|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
A u mnie tak średnio. Nie wypadają mi nadmiernie, ale troszkę więcej niż powinno. Ale to jest związane chyba z moim osłabieniem (2 tyg. choruję i się nie mogę wyleczyć, bo co się lepiej poczuję, to znów mnie łamie) i niewyspaniem.
#602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#603 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje zlecił i oglądał lekarz rodzinny (pierwszego kontaktu, czy jak się to zwie ![]() I tu z kolei znów nie rozumiem na jakiej podstawie dermatolog przepisał Ci Loxon? Czy robiłaś badania hormonalne? Przecież to na łysienie androgenne... ![]() Ja nie wiem co się z tymi ludźmi dzieje... Może lepiej zmienić lekarza, bo wiem, że są jeszcze tacy, którzy wypełniają swoje obowiązki jak należy ![]() Przepraszam za ten cały "wywód", ale trochę mnie poniosło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do morfologii to krwinki czerwone mam 4,3 (norma od 4,2- do 5,4 ) i białe 4,5 (norma 4,8 - 10,8) więc na dolnej ganicy normy. Żelazo duże : 125. Zobaczymy co mi powie w poniedziałek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez whitebeth Czas edycji: 2005-11-18 o 13:28 Powód: ort |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Raczkowanie
|
Wypadanie włosów męczy mnie mniej więcej od ok 3 miesięcy, czasmi jest ich ogromna ilość po myciu (po soku z rzepy, to była dla mnie szok) ale do rzeczy. Stosowałam przez ok 2 m-ce Neril (nie pomógł ale też nie nasilił wypadania) do tego wax, seboradin lition, nafta, kombinowałam z różnymi miksturami i oczywiscie witaminy ale nie systematycznie, zapominałam ich brać. Mój problem mógł wyniknąc ze zmiany tabl. antykoncepcyjnych bo również bardzo pogoeszył się stan mojej cery, krosty straszliwe, szok, daaaaaaaawno takich nie miałam. Stwierdziałam, że walka na własną rękę nie przynosi porządanych skutków więc poszłam do dermatologa. (U tego samego byłam w ubiegłym roku po operacji, której skutkiem był także problem z włosami) Stwierdziła, że powinnam brać Diane 35 (podziękowałam jej za to, w przyszłym m-cu wracam do poprzednich tabl. antyk) przepisała do wcierania we włosy Alpikort E i łykanie witamin (Salfazin i Humavit) i na twarz Brevoxyl, po którym po 3 dniach smarowania miałam popalona skórę na brodzie, w okolicy ust i nosa, ok 1/4 twarzy, to był koszmar. Po uporaniu się ze stanem skóry na twarzy, wcieram Alpikort i łykam witaminki, włosków jakby już mniej przy myciu, a do tego wczoraj zakupiłam sobie odżywkę i szampon CeCe (z tej samej serii) z keratyną z kopyt konskich, wiem, że brzmi okrutnie, ale jeśli mogą mi pomóc to będę stosować.
Pozdrawiam, dodam że latem miałam robione badania okresowe w pracy, mogfologia była ok, nie odchudzam się, jem wszystko normalnie. Czy już przyjdzie nam przywyknąć do gubienia naszych włosów, buuuu. |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Rozeznanie
|
![]() Ja może mam mniejszy problem w porównaniu z Wami... No bo moje włosięta sa takie biedne:/ pewnie to od prostownicy ale zmieniłam na lepszą i ciagle kupuję jak najlepsze kosmetyki dla nich [ oczywiście w miare mozliwości] No a WAXu nie miałam.. Włosy lecą mi z głowy ale nie wiem czy to tak ma być bo co jakiś czas więcej ich wypada czy jednak są osłabione. I pytanie teraz ... bo chcę spróbować wax czy on nie zaszkodzi tzn czy zahamuje trochę przez wzmocnienie włosów ich wypadanie? bo słyszałam że po użyciu mogą bardziej wypadać ... hymm? |
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Część osób twierdzi, że Wax wypycha starsze włosy i pomaga szybciej urosnąć nowym... Ja nie do końca się z tym zgadzam i myślę, że to może być działanie innych używanych środków (Neril czy Seboradin), gdyż na Waxie nie ma informacji, aby takie skutki mógł powodować, jedynie że jest to odżywka do włosów zniszczonych, słabych, wypadających, powodująca ich odżywienie ![]() Na prawdę polecam lekturę tego wątku, czy innych o wypadaniu włosów, a nawet o samym Waxie, było mnóstwo informacji i różnych punktów widzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Raczkowanie
|
Na początku się przywitam, to mój pierwszy raz na forum, choć przyznam się, że czytam Was regularnie
![]() Włoski zaczęłam gubić jakieś 2 miesiące temu i to w strasznych ilościach - najwięcej podczas mycia i rano na poduszce;( Obwiniałam wszystko, od zmiany pogody i pory roku do farby pallet - kolor wulkaniczna miedź, na którą się skusiłam poraz pierwszy i ostatni. Od 1,5 miesiąca zażywam Humanavit ze skrzypu i pokrzywy, stosuje radical mgiełkę i szampon. Co dwa, trzy mycia nakładam naftę i tak siedzę z ręcznikiem na głowie z godzinkę, może dwie. Do tego herbatki relaksujące ![]() Od tygodnia dodatkowo Seboradin Lotion. Ale przede wszystkim to ściełam włosy i to dość drastycznie, do brody z takich do połowy pleców. Zafarbowałam dopiero 2 dni temu, gdy odrosty miałam z 10 cm(ale już na brąz - taki najbardziej zbliżony do mojego naturalnego). Przestałam używać suszarki i w miarę możliwośi myje je co drugi dzień, a nie codziennie, i pozwalam schnąć naturalnie. Czasem tylko skuszę się ma wyprostowanie jednego czy dwóch pasemek. Może nie przestały całkiem wypadać, ale już mniejsze ilości około 10 przy myciu, tyle też przy czesaniu, a reszty nie zauważam. Najważniejsze, że zaczęły odrastac i całą głowę mam w takich małych igiełkach, jak ja je pieszczotliwie nazywam w "pycikłakach" ![]() Więc jest szansa, że znowu będę mieć afro na głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie pośrednio związane z tematem
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Raczkowanie
|
Dzin dybry...
juz pisalam w sasiednim watku, ze ja jakos sobie poradzilam z wypadaniem wlosow. Moze zaczne od tego, ze jednak wloski troche musza wypadac, dopuszczalna norma to ok 100 wlosow dziennie. Ja czasami licze....ostatnio wypada mi jakies 20-30 wlosow wiec ok, w porownaniu z tym co bylo. A jem sobie skrzyp polny, cynk i witaminke pp- przepisane od drematologa. Czasem henna termal wax. Co tam jeszcze....hm...szampon vivchy dla mnie nie okazal sie dobry- wlosy jakos mi sie przetluszczaly bardzie i swedziala mnie glowa ( moja mame tez). Mam zamiar kupic sobie te ampulki vivchy. Nie mam juz problemu ( odpukac) z wypadaniem wlosow, ale chcialabym je zregenerowac i troche zagescic, o ile to mozliwe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore robily badania na hormony: moj lekazr ginekolog twierdzi, ze nie ma po co robic takich badan, no normy a od- do i tak nie bedzie wiadomo, czy to dobrze czy nie :| ale ja sie z tym nie zgadzam, bo przeciez mozna zrobic jeden hormon w stosunku do drugiego np. Ile to kosztuje bez skierowania czy ktos wie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
Ja robiłam jakiś czas temu badania hormonów i płaciłam jeśli mnie pamięć nie myli 23 zł za hormon. No niestety trochę to kosztuje, ale myślę, że warto. Tak dla pewności
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zadomowienie
|
Whitebeth dzięki za odpowiedź
![]() Ja też już "przerabiałam" paru dermatologów z państowych przychodni i niestety nikt mi nie pomógł ani nie zainteresował się moim problemem w najmniejszym stopniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
ja też się zmagam z wypadającymi włosami....a zaczęło sie to juz jakieś 6 miesięcy temu....podejrzewam, ze przyczyną jest stres i prostownica...
też musialam sie obciąc z dlugosci połowy pleców do ramion, poniewaz wychodze z zalozenia ze aby miec długie włosy, to trzeba ich troche na głowie miec ![]() najlepsze jest to, ze mi włosy rosną bardzo szybko...ale ostatnio rownie szybko wypadają. zaczełam brac SkrzypoVite, na razie moze z miesciac trwa moja kuracja. przeczytalam chyba wszystkie posty na ten temat i zamierzam sie zaopatrzyc w Radical albo Seboradin...i zobaczymy, czy będą efekty a najgorsze są te odrosty....... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
pierwszy raz zrobilam sobie maseczke z jajka nafty itp..trzymalam ja dosyc dlugo na glowie ale potem??:?koszmar..umylam glowe trzy razy szmponem i wlasnie mi wyschly i mam na polowie glowy tluste straki!!!aaa co mam z tym zrobic?pewnie umyc to jasne ale macie moze jakies metody na szybsze splukanie te dziadostwa albo jakis szpampon konkretny??
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zadomowienie
|
Fabienne , dzięki za odp.
![]() mam jeszcze pewne wątpliwości jak to jest z odpłatnością za badania hormonów: mając skierowanie płaci się i tak część za ich zbadnie? czy można zrobić te badania wogóle bez skierowania? wie ktoś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Hormony tarczycy mi bez problemów przepisał lekarz rodzinny. Ja z kolei myślałam o zrobieniu sobie badania hormonów mogacych powodować łysienie typu żeńskiego czy męskiego, ale nadal nie wiem które to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
link http://www.moto.home.pl/codezdrowie/...iece.php?nr=11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cześć dziewczyny! Ja również od bardzo dawna borykam się z tym problemem. Włosy odkad pamietam bardzo mi wypadały, z natury są suche i sianiaste, dodatkowo kilkakrotnie włosy rozjasnialam zwykłymi farbami. Teraz prostuje włosy prostownicą i sa w opłakanym stanie. Są popalone, okropnie się rozdwajają, łamią i wypadają. Kitke mam już bardzo, ale to bardzo cieniutką.
Przez rok stosowałam maseczke wax, nafte kosmetyczną oraz jadłam witaminy. Niestety żadnych efektów nie widziałam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
|
Dziewczyny poradzcie mi jeszcze odżywke do włosów bardzo mocno nawilżają, ale nie za drogą taka , która poradziłaby sobie z szamponem Gernier Neril.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
|
Przecież napisałam, że stosowałam Wax przez rok i nie widziałam zadnych efektów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli nikt nie przepisze przede mną to zrobię to wieczorem ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
|
Myszi dzieki za to tłumaczenie! Czekam z niecierpliwością!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.