Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-27, 11:46   #1201
bugbear
Przyczajenie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Dla mnie najlepszy zestaw to:
- odzywka Henna Treatment Wax - radzi sobie z roznymi problemami z wlosami (nie tylko z wypadaniem),
- wyciag ze skrzypu - moze byc z witaminami w roznych zestawieniach roznych firm...
bugbear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 13:32   #1202
daisydee
Raczkowanie

Karmen, napisz dokładnie na co jest ten szampon scieprox. Co do tego swędzenia, to ja też kiedyś miałam łojotok, czasami miałam tak, że skóra głowy 5 godzin po umyciu normalnie śmiedziała, ale tak okropnie, jakbym włosów nie myła 2 tyg, pojawiało się też swędzenie i mnie głownie na ten świąd pomógł head &shoulders z zieloną herbatą.
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 13:58   #1203
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Daisy Dee nie wiem co to jest ten Scieprox, nie wykupiłam go jeszcze. Oleje w koncy te kudły, mama mi proponowała abym scieła sie jak najkrócej,zaleczyła to gowno na głowie i dała im rosnąć.W sumie kiedys nosiłam na jezyka, z desperacji w koncu to zrobie,jeszcze jak bede w Brukseli i tam nikt nie bedzie widział to kto wie ...
Wiecie nic juz nikomu nie polece. Zachwaliłam ten Seboradin, a przez niego to swedzenie.Dobry jest bardzo,ale tylko na wypadanie. A jak jak zalecze łojotok to moze i problem wypadania zniknie.Chociaz nie są dze ze zalecze.
W tygodniu odbieram wyniki badan, zobacze jak tam sie trzymam. Zrobie jeszcze na hormony zenskie bo testosteron mam w normie.Robie prywatnie,tyle kasy i na te szampony.... zla jestem i tyle.

Dziewczyny,jak myslicie czy androgenne moze byc spowodowane czyms innym jak hormonami ? czemu lekarz stwierdza komus ten typ łysienia, nie karząc im robic badan ? przeciez ktos moze miec co innego i co, ma sie nie leczyc tylko załamywac ? Agulkaa ---> zrób badania,moze dolega ci cos innego.
U mnie np. włosy przezadziły sie najbardziej po prawej stronie,nie wiem czemu a czytalam kilka wypowiedzi dziewczyn które tez pytają oto lekarzy. A jak moja dermatolog zerkneła to problemu nie widzi, pojade jeszcze raz w tygodniu i jej pokarze.
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 19:35   #1204
daisydee
Raczkowanie

Karmen, napisz mi proszę jakie ty masz dokładnie te seboradiny.
Stary 2006-08-27, 19:47   #1205
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Seboradin regenerujacy + balsam Seboradin regenerujący / dobry na wypadanie ale poraznił mi bardzo skóre
mam tez lotion i tez jest dobry. Z tych wszystkich srodków najbardziej zawiodłam sie na Seboradinie, wyglada i z poczatku sprawował sie wzorowo
jak uda sie zwalczyc łojotok to kupie zwykly nivea baby bez sls. Pzdr.
Stary 2006-08-27, 20:15   #1206
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

karmen grauluje dzidziusia
dziekuje CI za porady napisz mi jeszce prosze bo nigdy nie słysza;alm o tej firmie i jak cenowo wyglada sprawa z Garnier Neril jezeli oczywiscie sie orientujesz
rozumiem ze na takie wypadanie tansze tabletki mi nie pomoga chodzi mi o skrzyp polny czy drozde - jest tego pełno
dziekuje
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 20:50   #1207
larisa
Raczkowanie

Ciampurku, pozwól że się wtrącę jeżeli chodzi o wypadanie poporodowe, to uwierz mi, że większość młodych mam ma ten problem i niewiele da sie z tym zrobić. oczywiście łykaj witaminki (nie wiem, czy karmisz dziecko, jeśli tak to te specjalne dla karmiących), możesz też używać jakiegoś wzmacniającego szamponu, ale nie inwestuj w nic drogiego. To wypadanie samo się skończy, a włosy odrosną. wiem to z doświadczenia. ja podczas tego wypadania używałam jeszcze lotion seboradin, dzięki któremu mam wrażenie szybko zaczęły odrastać mi nowe włosy.

teraz niestety włosy znów mi trochę bardziej wypadają, ale przyczyny dokładnej nie znam pozostało mi zbadanie hormonów, a z tym się ociągam i ociągam:/
larisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-28, 09:21   #1208
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

czesc lariso tak karmie piersia a jakie ti sa te witaminy ktore moga zazywac karmiace prosze napisz bo nie zabardzo sie orentuje w temacie - serdecznie dziekuje
Stary 2006-08-28, 10:09   #1209
larisa
Raczkowanie

ja przez cały okres karmienia brałam prenatal (producent vitapilu), a pod koniec karmienia również skrzypovitę (ale u Ciebie to jeszcze za wcześnie); poza tym są jeszcze materna, feminatal (z tych, które znam).
larisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-28, 15:06   #1210
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

dzisiaj znowu jade do dermatologa, masc od ostatniej lekarki nie wiele dała. Staram sie byc cieprliwa ,spokojna,bez nerw i nic. Włosów mi ubyło, dzis nawet wstydziłam sie chodzic w swoim kucyku, jest juz coraz gorzej. Od tego swedzenia włys wypadają, dzis nie wyjse statąd bez badania skóry.
Dzis tacie powiedzialam, ze lepiej jak zainwestuje pieniązki w jakies fajne chustki niz te włosy, bo i tak bede łysa. Wiecie jakie to jest straszne,to co sie dziejej z NImi od ostatnich dwóch tygodni to koszmar, wypadaja nawet te krótkie odrosniete, głowa swedzi i swedzi,ocerin opx nic nie daje,rece załamuje.
Stary 2006-08-28, 16:36   #1211
daisydee
Raczkowanie

Karmen, strasznie mi smutno jak czytam Twoje posty. Spróbuj może szamponu oczyszczającego skórę głowy schwarzkopf z profesjonalnej serii bonacure. Mnie się wydaje że właśnie coś takiego mogłoby Ci pomóc, bo masz już chyba przepaloną skórę głowy tymi lekarskimi specyfikami, a ten szampon super oczyszcza z łoju, potu, przez to dotlenia cebulki.
to link do niego
http://www.allegro.pl/item123468572_...zczaj_200.html
Stary 2006-08-28, 19:11   #1212
infante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karmen_1984
dzisiaj znowu jade do dermatologa, masc od ostatniej lekarki nie wiele dała. Staram sie byc cieprliwa ,spokojna,bez nerw i nic. Włosów mi ubyło, dzis nawet wstydziłam sie chodzic w swoim kucyku, jest juz coraz gorzej. Od tego swedzenia włys wypadają, dzis nie wyjse statąd bez badania skóry.
Dzis tacie powiedzialam, ze lepiej jak zainwestuje pieniązki w jakies fajne chustki niz te włosy, bo i tak bede łysa. Wiecie jakie to jest straszne,to co sie dziejej z NImi od ostatnich dwóch tygodni to koszmar, wypadaja nawet te krótkie odrosniete, głowa swedzi i swedzi,ocerin opx nic nie daje,rece załamuje.
moim zdaniem mało który lekarz przejmuje się pacjenetm...nawet Ci prywatni chcą by chodizc do nich jak najdłużej:| takie moje odczucie. Mam nadzieje , ze w końcu uda się znaleźć coś co Ci pomoże.Bo wiem jak to ejst z tymi włosami...
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-28, 20:09   #1213
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

łzs -->scieprox,masc do wcierania,zioła i odstawic Vitapi,łykac tylko cynk.
100 zł wizyta, smutno mi i wiem ze to tez nie pomoze.
Stary 2006-08-28, 21:21   #1214
daisydee
Raczkowanie

Karmen, powiedz czy ta lekarka kazała Ci odstawić vitapil na podstawie badan krwi, czy tak na oko
Stary 2006-08-28, 21:52   #1215
hoga
Przyczajenie

Czesc, od juz prawie 5 lat walcze z lysieniem (nienawidze tego slowa) androgenowym. Nie bardzo ma ochote rozpisywac tu cala moja histrie , bo mozglabym pisac i pisac... W kazdym badz razie doczytalam polowe tego watku od konca i chcialam poradzic Karmen. Prawda jest taka, ze wiekszosc dermatologow jest niedouczona i nie potrafi rozpoznac typu lysienia, szczegolnie w poczatkowym stadium. Przy wypadaniu po ciazy lub z powodu diety przy dobrej kuracji poprawa powinna byc juz zauwazalna po 1-2 miesiacach. Jezeli meczysz sie z wypadaniem wlosow prawie pol roku to moze oznaczac lys. androgenozalezne, do ktorego mozna miec predyspozycje genetyczne i moze być "aktywowane" przez łojotok, zla dieta lub zaburzenia horonalne (np. pokwitanie, ciaza czy menopauza). Nawet jezeli osiagnelas poprawe, jezeli chodzi o wypadanie, to wypadanie odrostow i cienienie wlosow to istotny sygnał, ze problem moze byc powazniejszy. Polecam lekture forum strony lysienie.info, mizo ze w dziale dla kobiet panuje czarna rozpacz...
hoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-29, 08:19   #1216
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez hoga
Czesc, od juz prawie 5 lat walcze z lysieniem (nienawidze tego slowa) androgenowym. Nie bardzo ma ochote rozpisywac tu cala moja histrie , bo mozglabym pisac i pisac... W kazdym badz razie doczytalam polowe tego watku od konca i chcialam poradzic Karmen. Prawda jest taka, ze wiekszosc dermatologow jest niedouczona i nie potrafi rozpoznac typu lysienia, szczegolnie w poczatkowym stadium. Przy wypadaniu po ciazy lub z powodu diety przy dobrej kuracji poprawa powinna byc juz zauwazalna po 1-2 miesiacach. Jezeli meczysz sie z wypadaniem wlosow prawie pol roku to moze oznaczac lys. androgenozalezne, do ktorego mozna miec predyspozycje genetyczne i moze być "aktywowane" przez łojotok, zla dieta lub zaburzenia horonalne (np. pokwitanie, ciaza czy menopauza). Nawet jezeli osiagnelas poprawe, jezeli chodzi o wypadanie, to wypadanie odrostow i cienienie wlosow to istotny sygnał, ze problem moze byc powazniejszy. Polecam lekture forum strony lysienie.info, mizo ze w dziale dla kobiet panuje czarna rozpacz...
juz drugi dermatolog wykluczył u mnie androgenowe, na podstawie badan, faktycznie biore to pod uwage.Póki co lecze łojotok.
Stary 2006-08-29, 08:55   #1217
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez daisydee
Karmen, powiedz czy ta lekarka kazała Ci odstawić vitapil na podstawie badan krwi, czy tak na oko
narazie mam łykac tylko cynk, odstawic vitapil bo łykam go juz długo.
Stary 2006-08-29, 12:46   #1218
fabienne
Raczkowanie

Cytat:
Karmen, śledzę ten wątek cały czas, ale rzadko się tu wypowiadam, no ale teraz to już musiałam zabrać głos, bo widzę, że strasznie to wszystko przeżywasz... no i wcale się Tobie nie dziwię, bo wiem jak wiele zdrowia (także, a może przede wszystkim psychicznego) mogą popsuć wypadające włosy, a jak jeszcze do tego dochodzą inne problemy zdrowotno-kosmetyczne jak to jest w moim przypadku to już w ogóle... czasami mi się wszystkiego odechciewa
Ale jeśli mogę coś zasugerować, to wydaje mi się, że nie dałaś tym wszystkim specyfikom odpowiednio zadziałać... tzn. za dużo chyba tego wszystkiego na raz stosujesz/stosowałaś zamiast np. dać działać jednej konkretnej maści. Sama wiem po sobie i moich ogromych ciągnących się już 2 lata problemach z cerą, że czasami efekty działania widoczne są dopiero po kilku miesiącach. Wiem, że to długo i zazwyczaj nikomu nie chce się tyle czekać tylko próbuje coraz to czegoś nowego, ale wydaje mi się, że tu właśnie może tkwić mały błąd. Czasami opłaca się czekać To tylko moja mała sugestia. A co do wypadających włosów to ja miałam koszmar jakoś w zimie chyba i wtedy pomogła mi nafta kosmetyczna + witaminki różne, już nawetnie pamiętam które naprawde mi pomogły, bo trochę ich wypróbowałam. Odrosło mi wtedy troszkę nowych włosów. Teraz koszmar powraca i mam zamiar sobie znowu z tym poradzić za pomocą nafty. Kiedyś nie spodziewałabym się, że taka "zwykła" rzecz, a może tyle zdziałać. Myślę dziewczyny, że zawsze możecie spróbować, na pewno nie zaszkodzi
Rozpisałam się, ale jeszcze słówko do Karmen: Masz takiego wspaniałego synka, że tylko pozazdrościć i myślę, że on też wolałby żeby jego mama tak się nie stresowała Jestem przekonana, że w końcu coś pomoże Ci na te włosy i będziecie się cieszyć sobą już bez żadnych problemów. Popróbuj trochę dłużej tych rzeczy przepisanych przez dermatologa i powinno być ok. Pozdrawiam
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-29, 12:53   #1219
fabienne
Raczkowanie

Aha - jeszcze zapomniałam dodać, że czasem trzeba po prostu trafić na odpowiedniego lekarza. Sama miałam już różne doświaczenia z dermatologami... Jak już naprawdę nic Ci nie pomoże Karmen i będzie się pogarszać (ale myślę, że wszystko się dobrze skończy ), to znam dobrą lekarkę... Tymczasem życzę wygranej walki!
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-29, 13:38   #1220
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

fabiene napisz prosze jak stosowalas nafte czy kladlas ja wylacznie sama na wlosy czy robilas z nije maseczki i ile tzymalas z gory dziekuje
Stary 2006-08-29, 13:55   #1221
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej dziewczyny, pozwolcie sie ze dolacze sie do watku.
Bylam ostatnio u dermatologa, juz z koniecznosci i desperacji, pytalam czy mozna sprawdzic za pomoca badan ktore wlosy wypadają, pani doktor mi powiedziala ze takowych badan sie nie wykonuje, i ze w wiekoszosci są malo prawdopodobne i drogie

Jezeli mialyscie robione jakies badania, prosze napiszcie mi jakie i na czym one polegaly i czy wytyczyly nowe sciezki w leczeniu wypadania.

Ja narazie odstawilam Waxa, biore leki Polfilin i zynk <zincteral>, do tego uzupelniam terapie magnezem. Mam tez specjalny plyn robiony w aptece na recepte ale nie znam jego skladu. No i dolozylam do tego wszystkiego sok z czarnej rzepy. Rezultatow jak nie bylo tak nie ma a lekarka odrazu powiedziala ze poprawa moze byc za 3 miesiace najwczesniej... Boje sie ze wtedy juz nie bedzie problemu bo i wlosow nie bedzie.
Nadal nie znam w sumie przyczyn wypadania .. <najbardziej prawdopodobna wydaje mi sie wersja z nierownowaga hormonalną).

A czy u Was udalo sie rozpoznac przyczyne problemu ?
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-29, 15:05   #1222
daisydee
Raczkowanie

Agnes, a jak długo bierzesz te leki i stosujesz ten płyn? Ja już ponad miesiąc leczę się i nic z tego nie wychodzi. Dziś chyba też kupię cynk, bo podobno na wypadanie i przetłuszczanie się włosów jest bardzo dobry
Stary 2006-08-29, 15:23   #1223
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

tabletki biore chyba jakies niecale 2 tyg za niedligo czeka mnie kontrona wizyta u dermatologa a tez nie widze rezultatów.
Musze tez zapytac o skład tego plynu bo wole wiedziec czym smaruje ostatnie resztki wlosów.
A z wypadaniem walcze jakos tak od polowy czerwca
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-29, 15:34   #1224
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez fabienne
Aha - jeszcze zapomniałam dodać, że czasem trzeba po prostu trafić na odpowiedniego lekarza. Sama miałam już różne doświaczenia z dermatologami... Jak już naprawdę nic Ci nie pomoże Karmen i będzie się pogarszać (ale myślę, że wszystko się dobrze skończy ), to znam dobrą lekarkę... Tymczasem życzę wygranej walki!

fabienne_ . dziekuje ci za rady, masz racje,wiemz e trzeba dac szanse kosmetykowi,po prostu chwilami sił nie mam. Mam czas sobie otym pomyslec, nawet jesli dorobie asie androgenowego jak pisala tu jedna dziewczyna to mialam czas sie przyzwyczaic do tej mysli. Tylko ze androgenne wyszłoby mi w badaniach hormonów (tak twierdzi mój lekarz). Nie mam sił na ten świąd głowy, mam ten scieprox i zobaczymy.Taka miniaturkowa butelka 40 zl kosztuje,szok.
Nie robie z tego tragedi,co ma byc to bedzie i masz racje moj Synek potrzebuje spokojnej Mamy. Pozdrawiam.
Stary 2006-08-29, 16:07   #1225
hoga
Przyczajenie

Cytat:
Tylko ze androgenne wyszłoby mi w badaniach hormonów (tak twierdzi mój lekarz).
No właśnie nie. Androgenne moze wystapic nawet, gdy hormony sa w normie. Wieksozsc dermatologow ma naprawde znikoma wiedze na ten temat. Karmen,jak jestes z Warszawy, to sprobuj sie dostac do jakiegos specjalisty odwlosow, np. tej babki w forum na gazecie.
Stary 2006-08-29, 17:52   #1226
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

hoga_ale to wcale nie znaczy ze ja tez napewno musze miec. Pozatym nie gubie bardzo włosów, sprobuje zaleczyc ten łojotok,wszystko czasu wymaga.
Nie chce sie sugierowac kims, w ten sposób mozna sie tylko załamac.
Stary 2006-08-29, 18:08   #1227
hoga
Przyczajenie

nie twierdze, ze to masz i nie mialam zamiaru cie straszyc. chcialam tylko zwrocic uwage na to, ze brak odrostow i cienienie wlosow moze byc oznaka lys. androgenowego. wazne jest by rozpoznać to szybko, bo im pozniej tym gorzej, a jak to z lekarzami bywa nikogo chyba nie musze przekonywac... zycze Ci, by Twoje klopoty z wlosami okazaly sie przejsciowe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-29, 18:12   #1228
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez hoga
nie twierdze, ze to masz i nie mialam zamiaru cie straszyc. chcialam tylko zwrocic uwage na to, ze brak odrostow i cienienie wlosow moze byc oznaka lys. androgenowego. wazne jest by rozpoznać to szybko, bo im pozniej tym gorzej, a jak to z lekarzami bywa nikogo chyba nie musze przekonywac... zycze Ci, by Twoje klopoty z wlosami okazaly sie przejsciowe.
Hoga,pogadajmy prywatnie,bo nie chce aby inne dziewczyny sie wystraszyły . Ja nie pisze ze mi wszytkie odrosty wypadly,mam nowe wloski,wieksze miejsze, ale tam gdzie tak bardziej swedzi głowa tam bardziej wypadają.Nie gubie tez garsciami, po prostu wypadaja i te krótkie wsród długich. A teraz moga wypadac bardziej bo te szampony lecznicze tak dzialaja,nie na wzmocnienie wlosa tylko na lupiez czy łzs.

moje gg 5858944 odezwij sie
Stary 2006-08-29, 18:20   #1229
madzia_89
Przyczajenie

GG do madzia_89

heh dziewczynki moje 2 tygodnie mnie tutaj nie bylo i juz tak sie forum rozrosło mi znowu zaczely wypadac wlosy podczas mycia ale nie jest tak tragicznie, gorzej z tym, ze wloski mi nie chca odrastac. powaznie zastanawiam sie nad obcieciem sie na zero, moze by mi cos to dalo? juz od paru lat o tym mysle, chyba to w koncu zrobie. moja anemie juz podleczylam, moze dlatego juz tak nie wypadaja, ale DLACZEGO NIE ROSNA NOWE??!! macie jakies sposoby na zageszczenie wlosow? bo u mnie juz tragedia zupelna, nawet wmawianie sobie juz nie pomaga... WAX nie jest juz taki dobry, Radical tez niewiele daje, Skrzypowita - dno. zastanawiam sie czy kupic Vitapil czy moze cos drozzego, ale skutecznego.... chyba jestes sklonna wszystkie pieniadze na to wydac... ja przez te wlosy w depresje za niedlugo wpadne! pozdro...
Stary 2006-08-29, 18:24   #1230
hoga
Przyczajenie

Cytat:
Hoga,pogadajmy prywatnie,bo nie chce aby inne dziewczyny sie wystraszyły . Ja nie pisze ze mi wszytkie odrosty wypadly,mam nowe wloski,wieksze miejsze, ale tam gdzie tak bardziej swedzi głowa tam bardziej wypadają.Nie gubie tez garsciami, po prostu wypadaja i te krótkie wsród długich. A teraz moga wypadac bardziej bo te szampony lecznicze tak dzialaja,nie na wzmocnienie wlosa tylko na lupiez czy łzs.

moje gg 5858944 odezwij sie
ok, chociaz jestem akurat zdania, ze nie powinno sie robic z tego tematu tabu...

Edytowane przez hoga
Czas edycji: 2006-08-29 o 21:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości