Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-25, 00:04   #2311
Angi74
Wtajemniczenie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez anCcik Pokaż wiadomość
Witam.
A mój problem wygląda następująco. Z 2 tygodnie temu odkryłam, że podczas czesania wypada mi coraz więcej włosów. Dzisiaj z ręką na sercu mogę powiedzieć, ze objętość moich włosów zmniejszyła się dwukrotnie . Są one teraz cienkie i przyklapnięte (a zawsze miałam puszące się i dużo ich było...)
Dodam, że mam 15 lat. Co mogło być przyczyną wypadania włosów ? I jak mogę to leczyć, będą jeszcze w wieku dojrzewania?
Trudno stwierdzić..moze powinnaś się udać do endokrynologa?
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 07:15   #2312
megi27
Przyczajenie

Moim problemem też były wypadajce włoski. Farbuje je intesywnie na bardzo jasny blond więc tym bardziej zrobiły się kruche i cienkie. Mnie pomogła kuracja preparatem Wella Energy Serum stosowana wraz z szamponem. Kuracja raczej do tanich nie należy, ale jest skuteczna. Tak na marginesie poleciła mi ją przyjaciółka, która ma ciemne i krótkie włosy wypadające garściami, więc byłam pewna, że nie żartuje mówiąc, że przetestowała na sobie mnóstwo specyfików włącznie z kuracją Kerastase. Wella okazała się najlepsza. Na początku tuż po posmarowaniu preparatem czujesz na głowie stado mrówek i wręcz pieczenie, ale włosy przestają wypadać. Pamiętaj jednak, że przy wypadaniu włosów liczy się przede wszystki konsekwencja. Jeśli zdecydujesz się na jakiś specyfik to używaj go regularnie i zużyj do końca. Powodzenia.
megi27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 19:55   #2313
miss90
Zadomowienie

dalej mi wypadają
mam tą maseczkę wax do zniszczonych włosów i jak ją nakładam i spłukuje potem to straasznie dużo włosów mi wypada
miss90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 12:18   #2314
lilly81
Przyczajenie

czesc! ja wole szampon a nawet cala serie Radical, uzywam go juz pazdziernika (wczesniej takze ampulki radical+odzywka, juz mi sie skonczyly ale planuje zakupic ponownie), wlosy dobrze sie rozczesuja i blyszcza. Latem i jesienia zawsze mocno mi wypadaja, kupilam wiec po pochwalach na forum ta serie i poki co uporalam sie z nadmiernym wypadaniem Niektorzy narzekaja ze radical zle sie pieni, to prawda ale jest na to sposob: wystarczy wlosy najpierw umyc zwyklym szamponem, splukac i nalozyc radical, wtedy dobrze sie pieni i potem nawet wlosy lepiej sie rozczesuja A seboradin tez kiedys mialam ale nie przypadl mi do gustu, wlosy zle sie rozczesywaly i byly przyklepane a po odzywce wygladay jak tluste i nieumyte. Z radicalem nie ma tych problemow A co do waxu to nie uzywam bo nie lubie nakladac papek na wlosy bo trudno je splukac i przy tym masa wlosow wychodzi jak juz ktos to zauwazyl, do tego trzeba trzymac chyba 20-30min na glowie wiec jest to malo wygodne, szczegolnie jak ktos ma prysznic a nie wanne w ktorej mozna sie wylegiwac
Takze polecam serie radical, mi pomogla!
lilly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 12:37   #2315
cookie_monster
Raczkowanie

jestem wsciekla!
kupialm niedawno szampon radical i juz po 3 myciach dostalam lupiezu i wydaje mi sie, ze wiecej wlosow mi wypada ;/
mtsle teraz o szamponie seboradin. i nie wiem czy mam zaczac uzywac waxu, bo boje sie, ze wypadnie mi duzo wlosow eh. co o tym myslicie?
cookie_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 14:30   #2316
jusii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez "N@sty" Pokaż wiadomość
Dziewczyny !
Jesli chodzi o pielegnacje wlosow farbowanych to polecam ta serie http://www.cosmeticmall.com/category...category_id=-1 !!!

Posiadam szampon, odzywke oraz serum pogrubiajace i stwierdzam ze jest rewelacja !!!
Wlosy sa piekne (mi nawet bardzo zmniejszylo sie wypadanie), a po serum masz wlosow pelna glowe !
Produkty te oparte sa na wyciagach z roslin, nie zebym reklamowala, po prostu jestem zadowolona z efektow !
Gdzie to można kupić? Szukałam w sklepach kosmetycznych i fryzjerskich ale nie znalazłam
jusii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 18:37   #2317
remaiz
Raczkowanie

GG do remaiz

No to chyba słabo szukałaś

http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...cat=402&page=1

Też zamierzam sobie kupic. Ale moge polecic póki co szampon energetyzujacy Seishin Sizuka- dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy są takie miękkie, puszyste, no super Nie jest tani ale warto.
remaiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-04, 10:11   #2318
cookie_monster
Raczkowanie

mam pytanie do dziewczyn, ktore problem wypadania wlosow maja juz z glowy.
czy zauwazylyscie odrost starych straconych juz wlosow? i czy wypadanie powrocilo?
cookie_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-06, 08:06   #2319
elka100
Raczkowanie

GG do elka100

Witam !
Trochę mnie tu nie było i właśnie nadrobiłam zaległości.

W tej chwili włosy wypadają mi dosłownie po kilka przy czesaniu rano, rosną mi dosyć szybko. Chcę w końcu ten cały bałagan zciąć (ktoś mi powiedział że mam fryzurę jak KRYSZAK) ale pejsy mam jeszcze słabo porośnięte włosami więc muszę jeszcze trochę poczekać.

Cytat:
Napisane przez remaiz Pokaż wiadomość
Elka 100- super że Ci odrastaja włosy. A co stosujesz, że tak Ci zgęstniały??
Ja zaczęłam użwac zwykłego pokrzywowego szamponu i mniej mnie swędzi głowa i włosy są jakieś bardziej miękkie.
remaiz co stosuję pisałam ale co pomogło nie wiem. Myślę że te moje włosy dostały coś czego im brakowało ale boję się żeby znów nie zaczęły wypadać.

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
www.biomol.pl - poczytajcie, może kogoś zaintersuje. Zrobiłam to badanie i czekam na wyniki, jeśli nie znajdziecie przyczyny wypadania włosów żadne środki nie pomogą, może jedynie tymczasowo ale problem wróci. Mam nadzieję, że się wkońcu dowiem czemu włosy wypadają, pozdrawiam
Anuska77 masz rację trzeba znaleźć przyczynę wypadania włosów.
Byłaś na tym badaniu włosów osobiście czy wysyłałaś włosy?
Ja rozjaśniałam włosy ostatni raz w sierpniu to jak zaliczyć moje włosy do farbowanych czy nie? A ten dermatolog u którego byłaś to jest z biomolu ?
Proszę podaj mi jakieś dokładniejsze info bardzo mnie to zainteresowało.
elka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-06, 10:03   #2320
agocz
Raczkowanie

Cześć kobitki !

Długo mnie nie było bo miałam awarię kompa i synek się rozchorował.
Muszę Wam donieść o moich odkryciach :

- odżywka (a raczej lotion)do skóry głowy Seboravit ok 7 zł z Farmony(ekstrakty z czarnej rzepy,tataraku , łopianu i wit B5) Ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne .Włosy po niej rosną jak szalone ale że śmierdzi stosuję na noc w przeddzień mycia głowy , super koi swędzenie i podrażnienie (a swędziało mnie oj swędziało bo miałam trochę stresów)

- szampon Nivea Baby bez SLS z Rossmana ok. 8 zł - (kupiłam żeby przyoszczędzić na Seishin -ie, który mam na specjalne okazje) a tu taka niespodzianka . Włosy świeże przez 3 dni.

- olejek z kiełków pszenicy Etja ok. 15 zł. Końcówki włosów zregenerował w tydzień. I przestały się po nim puszyć od wilgoci .

Zrobiłam sobie też ostatnio maseczkę przed myciem z błotka z Morza Martwego. Cudowne uczucie chłodu i oczyszczona skóra głowy!

Tyle u mnie , a co u Was ? Walczycie dzielnie ?
agocz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-06, 11:36   #2321
pani_sylwia
Raczkowanie

Dziewczyny ,zachęcona dobrymi opiniami o szamponie Garniera Neril kupiłam go i muszę stwierdzić że u mnie wypadanie włosów się skończyło.Używam go trzeci tydzień i naprawdę jestem szczęśliwa bo moja głowa miejscami przypomina puste pole Nie zauważyłam niestety aby pojawiły się nowe włosy ,ale to może jeszcze za wcześnie.
Inny problem to podrażniona skóra głowy - mam wysuszoną i wyglądało jakby mi się łupież sypał -no ogólnie tragedia.
SZampon zachamował ,ale nie uzdrowił (cudu się raczej nie spodziewałam)-ale poszłam na badanie skóry to kosmetyczek Dory -oni mają swoje punkty w aptekach i dziewczyna dobrała mi loton do stosowania po umyciu-wciera się w skórę głowy.Nie obciąża włosów ,a na skórze widać od razu efekt-brak tych ochydnych płatków.JAk skończę kurację to powiem wam czy mi pomogło tylko na chwilę czy już na stałe.
Ale generalnie szampon Neril naprawdę mi pomógł (mimo zapachu tartych ziemniaków )
pani_sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-07, 05:45   #2322
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
www.biomol.pl - poczytajcie, może kogoś zaintersuje. Zrobiłam to badanie i czekam na wyniki, jeśli nie znajdziecie przyczyny wypadania włosów żadne środki nie pomogą, może jedynie tymczasowo ale problem wróci. Mam nadzieję, że się wkońcu dowiem czemu włosy wypadają, pozdrawiam
No i jak, są już wyniki?
Stary 2007-02-07, 15:27   #2323
Anuska77
Zadomowienie

Elka100, Mysza_87
Wyniki odbiorę 19 lutego, i na tej wizycie dowiem się wreszcie o co chodzi z tymi włoskami. Z tego co mi mówił lekarz (jest z Biomolu) zaleci mi odpowiednią dietę, żeby uzupełnić niedobory pierwiastkowe. Na moje pytanie czy jest opcja, że nie bedę miała niedoborów odpowiedział, że nie ma takiej możliwości i na 100% niedobory będą kwestia tylko jakie. Wszelkie info na temat biomolu i analizy pierwiastkowej na w/w stronce.

Elka100,
Na tej stronie są informacje i kontakt (e-mail, telefon), w jakich miastach można zasięgnąć konsulatcji i zbadać włoski. Ja byłam osobiście, więc nie wysyłałam włosków do badania. Lekarz mi wyciął z 3 miejsc z potylicy sporo włosów, ale mam długie więc nie widać tych wyciętych. Powiem Wam jednak, że jak zobaczyłam tą ilość wyciętych włosów załamałam się, ale on powiedział, że muszą mieć odpowiednią ilość poddanych badaniu. Nie można badać włosów, które były farbowane 3 tygodnie wcześniej, jeśli farbowałaś w sierpniu spokojnie możesz badać. Zalecił mi odstawienie wszystkich preparatów typu cynki, magnezy itp, i kazał stosować tylko i wyłącznie szampon Pregaine. Faktycznie jest delikatny, ma formę żelu i jest bardzo wydajny, do kupienia tylko w aptece- około 25zł. Pozdrawiam i życzę udanej walki z wypadającymi włoskami
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 16:49   #2324
jusii
Rozeznanie

Cytat:
No to chyba słabo szukałaś
Szukałam ale nie w internecie
Wolę zwykłe sklepy ale chyba skorzystam z tej stronki
Stary 2007-02-08, 16:21   #2325
remaiz
Raczkowanie

GG do remaiz

Jusi- źle Cię zrozumiałam bo myślałam że szukałaś w sklepach internetowych
Ja kupiłam w Sephorze ale powiem szczerze że włosy po tym serum są bardziej oklapnięte, gładkie owszem ale ja chciałam miec bardziej puszyste i sie trochę zawiodłam a zapłaciłam za 100ml 45 zł. Już lepiej chyba kupic żel Dermena bo podobno pomaga przy wypadaniu i jeszcze zwiększa objętosc (taki skutek uboczny)
remaiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 16:36   #2326
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez cookie_monster Pokaż wiadomość
czy zauwazylyscie odrost starych straconych juz wlosow? i czy wypadanie powrocilo?
Zależy jaki powód był wypadania. Jeżeli np. masz jakieś zaburzenia hormonalne albo źle się odżywiasz to normalne, że pomimo chwilowej poprawy włosy mogą znowu wypadać i nigdy znowu mogą nie być aż tak ładne i gęste jak kiedyś

Obecnie zaczęłam się odzywiać bardziej racjonalnie i nie mam już problemów z wypadaniem No i mam nadzieję, że nic się nie zmieni
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 09:40   #2327
vimperga
Przyczajenie

Witam dziewczęta, a propos odrastania włosów: jakiś czas temu pisałam właśnie na forum o tym, że odrasta mi mnóstwo włosów po wypadaniu: narzekałam na puszenie itd, a tymczasem obecnie jest jeszcze gorzej: włosy odrastają mi tak intensywnie, że o ile do tej pory ich uczesanie zajmowało mi rano ok. 15 min to teraz jest to 45 min, ponieważ muszę je codziennie myć - kiedy wstaję rano wszystkie włosy sterczą mi i puszą się: nie wystarczy wygładzanie - mycie jest konieczne. Do tego odżywka z oliwą z oliwek i inne zabiegi , by nie mieć" pomponu" na głowie..ech..
vimperga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 19:06   #2328
keyka
Raczkowanie

mam krotkie pytanie do Was,
od jakis 3 tyg uzywam plynu Loxon 5% efektow zw z zatrzymaniem wlosow na glowie nie zauwazylam, natomiast strrrrrasznie mnie cos uczulilo i od kilku dni mam okropnie swedzaca wysypke na szyi, twarzy!
musze isc na chorobowe!!
nie mam pojecia od czego!
czy spotkalyscie sie juz z takim przypadkiem? czy to moze byc Loxon?
keyka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 01:09   #2329
Iam
Rozeznanie

a tych drogich ampułek Crescina na wypadanie i odrastane do włosów używał ktoś??????????????????
Iam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-12, 09:44   #2330
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cookie_monster Pokaż wiadomość
Pisałam wcześniej o moim masowym wypadaniu włosów latem.Od 2 miesięcy spokój.Wypada ok 40 podczas mycia,pojawiły się nowe włosy ale niepokoi mnie to,ze teraz wypadają te któtkie parocentymetrowe włoski,a przeciez wzrost włosa to 3 lata.
Stary 2007-02-12, 14:27   #2331
jusii
Rozeznanie

Cytat:
Jusi- źle Cię zrozumiałam bo myślałam że szukałaś w sklepach internetowych
Ja kupiłam w Sephorze ale powiem szczerze że włosy po tym serum są bardziej oklapnięte, gładkie owszem ale ja chciałam miec bardziej puszyste i sie trochę zawiodłam a zapłaciłam za 100ml 45 zł. Już lepiej chyba kupic żel Dermena bo podobno pomaga przy wypadaniu i jeszcze zwiększa objętosc (taki skutek uboczny)
Nic się nie stało
Po tym serum efekt przeciwny od zamierzonego
Używam żelu Dermena Sprawdza się przy bardzo cienkich włosach gdyż troszeczkę je podnosi i usztywnia Niestety nie pomaga mi przy wypadaniu Początkowo używałam szamponu i była poprawa ale niestety na krótko więc kupiłam dodatkowo żel
Dzisiaj od dermatologa dostałam receptę na Alpicort E Nie wiem czy wykupić
Pozdrawiam
Stary 2007-02-12, 20:59   #2332
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez jusii Pokaż wiadomość
Nic się nie stało
Po tym serum efekt przeciwny od zamierzonego
Używam żelu Dermena Sprawdza się przy bardzo cienkich włosach gdyż troszeczkę je podnosi i usztywnia Niestety nie pomaga mi przy wypadaniu Początkowo używałam szamponu i była poprawa ale niestety na krótko więc kupiłam dodatkowo żel
Dzisiaj od dermatologa dostałam receptę na Alpicort E Nie wiem czy wykupić
Pozdrawiam
Ja nie polecam Alpicortu E. Kosztuje 75-80zł a u mnie wogóle nie powstrzymał nawet w minimalnym stopniu wypadania

Chociaż, czy mi wogóle coś jest w stanie pomóc na te włosy
Stary 2007-02-13, 10:19   #2333
jusii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Ja nie polecam Alpicortu E. Kosztuje 75-80zł a u mnie wogóle nie powstrzymał nawet w minimalnym stopniu wypadania

Chociaż, czy mi wogóle coś jest w stanie pomóc na te włosy
Dzięki za radę Ja też na razie nie zamierzam tego kupować
Jestem jednak tak zdesperowana że kupię Loxon 5 Tym bardziej że dochodzę do wniosku że to chyba jest łysienie androgenowe gdyż wypadły mi praktycznie wszystkie włosy na czubku głowy Mam tu tylko krótkie włosy
Wyglądam fatalnie!!! Wczoraj brat zobaczył mnie w nie ułożonych włosach to .... nie wiedział co powiedzieć i jak zareagować
Stary 2007-02-13, 11:05   #2334
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusii Pokaż wiadomość
Dzięki za radę Ja też na razie nie zamierzam tego kupować
Jestem jednak tak zdesperowana że kupię Loxon 5 Tym bardziej że dochodzę do wniosku że to chyba jest łysienie androgenowe gdyż wypadły mi praktycznie wszystkie włosy na czubku głowy Mam tu tylko krótkie włosy
Wyglądam fatalnie!!! Wczoraj brat zobaczył mnie w nie ułożonych włosach to .... nie wiedział co powiedzieć i jak zareagować
Jusii,bardzo Ci współczuję Czy robiłaś badania w tym kierunku? jeśli tak,to co na to lekarz?
Stary 2007-02-13, 11:26   #2335
jusii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Jusii,bardzo Ci współczuję Czy robiłaś badania w tym kierunku? jeśli tak,to co na to lekarz?
A są jakieś konkretne badania w tym kierunku
Prosiłam dermatologa o jakieś badania niestety bez efektu. Kazała zrobić morfologie ale odesłała z tym do internisty. Leczę się też u endokrynologa z powodu braku okresu. Badania jakie robiłamto: morfologia z żelazem, na tarczycę, prolaktyna, w kierunku PCO-nie pamiętam tych skrótów
Wyszły dobrze. Jedynie niski progesteron w drugiej fazie cyklu - biorę Luteine.
Stary 2007-02-13, 12:13   #2336
agocz
Raczkowanie

Iam

Mam crescinę 300 i używam po pół ampułki tygodniowo ale nie jestem zbyt obiektywna bo ja już się wcześniej uporałam z wypadaniem, a crescinę dostałam spóżnioną o jakieś pół roku i teraz sporadycznie stosuję . Ale nie jest to chyba taki cud , bo jak wypadało mi ok 20 włosów dziennie tak dalej wypada i te małe odrośnięte też zauważam . Poza tym ampułki ciemne na odrost okropnie pieką i podrażniają skórę .Ja lepszy efekt miałam po żelu dermena (który wręcz łagodzi podrażnienia i po 2 mies. daje kłęby nowych włosów) i po Subrinie Recept .
Stary 2007-02-13, 12:44   #2337
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dziewczyny, rozpoczynam na nowo walkę z moimi wypadającymi i do tego przetłuszcającymi się włosami. Zamówiłam sobie własnie w 2 aptekach internetowych :
  • Subrinę Recept x2 - lotion (bo ten co mam już mi się kończy)
  • Vitapil x4 (zaszalałam ale cena była niska a nie chciałam płacić dodatkowo za koszty wysyłki więc zrobiłam sobie zapas na 8 miesięcy )
  • Seboradin Niger szampon (bo szampon Dermeny już jest na wyczerpaniu a poza tym jakoś mi niezbyt specjalnie służył )
  • Żel Dermena (bo jak czytam wasze posty o gąszczu małych włosków to mnie aż zazdrość zżera )
  • Cynk (nie zaszkodzi a może pomoże na cerę i włosy )
  • Biotynę - pastylki (bo po nich włosy mi chyba szybciej rosły)
Do tego jeszcze wzięłam zapas Plusssz activ (była super promocja ), kapsułki Beta-karoten i żel Intimel

Wydałam na to wszystko kupę kasy, ale przy takich dużych zapasach przez dobre kilka miesięcy nie będę potrzebowała niczego więcej
Stary 2007-02-13, 14:38   #2338
agocz
Raczkowanie

Mysza 87
I tak trzymać ! Bo najgorzej to nic nie robić i liczyć na cud . A tu niestety trzeba działać !!!
Stary 2007-02-13, 15:11   #2339
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rozpoczynam na nowo walkę z moimi wypadającymi i do tego przetłuszcającymi się włosami. Zamówiłam sobie własnie w 2 aptekach internetowych :
  • Subrinę Recept x2 - lotion (bo ten co mam już mi się kończy)
  • Vitapil x4 (zaszalałam ale cena była niska a nie chciałam płacić dodatkowo za koszty wysyłki więc zrobiłam sobie zapas na 8 miesięcy )
  • Seboradin Niger szampon (bo szampon Dermeny już jest na wyczerpaniu a poza tym jakoś mi niezbyt specjalnie służył )
  • Żel Dermena (bo jak czytam wasze posty o gąszczu małych włosków to mnie aż zazdrość zżera )
  • Cynk (nie zaszkodzi a może pomoże na cerę i włosy )
  • Biotynę - pastylki (bo po nich włosy mi chyba szybciej rosły)
Do tego jeszcze wzięłam zapas Plusssz activ (była super promocja ), kapsułki Beta-karoten i żel Intimel

Wydałam na to wszystko kupę kasy, ale przy takich dużych zapasach przez dobre kilka miesięcy nie będę potrzebowała niczego więcej
Mysza,mozesz mi napisac co to za apteka? A jakie te pastylki biotyny,bo szukalam i nie moglam nigdzie znaleźć?
Stary 2007-02-13, 17:06   #2340
Iam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agocz Pokaż wiadomość
Iam

Mam crescinę 300 i używam po pół ampułki tygodniowo ale nie jestem zbyt obiektywna bo ja już się wcześniej uporałam z wypadaniem, a crescinę dostałam spóżnioną o jakieś pół roku i teraz sporadycznie stosuję . Ale nie jest to chyba taki cud , bo jak wypadało mi ok 20 włosów dziennie tak dalej wypada i te małe odrośnięte też zauważam . Poza tym ampułki ciemne na odrost okropnie pieką i podrażniają skórę .Ja lepszy efekt miałam po żelu dermena (który wręcz łagodzi podrażnienia i po 2 mies. daje kłęby nowych włosów) i po Subrinie Recept .
agocz,
dziękuje za wypowiedz. także daruję sobie chyba rą crescinę, kupię znowu ampułki vichy i dermene. teraz mam tonik i ampułki revalid trochę pomogły, ale kuracja musi też trwać dłużej zeby to ruszyło.

kiedyś pisałam o skrzypolenie, więc używałam tego płynu, kilka kropli do herbaty, ale bardzo nieprzyjmny w zapachu i smaku ten płyn, z tym, że po 2 opkowaniach włosy nie tylko może mniej wypadały, co bardzo lśniły, nawet nie musiałam kupować jedwabiu, to na pewno zasługa tego lnu.
Iam jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości