Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-18, 12:21   #3451
jalouse
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A jak ktoś karmi piersią to na coś się przydaję ta butelka na początku?
U mnie się przydała przez pierwszy miesiąc. Miałam nawal pokarmu, odciagalam i tz karmil córkę rano, żebym mogła się wyspać. Potem laktacje się uregulowala i już nie uzywalysmy.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:23   #3452
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Przyznam się wam do czegoś, bardzo cieszę się że jestem w ciąży ale nie mogę pogodzić się z zmianami w moim ciele chodzi mi o brzuch który wydaje mi się ogromny. Wiem dziwna jestem
Nie nie jesteś. Ja też codziennie patrzę w lustro i coraz mo dziwniej. Do tego wszystkiego koszulki robią się małe i czuje się mega noeatrakcyjnie.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:26   #3453
puffa25
Rozeznanie

Mi 90% ubrań jest mi za małe a nie przytyłam ani grama a ,wszystko muszę kupować, No ale nic na to nie poradzę. Jedyne to modlę się o brak rozstępów, smaruję się Ziaja ogromne ilości a później stoję i czekam aż wchłonie .
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:33   #3454
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Mi 90% ubrań jest mi za małe a nie przytyłam ani grama a ,wszystko muszę kupować, No ale nic na to nie poradzę. Jedyne to modlę się o brak rozstępów, smaruję się Ziaja ogromne ilości a później stoję i czekam aż wchłonie .
Też się ziaja smaruje ;-) Puffa będzie dobrze ;-) ja przed ciąża praktycznie nigdy się nie malował, teraz nie wyobrażam sobie wyjść bez makijażu
Stary 2016-06-18, 12:33   #3455
bluesberry
Zakorzenienie

GOSIUREK smoczki mnie denerwowały w sumie najbardziej :/ i szybko się miarki zmywaly.
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:35   #3456
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznam się wam do czegoś, bardzo cieszę się że jestem w ciąży ale nie mogę pogodzić się z zmianami w moim ciele chodzi mi o brzuch który wydaje mi się ogromny. Wiem dziwna jestem
myślę, że wiele z nas ma sporo obaw. może po prostu nie nastawiaj się na nic? dbaj o siebie, ale myśl, że co ma być to będzie. kobiety po porodzie żyją z przeróżnymi historiami. mają rozstępy, blizny, problemy z nietrzymaniem moczu czy hemoroidy. medycyna i kosmetologia każdego dnia idą do przodu. więc doceń to w jakich czasach żyjemy i ciesz się chwilą.

ja powiem Wam, że w ciąży czuję się atrakcyjna. nieważne, że pojawiły mi się pajączki na nogach, że jestem narażona na rozstępy, że obawiam się nietrzymania moczu czy poluźnionej pochwy. prawdopodobnie też dostaję właśnie plam na czole. wygląda to jak stara blizna. muszę mojej mamy zapytać czy przypadkiem w dzieciństwie nie zaliczyłam jakiegoś upadku, którego skutki własnie teraz się pojawiają.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:38   #3457
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
GOSIUREK smoczki mnie denerwowały w sumie najbardziej :/ i szybko się miarki zmywaly.
Dopytam o te miarki, bo to rzeczywiście może irytować. Może trafiła Ci się jakaś trefna partia?

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Nie nie jesteś. Ja też codziennie patrzę w lustro i coraz mo dziwniej. Do tego wszystkiego koszulki robią się małe i czuje się mega noeatrakcyjnie.
Mam to samo. Im jestem większa, tym dziwniej się czuję w swoim ciele. Pocieszeniem jest dla mnie mąż, który twierdzi że dla niego zmiany w moim ciele są cudowne
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:40   #3458
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

Tak ten
mialam przy Kubie, dla mnie super sprawa.
jak polecalam go innym 4 lata temu to sie wszyscy pukali w glowe i patrzyli na mnie jak na idiotke ktora chce wyssac dziecku mozg przez odkurzacz

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:41   #3459
bluesberry
Zakorzenienie

GOSIUREK tez możliwe
Stary 2016-06-18, 12:43   #3460
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego Lovi? Są dobre? Ja zawsze myślałam, że te Avent są najlepsze bo takie dosyć popularne.
Czy najlepsze, to dziecko zweryfikuje. Nie każda butelka, czy smoczek, podpasuje danemu dziecku. Teoretycznie najlepsze sa te butelki, ktore imituja picie z piersi, typu Medela ze smoczkiem Calma. Dziecko musi sie nameczyc przy piciu.
Stary 2016-06-18, 12:46   #3461
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
ja nie mogę zapomnieć o jednej działce 30 a, z ruderą zamiast domu na niej, (fakt faktem na wiosce) za kwotę 30.000 zł. za późno znalazłam tę ofertę. byłabym szczęśliwa na tej wiosce
Cena niezła za taki kawał działki! Może jeszcze się trafi taka okazja

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61914451]Dla mnie już samo interesowanie się tym skąd ktoś miał pieniądze na cokolwiek jest po prostu nieprzyjemne

Tym bardziej, że Majwija prosiła o zakończenie tematu a on dalej jest wałkowany [/QUOTE]

Cytat:
Ja też jeszcze nic nie mam.

Ale my nie rozliczamy z kasy MajWiji i nie chcemy żeby nam się tłumaczyła za co i skąd ma dom i nowe auto, mówimy tylko że przeciętny Polak nie ma takich pieniędzy.

Więc każda z nas może się wypowiedzieć.

Nie chce mi się już odpisywać o co chodziło w dyskusji więc zacytowałam Mietowkę.

Cytat:
Przecież ja ani razu nie skomentowałam zarobków żadnej z Was ani skąd one pochodzą, ja tylko wypowiedziałam się ogółem odnośnie oszczędności.
Ale temat uważam już za zamknięty
Ok, A dziewczyny tylko powiedziały, że z tymi oszczędnościami różnie bywa
Fajnie, że tak Ci się w życiu dobrze układa
Ja mam nadzieję że nam też się uda kupić działkę i postawić domek, tylko ciekawe ile czasu to zajmie

Cytat:
A dlaczego Lovi? Są dobre? Ja zawsze myślałam, że te Avent są najlepsze bo takie dosyć popularne.
Moja Lila z Aventa ani butelki, ani smoczka nie chciała. Ona była cycowa, ale jak potrzebna była butelka to tommee tippee akceptowała, a jeśli chodzi o smoczek to tylko MAM baby się sprawdził, ale za późno go kupiłam i niestety przegrał z ukochanym kciukiem
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 12:48   #3462
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jak polecalam go innym 4 lata temu to sie wszyscy pukali w glowe i patrzyli na mnie jak na idiotke ktora chce wyssac dziecku mozg przez odkurzacz
Jak kupiłam katarek, to tz mówił, ze nie pozwoli mi używać. Jak córka miała katar, to okazało się, ze jest super wynalazkiem.
Stary 2016-06-18, 12:49   #3463
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
też tak mam
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 13:31   #3464
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam pojęcia w ogóle odnośnie smoczków, butelek i innych tego typu pierdół i nie wiem jak to ogarnę bo co innego mówi mama, innego teściowa a jeszcze co innego koleżanki
No bo wybór jest przeogromny. Ja w pewnym momencie przestałam czytać i szukać bo już bólu głowy dostawalam. Szłam do sklepu i kupowałam w mairę ok cenie i tyle.

Butelki brałam najzwyklejsze. Laktator miałam Avent, więc takie butelki kupiłam, żeby pasowały, potem kupiłam elektryczny Lovi, więc dokupiłam taką butelkę. Ale bez żadnych cudów typu antykolkowa czy coś.

Kacper nie był wybredny - jakąkolwiek butelkę mu dałam to pił. Pił z różnych, jaka akurat czysta była i w zasadzie było mu jedno czy z piersi czy z butelki.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-06-18 o 13:37
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 13:48   #3465
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
nie jesteś dziwna, podejrzewam, że dla każdej z nas zmiany w naszym ciele są prędzej czy później trudne to ogarnięcia. Ale znam parę dziewczyn, które boją się tak panicznie że przytyją/będą miały rozstępy/ problemy z nietrzymaniem moczu czy cokolwiek innego z listy ewentualnych "skutków ubocznych" że zabezpieczają się na parę sposobów by tylko w ciążę nie zajść. Do tego w razie ewentualnej szpadki prywatny szpital, cesarka na życzenie, pięknie, milusio i prawie jak na wizycie w spa. I żeby nie było niedomówień, nie twierdzę że coś z samą cesarką jest nie tak, paraliżujący strach też moim zdaniem jest wskazaniem do umówienia się na cc, ale to wyobrażenie, że wszystko ładnie pięknie i żeby w żaden sposób nie przypominało porodu przyprawia mnie o ciarki.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

I byłam dzisiaj oglądać wózki, faktycznie na żywo są w większości na jedno kopyto, przynajmniej te zaokrąglone, które biorę pod uwagę. Obczaiłam sobie i Anex Sport i Bebetto Torino/Murano i będzie ciężka decyzja. Bo oba na żywo fajne.
Muszę pooglądać filmiki w necie ze składania, porównywania itp, a na koniec i tak przymierzymy czy pasuje do samochodu. Bo dziś tylko w salonie oglądaliśmy, bez wyjeżdżania na parking (choć pan proponował).
No i powiedział, że np. na Bebetto to ok 2 miesiące możemy czekać na zamówienie. Więc już wiem, że najpóźniej w sierpniu trzeba wózek zamawiać.
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 14:01   #3466
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Nierealne jest pracować w wieku 23 lat i zarabiać miesięcznie tyle żeby móc odłożyć 400 tys na mieszkanie w gotówce (albo i więcej na dom).
W moich realiach też jest to niemożliwe😉

Cytat:
Czy tylko ja nie mam jeszcze kompletnie nic ? Ani pary skarpetek ?
Ja też nie mam nic i czuję się z Wami jak wyrodna matka😜 ale w poniedziałek może poznam już płeć😉

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Listopadowa, to Ty kupiłaś jakies tansze witaminy dla ciezarnych? Jak sie nazywaly?
Feminovit DHA, dziś odebrałam w dozie, kosztowały kolo 28 zł 😊

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No własnie mam rozkminkę nt. butelek, bo nie wiem czy kupić nowe czy wystarczy tylko smoczki zmienić? Podziałki są ok, tylko w jednej butelce Lovi wszystko się starło - badziewna seria, bo inna ich butelka jest ok.

A smoczki uspokajające to gdzieś powinnam mieć nowe, bo Kacper tylko 2 czy 3 miesiące używał, a kupiłam więcej.
Ja chyba butelki wywalę chociaż były praktycznie nieużywane, ale są zabarwione od herbaty trochę więc to mnie odrzuca😏 mam też smoczki Lovi nieużywane, ale typowo dziewczyńskie, jak będzie chłopak to musi mieć inne😜

Cytat:
COCO my też płacimy gruba kasę za wynajem niestety :/ i mimo życia za granicą rachunki nas zjadają i ciężko odłożyć. Teraz odpadły moje zarobki bo nie miałam umowy. Została 1 wypłata na wszystkie rachunki. A ostatnie wydarzenia pochłonęły nasze oszczędności choć tak naprawdę wydatki nie były nasze... ale co zrobic. Zycie
Oj my też ostatnio finansowo bardzo krucho stoimy, posypały się wydatki i jesteśmy sporo pod kreską, o oszczędnościach możemy pomarzyć😉

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
ja mam dokładnie to samo, wczoraj się nawet zastanawiałam co ze mną jest nie tak, na nic nie mam siły, nic mi sie nie chce, ciągle jestem zmęczona a robie nie wiele, nie moge się zabrać za nic konkretnego, ogranięcie niektórych rzeczy to wyzwanie
i tak sobie myślę czy aż tak się rozleniwiłam siedzeniem w domu czy ciąża tak działa
kiedyś sobie myślałam że jak będe w ciąży na zwolnieniu w domu to wszystko będzie na błysk+obiad dwudaniowy co dziennie + jeszcze będe się czegoś uczyć coś robić dla siebie i 100 innych rzeczy, a jak przyszło co do czego to nie wiele z tego jest
z gotowaniem i sprzątaniem byłam bardziej ogarnięta gdy pracowałam 6dni w tyg. i nie bylo mnie w domu 10godz dziennie
a teraz
Ja tak samo, co prawda miewam przypływy energii, ale muszę często odpoczywać. Jak myślę o spacerach z córcią to mam gęsią skórkę bo jestem potem wycieńczona😏 i tym sposobem często siedzimy w domu i czuję się wyrodną matką, ale po prostu nie mam siły 😞

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
- silikonowe osłonki na piersi Lovi - tu pytanie do doświadczonych, jest sens je kupować?

Najpewniej dołożę szczotkę do butelek Lovi, mleko początkowe (tak na wszelki wypadek) i jeszcze się zastanowię co ewentualnie jeszcze
To chyba zależy od piersi, ja nigdy tego nie miałam.

Cytat:
A jak ktoś karmi piersią to na coś się przydaję ta butelka na początku?
Mnie się przydała tylko jak byłam dobę na operacji oka a córka miała 3 tygodnie, mąż wtedy karmił mm. Tak to w ogóle ich nie używałam z początku, dopiero jak poza piersią wprowadzałam płyny.

Cytat:
to jest ten do odkurzacza?
Ja miałam zwykły aspirator nie do odkurzacza i też dawał radę☺ jakby ktoś się bał używać tego do odkurzacza😉

Cytat:
Ja w tej ciąży dużo bardziej siebie akceptuję, w pierwszej wszystko mnie przerażało i było po prostu szokiem, teraz wiem bardziej czego się spodziewać 😊

A my dziś idziemy do znajomych, koleżanka ma urodziny więc fajnie😀 i jesteśmy w tym samym tc praktycznie więc nie będę jedyna niepijąca 😜

Piszę z telefonu-pozdro szejset

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Feminovit kosztował 18 zł, sorry😀

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 14:51   #3467
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

podczytuje was i normalnie zasypiam

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 14:53   #3468
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
podczytuje was i normalnie zasypiam
Takie nudne jesteśmy :-P
Stary 2016-06-18, 14:54   #3469
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Czy tylko ja nie mam jeszcze kompletnie nic ? Ani pary skarpetek ?

A myślałam, że tylko ja nie mam ani jednej rzeczy. Pojęcia w tym temacie zresztą też
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 14:56   #3470
bluesberry
Zakorzenienie

Ja pojęcie może o jakieś tam mam ale cały czas myślę że mam jeszcze tyyyyyyyle czasu
Stary 2016-06-18, 14:57   #3471
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pojęcie może o jakieś tam mam ale cały czas myślę że mam jeszcze tyyyyyyyle czasu
Mój Tż tak cały czas mówi :-D przecież to jeszcze tyle miesięcy...
Stary 2016-06-18, 15:18   #3472
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cześć!
Cytat:
Też się ziaja smaruje ;-) Puffa będzie dobrze ;-) ja przed ciąża praktycznie nigdy się nie malował, teraz nie wyobrażam sobie wyjść bez makijażu
Przed ciąża wystarczył mi lekki makijaż, puder, róż i tusz do rzęs. Teraz się szpachluję, trądzik mnie wykańcza i niestety nic nie mogę z tym zrobić, do czasu jak odstawię dziecko od piersi.
Nie ma innej rady jak się z tym pogodzić, rozstępom staram się zapobiegać, ale dopuszczam myśl, że i tak mogą się pojawić. Boję się jak to wszystko zniosą piersi, bo już teraz mam wrażenie że lada moment pękną.
Tz mnie bardzo wspiera i to pomaga, staram się nie myśleć o głupotach

Teczowa, dzięki za przepis, powinnam sobie poradzić
Stary 2016-06-18, 15:26   #3473
mietowka25
Zakorzenienie

Właśnie zdałam sobie sprawę że dzisiaj ostatni raz byłam na zajęciach....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 15:32   #3474
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Ciężko dogodzić kobietom... Ja praktycznie wcale nie przytyłam, mam tylko większy biust (co akurat jest plusem) i "kompleks" małego brzuszka, bo wyglądam raczej jak po dużym obiedzie
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 15:43   #3475
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama też nie może pojąć że to do odkurzacza i cały czas powtarza że nie ma to jak poczciwa gruszka

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Dziecko musi sie nameczyc przy piciu.
Właśnie przy tej lovi aktywne ssanie piszą że dobrze naśladuje normalną laktację
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 16:35   #3476
Sibbyl
Zadomowienie

Witam się w 21 tyg, niestety z gorączką, katarem, kaszlem i bólem głowy :-(

Nie dam rady Was nadrobić, za dużo piszecie! Uciekam spać...
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 16:53   #3477
bluesberry
Zakorzenienie

SIBBYL kuruj sie!
Stary 2016-06-18, 17:00   #3478
bluesberry
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1466265632142.jpg (19,3 KB, 20 załadowań)
Stary 2016-06-18, 17:08   #3479
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Witam się w 21 tyg, niestety z gorączką, katarem, kaszlem i bólem głowy :-(

Nie dam rady Was nadrobić, za dużo piszecie! Uciekam spać...
Zdrówka :-*
Cytat:
Piękna <3 chce taką :-D
Stary 2016-06-18, 17:09   #3480
bluesberry
Zakorzenienie

Ja tez!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości