|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Colorstay
zapewne masz na myśli ten ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Ivory jest bardzo jasny, To cieply czysty bęż - bez zadnegoi absolutnie rozo ani zolci. Czysty swietny beż. Buff tez jest beżem, tylko ze nieco ciemniejszym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1353 |
Rozeznanie
|
a mozesz powiedziec jakiemu odcieniowi z lasting performance max factora odpowiada mniej wiecej buff? prosze o pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to ten drugi począwszy od najjasniejszego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Ivory masz do cery suchej/normalnej czy do mieszanej tlustej? Wogole to bezsensu podzial (chociaz tez ciezko o inny... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Przyczajenie
|
Dot.: Revlon colorstay
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1358 |
Zadomowienie
|
a czy ktoras z Was ma porownanie colorstaya tego z drogerii i tego z allegro? czy jest jakas roznica?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Raczkowanie
|
ja płaciłam 35 plus wysyłka
![]() Tak poza tym to naprawde moge polecic kosmetykowe zakupy przez allegro, ten podkład był moim pierwszym i tak udanym tego typu nabytkiem ze w podobny sposób kupilam jeszcze mase innych rzeczy na które normalnie pewnie wydałabym fortune.... (np. tusz max factor za 22 zł !! ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na podkładach i kosmetykach zazwyczaj jest tylko znaczek ważności np 6 czy 12 miesieczy od otwarcia. Na moim ( kupionym na allegro) taki znaczek był, otwarłam go na pewno wczesniej niz poł roku temu... cos go wolno zuzywam, ale wg mnie to on sie zrobił duuuzo lepszy niz jak był swieżutki ![]() ![]() ak poza tym, ja w sklepie widzialam pusty czarny korek, natomiast otrzymalam w paczce taki z napisem soft-flex system cos tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
Ja mam do tłustej, ale bez Softflexu bo mocniej kryje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1363 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, zakupiłam Revlonka 180 do cery suchej/normalnej, ale niestety jest za jasny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Zadomowienie
|
to wlasnie wiem, ale moze ktos mial jakies doswiadczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was moglaby mi opisac kolor Sand Beige (180) i Buff (150) do cery tlustej?I je porownac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Rozeznanie
|
bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Raczkowanie
|
hm przeczytalam kilka stron tego watku i doszlam do wniosku, ze kazdy powinien odcien wyprobowac na sobie... zdziwilam sie bardzo Waszymi doswiadczeniami, ja mialam dwa odcienie tego podkladu, buff i ivory... po pierwsze jakis czas po nalozeniu kolory ciemnieja i nie nadaja sie dla bladolicych. najpierw mialam buff, po nalozeniu byl idealny - sliczny jasny bez, a potem robil sie ciemno zolty! tata smial sie ze mam zoltaczke ;p ;/ postanowilam dac revlonowi jeszcze jedna szanse i sprobowac z ivory. ten z kolei po nalozeniu jest bardzo jasny ROZOWY, a po jakims czasie, sama nie wiem, ciemny rozowo-brazowy. i mimo iz sam podklad jest super - nigdy wiecej, przez te tragiczne kolory.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zalezy mi na porownaniu tychze kolorkow. Mam cere raczej jasna podchodzaca pod normalna. Skierowana glownie ku zolci choc neutralne podklady tez sa ok. Blagam Was pomozcie mi gdzyz chce zakupic ten podklad na all, a mieszkam w takiej miescinie, ze nigdzie nie ma kolorowki Revlonai sama nie mam jak sprawdzic. Pozdrawiam. Edytowane przez ciaszunia Czas edycji: 2008-10-03 o 15:51 Powód: Dopisek:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1372 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie dot. odcienia Revlonu CS Softflex do cery tłustej - miałam odcień Natural Beige i był za różowy, a także na pograniczu zajasności
![]() Czy 250 w wersji do cery tłustej jest o ton ciemniejszy od 180 i jednocześnie będąc czystym beżem, bez dodatku różu[jak Natural Beige, Medium Beige]? I czy jest bardzo ciemny? Moja karnacja jest b. przecietna, ani jasna, ani specjalnie ciemna. Bardzo dziękuję za próby rozwiązania mojego problemu ![]() Edytowane przez coffee and cigarettes Czas edycji: 2008-10-04 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję dimiti. Mój problem z doborem koloru podkładu polega na tym, że zdaję sobie sprawę tylko z tego, że mam się wystrzegać jak ognia różu, a gdy juz stojąc w sklepie wyeliminuję te różowe, to wydaje mi się, że każdy, który zostanie na dobrą sprawę byłby dobry.
Bo "w zasadzie to ten ma kolor mojej skóry", ale..."jak użyję samoopalacza to przecież będę miała za jasną twarz" etc. W rezultacie mierzi mnie ciapkanie się tymi zapaskudzonymi testerami przy lusterku 10x10 ![]() Inaczej jest już w drogeriach, w których Pani ekspedientka sama mi dobierze kolor, ale wtedy mam poczucie, że powinnam go już kupić, gdy mam idelanie dobrany kolor. A teraz mam zamiar dokonać tego zakupu na allegro, więc dzięki Twoim wskazówkom i innym wytycznym z tego wątku zamówię 250 w ciemno. ![]() Te kolory na stronie Revlonu sa naprawdę dziwne [http://www.revlon.com/ProductCatalog...&ProductID=15] wszystkie wydają się różowe. według tej kolorówki Medium Beige jest mniej różowy niż Fresh Beige, a to sie nie zgadza z tym co napisałyście. Jednak uwierzę Wam dziewczyny, tylko powiedzcie mi dlaczego oni tak zafałszowali te odcienie i czy naprawdę nie warto się nimi sugerować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
hmm.. ja też mam duży problem jaki odcień wybrać, mam duży problem z naczynkami i dosyć jasną cerę, jestem już prawie zdecydowana na 180 Sand Beige do cery tłustej, co myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Zakorzenienie
|
[quote=dimiti;9234328]a jak jasna masz cere
![]() ![]() ![]() no jestem bladzioszek, ale staram się przyciemniać wszelkimi balsamami etc. wiec nei chce jaśniejszego niż 180 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
[quote=agusia642;9234945]
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
dimiti - widze, ze jestes znawczynia tematu wobec czego czy moglabym Cie prosic o porade? mam okropny dylemat odnosnie kolorow CS. chodzi mi o podklad do cery tlustej z softlexem i o kolory: sand beige i buff. strasznie sie wacham a nie mam mozliwosci sprawdzenia kolorow na skorze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
potrzebuję odcień, do buźki z kórej zeszła już opalenizna. Ale...nie chcę odcienia, który będzie na twarzy różowy.
Miałam buff i był troszkę za jasny.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.