|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Dla mnie najlepszy zestaw to:
- odzywka Henna Treatment Wax - radzi sobie z roznymi problemami z wlosami (nie tylko z wypadaniem), - wyciag ze skrzypu - moze byc z witaminami w roznych zestawieniach roznych firm... |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
|
Karmen, napisz dokładnie na co jest ten szampon scieprox. Co do tego swędzenia, to ja też kiedyś miałam łojotok, czasami miałam tak, że skóra głowy 5 godzin po umyciu normalnie śmiedziała, ale tak okropnie, jakbym włosów nie myła 2 tyg, pojawiało się też swędzenie i mnie głownie na ten świąd pomógł head &shoulders z zieloną herbatą.
#1203 |
Raczkowanie
|
Daisy Dee nie wiem co to jest ten Scieprox, nie wykupiłam go jeszcze. Oleje w koncy te kudły, mama mi proponowała abym scieła sie jak najkrócej,zaleczyła to gowno na głowie i dała im rosnąć.W sumie kiedys nosiłam na jezyka, z desperacji w koncu to zrobie,jeszcze jak bede w Brukseli i tam nikt nie bedzie widział to kto wie ...
Wiecie nic juz nikomu nie polece. Zachwaliłam ten Seboradin, a przez niego to swedzenie.Dobry jest bardzo,ale tylko na wypadanie. A jak jak zalecze łojotok to moze i problem wypadania zniknie.Chociaz nie są dze ze zalecze. W tygodniu odbieram wyniki badan, zobacze jak tam sie trzymam. Zrobie jeszcze na hormony zenskie bo testosteron mam w normie.Robie prywatnie,tyle kasy i na te szampony.... zla jestem i tyle. Dziewczyny,jak myslicie czy androgenne moze byc spowodowane czyms innym jak hormonami ? czemu lekarz stwierdza komus ten typ łysienia, nie karząc im robic badan ? przeciez ktos moze miec co innego i co, ma sie nie leczyc tylko załamywac ? Agulkaa ---> zrób badania,moze dolega ci cos innego. U mnie np. włosy przezadziły sie najbardziej po prawej stronie,nie wiem czemu a czytalam kilka wypowiedzi dziewczyn które tez pytają oto lekarzy. A jak moja dermatolog zerkneła to problemu nie widzi, pojade jeszcze raz w tygodniu i jej pokarze.
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
Karmen, napisz mi proszę jakie ty masz dokładnie te seboradiny.
#1205 |
Raczkowanie
|
Seboradin regenerujacy + balsam Seboradin regenerujący / dobry na wypadanie ale poraznił mi bardzo skóre
![]() mam tez lotion i tez jest dobry. Z tych wszystkich srodków najbardziej zawiodłam sie na Seboradinie, wyglada i z poczatku sprawował sie wzorowo ![]() jak uda sie zwalczyc łojotok to kupie zwykly nivea baby bez sls. Pzdr.
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
karmen grauluje dzidziusia
![]() dziekuje CI za porady napisz mi jeszce prosze bo nigdy nie słysza;alm o tej firmie i jak cenowo wyglada sprawa z Garnier Neril jezeli oczywiscie sie orientujesz rozumiem ze na takie wypadanie tansze tabletki mi nie pomoga chodzi mi o skrzyp polny czy drozde - jest tego pełno dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
Ciampurku, pozwól że się wtrącę
![]() teraz niestety włosy znów mi trochę bardziej wypadają, ale przyczyny dokładnej nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
czesc lariso tak karmie piersia a jakie ti sa te witaminy ktore moga zazywac karmiace prosze napisz bo nie zabardzo sie orentuje w temacie - serdecznie dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Raczkowanie
|
ja przez cały okres karmienia brałam prenatal (producent vitapilu), a pod koniec karmienia również skrzypovitę (ale u Ciebie to jeszcze za wcześnie); poza tym są jeszcze materna, feminatal (z tych, które znam).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
![]() Dzis tacie powiedzialam, ze lepiej jak zainwestuje pieniązki w jakies fajne chustki niz te włosy, bo i tak bede łysa. Wiecie jakie to jest straszne,to co sie dziejej z NImi od ostatnich dwóch tygodni to koszmar, wypadaja nawet te krótkie odrosniete, głowa swedzi i swedzi,ocerin opx nic nie daje,rece załamuje.
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
Karmen, strasznie mi smutno jak czytam Twoje posty. Spróbuj może szamponu oczyszczającego skórę głowy schwarzkopf z profesjonalnej serii bonacure. Mnie się wydaje że właśnie coś takiego mogłoby Ci pomóc, bo masz już chyba przepaloną skórę głowy tymi lekarskimi specyfikami, a ten szampon super oczyszcza z łoju, potu, przez to dotlenia cebulki.
to link do niego http://www.allegro.pl/item123468572_...zczaj_200.html
![]() |
#1212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
łzs -->scieprox,masc do wcierania,zioła i odstawic Vitapi,łykac tylko cynk.
100 zł wizyta, smutno mi i wiem ze to tez nie pomoze.
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
Karmen, powiedz czy ta lekarka kazała Ci odstawić vitapil na podstawie badan krwi, czy tak na oko
#1215 |
Przyczajenie
|
Czesc, od juz prawie 5 lat walcze z lysieniem (nienawidze tego slowa) androgenowym. Nie bardzo ma ochote rozpisywac tu cala moja histrie , bo mozglabym pisac i pisac... W kazdym badz razie doczytalam polowe tego watku od konca i chcialam poradzic Karmen. Prawda jest taka, ze wiekszosc dermatologow jest niedouczona i nie potrafi rozpoznac typu lysienia, szczegolnie w poczatkowym stadium. Przy wypadaniu po ciazy lub z powodu diety przy dobrej kuracji poprawa powinna byc juz zauwazalna po 1-2 miesiacach. Jezeli meczysz sie z wypadaniem wlosow prawie pol roku to moze oznaczac lys. androgenozalezne, do ktorego mozna miec predyspozycje genetyczne i moze być "aktywowane" przez łojotok, zla dieta lub zaburzenia horonalne (np. pokwitanie, ciaza czy menopauza). Nawet jezeli osiagnelas poprawe, jezeli chodzi o wypadanie, to wypadanie odrostow i cienienie wlosow to istotny sygnał, ze problem moze byc powazniejszy. Polecam lekture forum strony lysienie.info, mizo ze w dziale dla kobiet panuje czarna rozpacz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli mogę coś zasugerować, to wydaje mi się, że nie dałaś tym wszystkim specyfikom odpowiednio zadziałać... tzn. za dużo chyba tego wszystkiego na raz stosujesz/stosowałaś zamiast np. dać działać jednej konkretnej maści. Sama wiem po sobie i moich ogromych ciągnących się już 2 lata problemach z cerą, że czasami efekty działania widoczne są dopiero po kilku miesiącach. Wiem, że to długo i zazwyczaj nikomu nie chce się tyle czekać tylko próbuje coraz to czegoś nowego, ale wydaje mi się, że tu właśnie może tkwić mały błąd. Czasami opłaca się czekać ![]() ![]() Rozpisałam się, ale jeszcze słówko do Karmen: Masz takiego wspaniałego synka, że tylko pozazdrościć i myślę, że on też wolałby żeby jego mama tak się nie stresowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
Aha - jeszcze zapomniałam dodać, że czasem trzeba po prostu trafić na odpowiedniego lekarza. Sama miałam już różne doświaczenia z dermatologami... Jak już naprawdę nic Ci nie pomoże Karmen i będzie się pogarszać (ale myślę, że wszystko się dobrze skończy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Raczkowanie
|
fabiene napisz prosze jak stosowalas nafte czy kladlas ja wylacznie sama na wlosy czy robilas z nije maseczki i ile tzymalas z gory dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, pozwolcie sie ze dolacze sie do watku.
Bylam ostatnio u dermatologa, juz z koniecznosci i desperacji, pytalam czy mozna sprawdzic za pomoca badan ktore wlosy wypadają, pani doktor mi powiedziala ze takowych badan sie nie wykonuje, i ze w wiekoszosci są malo prawdopodobne i drogie Jezeli mialyscie robione jakies badania, prosze napiszcie mi jakie i na czym one polegaly i czy wytyczyly nowe sciezki w leczeniu wypadania. Ja narazie odstawilam Waxa, biore leki Polfilin i zynk <zincteral>, do tego uzupelniam terapie magnezem. Mam tez specjalny plyn robiony w aptece na recepte ale nie znam jego skladu. No i dolozylam do tego wszystkiego sok z czarnej rzepy. Rezultatow jak nie bylo tak nie ma ![]() Nadal nie znam w sumie przyczyn wypadania .. <najbardziej prawdopodobna wydaje mi sie wersja z nierownowaga hormonalną). A czy u Was udalo sie rozpoznac przyczyne problemu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
Agnes, a jak długo bierzesz te leki i stosujesz ten płyn? Ja już ponad miesiąc leczę się i nic z tego nie wychodzi. Dziś chyba też kupię cynk, bo podobno na wypadanie i przetłuszczanie się włosów jest bardzo dobry
#1223 |
Wtajemniczenie
|
tabletki biore chyba jakies niecale 2 tyg za niedligo czeka mnie kontrona wizyta u dermatologa a tez nie widze rezultatów.
Musze tez zapytac o skład tego plynu bo wole wiedziec czym smaruje ostatnie resztki wlosów. A z wypadaniem walcze jakos tak od polowy czerwca |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
fabienne_ . dziekuje ci za rady, masz racje,wiemz e trzeba dac szanse kosmetykowi,po prostu chwilami sił nie mam. Mam czas sobie otym pomyslec, nawet jesli dorobie asie androgenowego jak pisala tu jedna dziewczyna to mialam czas sie przyzwyczaic do tej mysli. Tylko ze androgenne wyszłoby mi w badaniach hormonów (tak twierdzi mój lekarz). Nie mam sił na ten świąd głowy, mam ten scieprox i zobaczymy.Taka miniaturkowa butelka 40 zl kosztuje,szok. Nie robie z tego tragedi,co ma byc to bedzie i masz racje moj Synek potrzebuje spokojnej Mamy. Pozdrawiam.
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
hoga_ale to wcale nie znaczy ze ja tez napewno musze miec. Pozatym nie gubie bardzo włosów, sprobuje zaleczyc ten łojotok,wszystko czasu wymaga.
Nie chce sie sugierowac kims, w ten sposób mozna sie tylko załamac.
![]() |
#1227 |
Przyczajenie
|
nie twierdze, ze to masz i nie mialam zamiaru cie straszyc. chcialam tylko zwrocic uwage na to, ze brak odrostow i cienienie wlosow moze byc oznaka lys. androgenowego. wazne jest by rozpoznać to szybko, bo im pozniej tym gorzej, a jak to z lekarzami bywa nikogo chyba nie musze przekonywac... zycze Ci, by Twoje klopoty z wlosami okazaly sie przejsciowe.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moje gg 5858944 odezwij sie
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Przyczajenie
|
heh dziewczynki moje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1230 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez hoga Czas edycji: 2006-08-29 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.