Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 15:45   #811
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Gratkuluję konca remontu My mamy już kupione płytki do kuchni , fachowcy skonczyli regipsy

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

ładne

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Co myślicie o Sopocie w czerwcu? Nigdy nie byłam, chciałam też ozbaczyć Gdańsk i Hel.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Nic nie biorę ale chciałabym brac. Moglybyscie polecic cos z kwasem foliowym, magnezem, wit.B i najlepiej D ?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

No a ja po wizycie już. Lekarz miał opoznienie i z 9 zrobiła sie 11, ale polozna zalozyla mi kartę, zważyła, zmierzyła ciśnienie. Jeszcze powiedziała, ze bardzo dobrze, zę do nich przyszłam bo po co mam płacić, że zrobią mi cytologię bo sie nalezy. Poszłam zjesc do domu i wróciłam na wizytę. Lekarz bardzo sympatyczny, zrobił na mnie wrazenie. Nie spieszył się, sam z siebie opowiadał o wszystkim, odpowiadal na pytania a na kazde zadane sie rozgadywał. Zrobił mi cytologię. W gabinecie bylo usg. Nie takie jak u prywatnego ale było ladnie widac dziecko i serduszko. Maluszek ma 10,5 cm. Płci nie podał. Powiedział, ze na upartego mógłby określić, ale to nie bedze w 100% pewne, że lepiej poczekać do następnej wizyty. Tez wolimy z tz zeby lekarz okreslil nam w 100% niz przypuszczał. Nastepna wizyta za 4 tygodnie. Bedzie to jakoś w okolicach połówkowych. Ale chyba nie zaszkodzi tydzien po tygodniu usg ?
No i dziwnie tak bo przyzwyczailam sie ze dostaje zdjecie a tu jego brak...
Dobrze że w końcu trafiłaś na kogoś w porządku
Od siebie polecę Femibion Natal 2 Plus, kosztuje 50 zł na miesiąc, ale ma ładny zestaw witamin i DHA
Stary 2016-06-03, 15:49   #812
doooti
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

A co do witamin to ja biorę Pregna Plus (ma kwas DHA, EPA, żelazo, kwas foliowy, jod i witaminę D) i jeszcze biorę FemiFeral (wit C, żelazo, wit B6, B12, kwas foliowy). Ale jak widzisz w obu nie ma magnezu, ale lekarz nie kazał mi brać
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 15:55   #813
puffa25
Rozeznanie

A ja polecam Dha mama premium 😊
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 15:59   #814
Panna Izabela
Zakorzenienie

Zdaje się, że zaczynam 17 tydzień!

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
u mnie 16 tydzień i przytyłam 1,5 kg. Jak czytam o wadze w ciąży to prawidłowy przyrost to 8-12 kilogramów. A w 1 trymestrze niektórzy wcale nie przybierają na wadze i to jest ok. Ja bym się martwiła jak bym przytyła za dużo Zobaczycie jak zaczniemy przybierać w 5 miesiącu...

Czy ćwiczycie jakoś specjalnie mięśnie kegla w ramach przygotowania do porodu?
Przyrost zależy od wagi sprzed ciąży. Wiadomo, że kobietki z niedowagą mogą więcej.
Ja miałam wagę przed ciążą 56,3. Schudłam do 53.7, teraz mam 53.5...

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
ja mam 17, więc właśnie zajadam się ciasteczkami owsianymi z czekoladą i orzechami które upiekłam, omnomnom swoją drogą nie wiem co robić aby przytyć, już jem praktycznie cały czas swoją drogą moja mama jest chudsza ode mnie i w trakcie jednej ciąży przytyła łącznie 6 kg a w drugiej 8kg więc może geny takie..
Co robić? Poczekać aż Ci dziecko urośnie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Jeżeli u Nas zmieniłoby się na dziewczynkę to z Leosia zrobi się właśnie Klara
Ale póki, co Leoś i myślę, że już tak zostanie

Listopadowa iść nie zaszkodzi tym bardziej, że za darmo, najwyżej niczego nowego się nie dowiesz i pójdziesz do innego.
A może akurat miło Cię zakosczy i nawet płeć określi
A ten co byłas na prenatalnych nie prowadzi ciąży? Mówiłaś, ze był w porządku.

Jeju u Nas jest 32 stopnie
Od kilku dni nawet kropla deszczu nie spadła.
Ja lubię ciepło i słoneczko, ale dzisiaj to jakaś masakra.
Dzisiaj rano byłam na kutrach i kupiłam świeżo złowioną flądrę
Mamcia mi wieczorem usmaży bo i tak musi ją wypatroszyć
Ja nie umiem to powiedziała, że od razu usmaży i mamy tylko przyjść na gotowca
Zazdroszczę i upału i świeżych rybek, na zdrowie!
Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Jesli masz infekcje wowczas bierze sie doustnie, dopochwowej sie nie bierze.
Ja i przy infekcjach brałam dopochwowo
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61246131]my z Tż-tem akurat nie braliśmy mody pod uwagę wybierając imiona [/QUOTE]
My też, wybraliśmy przed ślubem jeszcze

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
nie dam rady Was nadrobić, jestem kompletnie padnięta, jutro postaram się doczytać, co mnie ominęło.

A, napiszę Wam tylko, że odebrałam dziś wyniki mojego badania poziomu witaminy D3 - wychodzi, że mam jej "niewystarczającą ilość", czy jakoś tak (ale nie jest to niedobór, bo mieszczę się już ponad jego granicę). Przed zajściem w ciążę łykałam ze 2 tygodnie witaminę D, teraz w ciąży też biorę co drugi dzień kompleks witamin, w którym jest D3, od jakiegoś już czasu jest słońce i się na nim trochę przebywa... i zobaczcie, mimo wszystko mam za mało.
Ale lato idzie, to się nadrobi.
Taki mamy klimat, że mamy tej wit za mało...

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a będziecie robić badanie na konflikt płytkowy? Dostałam od mojej ginekolog ulotkę, jest teraz jakiś program gdzie te badania do 20tyg są bezpłatne, trwa chyba do końca czerwca. Moja ginka bardzo polecała, mówiła że to badanie na całe życie (robi się raz, tak jak grupę krwi chyba)
Jakby było za friko to bym robiła

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny. Wczoraj po wizycie wcale się nie odzywałam ale to chyba z wrażenia. Synek zdrowy i silny . Od początku ciąży chudne po 1 kg od wizyty do wizyty 😝. Razem z Tż wczoraj pojechaliśmy wstępnie oglądać wózki i łóżeczko, wszystko jest takie piękne. Ale mniej więcej mam już wybrane co chcemy 😊😊
Super!!!

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Już zapowiedziałam żeby babcie nie kupowały nic różowego bo puszczę pawia. Róż to piękny kolor ale w subtelnym tonie i umiarze. Nie mogę patrzeć na dziewczynki które są lukrowo różowe od głowy aż po stopy.
Kwestia gustu. Mi tak wszyscy mówili, że w sklepach same różowe dla dziewczynek. A ja mam i granaty, i czarne, i panterkę, czerwone pomarańczowe... No mnóstwo kolorów
Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Po tym co przeszłam nie będę robiła remontu chyba do końca życia i jeszcze w ciąży.....
To jak ja mam remont plus największą i mam nadzieję już ostatnią przeprowadzkę? U nas z tymi przeżyciami to już w ogóle. Pod koniec lipca straciliśmy Wiki, początek września wyprowadzka z Wawy i początek remontu, latanie po lekarzach, staranie się o dziecko i teraz remontu ciąg dalszy i ciąża, a przeprowadzka planowana na listopad - a przecież planowo w listopadzie rodzę, więc albo przeprowadzka z noworodkiem albo tuż przed porodem
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Dobrze że w końcu trafiłaś na kogoś w porządku
Od siebie polecę Femibion Natal 2 Plus, kosztuje 50 zł na miesiąc, ale ma ładny zestaw witamin i DHA
Oo o plus nie słyszałam, sprawdzę czy mają w dozie a on też ma ten lepiej wchłanialny kwas?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 16:03   #815
MajWija
Wtajemniczenie

Ja biorę Femibion Natal 2 plus dodatkowo Vitrum D3 i żelazo.
Duphaston już odstawiłam

Kupiłam dzisiaj znowu czereśnie
I Pani na targu powiedziała, że jeszcze tydzień a maksymalnie dwa i będą już nasze Polskie
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 16:12   #816
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
mój tam sam chciał muchę, kupiliśmy nawet trzy zestawy mucha+poszedka i w trakcie wesela sobie zmieniał koszulę i muchę

nawet na szelki go naszło ale w końcu zostały w szafie 3 pary
miałam ślub dokładnie dzień przed Tobą niedługo 1 rocznica!

Cytat:

[/COLOR]Nic nie biorę ale chciałabym brac. Moglybyscie polecic cos z kwasem foliowym, magnezem, wit.B i najlepiej D ?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

No a ja po wizycie już. Lekarz miał opoznienie i z 9 zrobiła sie 11, ale polozna zalozyla mi kartę, zważyła, zmierzyła ciśnienie. Jeszcze powiedziała, ze bardzo dobrze, zę do nich przyszłam bo po co mam płacić, że zrobią mi cytologię bo sie nalezy. Poszłam zjesc do domu i wróciłam na wizytę. Lekarz bardzo sympatyczny, zrobił na mnie wrazenie. Nie spieszył się, sam z siebie opowiadał o wszystkim, odpowiadal na pytania a na kazde zadane sie rozgadywał. Zrobił mi cytologię. W gabinecie bylo usg. Nie takie jak u prywatnego ale było ladnie widac dziecko i serduszko. Maluszek ma 10,5 cm. Płci nie podał. Powiedział, ze na upartego mógłby określić, ale to nie bedze w 100% pewne, że lepiej poczekać do następnej wizyty. Tez wolimy z tz zeby lekarz okreslil nam w 100% niz przypuszczał. Nastepna wizyta za 4 tygodnie. Bedzie to jakoś w okolicach połówkowych. Ale chyba nie zaszkodzi tydzien po tygodniu usg ?
No i dziwnie tak bo przyzwyczailam sie ze dostaje zdjecie a tu jego brak...
Tak jak pisałam na poprzedniej stronie - Pregna DHA cieszę się, że wizyta sympatyczna co do zdjęcia - zapytaliście, bo może gin zapomniał Wam dać? Moja kumpela też raz wyszła od prywatnego bez zdjęcia bo lekarka zapomniała i ona też dopiero po wyjściu sobie przypomniała.

Cytat:
Ja nie idę o szkoły rodzenia.
Ja mam z NFZ szkołę, więc za friko, a chętnie skorzystamy z Tżtem bo to nasze pierwsze dziecko i może dowiemy się czegoś ciekawego.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Zdaje się, że zaczynam 17 tydzień!

To jak ja mam remont plus największą i mam nadzieję już ostatnią przeprowadzkę? U nas z tymi przeżyciami to już w ogóle. Pod koniec lipca straciliśmy Wiki, początek września wyprowadzka z Wawy i początek remontu, latanie po lekarzach, staranie się o dziecko i teraz remontu ciąg dalszy i ciąża, a przeprowadzka planowana na listopad - a przecież planowo w listopadzie rodzę, więc albo przeprowadzka z noworodkiem albo tuż przed porodem

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
pjona, nas czeka konkretny remont i to domu, nie wiem jak to ogarniemy bo czasu niewiele ja już panikuję, Tżet wieczny optymista. Nie musimy wszystkiego od razu robić bo do wyremontowania mamy dwa piętra więc najważniejsza sypialnia z kącikiem dla maluszka, kuchnia i jedna łazienka, jakoś to będzie mam nadzieję
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 16:22   #817
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Ja podziwiam kobiety które chcą mieć niespodziankę i czekają z płcią do porodu. Ja bym umarła z ciekawości
My przy pierwszym dziecku nie znalismy plci i gdyby synek sie nie dopominal to teraz tez bysmy chcieli niespodzianke
😛

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ciekawosc to rax a dwa wez skompltuj wyprawke, urzadz pokoj itd...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Pstryczek, listopadowa gratuluje udanych wizyt ☺ z pokojem nie bylo problemu bo mlody od poczatku spal u nas, a wyprawka byla unisex i po porodzie dokupowalismy rzeczy pod plec😊

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość

Tak jak pisałam na poprzedniej stronie - Pregna DHA cieszę się, że wizyta sympatyczna co do zdjęcia - zapytaliście, bo może gin zapomniał Wam dać? Moja kumpela też raz wyszła od prywatnego bez zdjęcia bo lekarka zapomniała i ona też dopiero po wyjściu sobie przypomniała.

Ja mam z NFZ szkołę, więc za friko, a chętnie skorzystamy z Tżtem bo to nasze pierwsze dziecko i może dowiemy się czegoś ciekawego.

pjona, nas czeka konkretny remont i to domu, nie wiem jak to ogarniemy bo czasu niewiele ja już panikuję, Tżet wieczny optymista. Nie musimy wszystkiego od razu robić bo do wyremontowania mamy dwa piętra więc najważniejsza sypialnia z kącikiem dla maluszka, kuchnia i jedna łazienka, jakoś to będzie mam nadzieję
My remont chcemy robic w lipcu.
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 16:23   #818
doooti
Zadomowienie

Co do remontów to mój sasiad pode mna od dwóch tygodni tak wierci ze mam ochote go zabić.. trochę przesada jak jednego dnia wiercil non stop 7h i to taka udarowka ze czulam jakby zaraz sie miał przewiercic i jakby remont był u mnie. Teraz znowu to samo..
Rozumiem ze kazdy chce sie wprowadzić i na mnie też pewnie klneli ale nie wiem co mozna tyle czasu wiercic.. dobrze ze dziecko sie jeszcze nie urodzilo to raczej wiekszosc remontów w bloku sie skonczy

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-03 o 16:24
Stary 2016-06-03, 16:25   #819
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Co do remontów to mój sasiad pode mna od dwóch tygodni tak wierci ze mam ochote go zabić.. trochę przesada jak jednego dnia wiercil non stop 7h i to taka udarowka ze czulam jakby zaraz sie miał przewiercic i jakby remont był u mnie. Teraz znowu to samo..
co on, robi sufit podwieszany w całej chacie? Też mnie to zastanawia ile można wiercić... Oby szybko się u was skończyło!
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 16:25   #820
pstryczek84
Zakorzenienie

Listopadowa-gratki!
Geosmina-niby na kilka dni ale pewnie okaze sie na miejscu

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 16:31   #821
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
co on, robi sufit podwieszany w całej chacie? Też mnie to zastanawia ile można wiercić... Oby szybko się u was skończyło!
Wydaje mi sie ze rozwierca wszystkie sciany w kuchni, lazience i ubikacji i wpuszcza rury w nie :/ bo byly na wierzchu.. i tak u mnie w bloku da dwa mieszkania jeszcze nie sprzedane i boje sie ze zanim ktos je kupi i zacznie robic remont to nam sie dziecko urodzi. Wtedy to będę robic afery aby uprzedzali kilkugodzinne wiercenie :/ wlasnych myśli nie słyszę
Stary 2016-06-03, 16:43   #822
mietowka25
Zakorzenienie

Listopadowaa przyjedzie do Gdyni. Naprawdę polecam
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 16:53   #823
puffa25
Rozeznanie

A ja właśnie zarezerwowałam pobyt w Uniesciu 50 m do plaży. Zadzwoniłam bo tak mi się spodobały pokojeq że musiałam zadzwonić choć co roku jeździmy w ciemno
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 17:06   #824
domek_z_piernika
Zadomowienie

Ale wam zazdroszczę urlopów... pojechałabym sobie gdzieś, ale nad morze w szczególności. Niestety Tż nie lubi morza za bardzo, a sama nie pojadę.
Za to w weekend jadę do rodziców i mam nadzieję, że pogoda dopisze bo zamierzam siedzieć cały dzień w ogródku i wcinać mięcho z grilla W mieszkaniu nawet balkonu nie mam, więc będę korzystać ile się da.
Stary 2016-06-03, 17:10   #825
sosowhat
Wtajemniczenie

A ja mam do ustki 25 minut jakos, tż konczy sie urlop, przez chyba cale 2tyg mamy po 30'C i ani razu nie pojechalismy nad morze bo zawsze cos... takze chyba bym w tym wypadku wolala miec dalej na plaze...
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 17:27   #826
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny a polecane witaminki, na pewno cos wybiorę.

Gin nie chciał mi nic konkretnego polecic bo jak to powiedział rożne ludzie maja fundusze a te sumplementy i tak są wszystkie do sibie podobne, moge sama zdecydować.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja biorę Femibion Natal 2 plus dodatkowo Vitrum D3 i żelazo.
Duphaston już odstawiłam

Kupiłam dzisiaj znowu czereśnie
I Pani na targu powiedziała, że jeszcze tydzień a maksymalnie dwa i będą już nasze Polskie
Ja już jadłam polskie, teściu nazbierał z drzewa

W końcu jest kalafior Od początku ciazy za mna chodzi i teraz moge jesc ile chcem
I dzisiaj objadam sie truskawkami i golabkami z mlodej kapusty

Mało spałam w nocy i odelciałam jakis zcas temu, ale chyba dlugo nie udalo mi ie pospać bo dalej ospała i zmeczona jestem.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:

ja bylam na nfz, wiedzialam ze nie dostane bo lekarz druknal od razu coś przy badaniu ale dla siebie taki spis wszystkich danych z ush no a zdjecia nie
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 17:30   #827
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Gin nie chciał mi nic konkretnego polecic bo jak to powiedział rożne ludzie maja fundusze a te sumplementy i tak są wszystkie do sibie podobne, moge sama zdecydować.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Ja już jadłam polskie, teściu nazbierał z drzewa

W końcu jest kalafior Od początku ciazy za mna chodzi i teraz moge jesc ile chcem

Mało spałam w nocy i odelciałam jakis zcas temu, ale chyba dlugo nie udalo mi ie pospać bo dalej ospała i zmeczona jestem.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

ja bylam na nfz, wiedzialam ze nie dostane bo lekarz druknal od razu coś przy badaniu ale dla siebie taki spis wszystkich danych z ush no a zdjecia nie
a to akurat niespotykane z reguły polecają to, z czego mają jakieś profity
Stary 2016-06-03, 17:50   #828
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:

Ale pyszności pochłaniasz, zazdro ja nastawiłam na ogórkową, i chyba zrobię kotlety jajeczne
Stary 2016-06-03, 17:51   #829
bluesberry
Zakorzenienie

A tz sobie wymyślił malowanie łazienki właśnie. Ale co tam, przynajmniej wyszoruje łazienkę na błysk
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 18:18   #830
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Ja już po wizycie
miałam tylko badanie ginekologiczne , nie było usg
ogólnie wszystko dobrze, jestem zadowolona
i po co się tak stresować to ja nie wiem

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej. dziekuje za kciuki! Pomogly
Jak juz Wam pisalam - male mialo podwyzszone tetno/puls (nigdy nie wiem).
Z tego wzgledu zalecila nam pappe, ktorej mialam niby nie robic.
na pappe czekalam miesiac!!! niby zbieg nieszczesliwego terminu bo a to majowka a to dlugi weekend a to tydz lekarz byl na zwolnieniu no i koniec koncow wyszedl miesiac .
dzis przed wizyta pojechalam do labo odebrac ten wynik i na szczescie wszystko jest ok - pomimo ze wiek, cukrzyca, ten wysoki puls/tetno to wyniki luksio
wizyta bardzo szybka - szyjka dluga a na usg spr tylko to serduszko - bije bardzo miarowo i tetno/puls (?) 158 wiec czaderskie!!!!
ale sie ciesze
plci nie chciala powiedziec bo to raczej domysly na tym etapie takze dalej wiem ze nic nie wiem. czekamy na polowkowe. tzn cos tam niby widac ale na polowkowym bedzie niby na 100% widac.
i za miesiac, 1 lipca polowkowe. jejku, jak to zlecialo
a, i mowila ze moze uda sie jej zalatwic echo serca na nfz a jak nie to najwyzej prywatnie mnie zapisze.
i gorsza wiadomosc, bede miala jednak skierowanie do szpitala w zwiazku z cukrzyca w pierwszej ciazy wystarczylo byc pod opieka poradni, teraz ponoc juz nie i tak czy tak - szpital. mowila ze teraz zm ienily sie przepisy/normy ze ciezarna z cukrzyca jest baaaaaaaardzo monitorowana i ze ma np. czestsze wizyty, czesto ekg itd.
no, to tyle.
ale sie ciesze
Gratulacje

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 18:37   #831
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Oo o plus nie słyszałam, sprawdzę czy mają w dozie a on też ma ten lepiej wchłanialny kwas?
Tak, właśnie ze względu na to go kupuję.

Cytat:
Też miałabym za friko, ale nie idę. A sama szkoła rodzenia na pewno może pomóc, ale słyszałam że nie jest to konieczność.

Cytat:
a to akurat niespotykane z reguły polecają to, z czego mają jakieś profity
Zależy, moja ginka ma fizia na punkcie suplementów, przepisuje tylko sprawdzone, najlepsze wg niej, różnych firm (ważna jest dla niej postać leku - np witaminy występują w różnych formach, sprawdza czy środek ma status leku, czy środka spożywczego o przeznaczeniu dietetycznym itd.) W trakcie wizyty potrafi parę razy dzwonić do apteki obok i wypytywać farmaceutkę, o ceny też pyta i od razu wypisuje najtańsze.
Stary 2016-06-03, 18:40   #832
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61278786]ja też nie.[/QUOTE]

dziewczyny dlaczego nie idziecie do szkoły rodzenia?
ja na to czekam nawet z samej ciekawości chętnie pójdę

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-03, 18:47   #833
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Tak, właśnie ze względu na to go kupuję.

Też miałabym za friko, ale nie idę. A sama szkoła rodzenia na pewno może pomóc, ale słyszałam że nie jest to konieczność.

Zależy, moja ginka ma fizia na punkcie suplementów, przepisuje tylko sprawdzone, najlepsze wg niej, różnych firm (ważna jest dla niej postać leku - np witaminy występują w różnych formach, sprawdza czy środek ma status leku, czy środka spożywczego o przeznaczeniu dietetycznym itd.) W trakcie wizyty potrafi parę razy dzwonić do apteki obok i wypytywać farmaceutkę, o ceny też pyta i od razu wypisuje najtańsze.
chwali się mój gin akurat też nie polecał żadnych konkretnych, ale wcześniej gdy chodziłam gdzie indziej to tabletki dostawałam tylko firmy Bayer, a cały gabinet obklejony różnymi rzeczami tej marki i to nie był mój jedyny przypadek.
Cytat:
ja też czekam zamierzam w sierpniu chodzić, więc pewnie jakoś w lipcu będę się zapisywać.
Stary 2016-06-03, 18:54   #834
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Listopadowaa przyjedzie do Gdyni. Naprawdę polecam
ja potwierdzam byłam nawet już w tym roku w Spocie i Gdyni i w te wakacje planujemy pojechać na pewno jeszcze nie raz

i mój ukochany Gdańsk też polecam

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-06-03, 19:11   #835
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponieważ od kilku kobiet słyszałam, że nie chodziły i było ok, za to każda polecała we własnym zakresie skontaktować się z położną pod koniec ciąży, a po wszystkim wręczyć kopertę. Ponoć to jest najlepsze rozwiązanie, takie układy są w moim rejonie

Cytat:
chwali się mój gin akurat też nie polecał żadnych konkretnych, ale wcześniej gdy chodziłam gdzie indziej to tabletki dostawałam tylko firmy Bayer, a cały gabinet obklejony różnymi rzeczami tej marki i to nie był mój jedyny przypadek.

ja też czekam zamierzam w sierpniu chodzić, więc pewnie jakoś w lipcu będę się zapisywać.
A no wiadomo, jeszcze kiedyś przedstawiciele medyczni przyłazili w godzinach przyjęć gabinetów i przesiadywali u lekarzy, co strasznie denerwowało pacjentów w publicznych przychodniach. Teraz to jest zabronione.
Stary 2016-06-03, 19:17   #836
MajWija
Wtajemniczenie

Dzwoniłam dzisiaj do gina od prenatalnych żeby umówić się na połówkowe i nie mogę bo dopiero 20 czerwca będzię wiadomo w jakim terminie profesor bierze urlop, ale na pewno będzie to lipiec
Kazała dzwonić po 20tym czerwca.
W związku z tym umówię się dodatkowo do innego na połówkowe żeby jak zadzwonie po 20tym i okaże się, że jednak idzie w tym czasie na urlop (podejrzewam, że tak bo ja chcę połówkowe zrobić między 10-15 lipca) nie zostać na lodzie.

Mietowka przypomnij mi proszę raz jeszcze u kogo robiłaś prenatalne?
Widziałam, że ma dobre opinie tylko już nie pamiętam nazwiska.
Na pewno robi też połówkowe.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Ja chcę chodzić do szkoły rodzenia i teraz na wizycie 23 czerwca mam podejść do położnej, bo nigdy wcześniej jej nie widziałam ze względu na to, że jest we wtorki i czwartki a ja dotychczas miałam wizyty w piątki no i mam ją podpytać o szkołę rodzenia, kiedy zacząć itd
Chcę też spytać czy zgodzi się na poród "prywatnie" bo pracuję w szpitalu w którym chcę rodzić a mówił mi gin, że można się tak z nią dogadać
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:23   #837
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Ponieważ od kilku kobiet słyszałam, że nie chodziły i było ok, za to każda polecała we własnym zakresie skontaktować się z położną pod koniec ciąży, a po wszystkim wręczyć kopertę. Ponoć to jest najlepsze rozwiązanie, takie układy są w moim rejonie
To rzeczywiście "co kraj to obyczaj"

Ja ma akurat poleconą szkołę od kumpeli gdzie położne od razu prowadzą zajęcia i można sobie jedna z nich wybrać oprócz "wykładów" o porodzie, są też informacje o pielęgnacji maluszka, pierwszej pomocy i jakieś bajery się dostaje typu butelki czy kremy sama nie wiem co nas czeka, ale chcę pójść też ze względu na Tżeta bo on choć bardzo zafascynowany przyszłą rolą nie wie za wiele o niemowlakach
Stary 2016-06-03, 19:39   #838
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Halo halo nadrobić Was to sztuka, ale udało się

Dziewczymny gratuluję udanych wizyt, dobrze słyszeć, że z maluszkami wsio ok ja w poniedziałek wieczorem mam wizytę. Ciekawe, czy będzie tak, jak ostatnio, czyli badanie gin, słuchanie.serduszka przez brzuch, kontrola badań i nara. Usg miałam tylko na pierwszej wizycie, potem mierzenie przed prenatalnymi i prenatalne. Ciekawe, dlaczego nie robi na każdej wizycie, chyba się podpytam. W ogóle u mojej gin pļaci się dodatkowo za usg, wizyta 80 ojro i usg 80

Dziś wróciliśmy z Ukrainy, leżę sobie od 15 w łóżku,bo o 7 miałam samolot plus potem.przesiadka, po 4 wstałam a nie wyspałam się nic a nic, bo w hotelu w pokoju obok od 2 najpierw šmiechy i strasznie głośne dyskusje, przed 4 jakieś krzyki a potem orgia

Czytałam, ile przytyłyście, u mnie 4 kg na plusie, dziś zaczęłam 19. tydz. Trochę mnie tak duży skok martwi, ciekawe, co gin powie. Ale muszę się przyznać, że ja niestety żrę,bo jedzeniem tego nazwać nie można

Ja już w rodzinie tż ogłosiłam, że jak bęszie dziewczę,to żadnego różu. Sama z umiarem będę ewentualne różowości kupować
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:58   #839
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Halo halo nadrobić Was to sztuka, ale udało się

Dziewczymny gratuluję udanych wizyt, dobrze słyszeć, że z maluszkami wsio ok ja w poniedziałek wieczorem mam wizytę. Ciekawe, czy będzie tak, jak ostatnio, czyli badanie gin, słuchanie.serduszka przez brzuch, kontrola badań i nara. Usg miałam tylko na pierwszej wizycie, potem mierzenie przed prenatalnymi i prenatalne. Ciekawe, dlaczego nie robi na każdej wizycie, chyba się podpytam. W ogóle u mojej gin pļaci się dodatkowo za usg, wizyta 80 ojro i usg 80

Dziś wróciliśmy z Ukrainy, leżę sobie od 15 w łóżku,bo o 7 miałam samolot plus potem.przesiadka, po 4 wstałam a nie wyspałam się nic a nic, bo w hotelu w pokoju obok od 2 najpierw šmiechy i strasznie głośne dyskusje, przed 4 jakieś krzyki a potem orgia

Czytałam, ile przytyłyście, u mnie 4 kg na plusie, dziś zaczęłam 19. tydz. Trochę mnie tak duży skok martwi, ciekawe, co gin powie. Ale muszę się przyznać, że ja niestety żrę,bo jedzeniem tego nazwać nie można

Ja już w rodzinie tż ogłosiłam, że jak bęszie dziewczę,to żadnego różu. Sama z umiarem będę ewentualne różowości kupować

u mnie wizyta zawsze taka sama - badanie gin i usg, serduszko tylko raz było dane mi słuchać na prenatalnych. Moja gin jest fajna i z polecenia, ale troszeczkę szybko mi ta wizyta leci, w sensie badania, potem pytanie czy wszystko ok, ewetualnie jakieś recepty i cześć pa, na pytania szybko odpowiada, czasem nawet nie zakoduje, dobrze, że mąż obok, ale to chyba wynika z jej charakteru bo ona jest strasznie taka szybka w działaniu
4kg - dobrze tyjesz, nie przejmuj się, a co do jedzenia to mnie najbardziej martwi to, że jem więcej ilościowo, czyli zawsze musi być dokładka. Jem więcej niż Tżet zdecydowanie
Stary 2016-06-03, 20:06   #840
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie wizyta zawsze taka sama - badanie gin i usg, serduszko tylko raz było dane mi słuchać na prenatalnych. Moja gin jest fajna i z polecenia, ale troszeczkę szybko mi ta wizyta leci, w sensie badania, potem pytanie czy wszystko ok, ewetualnie jakieś recepty i cześć pa, na pytania szybko odpowiada, czasem nawet nie zakoduje, dobrze, że mąż obok, ale to chyba wynika z jej charakteru bo ona jest strasznie taka szybka w działaniu
4kg - dobrze tyjesz, nie przejmuj się, a co do jedzenia to mnie najbardziej martwi to, że jem więcej ilościowo, czyli zawsze musi być dokładka. Jem więcej niż Tżet zdecydowanie
Moja gin też z polecenia, ogólnie jestem zadowolona, tylko tak piszecie o usg na każdej wozycie i się zaczęłam zastanawiać. Dopytam i już,może tutaj tak jest i tyle.

Oj jak Cię rozumiem, ja też porcje wieksze od męża wciągam a jeszcze w międzyczasie podjadam
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości