Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-11-22, 12:21   #631
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Dziewczyny, a co myslicie o stosowaniu na zmiane Garnier Neril ze zwykłym szamponem? Bo boję się, że znowu bede musiała odłozyć Neril z powodu bardzo wysuszonych włosów.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-22, 12:24   #632
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a
Dziewczyny, a co myslicie o stosowaniu na zmiane Garnier Neril ze zwykłym szamponem? Bo boję się, że znowu bede musiała odłozyć Neril z powodu bardzo wysuszonych włosów.
Też uzywam Nerilu i wydaje mi się,że takie zamienne stosowanie nie ma sensu. Im częściej mysjesz nim, tym wiecej substancji czynnej dociera do cebulek i skóry głowy i działanie jest zwiększone. Na opakowniu nawet pisało,żeby uzywać kilka razy w tygodniu.
whitebeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-22, 12:43   #633
madzia.a

Ja już za bardzo nie pamietam co pisało na opakowaniu. Ale myje włosy codziennie, lub ewenualnie co drugi dzień. Więc warunek mycia tym szamponem kilka razy w tygodniu byłby spełniony. Wiem, ze najlepiej stosować go cały czas ale u mnie jest to niemozliwe. Z natury mam suche włosy, a po tym szamponie mam istne pierze. Więc chyba lepiej stosować go co drugie mycie, niż wcale? Jak myslicie?
Stary 2005-11-22, 12:56   #634
majja
Przyczajenie

Ja przez miesiąc używałam szamponu Neril, ale bez żadmych efektów. teraz dermatolog zapisał mi inny szampon leczniczy Stieprox. Zobaczymy jak sie sprawdzi bo włosy mi wypadają strasznie, oprocz tego cały czas biorę tabletki Vitapil, poczekamy na efekty.Pozdrawiam wszystkie walczące o gęste włosy
majja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-22, 14:13   #635
madzia.a

Dziewczyny a co powiecie o szamponie seboradin do włosów suchych i zniszczonych? Czy mniej wysusza włosy? Bo kiedys kupiłam sobie tonik Seboradin i po dwóch użyciach wyzuciłam go do kosza, jeszcze bardziej wysuszał włosy niż Neril, mimo, że był do włosów suchych.
Stary 2005-11-22, 14:15   #636
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majja
Ja przez miesiąc używałam szamponu Neril, ale bez żadmych efektów.
hmm Wydaje mi się że miesiąc to trochę za mało aby uzyskać efekt leczniczy
whitebeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-22, 15:54   #637
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia.a
Dziewczyny a co powiecie o szamponie seboradin do włosów suchych i zniszczonych? Czy mniej wysusza włosy? Bo kiedys kupiłam sobie tonik Seboradin i po dwóch użyciach wyzuciłam go do kosza, jeszcze bardziej wysuszał włosy niż Neril, mimo, że był do włosów suchych.
Ja myślę, że powinnaś rozglądnąć się za innymi szamponami, skoro Twoje włosy tak reagują
Zarówno działanie Seboradinu jak i Nerilu polega na leczeniu skóry głowy, oba są zalecane przy łupieżu, łojotoku, czyli skórze raczej tłustej i z problemami, ponieważ powodują one również wypadanie włosów.
Może to u Ciebie nie jest problem dermatologiczny? Może powinnaś leczyć się "od środka", zrobić badania
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-22, 16:22   #638
madzia.a

Już sama nie wiem... Dokładnie chodzi mi o ten szampon http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10352
Może byłby lepszy dla moich włosów? Dziewczyny napiszcie, czy on równiez powoduje wysuszanie włosów?
Stary 2005-11-23, 09:25   #639
201804200952
Konto usunięte

Talking Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Spisuję z opakowania co obiecałam

NERIL - REWITALIZUJĄCY SZAMPON DO WŁOSÓW WYPADAJĄCYCH

Wspomaga procesy przeciwdziałające wypadaniu włosów w przypadku:
-> podrażnienia skóry głowy
-> nieuwarunkowanego chorobowo zaburzenia porcesu odżywiania włosów
-> silnego łupieżu
-> niedrożności kanalików włosowych

Nanieść niewielką ilość szamponu na mokre włosy. Starannie masować opszukami palców włosy i skórę głowy, a następnie dobrze spłukać.
Czynność powtórzyć pozostawiając produkt na 3-4 min. Dokładnie spłukać.
Stosować przynajmniej 3 razy w tygodniu.

Działanie:
Dzięki łagodnej bazie myjącej szampon obficie pieni się, co nie powoduje podrażnień skóry głowy nawet wrażliwej. Częste stosowanie produktu nie powoduje szybbszego przetłuszczania włosów. Optymalne działanie wystę puje po upływie 8-12 tygodni. Skuteczność można wzmocnić stosując Tonik do włosów wypadających Neril.

Ważne:

W początkowym okresie stosowania może wystąpić przejściowe nasilenie wypadania włosów spowodowane wypychaniem ich przez pobudzone cebulki włosowe.
Zalecone jest konsekwentne i regularne stosowanie produktu.
W przypadku dostania się do oczy przemyć wodą.

Stary 2005-11-23, 09:30   #640
madzia.a

Myszi, jeszcze raz dzięki!!!!
Stary 2005-11-23, 10:05   #641
201804200952
Konto usunięte

Red face Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez madzia.a
Myszi, jeszcze raz dzięki!!!!
Nie ma za co

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-23, 11:43   #642
Opiumalfa
Zakorzenienie

dziewczyny a czy ktoras uzywala serii na wypadajace włosy DUCRAY pomarańczowa??
seriama tonik/albo amplulki, szampon i tabletki do lykaia
http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...roducts_id=226
to szampon http://mediweb.pl/sklep/product_info...oducts_id/1964

tonik

Anastim, Laboratoires Dermatologiques Ducray
jest pierwszym tonikiem dermokosmetycznym hamującym wypadanie włosów poprzez bezpośrednie działanie stymulujące na naczyniowy czynnik ich wzrostu. Jego główną bazą są opatentowane, nowatorskie cząsteczki RTH 16 pochodzenia roślinnego. Odkryli oni, że powodują one rozwój unaczynienia cebulki włosa w fazie anagenu i przywracają jej witalność. Tonik Anastim optymalizuje, więc warunki wzrostu włosa. Ponadto, z uwagi na mnogość czynników odpowiedzialnych za wypadanie włosów, formuła Anastimu zawiera fazę uzupełniającą, na którą składają się: przeciwstawiający się mechanizmom hormonalnym i enzymatycznym wyciąg z Sabal Serrulata oraz działający stymulująco na cebulkę włosa - nikotynian tokoferolu.
Dzięki czemu Anastim cechuje wysoka skuteczność w hamowaniu wypadania włosów. Jest prosty i praktyczny w użyciu. Posiada specjalną końcówkę umożliwiającą dozowane i precyzyjne nak3adanie kosmetyku. Należy go równomiernie rozłożyć na skórze głowy i wmasować, aż do wyschnięcia.Pojedyncze opakowanie wystarcza na przeprowadzenie trzymiesięcznej kuracji, niezbędnej dla osiągnięcia długotrwałych efektów. Cena ok. 120 zł dostępny w aptekach.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-23, 11:44   #643
Opiumalfa
Zakorzenienie

i fotka toniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ducray_anastim.jpg (4,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2005-11-23, 11:45   #644
Opiumalfa
Zakorzenienie

ja chyba sie zaopatrze ale chcialabym poznac wasze opinie moze ktora uzywala z was...
Stary 2005-11-23, 14:47   #645
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
ja chyba sie zaopatrze ale chcialabym poznac wasze opinie moze ktora uzywala z was...
Ja co prawda nie używałam tych specyfików
Ale myślę tak: Jeśli Twoje wypadanie włosów nie jest spowodowane żadną chorobą (tzn. robiłaś odpowiednie badania lekarskie), a włosy wypadają z przyczyn trudnych do wykrycia, to pewnie bym się skusiła...
Jednak jeśli nie jesteś do końca pewna czy to nie jest reakcja na jakieś nieprawidłowości w Twoim organiźmie, które powinno się leczyć, to lepiej sprawdzić nim wydasz pieniądze
Pozdrawiam!
Stary 2005-11-25, 09:48   #646
lvi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienka2883
Moje podsumowanie wygląda tak:
raz w tygodniu kladłam sie spac z olejkiem rycynowym na wlosach(do tej pory to robie, bo wlosy wtedy świetnie rosną).
Pozdrawiam
Mogłabys napisać coś wiecej na ten temat? Ile bierzesz tego olejku, czy tylko sam olejek, co nakladasz na głowe?
lvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-26, 13:49   #647
...asia...
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
dziewczyny a czy ktoras uzywala serii na wypadajace włosy DUCRAY pomarańczowa??
seriama tonik/albo amplulki, szampon i tabletki do lykaia
ja uzywalam tabletek i szamponu. po tabletkach zadnego efektu nie zauwazylam, ani sie nie pogorszylo ani nie polepszylo takie placebo. nastomiast szampon jest tragiczny. moze i dziala ale trudno to zauwazyc. nie pieni sie wiec nie wiesz gdzie go masz na wlosach i musisz wylewac na siebie pelno szamponu bo wydaje sie ze nie masz go nigdzie. tak mnie ten szmpon wkur*** ze go wyrzucilam i nawet nie skonczylam uzywac.

tez kupilam w aqua vitae. teraz kupilam w tej aptece inneov i zobaczymy co bedzie
...asia... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-26, 14:33   #648
Opiumalfa
Zakorzenienie

rozumiem, w sumie to mi bardziej chdozilo o ten tonik ale jak mowisz ze taka beznadziejea:/ i tak musze isc do lekarza na jakies badania bo i tak nic chyba na mnie nie dziala
Stary 2005-11-26, 14:39   #649
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
rozumiem, w sumie to mi bardziej chdozilo o ten tonik ale jak mowisz ze taka beznadziejea:/ i tak musze isc do lekarza na jakies badania bo i tak nic chyba na mnie nie dziala
Opiumalfo Idź do lekarza koniecznie, jeśli wcale z tym nie byłaś. Czasem to może być po prostu brak żelaza i szkoda wydawać pieniędzy na te drogie specyfiki, witaminy wiadomo, nie zaszkodzą, ale może jest jakiś prosty powód Twoich kłopotów Koniecznie idź!
Powodzenia!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-26, 15:34   #650
Opiumalfa
Zakorzenienie

dzieki myszi za odp
Stary 2005-11-28, 21:18   #651
gooosiuniaaa
Przyczajenie

GG do gooosiuniaaa
Unhappy Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Witam,
mam podobny problem a może nawet i bardziej poważny. Włosy zaczęły mi strasznie wypadać po tym jak rozjaśniłam włosy bardzo mocnym rozjaśniaczem, następnie pomalowałam na czarno, następnie na brązowo i to wszystko jednego dnia! ;( Nie dość, że mam gumowe włosy to w dodatku strasznie mi wypadają. Zawsze miałam grube i dość zdrowe włosy mimo częstego farbowania. Próbowałam już wielu rzeczy ale bez większych skutków. Jeśli ktoś wie jak mogę pozbyć się gumowych włosów i ich wypadania to byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam.
gooosiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-28, 21:31   #652
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Mi rowniez jakis czas temu wypadaly wlosy, zaczelam wiec znow uzywac odzywki do wlosow WAX oraz kupilam sobie preparat Inneov gestosc wlosow. Fakt, jego cena nie nalezy do niskich (kosztuje okolo 90 zl.), ale efekty przynosi rewelacyjne. Wspaniale mi sie wloski wzmocnily, teraz juz nie widze pasm wlosow wypadajacych podczas mycia, a poza tym ladnie i szybko mi rosna Raz w tygodniu stosuje dodatkowo WAX. Informacje o Inneov znalazlam w gazetach oraz przed kupieniem tabletek przeczytma o nim co jest napisane na stronie http://www.inneov.pl
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-28, 21:33   #653
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez gooosiuniaaa
Witam,
mam podobny problem a może nawet i bardziej poważny. Włosy zaczęły mi strasznie wypadać po tym jak rozjaśniłam włosy bardzo mocnym rozjaśniaczem, następnie pomalowałam na czarno, następnie na brązowo i to wszystko jednego dnia! ;( Nie dość, że mam gumowe włosy to w dodatku strasznie mi wypadają. Zawsze miałam grube i dość zdrowe włosy mimo częstego farbowania. Próbowałam już wielu rzeczy ale bez większych skutków. Jeśli ktoś wie jak mogę pozbyć się gumowych włosów i ich wypadania to byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam.
Wg mnie naprawde pomoglaby Ci odzywka WAX do wlosow - kosztuje okolo 20 zl. i jest do nabycia w kazdej aptece. Stosuj ją na poczatek co 3-4 dni, wmasuj dobrze we wloski i skore glowy, owin folia, pozniej recznikiem i przez chwile to wszystko podsusz i chodz z takim turbanikiem minimum pol godzinki. Naprawde Ci pomoze, bo WAX jest wlasnie do wlosow zniszczonych trwala czy rozjasnianiem.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-28, 23:56   #654
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Witam,
Pozdrawiam.
Polecam przeczytać cały wątek (jeśli tego jeszcze nie uczyniłaś), tu są przeróżne sposoby na wypadające włosy
Pozdrawiam!
Stary 2005-12-02, 17:39   #655
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Ostatnio poszłam do Rossmana. Miałam mało pieniędzy, ale musiałam kupić jakąś odżywkę do włosów. Kupiłam Ziaji za jedyne 3,39 z czarnej rzepy i mimo iż nie miała wcale pomagać na wypadanie włosów, to od czasu od kiedy jej używam wypada mi o połowę mniej włosów podczas mycia... I już mnie tak starsznie nie swędzi skóra głowy. Coś się zaczyna dziać...
Wydałam tyle pieniędzy na te wszystkie specyfiki na wypadanie. Nic nie pomogło. A tu widać efekty po czymś co wcale nie było kupione z myślą o zaprzestaniu wypadania... Zobaczymy czy ten stan się utrzyma.
As!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-02, 18:35   #656
gooosiuniaaa
Przyczajenie

GG do gooosiuniaaa

Dziękuję bardzo za odpowiedzi
Dzisiaj właśnie kupiłam WAX i mam wielką nadzieję, że to coś pomoże na moje baardzo wypadające włosy. Jutro mam zamiar kupić jakieś witaminy od włosów i chciałam się Was zapytać jakie byście mi poleciły, niestety w okresie przedświątecznym nie mogę sobie pozwolić na Innove. I jesli możecie to prosiłabym od razu o orientacyjną cenę tabletek.
Pozdrawiam
gooosiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-02, 19:17   #657
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Dzisiaj właśnie kupiłam WAX i mam wielką nadzieję, że to coś pomoże na moje baardzo wypadające włosy. Jutro mam zamiar kupić jakieś witaminy od włosów i chciałam się Was zapytać jakie byście mi poleciły, niestety w okresie przedświątecznym nie mogę sobie pozwolić na Innove. I jesli możecie to prosiłabym od razu o orientacyjną cenę tabletek.
Pozdrawiam
Ja polecam Humavit skrzyp i pokrzywa. Tani (jedyne 10,35 zł) i dobry.
As!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-02, 22:52   #658
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Pozdrawiam
Ja jestem w połowie opakowania "Vitapilu". I też widzę efekty. Kosztuje ok. 30 zł i starcza na 60 dni. Choć słyszałam, że "Humavit Z" też jest dobry.
Dobre też są tabletki "Wyciąg ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy", ale kosztują ok 11, 12 zł i starczają na 25 dni, no i łyka się 2 tabletki dziennie, i czasami zapominałam o nich, natomiast Vitapil łyka się raz dziennie.
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-02, 23:16   #659
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez As!a
Ostatnio poszłam do Rossmana. Miałam mało pieniędzy, ale musiałam kupić jakąś odżywkę do włosów. Kupiłam Ziaji za jedyne 3,39 z czarnej rzepy i mimo iż nie miała wcale pomagać na wypadanie włosów, to od czasu od kiedy jej używam wypada mi o połowę mniej włosów podczas mycia... I już mnie tak starsznie nie swędzi skóra głowy. Coś się zaczyna dziać...
Wydałam tyle pieniędzy na te wszystkie specyfiki na wypadanie. Nic nie pomogło. A tu widać efekty po czymś co wcale nie było kupione z myślą o zaprzestaniu wypadania... Zobaczymy czy ten stan się utrzyma.
Moja kuracja niestety też jest długa i kosztowna, a czy skuteczna? Sama nie wiem
Widzę, że jesteśmy na tym wątku od początku, już myślałam, że znalazłaś cudowne rozwiązanie i zapomniałaś się pochwalić
Ja też muszę sobie zakupić odżywkę, więc może spróbuję tą co Ty dla odmiany od Waxu, którego działanie jakoś osłabło po dłuższym stosowaniu.
Życzę utrzymania dobrej passy. Pozdrawiam!
Stary 2005-12-03, 12:18   #660
Laxyy
Raczkowanie

Ja dzisiaj kupiłam sobie szampon i odzywkę Radical....przyznam, ze po umyciu włosy sa dość sztywne...ale to wkońcu apteczne prodykty, więc cierpliwie będę ich używała, aż przestaną mi wypadać...
do tego łykam Skrzypovite, koncze pierwsze opakowanie...na razie efektów nie widac, ale tez będę cierpliwa

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości