|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
Wyczytałam gdzieś na tym forum: "kiedys kupiłam sobie tonik Seboradin i po dwóch użyciach wyzuciłam go do kosza, jeszcze bardziej wysuszał włosy niż Neril, mimo, że był do włosów suchych". Sama nie używałam tych produktów, ale posłuchałam mądrych rad agocz i anuska 77 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=70767&page=78 i zamówiłam całą serię z Subriny, może będzie odpowiednia dla moich suchych włosów. Tymczasem robię maski z nafty, lnu i olejku rycynowego oraz używam WAX - stanowczo nie wysuszają, a nadają blasku i nawilżają delikatnie. Polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Przyczajenie
|
dziekuje Ci bardzo levante!!!! Twoja pomoc duzo dla mnie znaczy. Chce zrobic te badania na wlasna reke bo nie licze na skierowanie od lekarza. A Ty juz wykonalas te badania? Wszystkie , ktore wymienilas? Bo ja chce zrobic tylko te odpowiedzialne za wypadanie wlosow, ale nie wiem dokladnie ktore to sa. Jesli wiesz i moglabys napisac to bylabym wdzieczna jeszcze raz. papa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba jednak trzeba zacząć od 3 podstawowych badań na tarczycę TSH, FT3, FT4 i możę na prolaktynę oraz testosteron (?). Ja tak spróbuję, chociaż nie wiem jeszcze w którym dniu cyklu to zrobić... Trzymaj się cieplutko i powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zadomowienie
|
Mam bardzo cienkie wloski ,szybko przetluszaczjace sie i rownie szybko rozdwajajace.Kiedys juz tak mialam przez jakis okres czasu ,ze bardzo duzo wlosow mi wypadalo, po jakis czasie przeszlo.Teraz znow zaczelo sie to samo.Tylko jakos nie widac ,zeby cos pomagalo.Od 2 miesiecy to samo.Mialam w marcu robiona morfologie i sprawdzalam tarczyce ,nic nie wyszlo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje końcówki co prawda się nie rozdwajają, ale wiem, że przy takim problemie bardzo pomocne jest serum z Avonu, niestety nie zatrzyma ono wypadania ![]() Nie znalazłam (pewnie pominęłam ![]() http://www.nanogen.pl/nanoguard.php Czy któraś z miłych wizażanek miała okazję próbować? Drogie, ale może skuteczne...? Tonący chwyta się brzytwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że długo trzeba czekac na rezultaty, ale lepsze to, niż nic. Poza tym Kamiwaza hamuje wypadanie. A największym jej plusem jest to, że potrafi ożywić cebulki. Ja tak długo miałam braki, że nie wierzyłam, że coś odrośnie. Trzeba tylko trochę samozaparcia. Codziennie wcierać miejsce w miejsce. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie dzisiaj byłam na badaniach kontrolnych TSH, fT4 i morf. z rozmazem. Znów 72 zeta poszło na spacer ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Raczkowanie
|
NEISSI:
Wiem wiem ... na odrastanie trzeba poczekać ![]() ![]() ![]()
#2801 |
Zadomowienie
|
cytat:
levante nic na to nie poradzisz. Niedługo przyjdzie nam leczyć się u znachorów, a skladki i tak będą obowiązkowe ![]() ![]() Ja właśnie dzisiaj byłam na badaniach kontrolnych TSH, fT4 i morf. z rozmazem. Znów 72 zeta poszło na spacer ![]() neissi Straszne, że tarczycy nie można raz na zawsze doprowadzić do ładu ![]() ![]() Ja podjęłam zmasowany atak na lekarzy ![]() ![]() ![]() A morfologia z rozmazem na czym polega? (człowiek wiecznie się uczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |
BAN stały
|
Cytat:
heh ![]() też bym chciała mieć już to z głowy... w moim przypadku najbardziej prawdopodobną przyczyną jest stres niestety ![]() ![]() ![]() a najgorsze: nawet rodzina ostatnio zauważyła, że mam połowę włosów mniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy mi ponownie nawaliła tarczyca, zrobiłam sobie TSH, fT4, morfologię i USG na własną rękę i poszłam z tym do endokrynolog, która leczyła mnie poprzednim razem. Na wizytę czekałam miesiąc, a kosztowała mnie 100zł. Ale pieniądze to tylko drobny szczegół przy tym ile nerwów straciłam. Kobiecie totalnie odbiło i każda wizyta była dla mnie męką. W końcu nie wytrzymałam i przeniosłam się do bardzo dobrego ginekologa, który zrobił specjalizację z endokrynologii. Pomyślałam, że może ma mniejsze parcie na kasę i przyda się na przyszłość, bo jakbym zaszła w ciąże to i tak musiałabym poszukać takiego ginekologa-endokrynologa. Decyzja okazała się strzałem w dziesiątkę ![]() - badanie tarczycy - badanie ginekologiczne - USG tarczycy - USG dopochwowe - badanie piersi Wszystko w jednej cenie i na miejscu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Życzę i Wam takiej miłej opieki, chociaż pewno ją macie ![]() ![]() A co sądzicie o: Nie znalazłam (pewnie pominęłam ![]() http://www.nanogen.pl/nanoguard.php Czy któraś z miłych wizażanek miała okazję próbować? Drogie, ale może skuteczne...? Tonący chwyta się brzytwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Zadomowienie
|
[quote=neissi;4672342]Ależ jest sposób na rozprawienie się z tarczycą raz na zawsze. Grozi jednak bezpłodnością, a jeśli się nie uda, to do końca życia jest się skazanym na leki.
Tak... ![]() Dziękuję za życzenia ![]() A gdzie 'dorwałaś' takiego ekstra lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No trudno, ale ja w krótce będę mogła naprawić twoje niedopatrzenie ![]() ![]() ![]() Jeśli przestaną wypadać to będę twoją dłużniczką ![]()
![]() |
#2810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Standardowa morfologia jest przeprowadzana komputerowo i może na przykład pokazywać, że jest za mało płytek krwi. Rozmaz to ocena pod mikroskopem, która pozwala na przykład stwierdzić, że tych płytek wcale nie jest mało jak pokazywał komputer, tylko się posklejały. To tak w wielkim skrócie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
80-850 Gdańsk, Rajska 10 tel.301-77-79 fax 301-77-79 Jest trochę dziwny. Gapi się w oczy i dziwacznie uśmiecha przyprawiając o dreszcze. Często się też zamyśla ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A 'dziwak' brzmi ciekawie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2814 |
Przyczajenie
|
wypadanie włosów - przyczyna ?
Witam, od pewnego czasu zauważyłem u siebie nadmierne wypadanie włosów. Do tej pory nie miałem z tym żadnych problemów, miałem nadzieję, że to przejdzie ale niestety nic z tego, najwięcej wypada mi podczas nawilżenia włosów wodą, zostaje mi wtedy na dłoniach kilka-kilkanaście włosów. Co ciekawe przyglądając się wypadniętym włosom zauważyłem, że na większości z nich wokół cebulki i trochę powyżej, włos jest oblepiony czymś białym lub żółtym...zastanawiam się czy to jakiś objaw łojotoku (mam przetłuszczające się włosy) ?? Proszę o poradę w tej sprawie. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wypadanie włosów - przyczyna ?
Było już mnóstwo wątków na ten temat ---> wyszukiwarka
![]() Przy okazji radzę tez poszukać czegoś o tych preparatach na tą dolegliwość: Skrzyp Polny, Wax, nafta ksometyczna, olejek rycynowy, Radical, Seboradin.
#2816 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wypadanie włosów - przyczyna ?
A to oblepiające "coś" to czasem nie żel albo jakiś inny środek do stylizacji? Jeśli używa się tego dużo trudno zmyć dokłanie i może obciążać włosy.
#2817 |
Zadomowienie
|
Levante TSH mam w normie ,mialam juz 2 razy badane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 |
Zadomowienie
|
Moja kuracja trwa od grudnia, stwierdzono u mnie zapalenie tarczycy, miałam podwyższone TSH, hormony tarczycowe jak najbardziej w normie, nie było wskazań do leczenia ale ja w akcie desperacjii zaczęłam się leczyć bo myślałam, że włosy wypadają przez tarczycę, teraz już wiem, że nie to było przyczyną, ale niestety kuracji tak szybko nie można zakończyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Raczkowanie
|
[quote=levante;4672442]
A co sądzicie o: Nie znalazłam (pewnie pominęłam ![]() http://www.nanogen.pl/nanoguard.php Czy któraś z miłych wizażanek miała okazję próbować? Drogie, ale może skuteczne...?/quote] levante nanogen jest na wypadanie włosów spowodowane nadmierną ilością testosteronu w organiźmie. Jeśli robiłaś badania poziomu testosteronu i wyszły w normie to on raczej na ciebie nie zadziała ![]()
#2820 | |
Zadomowienie
|
[quote=gaagatka;4674753]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.