|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
![]() Od siebie polecę Femibion Natal 2 Plus, kosztuje 50 zł na miesiąc, ale ma ładny zestaw witamin i DHA
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
A co do witamin to ja biorę Pregna Plus (ma kwas DHA, EPA, żelazo, kwas foliowy, jod i witaminę D) i jeszcze biorę FemiFeral (wit C, żelazo, wit B6, B12, kwas foliowy). Ale jak widzisz w obu nie ma magnezu, ale lekarz nie kazał mi brać
|
|
|
|
#813 |
|
Rozeznanie
|
A ja polecam Dha mama premium 😊
|
|
|
|
#814 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zdaje się, że zaczynam 17 tydzień!
Cytat:
Ja miałam wagę przed ciążą 56,3. Schudłam do 53.7, teraz mam 53.5... Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61246131]my z Tż-tem akurat nie braliśmy mody pod uwagę wybierając imiona [/QUOTE]My też, wybraliśmy przed ślubem jeszcze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas z tymi przeżyciami to już w ogóle. Pod koniec lipca straciliśmy Wiki, początek września wyprowadzka z Wawy i początek remontu, latanie po lekarzach, staranie się o dziecko i teraz remontu ciąg dalszy i ciąża, a przeprowadzka planowana na listopad - a przecież planowo w listopadzie rodzę, więc albo przeprowadzka z noworodkiem albo tuż przed porodem Cytat:
a on też ma ten lepiej wchłanialny kwas?Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja biorę Femibion Natal 2 plus dodatkowo Vitrum D3 i żelazo.
Duphaston już odstawiłam Kupiłam dzisiaj znowu czereśnie ![]() I Pani na targu powiedziała, że jeszcze tydzień a maksymalnie dwa i będą już nasze Polskie
|
|
|
|
#816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo 1 rocznica!Cytat:
cieszę się, że wizyta sympatyczna co do zdjęcia - zapytaliście, bo może gin zapomniał Wam dać? Moja kumpela też raz wyszła od prywatnego bez zdjęcia bo lekarka zapomniała i ona też dopiero po wyjściu sobie przypomniała.Ja mam z NFZ szkołę, więc za friko, a chętnie skorzystamy z Tżtem bo to nasze pierwsze dziecko i może dowiemy się czegoś ciekawego. Cytat:
ja już panikuję, Tżet wieczny optymista. Nie musimy wszystkiego od razu robić bo do wyremontowania mamy dwa piętra więc najważniejsza sypialnia z kącikiem dla maluszka, kuchnia i jedna łazienka, jakoś to będzie mam nadzieję
|
|||
|
|
|
#817 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
😛 Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Co do remontów to mój sasiad pode mna od dwóch tygodni tak wierci ze mam ochote go zabić.. trochę przesada jak jednego dnia wiercil non stop 7h i to taka udarowka ze czulam jakby zaraz sie miał przewiercic i jakby remont był u mnie. Teraz znowu to samo..
Rozumiem ze kazdy chce sie wprowadzić i na mnie też pewnie klneli ale nie wiem co mozna tyle czasu wiercic.. dobrze ze dziecko sie jeszcze nie urodzilo to raczej wiekszosc remontów w bloku sie skonczy Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-06-03 o 16:24 |
|
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
co on, robi sufit podwieszany w całej chacie? Też mnie to zastanawia ile można wiercić... Oby szybko się u was skończyło!
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa-gratki!
Geosmina-niby na kilka dni ale pewnie okaze sie na miejscu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze rozwierca wszystkie sciany w kuchni, lazience i ubikacji i wpuszcza rury w nie :/ bo byly na wierzchu.. i tak u mnie w bloku da dwa mieszkania jeszcze nie sprzedane i boje sie ze zanim ktos je kupi i zacznie robic remont to nam sie dziecko urodzi. Wtedy to będę robic afery aby uprzedzali kilkugodzinne wiercenie :/ wlasnych myśli nie słyszę
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowaa przyjedzie do Gdyni. Naprawdę polecam
|
|
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie zarezerwowałam pobyt w Uniesciu 50 m do plaży. Zadzwoniłam bo tak mi się spodobały pokojeq że musiałam zadzwonić choć co roku jeździmy w ciemno
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Ale wam zazdroszczę urlopów... pojechałabym sobie gdzieś, ale nad morze w szczególności. Niestety Tż nie lubi morza za bardzo, a sama nie pojadę.
Za to w weekend jadę do rodziców i mam nadzieję, że pogoda dopisze bo zamierzam siedzieć cały dzień w ogródku i wcinać mięcho z grilla W mieszkaniu nawet balkonu nie mam, więc będę korzystać ile się da.
|
|
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam do ustki 25 minut jakos, tż konczy sie urlop, przez chyba cale 2tyg mamy po 30'C i ani razu nie pojechalismy nad morze bo zawsze cos... takze chyba bym w tym wypadku wolala miec dalej na plaze...
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny a polecane witaminki, na pewno cos wybiorę.
Gin nie chciał mi nic konkretnego polecic bo jak to powiedział rożne ludzie maja fundusze a te sumplementy i tak są wszystkie do sibie podobne, moge sama zdecydować. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() W końcu jest kalafior ![]() I dzisiaj objadam sie truskawkami i golabkami z mlodej kapusty ![]() Mało spałam w nocy i odelciałam jakis zcas temu, ale chyba dlugo nie udalo mi ie pospać bo dalej ospała i zmeczona jestem. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z reguły polecają to, z czego mają jakieś profity
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nastawiłam na ogórkową, i chyba zrobię kotlety jajeczne
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
A tz sobie wymyślił malowanie łazienki właśnie. Ale co tam, przynajmniej wyszoruje łazienkę na błysk
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie
![]() miałam tylko badanie ginekologiczne , nie było usg ogólnie wszystko dobrze, jestem zadowolona ![]() i po co się tak stresować to ja nie wiem ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
|
|
#831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A sama szkoła rodzenia na pewno może pomóc, ale słyszałam że nie jest to konieczność. ![]() Zależy, moja ginka ma fizia na punkcie suplementów, przepisuje tylko sprawdzone, najlepsze wg niej, różnych firm (ważna jest dla niej postać leku - np witaminy występują w różnych formach, sprawdza czy środek ma status leku, czy środka spożywczego o przeznaczeniu dietetycznym itd.) W trakcie wizyty potrafi parę razy dzwonić do apteki obok i wypytywać farmaceutkę, o ceny też pyta i od razu wypisuje najtańsze.
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61278786]ja też nie.[/QUOTE]
dziewczyny dlaczego nie idziecie do szkoły rodzenia? ja na to czekam nawet z samej ciekawości chętnie pójdę
|
#833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój gin akurat też nie polecał żadnych konkretnych, ale wcześniej gdy chodziłam gdzie indziej to tabletki dostawałam tylko firmy Bayer, a cały gabinet obklejony różnymi rzeczami tej marki i to nie był mój jedyny przypadek. Cytat:
zamierzam w sierpniu chodzić, więc pewnie jakoś w lipcu będę się zapisywać.
|
||
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
ja potwierdzam
![]() i mój ukochany Gdańsk też polecam
|
#835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponoć to jest najlepsze rozwiązanie, takie układy są w moim rejonie ![]() Cytat:
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam dzisiaj do gina od prenatalnych żeby umówić się na połówkowe i nie mogę bo dopiero 20 czerwca będzię wiadomo w jakim terminie profesor bierze urlop, ale na pewno będzie to lipiec
Kazała dzwonić po 20tym czerwca. W związku z tym umówię się dodatkowo do innego na połówkowe żeby jak zadzwonie po 20tym i okaże się, że jednak idzie w tym czasie na urlop (podejrzewam, że tak bo ja chcę połówkowe zrobić między 10-15 lipca) nie zostać na lodzie. Mietowka przypomnij mi proszę raz jeszcze u kogo robiłaś prenatalne? Widziałam, że ma dobre opinie tylko już nie pamiętam nazwiska. Na pewno robi też połówkowe. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Ja chcę chodzić do szkoły rodzenia i teraz na wizycie 23 czerwca mam podejść do położnej, bo nigdy wcześniej jej nie widziałam ze względu na to, że jest we wtorki i czwartki a ja dotychczas miałam wizyty w piątki no i mam ją podpytać o szkołę rodzenia, kiedy zacząć itd Chcę też spytać czy zgodzi się na poród "prywatnie" bo pracuję w szpitalu w którym chcę rodzić a mówił mi gin, że można się tak z nią dogadać
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ma akurat poleconą szkołę od kumpeli gdzie położne od razu prowadzą zajęcia i można sobie jedna z nich wybrać oprócz "wykładów" o porodzie, są też informacje o pielęgnacji maluszka, pierwszej pomocy i jakieś bajery się dostaje typu butelki czy kremy sama nie wiem co nas czeka, ale chcę pójść też ze względu na Tżeta bo on choć bardzo zafascynowany przyszłą rolą nie wie za wiele o niemowlakach
|
|
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
Halo halo nadrobić Was to sztuka, ale udało się
![]() Dziewczymny gratuluję udanych wizyt, dobrze słyszeć, że z maluszkami wsio ok ja w poniedziałek wieczorem mam wizytę. Ciekawe, czy będzie tak, jak ostatnio, czyli badanie gin, słuchanie.serduszka przez brzuch, kontrola badań i nara. Usg miałam tylko na pierwszej wizycie, potem mierzenie przed prenatalnymi i prenatalne. Ciekawe, dlaczego nie robi na każdej wizycie, chyba się podpytam. W ogóle u mojej gin pļaci się dodatkowo za usg, wizyta 80 ojro i usg 80 ![]() Dziś wróciliśmy z Ukrainy, leżę sobie od 15 w łóżku,bo o 7 miałam samolot plus potem.przesiadka, po 4 wstałam a nie wyspałam się nic a nic, bo w hotelu w pokoju obok od 2 najpierw šmiechy i strasznie głośne dyskusje, przed 4 jakieś krzyki a potem orgia Czytałam, ile przytyłyście, u mnie 4 kg na plusie, dziś zaczęłam 19. tydz. Trochę mnie tak duży skok martwi, ciekawe, co gin powie. Ale muszę się przyznać, że ja niestety żrę,bo jedzeniem tego nazwać nie można Ja już w rodzinie tż ogłosiłam, że jak bęszie dziewczę,to żadnego różu. Sama z umiarem będę ewentualne różowości kupować
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wizyta zawsze taka sama - badanie gin i usg, serduszko tylko raz było dane mi słuchać na prenatalnych. Moja gin jest fajna i z polecenia, ale troszeczkę szybko mi ta wizyta leci, w sensie badania, potem pytanie czy wszystko ok, ewetualnie jakieś recepty i cześć pa, na pytania szybko odpowiada, czasem nawet nie zakoduje, dobrze, że mąż obok, ale to chyba wynika z jej charakteru bo ona jest strasznie taka szybka w działaniu ![]() 4kg - dobrze tyjesz, nie przejmuj się, a co do jedzenia to mnie najbardziej martwi to, że jem więcej ilościowo, czyli zawsze musi być dokładka. Jem więcej niż Tżet zdecydowanie |
|
|
|
|
#840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj jak Cię rozumiem, ja też porcje wieksze od męża wciągam a jeszcze w międzyczasie podjadam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

My mamy już kupione płytki do kuchni , fachowcy skonczyli regipsy 
swoją drogą moja mama jest chudsza ode mnie i w trakcie jednej ciąży przytyła łącznie 6 kg a w drugiej 8kg więc może geny takie..
[/QUOTE]

ja już panikuję, Tżet wieczny optymista. Nie musimy wszystkiego od razu robić bo do wyremontowania mamy dwa piętra więc najważniejsza sypialnia z kącikiem dla maluszka, kuchnia i jedna łazienka, jakoś to będzie mam nadzieję

w pierwszej ciazy wystarczylo byc pod opieka poradni, teraz ponoc juz nie i tak czy tak - szpital. mowila ze teraz zm ienily sie przepisy/normy ze ciezarna z cukrzyca jest baaaaaaaardzo monitorowana i ze ma np. czestsze wizyty, czesto ekg itd.