|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Jalouse-oooo, super Ci sie udalo z tymi bodziakami
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja nie mam jeszcze kompletnie nic ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje :-* imbir jest swietny, potwierdzam, tylko nie wiem czy mam, musze spr.
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Mozemy sobie przybić pione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Wtajemniczenie
|
Proponuje dać już temu tematowi spokój bo robi się to troszkę niezręczne, a przynajmniej dla mnie.
Naprawdę nie interesuję mnie która z Was ile zarabia, za co kupiła dom/mieszkanie, to jest każdej z Was indywidualna i prywatna sprawa. Jeżeli ma któraś ochotę się w tym temacie wygadać to proszę bardzo, ale nie spekulujmy w ten sposób "a skąd te pieniądze itd" Zdziwiło Was, jak udało Nam się wybudować dom i kupić bez kredytu auto to napisałam, że po prostu dzięki sporym zarobkom, które umożliwiają odkładanie pieniędzy i nie mam zamiaru się z tego tłumaczyć, skąd je bierzemy itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
A co do lezenia to hmm... przemilcze hahaha ;-)
Blue-ja teoretycznie mam ,,wszystko" po Kubie wiec nie wiem czy to sie liczy ale jesli cie to pocieszy to ja tez jeszcze nic nie kupilam, nic nic nic. Moze jak poznam plec to mi sie zmieni. Jak bylam w ciaxy z kuba to przeglafalam ciagke internety, robilam jakies listy itd a teraz kometnie nic. W ogole mnie to tego mie ciagnie, ax mam wyrzuty sumienia :-( Wczoraj bylam w galerii, kupilam sobie 2 sukienki. W strone dzieciecych dzialow nawet nie zerknelam :-\ a przeciez w sumie moglabym kupic cos unisex w promocji... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Listopadowa-na pocxatku ciazy trz takie drinki pilam :-P az morde wykrecalo :-P Majwija-ale nie denerwuj sie :-* zadna z nas nie pyta o to skad mialas pieniadze, gdzie pracujesz itd. Ale musisz tez zrozumiec nas, te ktore jak zarobia 3 tysie to jest szal pal ;-) (swoja droga, ciekawe czy dozyje kiedys takiej chwili ze ujrze 3ke na koncie :-D) A przeciez czesto tylko tz zarabia wiec nie dziw sie ze my sie dziwimy ze tak mlode osoby maja juz swoj dom I auto :-D nic tylko gratulowac! Super! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
uff
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja po Lilce prawie wszystko sprzedałam. No dobra łóżeczka i komoda jest w pl, a no i kosz na pampersy ![]() ![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61910946]ja też nic ![]() Za to sobie kupuję ![]() eee to mogę spać spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od rana odgruzowuję mieszkanie i nie mogę się go domyć (a to nawet nie generalne porzadki z oknami czy podłogami). Mąż pojechał z synem to swoich rodziców po truskawki do zamrożenia i agrest na dalszą porcję soku. Kawa mrożona wypita, zaraz ciąg dalszy porządku. Lubię mieć posprzatanie, ale nienawidzę sprzątać. Wcześniej to jeszcze jakoś szło, ale teraz sprzatam pół dnia a nic nie widać. Raz, że ciąża, dwa że Kacper łazi i a to "mama am am", a to ciągnie do układania puzzli, a to coś tam. Najgorsze, że do wszystkiego mama jest konieczna, taty może nie być ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-06-18 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jak ja się dziś nie wyspałam ![]()
#3402 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
To jest jak najbardziej realne, pracuję i nie narzekam na wysokość zarobków. Nie realne jest być studentką i w wieku 20 kilku lat odłożyć ponad 400tys na mieszkanie w gotówce bez pomocy np. rodziny.
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3404 |
Konto usunięte
|
Skończcie już ten temat bo robi się naprawdę nieprzyjemnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Kubie zachcialo sie racuchow, sorki-plackow ziemniaczanych :-D w sumie nie protestowalam bo sama chetnie wsune kilka ;-)
Tylko powiedzcie mi jedna rzecz-czemu rano na badaniu babka nie mogla sie wbic mi w zyle I dopiero za drugim razem sie udalo a jak starlam sobie kawalek palca to krew leci I leci I leci :-D :-\ Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kredytów nie mamy na szczęście, ale spłacamy rodzicom co miesiąc mieszkanie (sami nie bylibyśmy w stanie kupić, a wynajmowanie to strata pieniędzy, ale wiem, ze często nie ma innej możliwości) - tzn częściowo spłacamy, bo część tej kwoty mamy "podarowane", jako prezent ślubny, część dałam ja z moich panieńskich oszczędności. Jeszcze zostało 1,5 roku. Korzystamy za to z pożyczek 0% u męża w pracy i w kasie nauczycielskiej, tylko też nie na głupoty a np. na samochód (wymienialiśmy 2 lata temu, bo starym, jeszcze kawalerskim męża strach było jeździć z małym dzieckiem) czy żeby dokończyć meblowanie mieszkania (musimy wymienić szafę w przedpokoju, bo teraz mamy starą od rodziców i mało co się w niej mieści, tylko jeszcze nie mam na nia pomysłu). W tym roku część takiej pożyczki poszła na kurs dla męża na instruktora jazdy. Co miesiąc spłaca się niewiele, bez odsetek, nawet tego nie czuć. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Za to jak zaczniesz, to wszystkich przegonisz ![]() Ja na razie kupiłam tylko ocieplane spodnie z Next w lumpku za 7,5zł ![]() Ale mam po Kacprze wszystko. Bliżej 30 tygodnia (dziś poczatek 21) muszę jechać do teściów i przepatrzeć pokój, w którym trzymamy dzieciowe niepotrzebne rzeczy, żeby sie zorientować co mam i w jakim stanie - z ubrań korzystała siostra męża ubierając w nie swoich 2 synów. Teraz żałuję, że nie podpisywałam pudeł jakie rozmiary ubrań są w środku ![]()
![]() |
#3407 |
Wtajemniczenie
|
Listopadowa, to Ty kupiłaś jakies tansze witaminy dla ciezarnych? Jak sie nazywaly?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zakorzenienie
|
Ooo, hosenka-ka to samo. Za to niepodpisywanie powinnam sobie sama porzadne baty spuscic ;-)
A kto jest u was n-elem? Maz? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Maz-wfista, dobrze kojarze? ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
O jajecznice bym zjadla, placki ziemniaczane tez
![]() HOSENKA ja czekam głównie na jesien. Tutaj są organizowane w przedszkolach takie jakby targi rzeczy dzieciecych. Mamusie się ustawiają ze swoimi rzeczami i sprzedaja. Niemowlęce rzeczy idą średnio po 50 centów za sztuke, żyć nie umierać ![]() A pierdółki typu butelki smoczki pampki itp to jedna wizyta w drogerii |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W rezultacie nie wiem co gdzie jest no i rozmiary też są pomieszane. Będę miała kupę roboty. Tak, mąż wfista ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-06-18 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
Takie samo jak twoje, pudel z ubrankami :-\ na sama mysl mnie o tym telepie :-\
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do tego kredytu leasingu też znam takie przypadki "wygody" no ale cóż każdy robi jak uważa ![]()
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A smoczki uspokajające to gdzieś powinnam mieć nowe, bo Kacper tylko 2 czy 3 miesiące używał, a kupiłam więcej.
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
Ja kupie nowe, jakos 4 lata lezenia mnie nie przekonuja :-\ tym bardziej ze to nie jest jakis majatek
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() MajWija czy y robiłaś zakupy z Zarze dla maleństwa? ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() |
#3416 | |
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61912011]Skończcie już ten temat bo robi się naprawdę nieprzyjemnie
![]() A to MajWija mogła wyrazić swoją opinie, a reszta dziewczyn już nie? Nikt nikogo nie obraża, co tu nieprzyjemnego? ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam własnych mieszkań i domków. I tych z oszczędności i nawet tych na kredyt ![]() A co do ubranek to ja niedawno segregowałam rzeczy po Lili, pakowałam w pudła i właśnie podpisywałam rozmiary ![]() A i tak mam ochotę kupować nowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam i małe i większe (Lovi i Avent, bo od nich miałam laktatory, więc kupowałam pasujące butelki) i jeden Medela Calma. Takie odbarwione od soku pewnie wyrzucę.
![]() |
#3418 |
Rozeznanie
|
Witam się dziewczyny 😊 cały czas was podczytuje, ale korzystam z tego że mam pełno energii i sprzątam dom a tesciówka gotuje pyszny obiad i piecze sernik. Uwielbiam jej wypieki. 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Coco-ja jak bede na zwolnieniu to chyba wlasniw zrobie tak jak ty-posegreguje wszystko rozmiarami I popodpisuje pudla. I jak beda jakies brzydkie badziewne ubranka to sie ich pozbede ;-)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- O, moja tesciowka tez robi mega ciasta! Za to moja mama nie ma do tego w ogole drygu. Mam to po niej :-P Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
HOSENKA ja też bym kupiła nowe butle :ekhm:
COCO my też płacimy gruba kasę za wynajem niestety :/ i mimo życia za granicą rachunki nas zjadają i ciężko odłożyć. Teraz odpadły moje zarobki bo nie miałam umowy. Została 1 wypłata na wszystkie rachunki. A ostatnie wydarzenia pochłonęły nasze oszczędności choć tak naprawdę wydatki nie były nasze... ale co zrobic. Zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.