|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Przyjdzie czas i na włosy, zobaczysz
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#3782 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aha ... wiesz co z tą wodą .... możesz jej próbkę oddać na badania jakościowe do laboratorium, może w jej składzie jest coś niepokojącego. Np. w składzie mojej wody z kranu (też podmiejska) jest dużo żelaza i miedzi .. hmm... Ja kiedyś też spróbowałam naftę i efekt był dokładnie taki jak ty opisałaś więc przestraszyłam się i wywaliłam cholerstwo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o lecytynę to też jestem sceptycznie nastawiona ![]()
Edytowane przez gaagatka Czas edycji: 2007-09-04 o 16:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj umyłam włosy i wyleciało mi ich tyle
![]() ![]() Kupiłam Dercos Aminexil ampułki.Nieżle nadszarpnęłam kieszeń, ale nie zamierzam zostać łysa, ani co chwile skracać fryzury, żeby nie było nic widać. Nie licze na spektakularne efekty, ani nie jest to moja ostatnia deska ratunku.Po prostu bedzie dobrze jak mi to pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Raczkowanie
|
maybebaby -
![]() ale powiedz (powiedzcie) mi prosze - "tyle" to znaczy mniej wiecej ile? Nie mowie zeby liczyc i co do sztuki podwac, ale pewnie kiedys to robilyscie. Jakie to sa te przerazajace ilosci? Dla mnie stowka przy myciu to kiepsko, bo przeciez w ciagu dnia leca tez, a dwie stowki to juz masakra. Jak nie myje wlosow to zdarza sie ze wypadnie tak kolo 100 dziennie, moze i mniej czasami (czasami podkreslam), nie licze dokladnie, nie zbieram z podlogi, ubrania, wiec moze to jest i wiecej. W kazdym razie jakby to bylo do 100 to niby wedlug normy, ale dla mnie to mimo wszystko nie jest normalne. W stanach tych normalnych wlasnie wychodzily mi tylko przy czesaniu, nie wiem ile pewnie ze 20, mam dlugie wlosy a nie byly to zadne kleby jak teraz. Wiec teraz gdy sypie sie i nawet jak to zmiesci sie w "normie" to dla mnie jednak jest to nadmierne wypadanie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zakorzenienie
|
U mnie przy jednym z myć wyszło ponad 150 (mycie + czesanie) więc to już chyba troche za dużo
![]() Mam prośbe do dziewczyn które napisały, że kupiły gdzies 2 litrowe baniaki tej wody czy mogłyby zrobić ich zdjęcie lub chociaż napisać co to za firma
![]() |
#3786 |
Raczkowanie
|
miałam tą wodę pokrzywową ale nie wiedziałam jak to się używa...odstraszył mnie smród alkoholu (chyba sporo tam tego) i butelka trafila do kosza. powiedzcie czy skuteczna ta woda i jak stosujecie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Raczkowanie
|
ja wlasnie jestem po myciu, czekam na roczesanie az wyschna zgodnie z Waszymi zaleceniami.
Generalnie najwiecej chyba wychodzi mi na czubku ale takim dalekim ze juz nie widac w lustrze i z tylu, czasami bardzo duzo z prawej strony ale czasami odwrotnie, wiec pewnie w sumie podobnie. Z przodu tez troche ale tam zawsze mialam ciensze wlosy. Glownie wychodza "stare" dlugie wlosy, ale takie malutkie tez sie zdarzaja co mnie juz kompletnie dobija.. Z przodu odrastaja, widze 2-3 cm sterczace wloski, wiec sa to odrosty sprzed moich dzialan kosmetycznych, to chyba dobrze, teraz moze byc tylko lepiej.. ![]() ![]() Ja was dziewczyny przepraszam, wiem ze nikogo to nie obchodzi gdzie i ile mi wlosow wychodzi ![]() ![]() Mam nadzieje ze juz za jakis czas przyjde i podsumuje sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Raczkowanie
|
W moim wypadku wszystkie kuracje biorą po jakimś czasie w łeb, choć zdarza się, że jest poprawa na jakiś czas:
- DERMENA - szampon. Na początku wypadanie się zmniejszyło, włosy były okropnie suche, nie dawały się rozczesywać, stosowanie masek i odżywek też nie bardzo dawało efekty, bo mam włosy bardzo przetłuszczające się i po kilku godzinach po silnych maseczkach znów były tłuste ![]() - Wax - stosuję ciągle i mimo tego, że wielkich zmian w wypadaniu włosów nie widzę, to jednak ogólny ich stan znacznie się poprawił ![]() - Seboradin - Ogólnie nie lubię tego szamponu, włosy mam po nim takie dziwne. Niby czyste, a czuję jakby były przetłuszczone ![]() - Skrzypovita i Humavit - Skrzypovitę odstawiłam, bo nie działała na nic, a Humavit jakoś bardziej lubię, działa na moją kapryśną cerę. Wiem, że moje problemy są spowodowane przede wszystkim zmianami hormonalnymi, w okresach kiedy podleczam się hormonami (a nie często, bo mój organizm fatalnie je znosi), włosy wypadają mniej. Poza leczniczymi szamponami myję włosy Szamponem witalizującym NIVEA. Trzymam kciuki za wasze kuracje, kochane ![]()
#3790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie przy czesaniu na sucho wypada zdecydowanie mniej niż na mokro, na mokro rozczesywanie jest w ogóle nie możliwe, po kilku czesaniach byłabym łysa.
![]() |
#3791 |
Przyczajenie
|
![]()
Polecam szampon specjalistyczny dermoactive kondycjonujący firmy blau-farma dostępny w aptekach. Jest dobry do stosowania pomiędzy innymi szamponami raz na jakiś czas. Doskonale ożywia i harmonizuje włosy, zdecydowanie mniej wypada...
![]() http://www.blau-farma.com.pl/index.php?pr=11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Raczkowanie
|
rozczesałam na sucho - tez duzo wypadlo, w sumie z myciem ze 2 setki. Na oko, ale juz tyle razy liczylam wlosy ze mniej wiecej oceniam kleby ilosciowo w miare dobrze. Dzis tylko szampon i Wax, troche mnie to podlamalo, bo liczylam ze bedzie mniej..
Codziennie budze sie, ide czesac i mam nadzieje ze wypadnie malo.. A mam wrazenie ze jest coraz gorzej ![]() Tarczyce robie w piatek, moze to to, hormony tez cos gorzej chyba pracuja bo od 4 m-cy pojawily sie plamienia przedmiesiaczkowe.. Nie wiem czy to wiazac z wlosami, czy te "ochudzanie" 4 kilogramowe, czy to byla woda.. No nie ma co gdybac, odbiore badania to cos sie rozjasni.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Zakorzenienie
|
A od jakiego czasu zaczęłaś stosować różne kuracje na włosy? Może poprostu jest jeszcze za wcześnie na efekty? Zażywasz jakieś witaminy na włosy?
#3794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Virka, tak na pewno jest jeszcze za wczesnie.. Moim najwiekszym problemem w walce jest brak cierpliwosci i spokoju. Łykam 3 tygodnie, wiem,wiem ze to za krotko, nie krzyczcie na mnie za sianie paniki ![]() Z drugiej strony jak czytam gdzies - "po dwoch tygodniach przyjmowania skrzypu wlosy przestaly wypadac" to ja tez tak chce! Tak, z witamin MerzSpecial i cynk (tak zlecil dermatolog). Sama - skrzyp i sok z pokrzywy,zielona herbate,ziolka., Oeparol Wlosy wypadaly mi nadmiernie juz dluzszy czas, chyba juz w maju/czerwcu zwrocilam na to uwage, ale jakos przez cale lato sie na tym nie skupilam i nie zajelam. Teraz widze odrosty 2 cm to wiem ze to sprzed moich kosmetyczno - witaminowych dzialan. Ocknelam na poczatku sierpnia, gdy ktoras z kolei wanna po myciu cala oblepiona, i nawet chlop zwrocil uwage ze wszedzie sa moje wlosy (co nie znaczy ze dalej nie uwaza ze troche przesadzam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Raczkowanie
|
Napewno dam znać, jak z aminexilem. Co do ilości którą zostawiam podczas mycia....
zazwyczaj myje co 2 - 3 dni, a w miedzy czasie w ogóle nie używam szczotki. Można to tłumaczyć, ze mają prawo wiecej wypadać, gdy się tak rzadko czesze. Jednak gdy przczesuje je palcami podczas mycia to palce mam całe włosami oblepione. Te włosy zbieram do kupy i powstaje niezła kolekcja. Ta kupa włosów jest 4 razy większa niż przed wypadaniem(pare mc temu). Niestety to nie wszystko, bo gdy zajrzę w dół na sitko od prysznica, tam jest dwa razy wiecej tych włosów niż te, co już 'wyczesałam'. To dzieje sie już od kilku lat. Takie nasilone sezonowe wypadanie nie pozwala mi zapuscić włosów.Teraz już nawet pogodziłam się że ich nie zapuszcze, tylko żeby chociaż miały równą długość i nie były na końcówkach takie przerzedzone. |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zrażaj się, nie rezygnuj z kuracji i bądź cierpliwa, włosy na pewno Ci się "odpłacą" ![]()
![]() |
#3798 |
Raczkowanie
|
oj, tak niech sie odplaca, nawet z nawiazka
![]() z jednej strony forum i internet jest super miejscem, skarbnica wiedzy, metod i wsparcia, ale z drugiej strony duzo tez pesymistycznych glosow, walki o wlosy latami, lysienia a wiadomo ze czlowiek boi sie najgorszego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
lipiec na maksa!!! :)
|
ja wczoraj wywaliłam sto złotych na tabletki (2x Merz Spezial i Vitapil)... niedługo nie dość że łysa to i bezdomna będę
![]()
![]() |
#3800 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
Na mnie Vitapil działa, też wczoraj kupiłam kolejne opakowanie
![]()
#3802 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a nie myślicie, że to późnoletnie i jesienne wypadanie włosów jest dziwne? Ja np. w lecie i jesieni jadam bardzo dużo świeżych owoców i warzyw, a teraz także orzechów - wszystko "prosto z krzaka" , więc teoretycznie żadnych witamin i minerałów mi nie powinno brakować, a włosy wypadają od sierpnia. W zeszłym roku też tak miałam i stosowałam tabletki H-Pentoten(czy jakoś tak), łykałam je chyba przez 3 miesiące i w końcu pomogło, ale tak sobie myślę, czy jakbym nic nie stosowała to by mi może też te włosy przestały wypadać? Teraz nie zamierzam interweniować. Zobaczę, czy przejdzie samo z siebie po tych 2-3 miesiącach, jeśli tak to oznacza, że kupowanie jakichś tam specyfików jest wyrzucaniem pieniędzy, jeśli nie to zacznę działać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze powinnas isc do dermatologa??? Bo wlosy moga wypadac przez lojotok skory glowy. Tzn. jezeli ci sie za bardzo przetluszczaja. Ale mysle ze to po prostu przez te zmiany por roku...bo mi tez wlosy leca jak najete ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Raczkowanie
|
noseknosek czy mozna laczyc tak dwa preparaty tzn lykac je rownoczesnie? One uzupelniaja sie skladem? i czy przypadkiem moze dojsc do "przedawkowania" jakiegos skladnika?
#3805 |
Raczkowanie
|
Hej... mi obecnie po przeliczeniu wszystkich włosów po myciu i zdjętych ze szczotki i zebranych z podłogi
![]() ![]() Jakoś teraz minął 2 miesiąc kuracji Vitapilem ... jak ją zaczynałam to przy myciu wypadało mi 300 włosów ![]() Z tym baniakiem ... to chodziło o sok z brzozy ![]() ![]() Znów przypominam wam że woda pokrzywowa jest na alkoholu i jest tam duuuża jego ilość. Dla tych co tak obstają za WODĄ pokrzywową, to kupcie sobie sok z pokrzywy w aptece i po prostu rozcieńczcie ... ![]()
#3806 |
Zadomowienie
|
A ja sobie wczoraj Odżywkę Wzmacniającą Dove HAIR FALL CONTROL z odbudowującym serum
![]() Ma ona ograniczać wypadanie włosów spowodowane ich nadmierną łamliwością.. Kupiłam, bo na głowie miałam siano (nie używałam odżywek dłuższy czas) i jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne, ale nie wiem czy pomaga faktycznie na te włosy, bo mi wypadają z cebulkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie.Od kilku tygodni łykam skrzyp polny z wit.,co wieczór używam Seboradinu z wyciągiem z czarnej rzodkwi (lotion),do tego co kilka dni akładam WAX.Teraz myślę nad kupieniem szamponu Neril tylko zastanawiam się czy to nie będzie za dużo?Dziś jeszcze chcę zajść po apteki po wodę pokrzywową do wcierania na zmianę z Seboradinem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba lepiej po kolei niż na raz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Raczkowanie
|
![]()
hej dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.