|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
tydzień i będzie ok - moja maksyma dotycząca wyjścia od frzyjera
![]() ja już bez podwieczorku - tyle się tego masła najadłam... ![]() lecę, będę później
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
a ja właśnie min. masełko orzechowe zrzerazm
![]() do zobaczenia
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
uff już po pracy
co do balsamu z masłem kakaowym: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15439 faktem jest ze najlepiej się rozsmarowuje gdy jest ciepły (hihi trzymam go na serwerze) a zapach jest przecudowny bo inaczej go nie określę... pisałyście o pestkach z dyni, słonecznika i orzeszkach - proponuje uprażyć z dodatkiem sezamu na suchej patelni, dodać do posiekanej (najlepiej czerwonej) kapusty, polać oliwą z oliwek i - pyszna sałatka do obiadku. Miesko smażę na patelni - tyle że staram sie oliwy lać tylko ciupinke - tyle żeby się mięcho nie paliło i pod koniec podlewam wodą i przykrywam zeby się poddusiło. A wogóle to najbardzej smakuje mi miesko z marynaty: wlewam w miseczke 2 łyzki oliwy, wsypuję suszona cebulkę, dodaję 2 łyzki sosu sojowego, trochę curry, cynamonu, słodkiej czerwonej papryki - mieszam i w tym sobie mięsko leży do nastepnego dnia ![]() się rozpisałam
|
|
|
|
#454 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny, musze wam przede wszsytkim powiedziec ze gdyby nie wy i godziny spedzone przy wczytywaniu sie w to forum to nie wiem co by bylo
a z tego powodu gorace usciski dla kazdej z was po kolei ja dzisiaj szosty dzien I fazy... ale... bardzo zgrzeszylam. naszly mnie dzisiaj te 'trudne dni' i jak weszlam do sklepu po wode to kupilam batonika i ciasteczka i spalaszowalam w ukryciu zeby nikt nie widzial i mam taaaakie okropne wyrzuty sumienia. no ale nie poddaje sie i od jutra juz bede sie dzielnie trzymala oczywiscie z wasza pomoca ![]() no i mam kilka pytan na poczatek: - cwicze codziennie i zaczelam brac L-karnityne. po pierwsze czy mialyscie juz z nia jakies doswiadczenia. a po drugie wyczytalam w jakims skladzie ze tam sa jakies sladowe ilosci weglowodanow, wiec czy jest dozwolona na SB? - po drugie caly czas mnie nurtuje czy bigos z kapusty kiszonej, piersi z kurczaka, wedliny z gotowanego indyka, pieczarek i cebuli jest na pewno dozwolony, bo to takie cudo dla mnie ze moglabym piec razy dziennie dla chetnych podam przepis jesli oczywiscie jest na pewno dozowlony, zreszta byl juz gdzies podawany na tym watku lub tym poprzednim jesli mnie pamiec nie myli.- po trzecie czy red bull to baaaardzo wielkie zlo? wiem ze zakazany ale bez kawy lub red bulla sie obejsc nie moge, a czarnej nie przelkne:/Ja dzisiaj gloduje od 16 w ramach pokuty za moje obzarstwo:/ buziaki dla wszytkich i trzymajcie za mnie kciuki |
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zaliczają się do NNKT.No i cała reszta, m.in. te które wymieniłaś: oliwa z oliwek, orzechy włoskie (chyba najlepsze źródło wielonienasyc.), laskowe (jednonienasyc.), migdały, pestki dyni, sezam, słonecznik, siemie lniane... |
|
|
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,wiem że podałąś przykładowe i jestem Ci bardzo wdzięczna izabelcia_ tak nie można. Nie można się głodować, bo to bardzo niezdrowe. Poczytaj troszkę o tym , chyba każdej z nas zdarzają się chwile słabości. ![]() _Gosiek_ marynatę wykorzystam następnym razem A ja mam dzisiaj taki beznadziejny dzień. Nic mi dzisiaj nie smakowało. Nawet masło orzechowe . A tuńczyk.. myślałam że się porzygam , więc poleciałam po wieśniaczka a sklep mi przed nosem zamknęli, to musiałam biec do następnego. U mnie zaraz będzie burza i wogule tak beznadziejnie.. z przyjaciółką tez nie najlepiej . Jeszcze chyba przesadziłam z kolacją.
|
|
|
|
|
#457 |
|
Przyczajenie
|
bezelka tak naprawde to tak sie napchalam tymi slodkosciami ze jesc sie odechcialo wiec kuruje sie woda i herbatka pu erh
tak sie zastanawiam czy mam w domu cytrynke to bym juz jutro zaczela pic ten smokolyk. niestety do sklepu nie zdarze bo do 11 w pracy siedze
|
|
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
Trzymajcie się dziewczynki i nie grzeszyć mi tu prosze
Niedawno wróciłam z treningu i dosłownie lało się ze mnie po nim,więc prysznic i już czuje przyjemne zmęczenieJutro kolejny dzień,więc nie załamywac mi się jeśli zjadło się za duzo(o ile te dozwolone produkty,bo przeciez na tym ta dieta polega,by sie najesc-nie chodzic wciaz głodnym)
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam do was kochane
![]() na kolację pożarłam pomidorka z cebulką i ociupinką oliwy i trochę chudego twarogu ![]() mmm ![]() i woda, woda, woda. wypiłam wszystko co było w domu... i nie mam teraz co pić
|
#460 |
|
Przyczajenie
|
a mi sie w pracy nudzi...
jeszcze poltorej godziny i domku spac bo jutro pobodka 7 rano i na silownie hmmmczy wy tez tak macie czasem ze poznym wieczorem kiedy raczej zjesc cos wiekszego tez grzech nie mozecie sie doczekac jutrzejszego sniadania?
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wróciłam z basenu i nie chce mi się jeść i jest cudownie
![]() a wodę też całą wypiłam w domu
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
taaak!
![]() i te plany co zrobię sobie jutro pysznego na śniadanko ![]() jak to się człowiek szybko przyzwyczaja do nowych sytuacji... wcześniej nie wypiłabym choćby szklanki wody, a teraz... czuje się jak na jakiejś pustyni bez tej wody mineralnej w domu...
|
#463 |
|
Przyczajenie
|
ja potrafie sniadanko sobie przyrzadzac dzien wczesniej, bo jakos przy robieniu jedzenia najadem sie troche widokiem i zapachem. na przyklad wczoraj zrobilam sobie jajka z pieczrakami i cebulka.
dla chetnych przepis: jajka ugotowac na twardo, przkroic na pol i wyjac zoltka. farsz: z pieczarek odparowac wode na patelni i przemielic je jak ostygna przez maszynke do mielenia miesa, lub tez bardzo drobniutko pokroic (co jest bardzo pracochlonne). pomieszac z podsmazona oczywiscie na oleju z oliwek cebulka. doprawic do smaku i umiescic w jajkach zamiast zoltek. dla chetnych na wierzch dodac troche majonzeu, ja w tym momencie oczywiscie preferuje wersje bez ![]() a co do wody to jestem w o tyle dobrej sytuacji ze mam jej nieograniczone zapasy z kranu ![]() hmmm tylko co ja jutro zjem ![]() a i mam pytanie do was dzewczeta... jesli cwoczycie z rana, ale tak intensywnie tzn z godzine lub nawet poltorej to robicie to na czczo czy cos szamacie przed? bo nie wiem jak lepiej a ostatnio jak nic nie zjadlam to ledwo co do domu z silowni wrocilam
|
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
ja z jajek uwielbiam żółtka
![]() połowę białka z jajka zawsze wyrzucam ![]() nieograniczona woda... zazdroszczę ![]() a co do ćwiczeń, ja nie ćwiczę (narazie!), może reszta dziewczyn? Bezelka np. swoją aw6 ćwiczy chyba wieczorkiem... ale nie jestem pewna ![]() wogóle... B siedzisz i nie piszesz
|
#465 |
|
Przyczajenie
|
ja zoltek nie lubie za to wiec zawsze zostaja odpady a u mnie w domu tez ich nikt nie je. wpadaj, podziele sie
|
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
hihi
![]() zrobiłam sobie dziś na obiad krem z brokułów... zupełnie bez smaku, więc się wkurzyłam, sypnęłam pieprzu, że ło i jakoś zjadłam, ale... nie polecam ![]() (to tak na przyszłość, jakby którąś z was naszło na krem z brokułów xD) lecę, bo już prawie nosem piszę na klawiaturze... dobranoc
One moment on the lips, a lifetime on the hips! było 90. jest 75. będzie 68. Edytowane przez black&white Czas edycji: 2007-08-22 o 23:28 Powód: dop |
|
|
|
#467 |
|
Przyczajenie
|
no ja tez lece bo wlasnie prace skonczylam i czas do domku <jupi>
dobranoc
|
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Co tu tak pusto,haloooooo dzis na sniadanie miałam omlet z warzywami-pycha.Kiedyś nikt by mnie nie namówił rano na zrobienie omletu,nie mówiąc o zjedzeniu go,a teraz po prostu uwielbiam przyrządzać i jeść te plażowe rzeczyA co do ćwiczeń rano na czczo-nie polecam,najlepiej przed siłownią zjesc rano lekkie sniadanie(ale zeby sie najesc) odczekać troszke i dopiero potem cwiczyc,bo inaczej to organizm nie bedzie miał siły i energii,no bo skąd zresztą,można przy duzym wysiłku zasłabnąć bez śniadania.Nigdy nie ćwiczyłam rano,jakoś wole popołudniu i wieczorem-więcej mam wtedy energii i motywacji
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
ja już też wylazłam spod kołderki ![]() pierwsze co zrobiłam to dałam kotkowi śniadanko i... woda z cytryną przyzwyczajam się powoli do tego jedzenia, tak jak Ty Nika ![]() i nawet się nie spojrzałam a tu już 4 dzień
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czasami to nie chodzi o to, kiedy się chce, ale kiedy sie ma czas
|
||
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jajecznicę z pomidorami i tuńczykiem
![]() głodna jeszcze jestem...
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Dobry
Oj black duma ja wczoraj nie siedziałam, nawet komputer miałam już wyłączony bo mi internet przez tę burzę nie działał. Zaraz przeczytam resztę i nadrobię ![]() ja właśnie lubię tylko białka, to black zgrałybyśmy się bo ja muszę żółtka dawać psom ![]() Tak, A6W ćwiczę wieczorem ![]() A ja miałam dzisiaj pyszne śniadanko.. mój ulubiony omlecik. Nawet domownikom smakował, tylko się ze mnie śmiali że 4 dzień pod rząd jem omlet, ale zawsze inne dodatki to jeszcze mi się nie znudził. Jutro chyba będzie z cynamonem ![]() U mnie nie ma ciepłej wody do niedzieli :/, ale pocieszam się tym że lodowata ujędrnia i pomaga w walce z cellulitem ![]() Ja wczoraj usnąć nie mogłam, bo chyba z 2 godziny liczyłam, planowałam jak to będzie w szkole -z posiłkami ![]() ![]() Idę sobie herbatkę zaparzyć
Edytowane przez Bezelka Czas edycji: 2007-08-23 o 10:22 Powód: dop. |
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
aaa, to jesteś usprawiedliwiona B
![]() czekam ![]() a ja.... serek wiejski + szczypiorek + rzodkiewka, 2 jajka (ale w zasadzie tak małe, że policze jako jedno // ja na obiad sobię zrobię omlecik ![]() i co, wymyśliłaś coś z tą szkołą?
One moment on the lips, a lifetime on the hips! było 90. jest 75. będzie 68. Edytowane przez black&white Czas edycji: 2007-08-23 o 10:25 Powód: dop |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nic nie wymyśliłam
![]() ![]() A myślałam chyba do 3. A o 3:33 byłam juz siku ![]() Patrze na zegarek 3:33 i myślę prawie jak 666 ![]() Black, zrób sobie taki jak ja na śniadanko Z papryczką pomidorkim, cebulką i piersią z indyka w plasterkach ![]() Masz nawet przepis Kochaneja już muszę lecić, bo mi awanturę robią, że siedze przy komputerze od rana :/ Nie wiem kiedy wróce Będe tęsknić |
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
zrobię
![]() my też będziemy narazie / i zmień sobie licznik SB!!!
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() robię tydzień 1 fazy co by się po wyjazdach troszkę odwęglić czy jakby to nazwać, ale żeby unormować sobie jedzonko.. 31 znów wybywam więc teraz będzie taki dobry czas na unormowanie się![]() omlecik z pomidorkiem na śniadanie zjedzony teraz mykam po wodę.. i nasmakowałam cukinię na obiad i pierś z kurki się rozmraża.. ach czuję, że jestem u siebie ![]() ![]() mniam, mniam, mniam ![]() ![]()
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
co wy z tymi omletami, dziewczyny?
![]() ja dzisiaj znowu na zakupki, chyba kupię zgrzewkę wody (pierwszy raz w życiu i poszukam tych galaretek... bo to ciekawa sprawa ![]() aaaaa, weszłam w moje krótkie spodenki (30 st ma u mnie być ), w które tydzień temu średnio mogłam zapiąć czyli jest dobrze
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam o liczniku, tak samo A6W
![]() Dziewczyny mam pytanie. Bo właśnie mój serniczzek SB siedzi w piekarniku, tylko jest problem bo on już siedzi 30 min i nic, uruskł ale jest taki galaretowaty CO ja mam robić?
|
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
uu.
ja nie pomogę bo na pieczeniu ciast się nie znam ![]() ale może chociaż w smaku będzie dobre? ![]() ja bym jeszcze chwilkę zostawiła i patrzyła na niego, żeby się nie spalił... ale jak mówię - nie znam się
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie tak zrobiłam, ale w smaku jest dobry. Okazało się że to taka bardziej piankowa konsystencja
A ja też zaraz idę na miasto i znowu zakładam spódniczkę, tak gorąco. Ja nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje nigdy w spódniczkach nie latałam, a teraz ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

i pod koniec podlewam wodą i przykrywam zeby się poddusiło. A wogóle to najbardzej smakuje mi miesko z marynaty: wlewam w miseczke 2 łyzki oliwy, wsypuję suszona cebulkę, dodaję 2 łyzki sosu sojowego, trochę curry, cynamonu, słodkiej czerwonej papryki - mieszam i w tym sobie mięsko leży do nastepnego dnia 
a z tego powodu gorace usciski dla kazdej z was po kolei
i mam taaaakie okropne wyrzuty sumienia. no ale nie poddaje sie i od jutra juz bede sie dzielnie trzymala oczywiscie z wasza pomoca 
dla chetnych podam przepis jesli oczywiscie jest na pewno dozowlony, zreszta byl juz gdzies podawany na tym watku lub tym poprzednim jesli mnie pamiec nie myli.
. A tuńczyk.. myślałam że się porzygam
. Jeszcze chyba przesadziłam z kolacją.