił Fostera, tam było takie dyszenie pod koniec, które bardziej mi pasowało do Freddiego. Cholera, ale to się dla mnie nierealistyczne wydaje to wszystko. Nic nie było ważne w porównaniu z Freddiem w ostatnim odcinku, jednak twórcy specjalnie olewali jego temat jak się dało. Dobry Boże, nie spodziewałam się śmierci Freddiego w ogóle, na szczęście nie miałam żadnych spoilerów, więc byłam kompletnie nieświadoma.
To, co mi się z kolei nie podoba w skins - a co zauważyłam już na początku zeszłego sezonu - że twórcy robią schemat. W 1 generacji - gej, w 2 generacji - lesbijki. W 1 generacji ginie osoba w przedostatnim odcinku, w 2 generacji ginie osoba w przedostatnim odcinku. Takich rzeczy się nie robi. Teraz od pierwszych minut 5 sezonu będę czekać, aż pojawi się ktoś biseksualny, a w przedostatnim odcinku 6 sezonu będę wypatrywać śmierci kogoś, kogo się w ogóle nie spodziewam. Ale jestem zszokowana tym wszystkim.
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Ja się wypowiem jutro bo dzisiaj muszę to sobie przemyśleć. W tej chwili moje uczucia są bardzo ambiwalentne.
No ok. A więc, masakrycznie zdziwiła mnie schematyczność i naiwność scenarzystów. Po raz kolejny poczułam się oszukana. Nie wiem praktycznie nic a tym jak się to wszystko potoczyło, jak ułoży się bohaterom. A już całe to morderstwo, to jakiś żart, w dodatku nie przemyślany. Po co doktorek miałby go zabić? Bo kocha Eff i co i zaraz mówi że wyjeżdża? Notatnik Freddiego? Żałosne. Cook który podąża za doktorkiem i pierwszy wchodzi od razu do jego piwnicy, gdzie ten trzyma dowody zbrodni. Tomo który po raz pierwszy w dwóch seriach powiedział "biegam jak pies" jakieś 3 razy i od razu dostaje stypendium na Harvard? Panda która "zapomniała powiedzieć że mogła zdać dodatkowe egzaminy" Okropne. Na początku myślałam że ta seria mnie zaskoczy pozytywnie, gdyż 3 nie bardzo mi się podobała. Ale to jest już szczyt. Prze kolorowane jak "Pan Tadeusz" Wajdy - głupoty Edytowane przez Monorola Czas edycji: 2010-03-21 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
WITAM
![]() posłusznie melduję się jako fanka tego serialu ![]() obejrzalam już chyba wszystkie możliwe odcinki, bo bardzo mnie wciągnęło. najbardziej polubiłam wątek emily i naomi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
ten serial to chyba z sezonu na sezon coraz słabszy no ale i tak lubię za intensywność i fajne muzyczne klimaty, styl bohaterów itp. co prawda nastolatką już nie jestem
![]() ![]() uważam że schemat jest jednak potrzebny żeby mieć jak najszersze spectrum oglądaczy...więc musi się znaleźć i osoba homoseksualna, o innym wyznaniu czy kolorze skóry...coby zapewnić różnorodność. może to wyglądać na na ustawianie na siłę ale przyciąga widzów, do których bohaterowie są podobni i mogą się utożsamiać z postaciami. a jeśli chodzi o śmierć to myślę, że wykorzystują ten motyw bo to trudny temat nie przystający do kolorowego życia beztroskich dzieciaków...a może się zdarzyć. co prawda ta śmierć freddy'ego dość naciągana i jak z thrillera o psychopatach ale muszę przyznać ze stanowiło to niezły pretekst dla świetnej ostatniej sceny jak cook rzuca się na doktorka...normalnie katharsis jak z greckiej tragedii ![]() nie podoba mi się tez takie konsekwentne odcinanie jednej generacji od drugiej...i potem effy, siostra tony'ego, ma problemy, próbuje popełnić samobójstwo, a brat się nie pojawia jakoś. co by było zupełnie naturalne i powinni coś z tym tematem zrobić.
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2010-04-02 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A lubię ten serial za świetne zdjęcia i montaż, muzykę, absurdalność, styl ubioru, boskie brytyjskie akcenty, zabawne momenty jak i te wzruszające, i za to że bohaterzy są wielopłaszczyznowi. A to z Tonym - to myślałam to samo. Ok nie muszą przecież to być wielkie wzmianki ale pokazać 3 sekundy jak Tony odwiedza siostrę w szpitalu? Już nie mówiąc o tym że miałam nadzieję o jakiś wzmiankach o starej ekipie nawet bez ich pokazywania - to by było miłe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Hej, wszędzie slysze o SKINS i postanowiłam sprawdzić co to za kolejny głupi serial dla nastolatków
![]() Wracam na pierwsze strony wątku, bo nie chcę czytać spojlerów ![]() Dodam tylko, że moje serce podbiła Angie - jest najlepsza ![]() ![]()
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Wiecie może, kiedy pojawi się kolejna seria Skinsów ? podobno dopiero w przyszłym roku?
![]()
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Tak, w przyszłym roku, jakoś w styczniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
kocham ich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Ja się wkurzyłam, jak się dowiedziałam, że castingi i serial jest w Bristolu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Melduję się jako dzika fanka Skinsów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
A my się znamy albo kojarzymy przynajmniej, choć Ty mnie po innym nickiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() ![]() Ciekawa jestem nowej generacji, mam nadzieję, że im się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.