|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Sathi jak stosowalas wax i jaki produkt stosowalas z dermeny?jak oceniasz te kosmetyki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Przyczajenie
|
ok zdecydowałem, że z tabletek to narazie kupie VITAPIL do tego chciałbym jeszcze coś do użytku zewnetrznego. Co w takim razie radzicie ? myślałem nad PILOXIDIL albo LOXON ? brał ktoś z was któryś z tych środków ? jakie po nich są efekty? który z nich cieszy się lepszą opinia ? a może polecacie coś innego w tej cenie ? do tego jeszcze jakis szampon przeciwłupieżowy... myślałem nad KERIUM, FREEDERMEM albo NIZORALEM chociaż raz w tygodniu...
bardzo prosze o rade bo chce zacząć gruntową kuracje |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Raczkowanie
|
biiibiii,ja tez chyba odstawie neril bo mnie wpedza w jeszcze wieksza depresje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ach i te badania na hormony,wierzycie czy nie,ale juz sama mysl o kolejnej wizycie u lekarza wywoluje u mnie niemile uczucia,zwyczajnie mam dosyc lekarzy. Pa pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm Kret1 ![]() Ja kupiłam sobie loxon w marcu, i po tygodniu jak odstawiłam malo łysa nie zostałam, a miałam mały problem z włosami i loxon był nie potrzebny. Stworzył u mnie łojotok i sie mecze. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Konto usunięte
|
Kret1 radzę Ci przejrzeć ten wątek oraz kilka innych na forum na temat Loxonu. Mimo iż sprzedawany bez recepty, nie jest to już taka "zabawa" jak w przypadku pozostałych środków, o których tu piszemy.
Uparcie twierdzę, że najpierw powinieneś wybrać się do lekarza... |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Przyczajenie
|
Ja najbardziel lubię Wax pomaga na wszystko...jest super...polecam
Mam jednak pytanie co do tabletek... Które z nich są małe???? może któraś z Was stosowała takie... przeważnie tabletki ze skrzypem są ogromnee a ja mam problemy pózniej z ich regularnym stosowaniem...wiem ze pytanie moze troszkę dziwne ale prosze o odpowiedz ![]()
#1329 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, ja biorę cynk, vitapil i magnez i tylko cynk jest malutki
![]() ![]()
#1330 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam z tym problem od tamtego roku. zawsze miałam grube i gęste włosy a po tamtym lecie przeraziłam się niesamowicie. Juz się zaczynałam bać, że to może jakieś ukryte choróbsko. Poszłam więc do fryzjera podciąć włosy a ona mi powiedziała, że to normalne w czasie jesieni. Ulżyło mi ale nie do końca. Powiedziała mi, żebym sobie zaodała sok z pokrzyw i Skrzypowite (ale wszystko do końca nawet jesli dużo wcześniej będą efekty) i faktycznie pomogło. W tym roku mam powtórkę i robię dokładnie to samo i już widać efekty.
![]() ![]() Trzymam kciuki. Kuracja trwa od 3 tyg do 2 ms. |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z tego co pamiętam Merz Spezial ma niewielkie i powlekane tabletki, także nie ma problemu z ich połknięciem, zażywa się 2 razy dziennie. Vitapil - raz dziennie ![]() Skrzypowita - duża kapsułka, 2 razy dziennie. H-Pantoten - tabletki niewielkie, niepowlekane, ale 4 tabletki dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Raczkowanie
|
kurde, lecze się już od lipca a pzred chwilą myłam włosy i wypadło około 200
![]() ![]() ![]()
#1334 |
Raczkowanie
|
jak mi te włosy wypadają (oczywiscie z cebulkami) to czasami albo na cebulce albo tak centymetr nizej jest taka żółta kuka. Dziewczyny napiszcie czy tez tak macie albo czy wiecie co to moze byc???
#1335 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze jedno bardzo wazne dla mnie pytanie- czy mozna brac vitapil i skrzypowitę jednoczesnie??? Prosze napiszcie, bo to dla mnie bardzo ważne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Raczkowanie
|
Ja biorę jednoczesnie, chociaż nie jestem w tym systematyczna. Jednak po vitapilu boli mnie bruch, dlatego należy brac go w trakcie posiłku i powinno byc ok.
#1337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Branie większych ilości często mija się z celem, bo organizm i tak niektórych składników nie przyswaja powyżej granicy. Ps. Możesz zawsze edytować poprzedni post i coś dodać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety ja wiem ze na mnie witaminy zbytnio nie działają, ale lubie kombinowac z obiadem i duzo,duzo warzyw i owoców na kolacje,to wyjdzie mi napewno lepiej na zdrowie. Na mnie to juz nic nie działa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo jesli tak to mamy powód wypadania, naturalny powód i niestety nie masz wpływu na to. Mozesz jedynie zrobic badania hormonow zenskich i sprawdzic czy one ci sluzą, moze czegos zrobiło sie tam Tobie wiecej albo mniej. Moja siostra traci mnostwo wlosów,bierze cilest.Podziwiam ja ze sie tym nie martwi.
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Przyczajenie
|
Nakładam Wax na wilgotne włosy.Następnie zakładam na głowę czepek foliowy.Siedzę z tym na włosach około godziny czasami dłuzej.Co jakiś czas podgrzewam włosy suszarką i szybko zakładam znów czepek.( niechcę żeby wyschły tylko żeby podnieść temeraturę) czasami zakładam też na to wszystko ręcznik.Ja staram się nie nakładać Waxu przed jakimś ważnym wyjsciem, poniewać po jego spłukaniu mam wrażenie ze włoski są lekko tłuste.Może tylko ja tak mam trzeba sprawdzić
![]() ![]()
#1341 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
no niestety nie wiem co to może być, ale na niektórych moich wypadniętych włosach znajduję taka kulkę. sama ciekawa jestem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Raczkowanie
|
MaBoDo - równiez silica ma małe tabletki. ja tez mam problemy z łykaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chętnie bym zrobiła badania, ale nigdy nie mialam pobieranej krwi z zyły i strasznie sie tego boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Raczkowanie
|
a jeszcze jedno - na innym forum wyczytalam ze tabletki antykoncepcyjne zapobiegaja wypadaniu wlosow, nie pamietam dlaczego ale przypuszczam ze takie maja zadanie ogolnie kobiece hormony. no chyba ze dochodzi do tego jakas choroba, to nawet tablety anty jej nie powstrzymaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Duzo dziewczyn narzeka na wypadanie włosow przy anty, dlatego ja nie bede ich brac, a mało brakowało aby siegneła. Daisy raz pobiorą krew a zrobia ztego serie badań,przecierp. Moze okarze sie ze cos ci sie poprzestawiało.Idz do ginekologa, ewentualnie endokrynologa po skierowanie. Moje hormony żenskie są OK.
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie Nerilu (toniku do wcierania w głowe) Nabyłam go niedawno (nigdzie nie moge dostac dermeny
![]()
#1349 |
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o pigulki antykoncepcyjne to badania koniecznie trzeba robic co pol roku lacznie z cytoligia to jest bardzo wazne a takze zeby nie odstawiac ich na krotki okres czasu i nagle zaczac brac bo sie tak rozregulujecie ze pozniej to wam nic nie pomoze wiem to bo moja siostra ma straszne problemy, jezei chodzi o wypadanie wlosow przy tabletkach tonie wystepuje ono u wszytkich kobiet je bioracych z tych co znam to wszytkim leca
Zakupilam dzisiaj wax dziekuje za przpis na jego stosowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() A jeśli chodzi o te badania przy braniu tabletek anty to chodzi o badanie krwi czy i/lub hormonów?? Jestem ciekawa bo mój lekarz nic nie wspominal o koniecznosci robienia badan oprócz cytologii bo te trzeba co roku przynajmniej. Pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.