Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-09, 16:53   #271
irmina_86
Przyczajenie

Dot.: Fryzjer Poznan

hej dziewczyny!czy ktoras z was miala juz robiona dekoloryzacje?chce sie poddac dekoloryzacji wlosow i zrobic fajny balejaz.potrzebny mi super fryzjer stylista .....nio i zeby bylo tanio.dziex
irmina_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 11:17   #272
fiszunia
Raczkowanie

GG do fiszunia

Cytat:
Napisane przez agatala
A była może któraś was u fryzjera w Plazie?? Szczególnie chodzi mi o pana Krzysztofa? Buziaczki
moja koleżanka była u jakiegoś kolesia z Plazy (ciemne włosy, typowa męsko-fryzjersko-ekstrawagancka fryzura?) generalnie fajnie wygląda tyle tylko, że jej każda fryzura pasuje, ja nie bardzo lubię chodzić do takich fryzjerów, bo oni zawsze mają swoją własną wizję i robią coś 'modnego i szalonego' z czym nie zawsze dobrze się czuję jak np teraz jak włosy odrastają:P
Stary 2006-06-12, 17:24   #273
marsenia
Raczkowanie

GG do marsenia
Dot.: Poznan i genialny fryzjer :) Gdzie to ??

Cytat:
Napisane przez ZooZoleQ=*
Polecam Laurenta, jest np w Kupcu POznańskim. Zawsze jak stamtad wychodze jestem zaaadowolona sa tam dwa saloniki jeden na parterze a drugi chyba na 2 pietrze. Na dole jest taki przystojniaq pan Marcikeq hehe ma trosze odstajace ushy ale jeest spoko od uczennic i studentow biora 40 zl za mycie strzyzenie i modelowanie. pap pozdro for all
Byłam kiedyś.Ścinała mnie jakas taka babka, ale nie byłam zadowolona za bardzo. Koleżanka była wtedy ze mną, ścinała ją inna i też nie za ładnie.Więc nie polecam.Byłam w tym na dole w Kupcu.Jedynie co moge polecic w tym salonie to masaz na takim fotelu, byl wtedy gratis
marsenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-16, 11:23   #274
maartus
Rozeznanie

Poszukuje jakiegos fajnego stylisty z Poznania, mieszkam w Mosinie wiec żeby ten dojazd nie byl jakis trudny , powiem mu zeby mi cos zaproponowal, ale ja ogolnie myslalam o czym takim zebym mogla miec do kitki (czy inaczej kucyka) bo zle sie czuej w rozpuszczonych wlosach. W Mosinie raczej nie ma zadnych stylistow. Jakich mi polecacie bo raczej na własną rękę wolalabym nie ryzykowac zebym sie jeszcze potem nie wstydzila gdzies wyjsc . A i czy to nie trzeba sie tam wczesniej umawiac? Chodzi mi o obciecie. Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz. Dodam ze mam dlugie wloski (brazowe) na łopatki i proste. A może wy mi jakieś fryzury zaproponujecie do tego?

Pozdrawiam
maartus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 09:12   #275
mycha59
Przyczajenie

Ja mogę polecić wam Kamińskich na Kanałowej w Poznaniu.Chodzę tam już jakiś czas i jestem zadowolona.Pati jest jak czarodziejka
Polecam również pana Szymańskiego na Fabrycznej (chodziłam tam wcześniej). Też było super jednak ceny wyższe i godziny pracy tylko do 16 Na Kanałowej mogę się umówić z Patrycją nawet na 19 więc jest super. Powodzenia w poszukiwaniu swojego fryzjera dziewczyny.
mycha59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 12:52   #276
Papryczkaa
Zakorzenienie

Ile Piaseccy biorą za cięcie ?

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-26, 23:52   #277
outsiderka
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za informacje o salonie Destiny na Garncarskiej i o Pani Magdzie
Uwzględniając moje sugestie i dodając swoje, pani Magda zrobila mi super fryzurkę - miałam to o czym marzyłam i wyglądałam tak , że podobałam się nawet sobie
outsiderka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-02, 17:51   #278
kicala1
Raczkowanie

GG do kicala1

No właśnie, ile Piaseccy biorą za cięcie? I czy adres, który tu po drodze wyczytałam - Smochowice, ul.Pniewska 40 to jest ten? Może któraś ma numer, bo pewno trzeba się umawiać.

Moje opinie:
Salon Kenzo na Podgórnej - byłam dawno temu, byłam niezadowolona i było bardzo niemiło. Gwiazdeczki-fryzjerki łaziły po całym salonie, darły się jedna do drugiej przez całą salę i wogóle miałam wrażenie, że jestem persona non grata. Ale może się zmieniło, nie wiem bo nigdy tam już nie zajrzę. Scięli mnie zupełnie zwyczjnie, żadnych cudów. Plus-nie trzeba było poprawiać, a na moich włosach prawie zawsze trzeba.
Metamorfozy - takie sobie. nie da się samego strzyżenia bez modelowania - trzeba od razu brać komplet za 5 dych, a ja nie lubię, jak mi układają włosy po strzyżeniu, bo nie widać, czy dobrze są ścięte.Cięcie - no, widać, że mają pojęcie - czyli coś w stylu - to nie wyjdzie na Pani włosach, tamto będzie się inaczej układało. Ale jak Pani ścieła po swojemu - to wyszło tak trochę - nijako.

To mówicie, że LaGrand i Piaseccy rule, tak? Do tej pory żałowałam pieniędzy na droższe salony, po tej przygodzie nieszczęsnej z Kenzo, ale chyba trzeba - bo włosy się robią nieciekawe.
kicala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 18:33   #279
ania_jas
Przyczajenie

Witam!
strona salonu Piaseckich www.piaseccy.com tam są wszystkie namiary łącznie z mapką. Co do cen do moja mama płaciła za strzyżenie i farbę w tym baleyage - włosy krótkie - 170 zł. Dobór koloru i fryzurka - super.
Moja mama czekała miesiąc na wizyte ale warto było. Pasuje jej tylko sobota więc może to dlatego, ale podobno i tak tam jest zawsze dużo klientek.
P.S. Mają jeszcze drugi salon na bukowskiej a zbąszyńska)
ania_jas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 18:56   #280
abaija
Przyczajenie

a ja jestem stala klientka pana grzegorza od 5 lat trafilam do niego z miotla na glowie a teraz mam super wlosy maja polysk i wogole jestem super zadowolona a odnosnie tego co napisala myszolina czy jak ci tam to widocznie z toba juz nic sie niedalo zrobic a juz z pewnoscia jestes blondynka
aaaaaaaaaai u pana grzegorza pracuja dziewczyny ze stazem kilkuletnim nie jakies tam uczennice a wogole jak pana grzegorza niebylo nto bylam u nich i tez zrobily mi super wlosy
abaija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 13:48   #281
fiszunia
Raczkowanie

GG do fiszunia

dwa dni temu byłam w Destiny i kurcze muszę przyznac, ze super co prawda nie dostalam sie od razu tylko nastepnego dnia, ale warto bylo! na poczatku troche przerazil mnie ten salon - nie spodziewalam sie tak kameralnego... nie scinala/farbowala mnie 'szefowa' tylko ta druga pani...spoznilam sie pol godziny a mimo to mnie przyjela
poszlam z zamiarem rozjasnienia i podciecia wlosow, ale pani poradzila mi taki braz kasztanowy i lekkie refleksy i stwierdzam ze jest super. b mi sie podoba i wszystkim dookola rowniez sciecie wyszlo tak jak w sumie planowalam no i teraz zgodnie z rada muszę czekac az mi troche wlosy podrosna zeby moc sciac koncowki na ktorych sa jeszcze slady po pallette (zgrozo z tym niby-nie-trwalym-szamponem-pallette - juz drugi fryzjer mi powiedzial ze to badziewie, ktore oblepia wlosy i nie schodzi jak farba)
no i do tego BOSKI masaż, który mi zrobila jak ja to nazywam pani-pomagier, myslalam ze w kenzo i innych takich salonach to cos co mialam to byl masaz, ale dopiero tutaj dowiedzialam sie co znaczy prawdziwy porzadny masaz glowy
mogliby jeszcze tylko dolozyc do tego fotel masujacy, na ktorym 'masowalam' sie kiedys na slowianskiej gdzies
generalnie- szczerze POLECAM!
Stary 2006-07-07, 11:22   #282
bar1
Przyczajenie

Nie polecam fryzjera Maestro z Górnej Wildy w Poznaniu - przez rok musiałam sie ukrywac tak okropnie mnnie przyciał a i wykasował sporrrro !!
bar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-09, 21:12   #283
vesenka
Zakorzenienie

Mój TŻ po wizycie w Destiny zdał mi sprawozdanie. I tak według niego:
1. Masaż głowy- dziewczyna myjąca głowę długo bawiła się jego włosami, było to przyjemne aczkolwiek porządny masaż głowy wygląda nieco inaczej.
2. Strzyżenie- fryzjerka w trakcie ścinania szarpała go za włosy, czego mój TŻ nie znosi, więc mimo ładnie ściętych włosów za żadne skarby tam nie wróci
Jeśli chodzi o moje wrażenia to ma po prostu nieźle ścięte włosy
Ja też byłam w Destiny i moje wrażenia są takie:
1. Masaż głowy- u mnie to było po prostu długie delikatne mycie, masaż faktycznie wygląda trochę inaczej
2. Strzyżenie- po działaniach fryzjerki mam mocno wycieniowane włosy, które jednak nie bardzo chcą się układać, ale to może wina tego, że są trochę przesuszone
3. Modelowanie- fryzjerka tak szarpała mnie za włosy, że w efekcie rozbolała mnie głowa
Hmmm...trudniej się zniechęcam niż mój TŻ, więc może spróbuję się tam jeszcze kiedyś wybrać, ale tym razem bez modelowania A pani ścinająca włosy powinna popracować nad tym szarpaniem, bo zniechęca tym do siebie klientów...
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-12, 22:32   #284
darietta
Zakorzenienie

hej dziewczyny mam pytanko czy była któras z was w studiu urody na ulicy Dąbrowskiego 71 bo chce zmienic fryzurke ale boje sie ze cos wyjdzie nie tak od wielu lat mam włosy długie do pasa i tylko je podcinałam i teraz chce cos zmienic mam juz wybrana fryzurke dziewczyny mi doradziły z forum ale nie wiem czy uda sie uzyskac taki sam efekt jak na zdjeciu bo moje włosy są cienki i szybko sie przetłuszczają ( nie bede zbyt ulizana) zastanawiam sie tez zeby tak ściąc włosy ale tył zostawic dłuzsze tak do łopatek jak myslicie efekt bedzie ten sam

podsyłam zdjecia

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2006-07-15 o 13:29
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 14:10   #285
myszolinka
Raczkowanie

GG do myszolinka
Thumbs down Dot.: Fryzjer Poznan

Do Abaija : Jeden zadowoli się byle czym, czyt. Ty a drugi by poczuć satysfakcję z wykonywanej usługi u fryzjera potrzebuje być ścinany w profesjonalnym salonie u porawdziwego fachowca. Pierwszy raz na wizazu miałam doczynienia z osobą co obraża innych. Zapoznaj sie najpierw z zasdami jakie funkcjonują na wizazu a potem bierz udział w dyskusji.Na tym forum wyrażamy zdanie na temat jakości usług w poznańskich salonach i każdy tutaj ma prawo wyrazić swoje zdanie pozytywne jak i negatywne.
myszolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 23:00   #286
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

nawet najlepszy fachowiec nie jest codotworca...i nie jest w stanie spelnic marzenia kazdej /kazdego klienta..choć napewno sie stara
Abaija, choc pewnie powiesz ze rowniez ze kazdy ma prawo wypowiedzi to niemniej jednak Twoja jest obrazajaca
a tego tu nie tolerujemy...
gaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 13:07   #287
kaska3002
Przyczajenie

Czesc Mam pytanie Czy telefon do pani Magdy z Destiny jest ciągle ten sam? Strasznie chce sie do niej zapisac
Dzieki za pomoc
kaska3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 13:13   #288
kaska3002
Przyczajenie

Byla moze ktoras z was w FAROUK Studio? To jest na osiedlu Murawa kolo HairDesignStudio. Warto tam isc? Dobrze scinaja? Zastanawaim sie czy tam pojsc bo mam w sumie najblizej ale boje sie ryzykowac wiecie jak to jest... Wiecie cos wiecej o tym salonie? Dzieki za pomoc
kaska3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 19:27   #289
myszka20006
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Poznan i genialny fryzjer :) Gdzie to ??

W Poznaniu najbardziej zadowolona jestem z Laurenta w Kupcu (na parterze). Zapłaciłam 40 złotycha za umycie+obcięcie +masaż tao+ prostowanie.
Pozatym nigdzie nie spotkałam tak miłych fryzjerów. Jednak najlepszy jest Marcin poprostu boski facet, który robi niesamowity masaż, te ręce.... A do tego świetnie sie z nim gada, można nawet poflirtować...przemiło upływa mi tam czas
A efekt, za każdym razem NIESAMOWITY..polecam gorąco.
myszka20006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-21, 14:12   #290
maartus
Rozeznanie

Do myszka20006

Ja też byłam u laureanta w kupcu ale mi jakaś laska obcinała włosy ale całkiem całkiem nawet. Polecano mi właśnie tego Marcina , który tam pracuje, i w sumie to chciałam do niego ale nie było go chyba bo nie widziałam żadnego faceta więc obcioła mi przypadkowa osoba. A mam pytanie czy tylko Marcin robi ten masaż tao? Bo słyszałam że jest coś takiego ale myślałam , że to jest takie urządzenie które robi ten masaż głowy a ty piszesz ze on (ten Marcin) robi osobiście? Bo ja nie miałam robionego tego masażu.
Pozdrawiam
Stary 2006-07-27, 20:36   #291
fuszerka
Raczkowanie

Ja rowniez szukam dobrego fryzjera,moj stały zostawił mnie po raz 2 na lodzie... Swietnie obcinal, zmienial salony jak rekawiczki- JLD, Pacykarnia,Chenice itp az w koncu stwierdzil ze musi sobie zrobic przerwe od ciecia. Pewnie za jakis czas znowu go odnajde...
Ale teraz jestem w kropce.
Dostalam namiar od znajomej ktora zna sie na rzeczy- jest trenerem w jednej sieci salonów do p.Sylwii do Kenzo
Zastanawiam się rownież nad Adamem Piaseckim, bylam pare razy u niego,ale wiem ze ma humory- potrafi powiedziec klientce ze dzisiaj nie ma dnia i tylko umyjemy włosy ...
to na tyle.
Chciałabym kogoś kto umie ciąć proste fryzury, zna techniki cięcia, to co jest teraz modne i dobrze to robi.
miałam jeszcze kiedyś dobrą fryzjerkę w murownej goślinie ale dojazd tam jest za drogi i zbyt czasochłonnny
fuszerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-27, 22:26   #292
*Justynka*
Wtajemniczenie

Re: Poznan i genialny fryzjer :) Gdzie to ??

HEJ! ja jestem z okolic Poznania. Niedługo wybieram się do fryzjera, tylko niewiem jakiego . A co myślicie o salonie Kadus na Górnej Wildzie.Czy tam dobrze ścinają? Bo ja tak sobie po cichu myślę żeby tam iść. A tak wogóle to chcę sobie zrobić trwałą prostującą i wiem że można ją zrobić w Kadusie. No i mam pytanie czy wiecie może gdzie jeszcze można zrobić trwałą prostującą w Poznaniu. Bardzo proszę o odp. Z góry dziękuję
*Justynka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-28, 12:27   #293
*Justynka*
Wtajemniczenie

A co myślicie o salonie Kadus na Górnej Wildzie? Chodzi mi o ścięcie i trwałą prostującą. A tak wogóle to wiecie może gdzie jeszcze oprócz salonów Kadus można zrobić trwałą prostującą? Bardzo proszę o odpowiedż
*Justynka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-29, 07:05   #294
hrabina
Przyczajenie

Dot.: Re: Poznan i genialny fryzjer :) Gdzie to ??

Cytat:
Napisane przez *Justynka*
HEJ! ja jestem z okolic Poznania. Niedługo wybieram się do fryzjera, tylko niewiem jakiego . A co myślicie o salonie Kadus na Górnej Wildzie.Czy tam dobrze ścinają? Bo ja tak sobie po cichu myślę żeby tam iść. A tak wogóle to chcę sobie zrobić trwałą prostującą i wiem że można ją zrobić w Kadusie. No i mam pytanie czy wiecie może gdzie jeszcze można zrobić trwałą prostującą w Poznaniu. Bardzo proszę o odp. Z góry dziękuję

Witaj trwałąprostującą można zrobic w salonach Trendy na ul Półwiejskiej i Bukowskiej
hrabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-29, 21:16   #295
BERRY21
Zadomowienie

Ja przez dlugi okres czasu chodzilam do Laurenta w Kupcu (na gorze). Tylko raz bylam zadowolona, a tak to zawsze cos mi nie pasowalo: a to niedosuszone wlosy, szarpanie przy czesaniu, lupiez po szamponie .
Po przeczytaniu pozytywnych opinii o Destiny, wybralam sie tam do p. Magdy (oprocz niej pracuje tez tam p. Asia). Wzielam ze soba zdjecia, p. Magda doradzila mi w ktorej fryzurze bedzie mi najlepiej i od razu nabralam do niej zaufania. Mila, usmiechnieta osoba, naprawde zrobila na mnie dobre wrazenie. Mimo, ze obciela mnie troche krocej niz chcialam, a fryzura nie byla do konca taka jak na zdjeciu, to moge polecic p. Magde gdyz jest profesjonalistka i panuje u niej fajna atmosfera
Ze znizka studencka zaplacilam za mycie + modelowanie (prostownica) 57 zlotych. Mysle, ze to calkiem przyzwoita cena.

BERRY21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 18:43   #296
soniahmm
Przyczajenie

witam . Polecam Krzysztofa ze Studia Fryzur Chenice ul.Prusa 13 (Jeżyce). Jest genialny i do tego niedrogi! Wspaniałe są również Dorota i Sonia z Salonu Dorothy na ul.Ścinawskiej (Junikowo), ale one niestety cenią swoje usługi dość drogo...
soniahmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 18:47   #297
soniahmm
Przyczajenie

Polecam Krzysztofa ze Studia Fryzur Chenice na ul.Prusa 13... Jest wspaniały i niedrogi!!!
soniahmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 22:27   #298
Stella87
Przyczajenie

Planuję jutro wybrać się do Destiny do Pani Magdy. Powiedzcie mi moi drodzy czy zawsze trzeba się tam wcześniej umawiać czy może być też tak, że od razu by mnie przyjęła?
Stella87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-31, 16:19   #299
Stella87
Przyczajenie

Nio i byłam się zapisać. Jestem umówiona u Pani Magdy na środę. Trzymajcie kciuki
Stella87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 13:46   #300
maartus
Rozeznanie

A tak dla porownania gdzie ladniej i lepiej obcinaja na Mielżyńskiego czy w kupcu poznańskim (tam w tym salonie Laureant) byłam w laureancie na poczatku lata więc nie zamierzam sie wybierac ale tak z ciekawości pytam . Więc jak ktoś był to prosz o odpowiedź
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości