|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Dziewczyny, a co myslicie o stosowaniu na zmiane Garnier Neril ze zwykłym szamponem? Bo boję się, że znowu bede musiała odłozyć Neril z powodu bardzo wysuszonych włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
|
Ja już za bardzo nie pamietam co pisało na opakowaniu. Ale myje włosy codziennie, lub ewenualnie co drugi dzień. Więc warunek mycia tym szamponem kilka razy w tygodniu byłby spełniony. Wiem, ze najlepiej stosować go cały czas ale u mnie jest to niemozliwe. Z natury mam suche włosy, a po tym szamponie mam istne pierze. Więc chyba lepiej stosować go co drugie mycie, niż wcale? Jak myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Przyczajenie
|
Ja przez miesiąc używałam szamponu Neril, ale bez żadmych efektów. teraz dermatolog zapisał mi inny szampon leczniczy Stieprox. Zobaczymy jak sie sprawdzi bo włosy mi wypadają strasznie, oprocz tego cały czas biorę tabletki Vitapil, poczekamy na efekty.Pozdrawiam wszystkie walczące o gęste włosy
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
|
Dziewczyny a co powiecie o szamponie seboradin do włosów suchych i zniszczonych? Czy mniej wysusza włosy? Bo kiedys kupiłam sobie tonik Seboradin i po dwóch użyciach wyzuciłam go do kosza, jeszcze bardziej wysuszał włosy niż Neril, mimo, że był do włosów suchych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zarówno działanie Seboradinu jak i Nerilu polega na leczeniu skóry głowy, oba są zalecane przy łupieżu, łojotoku, czyli skórze raczej tłustej i z problemami, ponieważ powodują one również wypadanie włosów. Może to u Ciebie nie jest problem dermatologiczny? Może powinnaś leczyć się "od środka", zrobić badania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
|
Już sama nie wiem... Dokładnie chodzi mi o ten szampon http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10352
Może byłby lepszy dla moich włosów? Dziewczyny napiszcie, czy on równiez powoduje wysuszanie włosów? |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Konto usunięte
|
![]()
Spisuję z opakowania co obiecałam
![]() NERIL - REWITALIZUJĄCY SZAMPON DO WŁOSÓW WYPADAJĄCYCH Wspomaga procesy przeciwdziałające wypadaniu włosów w przypadku: -> podrażnienia skóry głowy -> nieuwarunkowanego chorobowo zaburzenia porcesu odżywiania włosów -> silnego łupieżu -> niedrożności kanalików włosowych Nanieść niewielką ilość szamponu na mokre włosy. Starannie masować opszukami palców włosy i skórę głowy, a następnie dobrze spłukać. Czynność powtórzyć pozostawiając produkt na 3-4 min. Dokładnie spłukać. Stosować przynajmniej 3 razy w tygodniu. Działanie: Dzięki łagodnej bazie myjącej szampon obficie pieni się, co nie powoduje podrażnień skóry głowy nawet wrażliwej. Częste stosowanie produktu nie powoduje szybbszego przetłuszczania włosów. Optymalne działanie wystę puje po upływie 8-12 tygodni. Skuteczność można wzmocnić stosując Tonik do włosów wypadających Neril. Ważne: W początkowym okresie stosowania może wystąpić przejściowe nasilenie wypadania włosów spowodowane wypychaniem ich przez pobudzone cebulki włosowe. Zalecone jest konsekwentne i regularne stosowanie produktu. W przypadku dostania się do oczy przemyć wodą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
|
Myszi, jeszcze raz dzięki!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy ktoras uzywala serii na wypadajace włosy DUCRAY pomarańczowa??
seriama tonik/albo amplulki, szampon i tabletki do lykaia http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...roducts_id=226 to szampon http://mediweb.pl/sklep/product_info...oducts_id/1964 tonik Anastim, Laboratoires Dermatologiques Ducray jest pierwszym tonikiem dermokosmetycznym hamującym wypadanie włosów poprzez bezpośrednie działanie stymulujące na naczyniowy czynnik ich wzrostu. Jego główną bazą są opatentowane, nowatorskie cząsteczki RTH 16 pochodzenia roślinnego. Odkryli oni, że powodują one rozwój unaczynienia cebulki włosa w fazie anagenu i przywracają jej witalność. Tonik Anastim optymalizuje, więc warunki wzrostu włosa. Ponadto, z uwagi na mnogość czynników odpowiedzialnych za wypadanie włosów, formuła Anastimu zawiera fazę uzupełniającą, na którą składają się: przeciwstawiający się mechanizmom hormonalnym i enzymatycznym wyciąg z Sabal Serrulata oraz działający stymulująco na cebulkę włosa - nikotynian tokoferolu. Dzięki czemu Anastim cechuje wysoka skuteczność w hamowaniu wypadania włosów. Jest prosty i praktyczny w użyciu. Posiada specjalną końcówkę umożliwiającą dozowane i precyzyjne nak3adanie kosmetyku. Należy go równomiernie rozłożyć na skórze głowy i wmasować, aż do wyschnięcia.Pojedyncze opakowanie wystarcza na przeprowadzenie trzymiesięcznej kuracji, niezbędnej dla osiągnięcia długotrwałych efektów. Cena ok. 120 zł dostępny w aptekach. |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
i fotka toniku
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
ja chyba sie zaopatrze ale chcialabym poznac wasze opinie moze ktora uzywala z was...
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale myślę tak: Jeśli Twoje wypadanie włosów nie jest spowodowane żadną chorobą (tzn. robiłaś odpowiednie badania lekarskie), a włosy wypadają z przyczyn trudnych do wykrycia, to pewnie bym się skusiła... ![]() Jednak jeśli nie jesteś do końca pewna czy to nie jest reakcja na jakieś nieprawidłowości w Twoim organiźmie, które powinno się leczyć, to lepiej sprawdzić nim wydasz pieniądze ![]() Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
tez kupilam w aqua vitae. teraz kupilam w tej aptece inneov i zobaczymy co bedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
rozumiem, w sumie to mi bardziej chdozilo o ten tonik ale jak mowisz ze taka beznadziejea:/ i tak musze isc do lekarza na jakies badania bo i tak nic chyba na mnie nie dziala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
dzieki myszi za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
mam podobny problem ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Mi rowniez jakis czas temu wypadaly wlosy, zaczelam wiec znow uzywac odzywki do wlosow WAX oraz kupilam sobie preparat Inneov gestosc wlosow. Fakt, jego cena nie nalezy do niskich (kosztuje okolo 90 zl.), ale efekty przynosi rewelacyjne. Wspaniale mi sie wloski wzmocnily, teraz juz nie widze pasm wlosow wypadajacych podczas mycia, a poza tym ladnie i szybko mi rosna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Ostatnio poszłam do Rossmana. Miałam mało pieniędzy, ale musiałam kupić jakąś odżywkę do włosów. Kupiłam Ziaji za jedyne 3,39
![]() Wydałam tyle pieniędzy na te wszystkie specyfiki na wypadanie. Nic nie pomogło. A tu widać efekty po czymś co wcale nie było kupione z myślą o zaprzestaniu wypadania... Zobaczymy czy ten stan się utrzyma. |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi
![]() Dzisiaj właśnie kupiłam WAX i mam wielką nadzieję, że to coś pomoże na moje baardzo wypadające włosy. Jutro mam zamiar kupić jakieś witaminy od włosów i chciałam się Was zapytać jakie byście mi poleciły, niestety w okresie przedświątecznym nie mogę sobie pozwolić na Innove. I jesli możecie to prosiłabym od razu o orientacyjną cenę tabletek. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobre też są tabletki "Wyciąg ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy", ale kosztują ok 11, 12 zł i starczają na 25 dni, no i łyka się 2 tabletki dziennie, i czasami zapominałam o nich, natomiast Vitapil łyka się raz dziennie.
![]() |
#659 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widzę, że jesteśmy na tym wątku od początku, już myślałam, że znalazłaś cudowne rozwiązanie i zapomniałaś się pochwalić ![]() Ja też muszę sobie zakupić odżywkę, więc może spróbuję tą co Ty dla odmiany od Waxu, którego działanie jakoś osłabło po dłuższym stosowaniu. Życzę utrzymania dobrej passy. Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj kupiłam sobie szampon i odzywkę Radical....przyznam, ze po umyciu włosy sa dość sztywne...ale to wkońcu apteczne prodykty, więc cierpliwie będę ich używała, aż przestaną mi wypadać...
do tego łykam Skrzypovite, koncze pierwsze opakowanie...na razie efektów nie widac, ale tez będę cierpliwa ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.