|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Przyczajenie
|
Moim problemem też były wypadajce włoski. Farbuje je intesywnie na bardzo jasny blond więc tym bardziej zrobiły się kruche i cienkie. Mnie pomogła kuracja preparatem Wella Energy Serum stosowana wraz z szamponem. Kuracja raczej do tanich nie należy, ale jest skuteczna. Tak na marginesie poleciła mi ją przyjaciółka, która ma ciemne i krótkie włosy wypadające garściami, więc byłam pewna, że nie żartuje mówiąc, że przetestowała na sobie mnóstwo specyfików włącznie z kuracją Kerastase. Wella okazała się najlepsza. Na początku tuż po posmarowaniu preparatem czujesz na głowie stado mrówek i wręcz pieczenie, ale włosy przestają wypadać. Pamiętaj jednak, że przy wypadaniu włosów liczy się przede wszystki konsekwencja. Jeśli zdecydujesz się na jakiś specyfik to używaj go regularnie i zużyj do końca. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
dalej mi wypadają
![]() mam tą maseczkę wax do zniszczonych włosów i jak ją nakładam i spłukuje potem to straasznie dużo włosów mi wypada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Przyczajenie
|
czesc! ja wole szampon a nawet cala serie Radical, uzywam go juz pazdziernika (wczesniej takze ampulki radical+odzywka, juz mi sie skonczyly ale planuje zakupic ponownie), wlosy dobrze sie rozczesuja i blyszcza. Latem i jesienia zawsze mocno mi wypadaja, kupilam wiec po pochwalach na forum ta serie i poki co uporalam sie z nadmiernym wypadaniem
![]() ![]() ![]() ![]() Takze polecam serie radical, mi pomogla! |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
jestem wsciekla!
kupialm niedawno szampon radical i juz po 3 myciach dostalam lupiezu i wydaje mi sie, ze wiecej wlosow mi wypada ;/ mtsle teraz o szamponie seboradin. i nie wiem czy mam zaczac uzywac waxu, bo boje sie, ze wypadnie mi duzo wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
No to chyba słabo szukałaś
![]() http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...cat=402&page=1 Też zamierzam sobie kupic. Ale moge polecic póki co szampon energetyzujacy Seishin Sizuka- dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy są takie miękkie, puszyste, no super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Raczkowanie
|
mam pytanie do dziewczyn, ktore problem wypadania wlosow maja juz z glowy.
czy zauwazylyscie odrost starych straconych juz wlosow? i czy wypadanie powrocilo? |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | ||
Raczkowanie
|
Witam !
![]() Trochę mnie tu nie było i właśnie nadrobiłam zaległości. W tej chwili włosy wypadają mi dosłownie po kilka przy czesaniu rano, rosną mi dosyć szybko. Chcę w końcu ten cały bałagan zciąć (ktoś mi powiedział że mam fryzurę jak KRYSZAK) ale pejsy mam jeszcze słabo porośnięte włosami więc muszę jeszcze trochę poczekać. Cytat:
Cytat:
Byłaś na tym badaniu włosów osobiście czy wysyłałaś włosy? Ja rozjaśniałam włosy ostatni raz w sierpniu to jak zaliczyć moje włosy do farbowanych czy nie? A ten dermatolog u którego byłaś to jest z biomolu ? Proszę podaj mi jakieś dokładniejsze info bardzo mnie to zainteresowało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
Cześć kobitki !
Długo mnie nie było bo miałam awarię kompa i synek się rozchorował. Muszę Wam donieść o moich odkryciach : - odżywka (a raczej lotion)do skóry głowy Seboravit ok 7 zł z Farmony(ekstrakty z czarnej rzepy,tataraku , łopianu i wit B5) Ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne .Włosy po niej rosną jak szalone ale że śmierdzi stosuję na noc w przeddzień mycia głowy , super koi swędzenie i podrażnienie (a swędziało mnie oj swędziało bo miałam trochę stresów) - szampon Nivea Baby bez SLS z Rossmana ok. 8 zł - (kupiłam żeby przyoszczędzić na Seishin -ie, który mam na specjalne okazje) a tu taka niespodzianka . Włosy świeże przez 3 dni. - olejek z kiełków pszenicy Etja ok. 15 zł. Końcówki włosów zregenerował w tydzień. I przestały się po nim puszyć od wilgoci . Zrobiłam sobie też ostatnio maseczkę przed myciem z błotka z Morza Martwego. Cudowne uczucie chłodu i oczyszczona skóra głowy! Tyle u mnie , a co u Was ? Walczycie dzielnie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ,zachęcona dobrymi opiniami o szamponie Garniera Neril kupiłam go i muszę stwierdzić że u mnie wypadanie włosów się skończyło.Używam go trzeci tydzień i naprawdę jestem szczęśliwa bo moja głowa miejscami przypomina puste pole
![]() Inny problem to podrażniona skóra głowy - mam wysuszoną i wyglądało jakby mi się łupież sypał -no ogólnie tragedia. SZampon zachamował ,ale nie uzdrowił (cudu się raczej nie spodziewałam)-ale poszłam na badanie skóry to kosmetyczek Dory -oni mają swoje punkty w aptekach i dziewczyna dobrała mi loton do stosowania po umyciu-wciera się w skórę głowy.Nie obciąża włosów ,a na skórze widać od razu efekt-brak tych ochydnych płatków.JAk skończę kurację to powiem wam czy mi pomogło tylko na chwilę czy już na stałe. Ale generalnie szampon Neril naprawdę mi pomógł (mimo zapachu tartych ziemniaków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
Elka100, Mysza_87
Wyniki odbiorę 19 lutego, i na tej wizycie dowiem się wreszcie o co chodzi z tymi włoskami. Z tego co mi mówił lekarz (jest z Biomolu) zaleci mi odpowiednią dietę, żeby uzupełnić niedobory pierwiastkowe. Na moje pytanie czy jest opcja, że nie bedę miała niedoborów odpowiedział, że nie ma takiej możliwości i na 100% niedobory będą kwestia tylko jakie. Wszelkie info na temat biomolu i analizy pierwiastkowej na w/w stronce. Elka100, Na tej stronie są informacje i kontakt (e-mail, telefon), w jakich miastach można zasięgnąć konsulatcji i zbadać włoski. Ja byłam osobiście, więc nie wysyłałam włosków do badania. Lekarz mi wyciął z 3 miejsc z potylicy sporo włosów, ale mam długie więc nie widać tych wyciętych. Powiem Wam jednak, że jak zobaczyłam tą ilość wyciętych włosów załamałam się, ale on powiedział, że muszą mieć odpowiednią ilość poddanych badaniu. Nie można badać włosów, które były farbowane 3 tygodnie wcześniej, jeśli farbowałaś w sierpniu spokojnie możesz badać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Raczkowanie
|
Jusi- źle Cię zrozumiałam bo myślałam że szukałaś w sklepach internetowych
![]() Ja kupiłam w Sephorze ale powiem szczerze że włosy po tym serum są bardziej oklapnięte, gładkie owszem ale ja chciałam miec bardziej puszyste i sie trochę zawiodłam a zapłaciłam za 100ml 45 zł. Już lepiej chyba kupic żel Dermena bo podobno pomaga przy wypadaniu i jeszcze zwiększa objętosc (taki skutek uboczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Obecnie zaczęłam się odzywiać bardziej racjonalnie i nie mam już problemów z wypadaniem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta, a propos odrastania włosów: jakiś czas temu pisałam właśnie na forum o tym, że odrasta mi mnóstwo włosów po wypadaniu: narzekałam na puszenie itd, a tymczasem obecnie jest jeszcze gorzej: włosy odrastają mi tak intensywnie, że o ile do tej pory ich uczesanie zajmowało mi rano ok. 15 min to teraz jest to 45 min, ponieważ muszę je codziennie myć - kiedy wstaję rano wszystkie włosy sterczą mi i puszą się: nie wystarczy wygładzanie - mycie jest konieczne. Do tego odżywka z oliwą z oliwek i inne zabiegi , by nie mieć" pomponu" na głowie..ech..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Raczkowanie
|
mam krotkie pytanie do Was,
od jakis 3 tyg uzywam plynu Loxon 5% efektow zw z zatrzymaniem wlosow na glowie nie zauwazylam, natomiast strrrrrasznie mnie cos uczulilo i od kilku dni mam okropnie swedzaca wysypke na szyi, twarzy! ![]() musze isc na chorobowe!! ![]() nie mam pojecia od czego! czy spotkalyscie sie juz z takim przypadkiem? czy to moze byc Loxon? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Rozeznanie
|
a tych drogich ampułek Crescina na wypadanie i odrastane do włosów używał ktoś??????????????????
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 |
Wtajemniczenie
|
Pisałam wcześniej o moim masowym wypadaniu włosów latem.Od 2 miesięcy spokój.Wypada ok 40 podczas mycia,pojawiły się nowe włosy ale niepokoi mnie to,ze teraz wypadają te któtkie parocentymetrowe włoski,a przeciez wzrost włosa to 3 lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po tym serum efekt przeciwny od zamierzonego ![]() Używam żelu Dermena Sprawdza się przy bardzo cienkich włosach gdyż troszeczkę je podnosi i usztywnia Niestety nie pomaga mi przy wypadaniu Początkowo używałam szamponu i była poprawa ale niestety na krótko więc kupiłam dodatkowo żel Dzisiaj od dermatologa dostałam receptę na Alpicort E Nie wiem czy wykupić ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż, czy mi wogóle coś jest w stanie pomóc na te włosy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem jednak tak zdesperowana że kupię Loxon 5 Tym bardziej że dochodzę do wniosku że to chyba jest łysienie androgenowe gdyż wypadły mi praktycznie wszystkie włosy na czubku głowy Mam tu tylko krótkie włosy ![]() ![]() Wyglądam fatalnie!!! Wczoraj brat zobaczył mnie w nie ułożonych włosach to .... nie wiedział co powiedzieć i jak zareagować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Prosiłam dermatologa o jakieś badania niestety bez efektu. Kazała zrobić morfologie ale odesłała z tym do internisty. Leczę się też u endokrynologa z powodu braku okresu. Badania jakie robiłamto: morfologia z żelazem, na tarczycę, prolaktyna, w kierunku PCO-nie pamiętam tych skrótów ![]() Wyszły dobrze. Jedynie niski progesteron w drugiej fazie cyklu - biorę Luteine. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Raczkowanie
|
Iam
Mam crescinę 300 i używam po pół ampułki tygodniowo ale nie jestem zbyt obiektywna bo ja już się wcześniej uporałam z wypadaniem, a crescinę dostałam spóżnioną o jakieś pół roku i teraz sporadycznie stosuję . Ale nie jest to chyba taki cud , bo jak wypadało mi ok 20 włosów dziennie tak dalej wypada i te małe odrośnięte też zauważam . Poza tym ampułki ciemne na odrost okropnie pieką i podrażniają skórę .Ja lepszy efekt miałam po żelu dermena (który wręcz łagodzi podrażnienia i po 2 mies. daje kłęby nowych włosów) i po Subrinie Recept . |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, rozpoczynam na nowo walkę z moimi wypadającymi i do tego przetłuszcającymi się włosami. Zamówiłam sobie własnie w 2 aptekach internetowych :
![]() ![]() Wydałam na to wszystko kupę kasy, ale przy takich dużych zapasach przez dobre kilka miesięcy nie będę potrzebowała niczego więcej ![]()
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
Mysza 87
I tak trzymać ! Bo najgorzej to nic nie robić i liczyć na cud . A tu niestety trzeba działać !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuje za wypowiedz. ![]() ![]() ![]() kiedyś pisałam o skrzypolenie, więc używałam tego płynu, kilka kropli do herbaty, ale bardzo nieprzyjmny w zapachu i smaku ten płyn, z tym, że po 2 opkowaniach włosy nie tylko może mniej wypadały, co bardzo lśniły, nawet nie musiałam kupować jedwabiu, to na pewno zasługa tego lnu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.