|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam dzis szampon Neril Garniera i Vitapil....od jutra zaczynam kuracje i zobaczymy co to z tego wyjdzie mi...
a co do magnezu to rzeczywiście cos w tym jest...jak łykałam regularnie to chyba nawet troszkę bardziej sie włoski głowy trzymały |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze ze intensywnie malowałam włosy,czarne,czerowny i nie wypadały,czasami tylko musiałam nad ich kondycją popracowac ,po urodzeniu Synka tez nie wypadały az nagle cos tak mnie złamało,z dnia na dzien,wiecie to była tragedia dla mnie,nie smiejcie sie ale to sie stało moja paranoją, widziałam juz przeswity, łyse placki a nie mam ich do dzisiaj,przerzadziły sie i tyle.Moja rodzina zaczeła sie o mnie martwic
![]() Zagadka dla mnie i tyle,smutna po prostu . Pzdr.
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
A wiecie co mam zrobic,aby mi wlosy juz nie wypadały??
tzn,. ja zaczynam lysiec bo moj tata jest łysy,to chbya dziedziczne,(jestem CHLOPAKIEM),ale napewno da sie to jakos spowolnic...wiec? |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Do tego typu schorzenia dla mezczyzn stosuje sie tabletki i kuracje na biazie Finasterydu, ale to moze przepisac i dawkowac tylko dermatolog i z tego co wiem to droga zabawa, ale skuteczna, stosuje to moj partner i jego lysienie juz od ladnych paru lat jest powstrzymane. Ale tabletki trzeba brac bez przerw i konsekwentnie- radze udac sie do dermatologa i wypytac o ten hormon.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Raczkowanie
|
przejrzałam kwc , poszukuje odzywki do włosów,ale to co czytam to jest do łamiących sie wlosow,a moje włosy mają kondycje dobrą,maja połysk,szukam czegos po czym włosy beda puszyste,cos co chamuje wypadanie ,moze znacie taką ? balsam seboradin sprawia ze moje włosy wygladaja jakbym ich nie myła wcale, moze i odzywia włos ale mam tez lotion i szampon seboradin wiec odzywiania im nie brakuje. czekam na rady.
![]() |
#1118 |
Rozeznanie
|
Karmen ja wczoraj kupilam sobie odzywke z Joanny "Rzepa" do wlosów przetluszczajacych sie ze sklonnoscia do wypadania...czytalalm o niej chyba wlasnie na KWC, że jest dobra. Jeszcze jej nie używalam, więc nie mam opinii. Jak spróbuję, to ocenię. Buziaki!!!!
![]()
#1119 |
Rozeznanie
|
Heh ja tez mialam problem z tym, ale moj brat ma firme z kosmetykami dla fryzjerow i u niego zamowilam takie kapsulki i mi pomogly
![]()
#1120 |
Rozeznanie
|
hmm...troche dziwne ze sie zasmialas, bo dla niektorych to naprawde duzy problem i zamaist sie smaic powiedz prosze jak sie nazywaja te kapsulki...moze pomozesz komus
#1121 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Raczkowanie
|
czy robiłyscie badania na prolaktyne w tescie ,PRL i testosteron ? ile was to kosztowało jezeli nie robione na ubezpieczeniu ?
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Właśnie wróciłam z wakacji. Mam nadzieję, że stan włosów się nie pogorszy ![]() ![]() ![]() Zgadzam się, że zażywanie magnezu pomaga i nawet jeśli nie zlikwiduje całkiem problemu to na pewno nie zaszkodzi. Zastanawiam się co wybrac jako wspomagacz do magnezu (który cały czas biorę) Silicę, Dromin czy H-Pantoten?? ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
Remaiz_ chwala bardzo h-pantoten. Ja lykam Vitapil,moze byc,lykam magnefar b6 -magnez i biotyne sobie sse.I tyle. Jak sie skonczy kupie chyba merz special. Podobno tez dobre
![]()
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
Wiem, że chwalą H- Pantoten tylko cena mi się nie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny pamiętajcie jednak, że składy mają raczej inne. Merz Spezial ma sporo żelaza, a H-Pantoten dużo mniej, podobnie z innymi składnikami niektóre występują w jednym z nich, a w innym wcale. Także przejrzyjcie dokładnie składy preparatów, zależy czego kto potrzebuje. Oba są na pewno wartościowe ![]() http://www.merzspezial.pl/main1_sklad.htm http://vena-vita.pl/product_info.php?products_id=1654 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
kosmitka
|
Nie wiem czy tu był już opisywany sposób na stosowanie żelu dermeny, opisywał to Beliczek w wątku o pielęgnacji włosów. Polega na wcieraniu żelu w skórę, dzięki czemu chroni się włosy przed wysuszeniem takim, jakie daje szampon. Powoduje większą gęstość włosów i 'unoszenie' włosa ku górze.
![]() |
#1129 |
Rozeznanie
|
Ja używam Vitapil juz kilkanaście dni ale dziś strasznie mi było po nim niedobrze
![]() ![]() Karmen masz fajowe avatary ![]() ![]()
#1130 |
Raczkowanie
|
Ja mogę polecic szczotkę z naturalnego włosia dzika (kosztuje ok 60 zł taka lepsza) , jest naprawdę super, zauwazyłam że obecnie mniej włosów mi wypada, choc jak powiedział mój fryzjer do 100 sztuk dziennie to jeszcze norma. Przede wszystkim nie urywa włosow, a nawet jesli zostaja na szczotce, to te z cebulkami, które codziennie muszą wypaśc. Można tez taką szczotką robic sobie masaż głowy co w efekcie pobudza cebulki i powoduje wzrost nowych mocniejszych włosów. Moja przyjaciółka miała ogromny problem z wypadaniem włosów, ale przyczyną okazały sie różne leki, które zażywała, brak odpowiedniego odżywiania i stres. Włosy stają się "niedokarmione",potem marnieją, stają się łamliwe i wypadają. Więc myslę że warto przyjżec się swojemu jadłospisowi.(jesli oczywiście jestesmy zdrowe)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() * Dziewczyny wpadł mi w reke dzis artykuł w jakiejs gazecie ze 60 % ludzi nie wie ze ma niedobór magnezu. I cos w tym jest, bo odkad lykam magnez z wit.b6 jest inaczej z włosami,tfu tfu ...Biotyna-wazny pierwiastek, ja mam taką do ssania, dwa razy dziennie,jej braki mogą powodowac łysienie,przerzadzenia,te z chwalą niektorzy. Koleżanka wyzej dobrze pisze, to co jjemy jest wazne.Teraz dopiero widze jak ja katowalam te swoje włosy,organizm,te diety cud 1000 kcal, a włos potrzebuje pięlgnacji,nie do przesady ale jednak.Po ciązy w dwa mies. schudlam ponad 10 kg. i jak miało sie nie odbic na człowieku.Tym moim wypadaniem włosów bardzo sie STRESOWAŁAM,w koncu olałam sprawe. A jutro jade do dermatologa, po cos na Łojotok,bo to mi dolega i chce miec to w koncu zaleczone,pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
kosmitka
|
Łykam magnez codziennie, bo piję dużo kawy, że o mnóstwie stresu na codzień nie wspomnę
![]() ![]()
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
Różne chwalą szampony,Garnier Neril,ja zakupiłam seboradin,opinnie ma dobrą ale wysusza mi włosy
![]()
![]() |
#1134 |
Przyczajenie
|
a ja wam napisze jakie jest podsumowanie na temat lysienia..... jesli chcesz naprawde odzyskac wlosy, jesli chcesz naprawde nie tracic strych wlosow...... to poprostu nie ma nic lepszego jak szampon stieprox ktory hamuje ich wypadanie (zapobiega lojotokowi skory).... zamiast wydawac na 12 ampulek vichy dermatec po 150zl co jest dla mnie zlodziejstwem i oszustwem (sam zuzylem 2 opakowania) idz do lekarza dermatologa niech przepisze ci vitamine B6 ze spirytusem 70% lub wiecej w proporcji 12 ampulek vit. + spirytus. do zrobienia w kazdej aptece.... to samo co vichy a kosz na recepte NFZ to 5zl!!!!! 2 buteleczki wystarcza na miesiac, do tego zaopatrzcie sie w vitamine B6 i kwas foliowy i lykajcie 2 razy dziennie...... gwarantuje ze nic nie pomaga tak jak zestaw tych lekarstw...... nie kosmetykow jak vichy...... pozatym slyszal ktos zeby choremu pomog kosmetyk a nie lekarstwo??? takze napewno pomoze wlosy przestana wypadac.... oczywiscie nie ludzcie sie panowie ze w lysych i przezdzonych miejscach zaczna rosnac nowe bo nigdy nie zaczna chodzbyscie stosowali nawet czarna magie na swojej glowie...... zeby odzyskac nowe potrzebna jest transplantacja wlosow...... wierzcie mi dziala... uwaga nie dla kompletnie lysych!!! wiecej na www.medicalhair.pl przeszczep 900 implantow (ok. 2500 wlosow) to koszt ok 7000zl nastepnie aby ratowac pozostale wlosy lekarz dobierze np bardzo silne leki np hormonalne ktore napewno pomoga ale z ktorymi wiaza sie i efekty uboczne.. takze nie wierzcie w te plotkarskie specyfiki waxy, vichy radikale i te inne nic nie pomoze tak jak dobry lekarz i dobre lekarstwo nie kosmetyk!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj byłam u dermatologów- tak "ów- poszłam do jednej pani przepisała mi duuuużo witamin -jakby nie mogła tego zamknac w jednym np. vitapilu:P- i wyszło na to ,ze musze łykac po 12 tabletek dziennie z czego po jednej z nich moge się słabo czuć -super no nie ![]() Oprócz tego coś do wcierania dostałam i szampon , ale nazwe pierwsze słysze. Poszłam do kolejnej pani doktor:P Ta z koleii po wywiadzie ze mną zapisała mi 2rzeczy. Pierwszą są jakieś tabletk na "vi" ale nie vitapili a drugą płyn który mają mi zrobić w aptece i ma on w swoim skłądzie witamine B6 nio i spirytus 70% ale coś jeszcze tam jest jeszcze, niestety nie wiem co bo nie umie odczytać. No i teraz nie wiem kurację u którego lekarza wybrac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1138 |
Wtajemniczenie
|
dziwne ze wieczor, mnie np. najwiecej wypada rano.
A witamin czasem nie da sie zamknac w jednym "vitapilu" bo np. kupujac witamine b6 masz jej w jednej tabletce 50 mg, a kupujac takie komplety masz jej 5mg. Roznice widac. Kazaly Ci te panie zrobic jakies badania (np. krwi)? Czy okreslily jaki jest to typ wypadania wlosow ("lysienia")? |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zadomowienie
|
Narazie żadnych badań, mam tylko policzyć te włosy i to najlepiej liczyć je przez dwa dni a potem podzielic na poł
![]()
#1140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziwne. Moim zdaniem to podstawa. Poszałbym do trzeciego dermatologa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.