|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Ale beda wiedzieli jak pojde i powiem - " Prosze o tanszy odpowiednik Revalidu"?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Beoneself: ja sądzę, że powinnaś jeszcze poczekać na efekty swojej kuracji.
Ja mam długotrwałe doświadczenia z Silicą, którą tez chaiłąm w pewnym momencie odstawić za nieskuteczność. Zaczęłam ją brać na kruche i rozdwajające się paznokcie, ale oczywiście na włosy ma też jakiś wpływ. Przez pierwsze dwa i pół (a może i 3) miesiąca nie widziałam żadnych efektów, chociaż byłam stuprocentowo konsekwentna. I dopiero gdzieś na samym końcu opakowania 100 tabl. (jedna dziennie) zauważyłam, że paznokcie wracają do normy. Teraz kończę drugą setkę i są w świetnym stanie (długie, mocne, zero zawijania się i łamania, mają równą i gładką powierzchnię, co u mnie jest nowością), tak że nie muszę brać więcej żadnych specjalnych 'paznokciowych' witamin. Myślę, że z włosami jest tak samo - tabletki zaczną działać po dłuższym okresie stosowania. Informacje o tym, że zobaczysz efekty już po tygodniu stosowania, to zwykła reklama. Ale spróbuj dociągnąć do dwóch miesięcy przynajmniej. A na Nerilu jest napisane, że działanie można zaobserwować pomiędzy 8 a 12 tygodniem stosowania, więc jeszcze Ci brakuje tych 2 tygodni - może spróbuj poczekać? |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poszukam jeszcze ![]() Co do wytrwałości w stosowaniu to niestety wiem, że jest konieczna, ale myślę, że niektóre tabletki mają nieco "delikatniejsze" składy, a moje wypadanie włosów uważam za poważne i nie wiem czy do końca można to porównywać do paznokci ![]() Jeszcze trochę poużywam Nerilu, ale kusi mnie Dermena ![]() Pozdrawiam! ![]() ------------------------------------------------------------ ![]() ![]() I to już mnie całkiem wyprowadziło z równowagi ![]() Chyba zaraz pójdę po te drogie ampułki Vichy ![]() Edytowane przez 201804200952 Czas edycji: 2005-10-07 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Midi, coż mi pozostaje... Tyle już czekam, to poczekam jeszcze trochę
![]() W końcu to wypadnie ustać kiedyś musi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Ja walczę z uciekającymi z głowy kłakami od roku. Stosowałam różne cuda, słynna dermena nie pomogła mi ani odrobinę, przejście z chemicznych farb na balsam Venity na bazie henny też niewiele zmieniło. Piguły nie przyniosły rezultatów -chociaż przypuszczam, że to przez nieregularne stosowanie, takie środki dają efekty po jakichś 3 miesiącach systematycznego stosowania.
Naprawdę widoczne efekty przyniosły mi dopiero metody babuni -olejek rycynowy i nafta kosmetyczna. Naftę stosuję przed każdym myciem. Używam takiej z witaminami A+E, dolewam do niej trochę oleju rycynowego i przelewam do buteleczki ze spryskiwaczam. Spryskuję skórę głowy, rozczesuję włosy szczotką z włosia i zostawiam na 15 minut. Żeby zmyć paskudztwo z głowy trzeba zużyć sporo szamponu, ale rezultaty widać już po tygodniu stosowania. Z olejku rycynowego robię raz w tygodniu maseczkę. Pół buteleczki olejku mieszam z sokiem z połowy cytryny, żółtkiem i łyżką miodu, nakładam na kłaki, owijam głowę folią, podgrzewam suszarką, nakładam czapę i noszę takie gustowne nakrycie głowy co najmniej pół godziny, zwykle godzinkę. Polecam! P.S. Jeśli chodzi o Wax to też zauważyłam po nim wzmożone wypadanie, dlatego stosuję go tylko na końcówki -wydaje mi się, że nie nakładany bezpośrednio na skórę głowy nie powinien zaszkodzić. Edytowane przez Vivien Czas edycji: 2005-10-09 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Podobnie jak Wy mam straszny problem z wypadającymi włoskami ![]() ![]() A dzisaj rano zakupiłam sobie WAX z nadzieją, że przynajmniej to co zostało na mojej głowie będzie lepiej wyglądało, a to co wypadło szybciej odrośnie - a tu doczytałam się, że po WAXie jeszcze gorzej włoski wypadają ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Rozeznanie
|
Po Waxie włosy na początku wypadaja, po prostu on wpływa stymulująco na cebulki włosowe, dlatego włosy są usuwane te oslabione, które i tak by wypadły.
To wypadanie jest czasowe, a pózniejszy efekt jest naprwde ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Dzięki za informacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Konto usunięte
|
Już sama nie wiem jak to jest
![]() ![]() Moje włosy niestety znów wypadają w ciągu dnia (parę postów temu chwaliłam się, że tylko przy myciu ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Fabienne: dzisiaj mija dokładnie tydzień odkąd zaczęłam stosować naftę (używam jej przed każdym myciem kłaczków, a myję je codziennie) i przy myciu włosów wypadło mi ich dosłownie kilka, a przy czesaniu i suszeniu co najmniej połowę mniej niż zwykle. Jeszcze nic nie przyniosło u mnie tak rewelacyjnego efektu! Polecam jeszcze ten olejek rycynowy jako dodatek do nafty i jako maseczkę -jest naprawdę świetna.
![]() Z doustnych preparatów polecam Silicę, Revalid ma bardzo dobry skład ale nie jestem na tyle systematyczna żeby brać go 3 razy dziennie, poza tym brany na pusty żołądek powoduje u mnie straszne mdłości i ma działanie biegunkopędne, co na dłuższą metę jest denerwujące, a przy pigułkach niebezpieczne. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Vivien, a jak wcześniej wyglądało u Ciebie wypadanie włosów? Przede wszystkim przy myciu, w jakiej ilości?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
beoneself: nie było tak tragicznie -przy samym myciu wypadało ich około dwadzieścia. Gorzej po rozczesaniu i w czasie suszenia -wyciągałam sobie pukle włosów. Rano poduszka była usłana kłakami, wystarczyło, że przejechałam ręką po włosach i już kłębek zostawał w ręku. Naftę poleciła mi koleżanka, u niej problem miał chyba podobne nasilenie jak u mnie (nie znałyśmy się wtedy, więc wiem to tylko z relacji) i w jej przypadku nafta zniwelowała wypadanie całkowicie. Maseczkę z olejku wygrzebałam na grupach dyskusyjnych, była strasznie zachwalana, a ja sama zakochałam się w niej od pierwszego zastosowania.
![]() As!a: to chyba zależy od skóry, u mnie było zero podrażnień, włosy śliczne, błyszczące, przy farbowaniu wylatywało mi tyle samo włosów co przy zwykłym myciu, podczas gdy po farbie chemicznej miałam istny pogrom na głowie. Mi nie odpowiada jednak gama kolorystyczna, znudził mi się czerwony poblask, a przede wszystkim męczy mnie krótkotrwałość koloru. Ostatnio farbowałam włosy henną w proszku, poczekam jeszcze z miesiąc-dwa aż się wypłucze i potraktuję kłaki profesjonalną farbą.
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Jestem po pierwszym dniu kuracji WAXEM i powiem szczerze.... nic złego się nie wydarzyło. Znów włosów wypadło mniej niż dotychczas. Zaczynam wierzyć, że to koniec kłopotów i teraz będzie już tylko lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I nie martw się nic złego się po Waxie nie wydarzy ![]() Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Tylko, że pojawiło się trochę niepokojących wypowiedzi, że po WAXie bardziej wypadają. Ale na szczęście jest OK, włosy faktycznie są bardziej błyszczące, lepiej się układają. Kłopotliwy jest trochę ten ręcznik, ale koleżanka ma pewien sposób, który wykorzystam następnym razem: grzeje ręcznik w mikrofalówce i zakłada na niego dodatkowo folię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Ja z racji częstego korzystania z mikstur typu "owiń folią i ręcznikiem" zrobiłam upgrade i zamieniłam ręcznik na czapkę.
![]() ![]()
![]() |
#349 |
Konto usunięte
|
O czapka! Dobry pomysł
![]() ![]() Chcialam tylko napisać, że dziś rozmawiałam sobie z miłą starszą panią aptekarką i powiedziała mi (może to wiecie, ale wolałam napisać) żeby nie używać Loxonu, nawet tego 2% bez zalecenia lekarza. Pani zasugerowała, iż to że nie jest na receptę nie zmienia faktu, że jest silnym środkiem, uzależniającym włosy, które potem bez niego jakoś sobie nie radzą i wypadają... ![]() A! Jeśli komuś Loxon pomógł to proszę się na mnie nie złościć ![]() ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Ja tez stosuję czapkę
![]() Kurczę, a mi lekarz chciał loxon przepisać... No i ja się nie zgodziłam, i mu powtórzyłam to tutaj wyczytałam... I w sumie to nic mi na to nie powiedział. Jak to rozumieć? ;} |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Rozeznanie
|
ja używałam loxonu 5% bo przepisał mi lekarz..tylko ze ja nie mam łysienia androgenowego, a pani doktor nie poinformowała mnie ze to jest akurat na to, bo na pewno bym sie nie zgodziła...po przeczytaniu gdzies na internecie ze włosy po przesaniu stosowania mogą jeszcze bardziej wypadać..automatycznie odstawiłam loxon..włosy wypadały bardzo...naszczescie sie uporałam z tym za pomoca radicala
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy może tych ampułek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
![]()
mnie tez strasznie wypadały włosy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
a wiec mam dylemat pomiedzy dermeną i nerilem...z tego co widze to zachwalane są oba, ale biorac pod uwage fakt róznicy w cenie chyba wybiore neril. a co wy byscie proponowały? teoretycznie tak strasznie to mi włosy nie wypadają, ale i nie rosna prawie i to jest moja zmora, bo po tym jak sobie wczesniej wypadły to teraz jest ich nie za wiele...
![]() natomiast co do produktow ktorych nie polecam to w zeszlym roku po licznych przejsciach z internista dermatologiem i ginegologiem mialam w arsenale skrzypowite, revalid i jeszcze cos czego nazwy niestety nie pamietam... stosowalam długo i (co mnie samą zdziwiło) regularnie, niestety zadnych efektow nie przyniosło, chcialam sie pobawic olejem rycynowym, ale doszło do mnie ze o sciemnia włosy a ze mam naturalny blond ktory sie i bez tego sciemnia to musialam zrezygnowac niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może w takim przypadku lepiej Wax czy Seboradin, bo uważam, że po nich właśnie włosy szybciej rosną ![]() Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Jeśli włosy nie wypadają Ci tak bardzo, to jak zaczniesz stosować NERIL, to mogą zacząć wypadać. Producent pisze, że na początku kuracji może pojawić się wzmozone wypadanie włosów, bo stare słabe włoski będą wypychane przez nowe. Ja stosuję NERIL od początku października i on nie spodowaował większego wypadania. Pewnie już mi wszystko stare wypadło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
ile kosztuje odzywka wax do wlosów blond i humawit?
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam u fryzjera i fryzjerka poleciłą mi wlaśnie WAX do włosów blond.
Mówicie, że ok. 23zł kosztuje? Będe musiała kupić w pon, bo słyszałam, że naprawde pomaga i odżywi włosy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.