Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 12:12   #601
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Wpadajcie ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:13   #602
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Nam płeć potwierdziła w 17 tyg, czyli dokładnie tydzień temu - ewidentnie między nóżkami coś się pokazuje, postaram się wrzucić foto

A imię piękne! Chociaż powiem Ci, że my też wybraliśmy imię "staropolskie", które mieliśmy wybrane już dużo wcześniej, chcieliśmy, aby jeśli będzie syn miał imię po zmarłym dziadku, czyli moim tacie, a jak oznajmiliśmy to teściom, to teściowa, że bardzo ładne bo typowo polskie, a teściu krótko skomentował "do porodu jeszcze Wam się może odmienić" - nie, nie odmieni się
kojejny mężczyzna na wątku, super

u mnie teściowa zachwycona bo płec mi wywróżyła z chińskiego kalendarza płci i sie sprawdziło a poza tym wnuczka będzie miała imię po jej mamie więc puszy się z dumy
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:16   #603
Cherry_24
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61224981]kojejny mężczyzna na wątku, super

u mnie teściowa zachwycona bo płec mi wywróżyła z chińskiego kalendarza płci i sie sprawdziło a poza tym wnuczka będzie miała imię po jej mamie więc puszy się z dumy [/QUOTE]
Ja chciałam po teściowej mamie ale tż kręci nosem, niby ładne ale nie, bo babcia jest marudna i zawsze była płaczliwa i on nie chce żeby jego córka taka była. a czy Weronika to brzydkie imię ?
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:17   #604
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Rewa. Taka wioska za Gdynią ;-)
dlaczego mieszkam na południu
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:18   #605
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Dziewczyny pedzicie :-D ja ledwo nadaze czytac , juz nie mowiac o napisaniu czegokolwiek.
Ja mialam wczoraj wizyte i lekarz powiedzial ze przez sekunde cos mu smignelo przed oczami co wskazuje na chlopaka :-D za 3 tygodnie mam znow wizyte, badania polowkowe i bedziemy potwierdzac plec. Jesli dalej bedzie chlopcem to bedzie nazywac sie Witold.
Dzis zaczynam 17 tydzien :-D
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:18   #606
bluesberry
Zakorzenienie

Mi się marzyła Kornelia, Pola, Antonia, Zuźka, Klara, Maja no multum dla dziewczynek
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:19   #607
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61224981]kojejny mężczyzna na wątku, super

u mnie teściowa zachwycona bo płec mi wywróżyła z chińskiego kalendarza płci i sie sprawdziło a poza tym wnuczka będzie miała imię po jej mamie więc puszy się z dumy [/QUOTE]
A padło słynne "a nie mówiłam"?

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Ja chciałam po teściowej mamie ale tż kręci nosem, niby ładne ale nie, bo babcia jest marudna i zawsze była płaczliwa i on nie chce żeby jego córka taka była. a czy Weronika to brzydkie imię ?
Bardzo ładne imię. Jak się uprzesz to na wszystko znajdziesz jakieś nieprzyjemne skojarzenie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 12:20   #608
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
No mi powiedział właśnie ze tez mam tylozgiecie, myślisz ze to potęguje to ze to takie nieprzyjemne?
Kiedyś ginekolog powiedział mi, że przy tyłozgięciu mogę odczuwać dyskomfort podczas zbliżeń, a kiedy mam okres to nie boli mnie brzuch tylko krzyże, i powiem Ci, że u mnie się to zgadza

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

Co do wizyt to tez ma oddzielne gabinety. W jednym ktg, w drugim usg, a później poszliśmy do 3 gabinetu na badanie ginekologiczne i usg dopochwowym chciał spr płeć
A propo.. tz stwierdził że przy usg jak najbardziej ale przy zwykłym badaniu chyba nie chce być poprzednia gin była kobietą, teraz chodzę do faceta i Tz stwierdził że dla niego to trochę nie komfortowe
U mnie jest tak, że mąż jest zaproszony do gabinetu dopiero po badaniu ginekologicznym, oczywiście mogłby wejść od razu ze mną, ale wtedy ginekolog zasłoniła by nas kotarą. Jak sama stwierdziła, że wie, że mąż widział już wszystko, ale tę minutkę pacjentka należy tylko do niej więc to zależy od lekarza głównie

Cytat:
Rewa. Taka wioska za Gdynią ;-)
jezu, ale zazdro nad polskim morze byłam tylko dwa razy, choć średnio wspominam, masa ludzi, tłumy itd.. ale marzy mi się jakaś nadmorska wioseczka z jedną knajpką i pustymi plażami, może za rok się wybierzemy już w trójeczkę, z piesełem polecisz coś?

u mnie ten kalendarz też się sprawdził to widzę, że stare, polskie imiona rządzą!
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:21   #609
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Listopadowa ja nigdy nie byłam u gina na NFZ, ale teraz ta koleżanka moja co jest w podobnej ciąży to raz musiała iść bo jej prywatnego nie było, a nigdzie tego dnia prywatnie nie mogli jej przyjąć więc poszła państwowo bo akurat był dzień wizyt to mówiła, że już na dzień dobry ją zbeształ, że ciąże prowadzi się u jednego lekarza...
Nie miała ani USG (nie wiem czy w gabinecie było) ani nawet takiego badania a zależało jej bo miała jakąś infekcję . Pomacał ją tylko przez brzuch, powiedział, ze nie jest twardy to jest ok i kazał wziąć coś bez recepty na infekcje

Także nie nastawiałabym się na rewelację. Może jednak znajdź innego gina prywatnego w swojej okolicy, powiedz jaka sytuacja to przyjmie Cię myślę na dniach.
O kurde nie pocieszyłaś No nic jestem zarejestrowana to pojde zobaczyć. Najwyzej wyjde zniesmaczona....W sumie to się dziwie ze lekarz tak potraktował twoją koleżanke Kazdy ma prawo chodzić na nfz. Badania nam sie należą, szczególnie kobietom w ciąży w koncu składki opłacamy....Moj tz to sie dziwił, ze chodząc prywatnie do gina nie można pojsc do lekarza pierwszego kontaktu po skierowania na badania. To, zę chodzimy prywatnie to nasz wybor, ale to nie wyklucza tego ze nie wolno nam korztsrac z nfz
Ale też myślę, że w dużej mierze ma znaczenie lekarz i placówka. Jesli gina ganiaja za ilość usg, skierowan na badania to sie nie dziwię ze szorstko podchodzą do takich pojedynczych wizyt pacjentek. Później taki lekarz musi sie rozliczać z tego. No ale są lekarze i lekarze z powolania. Nie kazdy jest opryskliwy.
Najgorzej ze prywatnie to zaostaje mi jeden lekarz kobieta z nienajlepsza opinią.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Ale to nie macie na tym krześle sprawdzanej wziernikiem i ręcznie macicy ? Ja w zasadzie nie wiem czemu to służy ale bardzo tego nie lubię i zawsze mnie boli :P
ja nie mialam
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:21   #610
baletnica_natasza
Zakorzenienie

A. I mam nawroty infekcji, na zmiane z problemami z pecherzem. Lekarz zalecil mi zakup irygatora, przepisal plyn do irygacji i globulki. Do tej pory bralam Nystatyne, ale teraz mowil ze mozna juz inaczej dzialac. I ma byc ponoc lepiej, bez ciaglych nawrotow.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:22   #611
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61223086]ale przyjemność i my też miałyśmy nie?

to trzymam kciuki żeby wizyta poszła po Twojej myśli
co do poznania płci to mi ginekolog powiedział, że na tym usg, którym on dysponuje to od 19 tygodnia można poznać płeć. Dlatego mi powiedział na ostatniej wizycie, że jakby miał na dzień dzisiejszy powiedzieć to dziewczynka ale ''dajmy jej jeszcze czas''
[/QUOTE]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 12:23   #612
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
dzięki Bogu nie

za to padło pytanie czy jestem zadowolona

Cytat:
u mnie ten kalendarz też się sprawdził to widzę, że stare, polskie imiona rządzą!
W sumie było po równo szans na dziewczynkę i chłopca więc

u nas tak
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:24   #613
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo ładne imię. Jak się uprzesz to na wszystko znajdziesz jakieś nieprzyjemne skojarzenie.
No i tż tak ma, tylko Zuzanna i Zofia są bez skazy a dla chłopca Jakub i koniec listy
Stary 2016-06-02, 12:25   #614
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam, nazywam to bólem w kroczu. Moja ginka przy bólach kazała zwiększać dawki magnezu, na początku brałam raz dziennie (wg zalecenia na opakowaniu), ale powiedziała że mogę trzy kapsułki dziennie łykać. Bóle zelżały, teraz biorę 2 razy dziennie.
No a jelita też mi dają w kość, czasem pod koniec dnia nie dam rady wrzucić naczyń do zmywarki, nie mogę się schylić.

U mnie to samo. Pierwsze co to idę na fotel.
Czyli moze te moje dolegliwości moga byc spowodowane odstawieniem magnezu.
Stary 2016-06-02, 12:25   #615
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się marzyła Kornelia, Pola, Antonia, Zuźka, Klara, Maja no multum dla dziewczynek
U TŻ w rodzinie urodziła się niedawno Pola, siostra Fabcia śliczne imię, ale u mnie już odpada.
Głupie pytanie: Maja to już takie oficjalne imię, czy to jest zdrobnienie?

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Dziewczyny pedzicie :-D ja ledwo nadaze czytac , juz nie mowiac o napisaniu czegokolwiek.
Ja mialam wczoraj wizyte i lekarz powiedzial ze przez sekunde cos mu smignelo przed oczami co wskazuje na chlopaka :-D za 3 tygodnie mam znow wizyte, badania polowkowe i bedziemy potwierdzac plec. Jesli dalej bedzie chlopcem to bedzie nazywac sie Witold.
To teraz macie oczekiwanie w napięciu.
Stary 2016-06-02, 12:26   #616
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
DOMEK_Z_PIERNIKA dokładnie takie samo skojarzenie mam co do zyrafki ale wolałam głośno nie mówić

MIETOWKA poczekamy do listopada, urodzisz przez kilka godzin to zobaczysz jak to jest i jak się biedny tz teraz z katarem czuje!

ANNULKA Helenka ostatnio bardzo popularne imię i jakie piękne !
W ogóle dla dziewczynki to mi się masa podoba a dla chłopaka no żadne poprostu
A Liliana to tez bardzo stare imię :ekhm:

CHERRY dziwne :/ tak jak gin sprawdza szyjke, infekcje itd?
mam tak samo ;-)

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:

Dziele się z Wami :-*
oooo jak ci dobrze
Stary 2016-06-02, 12:31   #617
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam, że takie bóle - i ja je mam, ale sporadycznie i nie są mocne mogą mieć związek z rozchodzeniem się spojenia łonowego, ale ja lekarzem nie jestem więc nie wiem czy to dokładnie tak jest.
Stary 2016-06-02, 12:32   #618
mietowka25
Zakorzenienie

Więc tak, polecam Gdynia no bo to nie taka mała miejscowość typowo sezonowa, więc jest co robić nawet jak pogody nie ma.
Fajnie jest jak pogoda dopisuje w maj/czerwiec albo wrzesień.
Teraz jestem na takiej typowo turystycznej wiosce. I dzisiaj jest tu spokój cisza ale w sobotę i niedzielę to człowiek na głowę może tu dostać no i może zapomnieć o spokojnym z jedzeniu posiłku.
Także myślę że każdy znajdzie coś dla siebie nad morzem ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:33   #619
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61225681]dzięki Bogu nie

za to padło pytanie czy jestem zadowolona

W sumie było po równo szans na dziewczynkę i chłopca więc

u nas tak [/QUOTE]
Co za pytanie
Jedna z babć TŻ, na wieść o prawnuku zareagowała mniej więcej tak: o Boże! Moje dzieci! Jak dobrze że nie usunęliście...
Naoglądała się tv i myśli że wszyscy robią skrobanki jak popadnie.
Cytat:
No i tż tak ma, tylko Zuzanna i Zofia są bez skazy a dla chłopca Jakub i koniec listy
A co jak skończycie z dwoma synami? Będzie trzeba to jakoś rozgryźć.

Cytat:
Coś w tym stylu, raczej powiedziałabym, że magnez mógł łagodzić te objawy i teraz je bardziej odczuwasz. Możesz sobie kupić hela mag b6 mama z olimpu (taki mi gin zapisała), nie zaszkodzi Ci, a może pomóc. Płacę ok 9 zł, opakowanie mi starcza na dwa tyg przy dwóch kapsułkach dziennie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 12:34   #620
Listopadowaa
Zakorzenienie

ja myślę, czy tz do Sopotu nie wyciągnąć w czerwcu. Tylko to tak daleko
Stary 2016-06-02, 12:35   #621
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde nie pocieszyłaś No nic jestem zarejestrowana to pojde zobaczyć. Najwyzej wyjde zniesmaczona....W sumie to się dziwie ze lekarz tak potraktował twoją koleżanke Kazdy ma prawo chodzić na nfz. Badania nam sie należą, szczególnie kobietom w ciąży w koncu składki opłacamy....Moj tz to sie dziwił, ze chodząc prywatnie do gina nie można pojsc do lekarza pierwszego kontaktu po skierowania na badania. To, zę chodzimy prywatnie to nasz wybor, ale to nie wyklucza tego ze nie wolno nam korztsrac z nfz
Ale też myślę, że w dużej mierze ma znaczenie lekarz i placówka. Jesli gina ganiaja za ilość usg, skierowan na badania to sie nie dziwię ze szorstko podchodzą do takich pojedynczych wizyt pacjentek. Później taki lekarz musi sie rozliczać z tego. No ale są lekarze i lekarze z powolania. Nie kazdy jest opryskliwy.
Najgorzej ze prywatnie to zaostaje mi jeden lekarz kobieta z nienajlepsza opinią.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ja nie mialam
Ja naprzykład drugie prenatalne mam za friko, mimo, że chodzę prywatnie. Za pierwsze płaciłam normalnie, a na drugie moja gin wypisała mi skierowanie i powiedziała, że przy kolejnych prenatalnych mam to pokazać w rejestracji. Ale nie wiem czemu tak, może jedne prenatalne są ustawowo z NFZ, orientujecie się może?

Dziewczyny, a czujecie już ruchy maleństwa?

Przy okazji wrzucam Wam dwie fotki, na pierwszej wita się z Wami a na drugiej chwali, że mu coś między nóziami urosło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13282541_1036894443046030_294091422_o.jpg (80,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13262452_1036894599712681_387036509_o.jpg (101,1 KB, 24 załadowań)
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:38   #622
KarolinaNL
Zadomowienie

Dzien dobry! Wstyd sie przyznac ale dopiero wstalam. Mlody ma dzisiaj wolne i siedzial u mnie w lozku i gral na tablecie, zrobilam mu tylko kompot i kanapki i tak siedzial a matka spala. Wczoraj jak wrocil z wesela to stwierdzil ze tak bardzo mnie kocha ze sie ze mna ozeni 😊. Dzisiaj rano tz tak pierwszy raz glaskal mnie po brzuchu, do tej pory mial dystans ze wzgledu na to poronienie ale teraz jak widzi moj rosnacy bebzol juz wie, ze wszystko ok i sie przelamal. Ide dziecku jajecznice a kielbaska smazyc bo sie domaga. Pozniej bede nadrabiac ☺
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:41   #623
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś czytałam, że takie bóle - i ja je mam, ale sporadycznie i nie są mocne mogą mieć związek z rozchodzeniem się spojenia łonowego, ale ja lekarzem nie jestem więc nie wiem czy to dokładnie tak jest.
ciekawe...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Co za pytanie
Jedna z babć TŻ, na wieść o prawnuku zareagowała mniej więcej tak: o Boże! Moje dzieci! Jak dobrze że nie usunęliście...
Naoglądała się tv i myśli że wszyscy robią skrobanki jak popadnie.

Coś w tym stylu, raczej powiedziałabym, że magnez mógł łagodzić te objawy i teraz je bardziej odczuwasz. Możesz sobie kupić hela mag b6 mama z olimpu (taki mi gin zapisała), nie zaszkodzi Ci, a może pomóc. Płacę ok 9 zł, opakowanie mi starcza na dwa tyg przy dwóch kapsułkach dziennie.
jak bralam magnez mniej odczuwalam jakies bole. Dzieki za namiary kupie sobie ten dla kobiet w ciązy ;-)
Stary 2016-06-02, 12:42   #624
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj to nie wiem co będzie, ale kiedyś imię Kacper mu pasowało więc może kiedyś będziemy mieli Kacperka
Stary 2016-06-02, 12:43   #625
Listopadowaa
Zakorzenienie

shine_sky gratuluję synka
Stary 2016-06-02, 12:45   #626
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Jeju co mi się dzisiaj śniło...
Czekam na wizytę u gina, ale patrzę że otwarte drzwi więc weszłam. Nie było nikogo więc zaczęłam sobie sama robić USG , nie było tej części co można robić przez brzuch więc wzięłam ta co dopochwowo i robiłam przez brzuch, dziecko to bylo na tym USG takie wielkie, jak żywe i miało wielkie jajka i siuska, jak to zobaczyłam to zadzwoniłam tylko szybko do męża i powiedziałam, że to już na 100% chłopak i zaczęłam sprzątać. Cały ten żel się rozlal po gabinecie. A najlepsze, że to wszystko działo się w mojej szkole podstawowej hahaha
O matko hahaha uśmiałam się jak dzika😂

Cytat:
Ja jutro z rana mam wizytę, stresuję sie do ide do nowego lekarza, w dodatku na nfz i nie wiem co mnie tam czeka. Jaki mają sprzet itp.... Ale zabieram tezeta ze sobą do gabinetu. Mamy nadzieje, że zrobi nam usg i powie jaka płeć Myślicie, że lekarz nie będzie miał problemu ze tak sobie w 15 tc przychodzę ot tak ? Jak mi sie spodoba to pewnie bede do niego chodzic ale tego jeszcze nie wiem, dzisiaj z ciekawości zadzwonie do mojego gina zobaczyć czy łaskawie już rejestrują na wizyty

No i mam pytanie kiedy drugi raz robi sie badania z krwi i jakie to są? Co wam zlecał lekarz? Ja miałam tylko po pierwszej wizycie te wszystkie badania, robiłam jakos w 7tc. Myślę, że już chyba pora na morfologie i mocz I tak sobie myślę, ze ja chyba nie miałam w ogóle cytologii :
Cytologia w ciąży jest konieczna i podstawa to badanie moczu. Morfologię też robi się co kilka tygodni, ale mocz jest ważniejszy, nie pamiętam czemu. Ja dodatkowo robiłam już tsh, kiłę, HIV, toksoplazmozę, glukozę i chyba jeszcze coś ale nie pamiętam. Moja prywatna gin sporo, chyba z 8 badań mi zaleciła ostatnio.

Jeśli chodzi o usg, to ja raczej spotkałam się w różnych miejscach na nfz z aparatem w gabinecie, albo bezpośrednio przy nim. Zawsze możesz zwrócić uwagę że dawno nie miałaś robionego i prosisz o nie. A Tż można zawołać po chwili, na spokojnie wejdź i pogadaj z ginem a jak się zgodzi to zawołaj tż.

Jeśli chodzi o ten magnez to nie odważyłabym się przestać go brać, od razu miałabym skurcze nóg. Jeśli boisz się że za dużo Wit. B6, to poszukaj magnezu solo, na pewno gdzieś będzie.

Cytat:

Dziele się z Wami :-*
Ej a u mnie zimno i leje od rana 😭

Patrzyłam na tą żyrafkę bo pierwsze słyszę, to jakiś absurd cenowy dla mnie, ale ja to ja, nawet w prezencie wolę dać coś praktycznego a gryzaczek można kupić za 15 zł i też będzie dobry😊

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:46   #627
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawe...

Teraz czytam o tym
Stary 2016-06-02, 12:48   #628
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć mamusie! W ostatnim wątku wypowiedziałam się zaledwie kilka razy, a tu już nowa część.. chyba za Wami nie nadążę

Ja mam drugie prenetalne 24 czerwca więc kilka dni po Tobie z tego co się orientuje wyniki z drugich prenetalnych nie są od razu, i w przypadku mojej przychodni przychodzą na maila. Ja liczę że na tych badaniach w końcu zobaczymy buźkę małego

Heleny to super dziewczyny, moja chrześnica ma tak na imię!

U mnie wizyta zawsze zaczyna się od badania na fotelu, gin sprawdza czy jakaś infekcja mi się nie zaczyna bo np.ostatnio nie czułam żeby coś tam się działo, a po badaniu dostałam globulki bo nie podobało jej się moje"wnętrze"

Ja też jestem bardzo czuła

Co do badań to do tej pory miałam moroflogię x2, mocz przy każdej wizycie, i niestety za każdym razem wychodzą jakieś bakterie.
Niestety jestem też zmuszona brać tabletki na żylaki bo już odczuwam ciężkość nóg i gdzieniegdzie powychodziły mi żyły na nogach
A na jakie wyniki z prenaralnych musisz czekać, jak polowkowe, to usg?

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
o a ja mam co wizytę
i też jakoś specjalnie tego nie lubię, no ale jak trzeba
Ja też. Sprawdza ph, czy nie ma infekcji i szyjkę, potem długość szyjki na usg dopochwowym, później usg przez brzuch. I tak cala ciążę.

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Gratulacje. W pierwszej ciąży, też usłyszałam coś w tym stylu, ze chyba zobaczył przez chwilę ptaszka. Na polowkowym okazał się, ze baba.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:48   #629
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Wstyd sie przyznac ale dopiero wstalam. Mlody ma dzisiaj wolne i siedzial u mnie w lozku i gral na tablecie, zrobilam mu tylko kompot i kanapki i tak siedzial a matka spala. Wczoraj jak wrocil z wesela to stwierdzil ze tak bardzo mnie kocha ze sie ze mna ozeni 😊. Dzisiaj rano tz tak pierwszy raz glaskal mnie po brzuchu, do tej pory mial dystans ze wzgledu na to poronienie ale teraz jak widzi moj rosnacy bebzol juz wie, ze wszystko ok i sie przelamal. Ide dziecku jajecznice a kielbaska smazyc bo sie domaga. Pozniej bede nadrabiac ☺
Moja córcia to odkąd wie o dzidziusiu to kilka razy dziennie chce się przytulać do brzusia i mówi mi jeszcze że taki mam duży a wczoraj tak go przytuliła i tak cicho do niego "duży brzusiu, daj mi siostrzyczkę" 😍😍😍

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:49   #630
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
O matko hahaha uśmiałam się jak dzika��

Cytologia w ciąży jest konieczna i podstawa to badanie moczu. Morfologię też robi się co kilka tygodni, ale mocz jest ważniejszy, nie pamiętam czemu. Ja dodatkowo robiłam już tsh, kiłę, HIV, toksoplazmozę, glukozę i chyba jeszcze coś ale nie pamiętam. Moja prywatna gin sporo, chyba z 8 badań mi zaleciła ostatnio.

Jeśli chodzi o usg, to ja raczej spotkałam się w różnych miejscach na nfz z aparatem w gabinecie, albo bezpośrednio przy nim. Zawsze możesz zwrócić uwagę że dawno nie miałaś robionego i prosisz o nie. A Tż można zawołać po chwili, na spokojnie wejdź i pogadaj z ginem a jak się zgodzi to zawołaj tż.

Jeśli chodzi o ten magnez to nie odważyłabym się przestać go brać, od razu miałabym skurcze nóg. Jeśli boisz się że za dużo Wit. B6, to poszukaj magnezu solo, na pewno gdzieś będzie.

Ej a u mnie zimno i leje od rana ��

Patrzyłam na tą żyrafkę bo pierwsze słyszę, to jakiś absurd cenowy dla mnie, ale ja to ja, nawet w prezencie wolę dać coś praktycznego a gryzaczek można kupić za 15 zł i też będzie dobry��

Dzięki za rade, tak wlasnie zrobie ;-) Ja mialam w planach brac wit. B zeby pozbyc sie zajadow a potem wrocic do magnezu ale dwa tygodnie a zajady nie znikły. Jutro zapytam lekarza co on o tym mysli. Może przepisze mi cos skuteczniejszego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości