Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-13, 13:45   #3391
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez shivaa Pokaż wiadomość
Tak, tak... ja właśnie tak nie zastanawiałam się nad włosami aż straciłam ich ponad połowę... :/
No, nie aż tak dosłownie - chodzi tu raczej o niemyślenie przez pół dnia, ile włosów nam wypadło, a przez druga połowę oglądanie końcówek i zastanawianie się, czy rozdwajają się mniej lub bardziej. Chodzi tu raczej o opracowanie kompleksowego programu pielęgnacji, regularne trzymanie się tego programu i ocenianie efektów na bieżąco.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 14:47   #3392
benito_mruffkolini
BAN stały

a ja chodzę dzisiaj taka wściekła, że szok

wydawało mi się, że po 2 miesiącach udało mi się w miarę ogarnąć problem a od kilku dni wypada mi znowu kupa kłaków

wiem, że to przez leki które biorę - mają w skutkach ubocznych wpisane "łysienie"
no by to szlag jasny trafił
ja nie kcem być łysa
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 14:50   #3393
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Betif87 - ja brałam Inneov i urosło mi dużo nowych włosków, które w dodatku są trochę grubsze, ale jednocześnie stosowałam WAX, więc nie wiem, czy to od Inneovu, czy od WAX-u, a może od jednego i drugiego.

A to prawda, że jak się przestaje obsesyjnie myśleć o włosach, cerze czy paznokciach, to pomaga. Jak stosowałam peelingi, kremy i toniki na cerę, to wyglądała ona gorzej niż wtedy, kiedy zostałam przy żelu do mycia twarzy, jednym kremie pod oczy i jednym nawilżającym.
Brałaś Inneov w tabletkach? Jaki on ama sklad?
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 15:00   #3394
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Brałaś Inneov w tabletkach? Jaki on ama sklad?
Eee... teraz nie pamiętam, ale katechiny na pewno. Wklep "Inneov" w wyszukiwarkę wizażową, w którymś wątku dziewczyny podawały skład Inneovu. Ogólnie skład jest raczej skromny w porównaniu z innymi tabletkami typu Vitapil czy Silica.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2007-08-13, 15:53   #3395
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość

wydawało mi się, że po 2 miesiącach udało mi się w miarę ogarnąć problem a od kilku dni wypada mi znowu kupa kłaków

wiem, że to przez leki które biorę - mają w skutkach ubocznych wpisane "łysienie"
ja nie kcem być łysa
benio , bedzie dobrze!!
trzymam
babethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 15:56   #3396
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość

ja nie kcem być łysa
Benitko bardzi mi przykro..ale moze po skończonej kuracji tym lekiem problem minie? Czy Ty nie zazywasz przypadkiem Bromergonu?
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 22:57   #3397
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

benito kochana

ja jutro idę do fryzjera... makabra

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 12:58   #3398
Alien :*
Zakorzenienie

Unhappy Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

Od dość dawna mam włosy przerzedzone farbowaniem i nie odrastają mimo że wypróbowałam już wiele preparatów,ale teraz jest jeszcze gorzej.Nie używam suszarki,prostownicy itp,jedyne na co je narażam to rozjaśnianie sprayem Rossmana,ale przecież on nie niszczy tak bardzo.A stan moich włosów mnie przeraża!Codziennie po czesaniu zdejmuję z ubrania garść włosów,a najgorzej jest po umyciu Stosuję żółtko z naftą i rycyną i Seboradin lotion więc nie mam mowy o przesadzie z kosmetykami.Kupiłam dzisiaj żelazo.Nie wiem co jeszcze mogę zrobić.W moim małym mieście dermatolog przyjmuje tylko prywatnie więc na wizytę i wykupienie recept musiałabym wydać sporo kasy,a nie wiadomo czy to pomoże więc traktuję to jak ostateczność.Błagam pomóżcie bo jak tak dalej pójdzie to do końca wakacji stracę wszystkie włosy
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 13:36   #3399
lookinka12
Raczkowanie

Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

Przede wszystkim trzeba zrobic badania, bo w tej chwili nie wiadomo co sie dzieje. Możliwe, że rzeczywiście masz niedobór żelaza, ale naprawde trzeba badania zrobić. Trzymaj sie

lookinka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 13:49   #3400
kokuryu
Rozeznanie

Moja droga, pisałyśmy o tym w Twoim wątku "Grubsze gęstsze włosy."
Zeby nie tracić włosów trzeba ostawić wszystkei chemikalia. A spray rozjaśniający bardzo niszczy struktórę włosa i osłabia cebulki, co przyczynia się do zwiększonej ich utraty.
Żelaza nie nalezy brać bez badań krwi. Chociaż możliwe, że do obecnego stanu przyczynia się również anemia.
kokuryu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 13:53   #3401
shivaa
Przyczajenie

Cytat:
Ratuuunku! Dzisiaj pierwszy raz umyłam włosy Nerilem i wypadła mi ich masakryczna ilość, dawno nie widziałam tyle włosów we własnej umywalce. podobno na początku kuracji ma ich wypadać więcej, ale żeby aż tyle?! jak długo ma to trwać? po tak długiej kuracji dermeną która nic nie poskutkowała z moimi długimi włosami to tragedia, nie chce ich obcinać a czuję że jeszcze trochę zostaną mi trzy włosy na krzyż ;(

Odpowie mi ktoś?
shivaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-14, 14:01   #3402
tripka
Wtajemniczenie

Przyłączę się do wątku,ponieważ od dłuższego już czasu też mam problem z wypadaniem wlosów.Najbardziej włosy wypadają mi po myciu,przy czesaniu,suszeniu,dosłown ie czasem aż garściami.Niewiem czym to jest spowodowane-może tym,że rozjaśniałam przez ok rok włosy,i teraz wypadają te słabe...
W każdym razie kupiłam juz jakiś czas temu Wax,z nadzieją,że coś pomoże-niestety tylko spotęgował wypadanie...
teraz jestem w trakcie 40 dniowej kuracji Skrzypo-Vitą,więc jak tylko skończę je zażywać,to dam znać,jak rezultaty
Stary 2007-08-14, 14:07   #3403
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

Cytat:
Odpowie mi ktoś?
barrdzo chetnie bym pomogla..tyle ze ja sama odstawilam neril po dwoch uzyciach z tego wlasnie powodu...wszystkie opinie kt czytalam na jego(nerila)temat mowily ze to przemija najpozniej po miesiacu stosowania i ze wypadanie spowodowane jest pobudzeniem ukrwienia skory glowy..
natomiast mi lecialy juz wloski trzeci miesiac i co gorsza-zadne nie odrastaly tak wiec na dalsze eksperymenty nie moglam sobie pozwolic.i tak neril sobie na polce lezakuje a ja eksperymentuje z wcierkami z kamiwazy.
babethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 14:12   #3404
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Kupiłam dziś Belissę oraz siemię lniane (ale mi smakuje to siemię ) oraz nową butlę Olejku rycynowego. Czekam także na Wax do wlosow wypadających, ale w hurtowni jeszcze nie mają :/ Rozgladam się także za wodą pokrzywową i szamponem brzozowym albo wodą brzozową i szamponem pokrzywowym czy któraś z tych kombinacji może być lepsza od tej drugiej?
Stary 2007-08-14, 14:23   #3405
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
Ratuuunku! Dzisiaj pierwszy raz umyłam włosy Nerilem i wypadła mi ich masakryczna ilość, dawno nie widziałam tyle włosów we własnej umywalce. podobno na początku kuracji ma ich wypadać więcej, ale żeby aż tyle?! jak długo ma to trwać? po tak długiej kuracji dermeną która nic nie poskutkowała z moimi długimi włosami to tragedia, nie chce ich obcinać a czuję że jeszcze trochę zostaną mi trzy włosy na krzyż ;(
Ja zastanawiałam się też nad tym szamponem po nieudanej 3mies.kuracji Dermeną i wybrałam Radical z Farmony.Jestem zadowolona,włosy nie sypią się jak szalone w trakcie mycia.Może spróbuj tego?Ja dodatkowo robię masaż głowy i wcieram sobie naturalną pokrzywę.Robię napar z suszonej i wcieram zimną.A dziś byłam u fryzjera i jestem jak zawsze zadowolona.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 14:33   #3406
estee7
Rozeznanie

Gdzie kupujecie Wax? Czy dostane go w aptece czy tylko na allegro? A może w Rossmanie?
estee7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 14:33   #3407
nusia2605
Rozeznanie

Wejdz na wątek Wypadające Włosy tam się wszystkiego dowiesz
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 14:40   #3408
bea-tka
Zakorzenienie

hmmm ja uzywalam wosku do wlosow, ktory kupuje sie w aptece (bez recepty), sa dwa rodzaje- do jasnych i do ciemnych wlosow. niestety nie pamietam jak sie nazywa.... bardzo dobry, taki w plastikowej puszcze, ma ladny zapach, trzyma sie go troche na wlosach pod recznikiem/workiem a potem splukuje, wie moze ktoras jak sie nazywa?

moje wypocinki

17.10.08 r. zdałam egzamin na prawko przy pierwszym podejsciu

bea-tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 14:50   #3409
gryzelda
Zadomowienie

Zrezygnuj z rozjasniania, farb itp. itd. w ten sposob uzbierasz na wizyte u lekarza.
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-14, 15:46   #3410
Kasioraska
Raczkowanie

Ja bym na twoim miejscu nie brała żelaza bez konsultacji z lekarzem Podobno mozna sobie tym równiez zaszkodzic Nie wiem czy wypróbowałaś Wax, radzi sobie swietnie z wypadaniem. Narazie nie rozjasniaj włosów bo kazde rozjasnianie czy zwyklym rozjasniaczem czy tym w sprayu niszczy włosy. Nie martw sie szybko łysa nie zostaniesz, ale jak najszybciej udaj sie do lekarza Zastanawiam sie tylko od jakiego czasu tak bardzo wypadaja ci włosy bo ja nieraz to przezywalam np z tydzien po rozjasnianiu. wyszło mi naprawde sporo rozjasnionych włosów bo je juz troche przepaliłam i zrobily sie jak guma Jesli tez niedawno rozjasniałas to odczekaj jeszcze chwilke chyba ze trwa to juz dłuzszy czas to lepiej nie czekaj z lekarzem...

..::In a dream::..
::Will you give your love to me?::
..::Beg my broken heart to beat::..
::Save my life, change my mind::

Stary 2007-08-14, 15:49   #3411
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Odstaw jak najszybciej ten rozjaśniacz! KAŻDE rozjaśnianie niszczy włosy o wiele bardziej niż przyciemnianie. Po każdym myciu stosuj odżywkę, a dodatkowo co parę dni maskę WAX. A jeśli suplementy witaminowe, to nie pojedyncze składniki typu żelazo, a kompleksowe preparaty na wzmocnienie włosów.

Stary 2007-08-14, 17:39   #3412
Zakorzenienie

Stosowałam już Wax jakiś czas temu i nie pomógł Włosy wypadają mi teraz tak bardzo od kilku tygodni,nie tak że akurat po rozjaśnieniu.Rozjaśniania nie mogę odstawić,bo jak?-Mam chodzić z odrostami?Wyglądałoby to tragicznnie A Jakbym nałożyła szampon 24 mycia albo szamponetkę to bardzo by je to dodatkowo osłabiło?Radzicie mi nie brać żelaza???
Stary 2007-08-14, 17:50   #3413
blekitneoczy
Raczkowanie

Skoro nic nie pomaga, to moze warto obciac wlosy krocej?
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-14, 17:58   #3414
brzoooza88
Raczkowanie

czesc.
na wypadajace wlosy stosowalam niedawno seboradin w ampułkach.
naprawde pomaga!

najlepeij nie farbuj..zafarbuj moze na jak najbardziej zblizony do naturalnego odcienia? i wtedy daj sobie na luz?

Atif Aslam - Tere Bin
Atif Aslam - Pehli Nazar Mein

brzoooza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 18:05   #3415
Zakorzenienie

Ja stosuję już od ponad miesiąca lotion Seboradin i nic nie pomaga,więc ampułki pewnie też nie podziałają,przecież to chyba to samo.
Też myślę że najlepszym wyjściem byłoby przestać rozjaśniać włosy,ale bardzo źle się czuję w ciemnych (taki jest mój naturalny) i o wiele lepiej wyglądam w blondzie
A właściwie dlaczego ten blond mi tak bardzo niszczy?Przecież tyle osób ma rozjaśnianie włosy,a chyba tylko ja nie mogę mieć
Stary 2007-08-14, 18:14   #3416
zielonejabłuszko
Raczkowanie

polecam preparaty zawierające skrzyp, na moje wlosy bardzo dobrze wplynela skrzypowita. takze uzywam odzywki wax oraz szamponów ziołowych. Widać znaczną poprawę
zielonejabłuszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 18:23   #3417
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estee7 Pokaż wiadomość
Gdzie kupujecie Wax? Czy dostane go w aptece czy tylko na allegro? A może w Rossmanie?
tylko w aptece.
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-14, 18:54   #3418
basia2837
Raczkowanie

GG do basia2837

Ja też mam taki sam problem z włosami jak Ty.. może nawet gorszy.. Używałam waxa, zrobilam kupe badań i nadal nie wiadomo skąd to sie wzieło.. Swoje naturalne włosy mam ciemny blond, przez pewien okres byłam blondynką, jednak faktycznie moje włosy zrobiły si etak gumowe,ze przyciemniłam i ściełam. Teraz nadal mam ten sam problem, zastanawiam sie nad ampułkami Vichy.. no i mam tylko pasemka przy grzywce,zeby troche te włosy rozświetlić a tak to staram sie ich nie rozjaśniać.. tylko są takim sianem,ze musze je prostować raz na jakis czas,bo nie moge na nie patrzeć.. Wogóle myje je codziennie..eeh.. i nie potrafie sobie z nimi poradzić!! Dołek sie pojawia,jak patrze na włosy moich koleżanek.. gęste,śliczne i też rozjaśniane...
Stary 2007-08-14, 19:56   #3419
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Zelazo bralabym jesli juz to tylko w trakcie miesiaczki, poniewaz wtedy sporo zelaza sie traci.
Stosujesz moze pigulki hormonalne?
Mnie po pigulkach tragicznie wypadly wlosy i po 2 latach wciaz sie ani troche nie poprawily, a mialam kiedys piekne geste wlosy.
Nawet jak nie bierzesz to mozesz zbadac poziom hormonow, bo moze ci np brakowac zenskich. Mi niby nie brakuje, no ale coz..mi chyba juz nic nie pomoze. Zbyt dlugo bralam te pigulki, ktore mi tak bardzo zaszkodzily.
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-14, 20:09   #3420
Suzette
Raczkowanie

Ja stosowalam Vichy costam na wypadanie wlosow dla kobiet (bo jest jeszcze wersja meska) i szczerze odradzam to swinstwo!Dostalam tak niesamowitego uczulenia jak jeszcze nigdy w zyciu

MOJ WATEK CIUSZKOWY
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=203942
Suzette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości