Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-02, 20:21   #301
Stella87
Przyczajenie

Dot.: Fryzjer Poznan

Kochani byłam dziś w salonie Destiny prz ulicy Garncarskiej. Usiadłam w fotelu, pokazałam Pani fryzjerce zdjęcie o jaką fryzurę mi chodzi, no i zaczęło się cięcie. Po 45 minutach wszystko było już gotowe. No i co się okazało? Na mojej głowie zobaczyłam coś szokującego. Jeszcze nigdy nikt nie obciął tak ślicznie moich włosów Byłam (z resztą nadal jestem) zachwycona efektem. Jest to naprawdę sympatyczny zakład fryzjerski. Miłe Panie, fajna atmosferka no i najważniejsze, że mam nareszcie to czego chciałam. Gorąco polecam!
Stella87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 20:47   #302
AaniaA
Zakorzenienie

Stella87 no to gratuluje .

ja zamierzam jutro zadzwonic do piaseckich na smochowicach, w koncu i sie zapisac. jak juz bede po to dam Wam znac.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 20:58   #303
Stella87
Przyczajenie

W takim razie czakam z niecierpliwością na rezultaty
Stary 2006-08-03, 09:45   #304
AaniaA
Zakorzenienie

psia mac, piaseccy na smochowicach maja urlop do 8 sierpnia, wiec przyszlo mi czekac . a ja taka niecierpliwa jestem .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-04, 22:55   #305
nao
Przyczajenie

Witam, chciałam przyłączyć się do pochwał Pana Grzegorza Supersona.
Zdecydowałam się zapisać do niego po zapoznaniu się z opiniami na forum i nie zawiodłam się. Poszłam z nastawieniem na zmiany, bez konkretngo pomysłu, właściwie postawiłam tylko jeden warunek, żeby się rano nie umęczyć przy układaniu włosów. Z szatynki stałam się brunetką, nareszcie mogę nosić rozpuszczone włosy a poza porannym myciem i rozczesaniem nie robię nic, włosy doskonale same się układają. Jestem bardzo zadowolona, do tego stopnia, że zdecydowałam się pójść poraz drugi.
Za ścięcie i farbowanie zapłaciłam 130 zł ale warto było.
nao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-07, 00:17   #306
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel
Dot.: Poznan i genialny fryzjer :) Gdzie to ??

dziewczyny przyznam sie leń ze mnie i nie czytalam calego watku ale powiedzcie: chcialabm sie wybrac do fryzjera (poznan) ale nie sciac wlosy tylko na jakies takie zabiegi typu kuracja nawilzajaca i inne michałki znacie gdzies cos?
Stary 2006-08-08, 14:07   #307
hrabina
Przyczajenie

mozesz wybrac sie do trnedy np na polwiejskiej maja produkty system profesional i na pewno cos dobrego doradza
hrabina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-08, 21:15   #308
zetzet
Raczkowanie

ja polecam Destiny i p. Magde
troszczy sie o wlosy, a jej wlasne sa najlepsza reklama salonu.
moj ulubieniec wyemigrowal i obudzila sie we mnie fryzjerofobia zwiazana z szukaniem nowego fryzjera, czego nie znosze.
po przejrzeniu tego watku i bialej listy fryzjerow z forum na gazecie.pl zdecydowalam sie na ten salon i wyszlam naprawde zadowolona
niedlugo wybieram sie znowu
zetzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-08, 21:26   #309
zetzet
Raczkowanie

Dot.: Sprawdzony Fryzjer Stylista - Poznań

Cytat:
Napisane przez Mili17021979
Hej Dziewuszki, a na jakich kosmetykach pracuje Pani Magda z Salonu Destina? Chciałam się do niej zapisać, ale wszystkie terminy ma już zajęte i zapomniałam spytać. Z góry dzięki za odpowiedź.
stary post, trafilam przypadkiem ale moze komus sie przyda:
kosmetyki selective professional, wloska firma, niezle, chociaz sa lepsze.
aha, zdaje sie, ze nie sa zabojczo drogie.
zetzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-08, 23:55   #310
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez soniahmm
witam . Polecam Krzysztofa ze Studia Fryzur Chenice ul.Prusa 13 (Jeżyce). Jest genialny i do tego niedrogi! Wspaniałe są również Dorota i Sonia z Salonu Dorothy na ul.Ścinawskiej (Junikowo), ale one niestety cenią swoje usługi dość drogo...
niedrogo tzn?? siakieś konkreciki??
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-09, 00:16   #311
MaliNNA
Przyczajenie

Polecam Maxa,nie tylko fryzjer ale i stylista ... pracował dlugo długo w kenzo..teraz zmienil miejsce nie wiem dokladnie gdzie ale mam numer tel więc zawsze mozna sie umowić : (503709356)...ja chodze juz chyba od 2 lat do niego i ani razu sie na nim nie zawiodłam .. bierze za strzyżenie ok 50 zł..dla stałych klientów zniżka..
MaliNNA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-09, 11:21   #312
soniahmm
Przyczajenie

Niedrogo, tzn. jakieś 150 zł za farbę, strzyżenie oraz ułożenie oraz poradę ( co najważniejsze :P ) ... w razie czego podaje numer: 888155133. Pozdrawiam
soniahmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-18, 14:43   #313
myszka20006
Raczkowanie

Z tego co wiem, to do Marcinka są zawsze duże kolejki, dlatego ja zawsze się wcześniej umawiam i idę konkretnie do Marcinka. Mnie też pierwszy raz obcinała jakaś dziewczyna i byłam nawet zadowolona, jednak dopiero Marcina potrafił wyczarować na mojej głowie prawdziwe cudo... Co do tego masażu, to polega to na tym, że leże na fotelu i Marcinek bosko masuje mi główke...Nie wiem, dlaczego Ty nie skorzystałaś z tej usługi
myszka20006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-18, 14:48   #314
myszka20006
Raczkowanie

Z tego co mi wiadomo to do Marcinka zawsze są duże kolejki, daletego ja zawsze wcześniej się umawiam. Mnie pierwszy raz w tym salonie tez obcinała jakaś dziewczyna i byłam zadowolona, jednak dopiero Marcin potrafił wyczarować na mojej głowie prawdziwe cudo hehe. Nie wiem dlaczego nie miałaś robionego masażu tao ( masaż głowy ), ponieważ ja za każdym razem z tego korzystam...
myszka20006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 10:10   #315
nekome
Zakorzenienie

Akademia Urody Beverly Hills - Stary Browar (Poznan)

Dziewczyny,

czy mozecie powiedzielic się wrazeniami z wizyty w tym salonie, polecic kogos konkretnego ? Na forum znalazlam tylko szczatkowe informacje. Mam do nich talon na sciecie ale chcialabym je polaczyc z farba i zabiegiem nawilzajacym - kompleksowa obsluga.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-24, 16:50   #316
benito_mruffkolini
BAN stały

Dot.: Akademia Urody Beverly Hills - Stary Browar (Poznan)

ja byłam ale nie wiem czy dużo Ci pomogę, bo do fryzjera chodzę co miesiąc, praktycznie zawsze do innego, więc pojedyncza wizyta w Beverly Hills jakoś specjalnie nie utkwiła mi w pamięci

byłam tam na strzyżeniu u bardzo miłej pani, imienia niestety nie pamiętam bo wpadłam tam w biegu, nie byłam umówiona procedura wyglądała tak: pani posadziła mnie na krzesełku, obejrzała włosy, ustaliłyśmy fryza, a potem to jak zwykle - mycie, strzyżenie, modelowanie...

rezultaty: miałam dobrze obcięte włosy i byłam zadowolona, ale widocznie jakoś nie zachwycona, bo nie trafiłam tam jeszcze raz po prostu fachowo wykonana robota, nie było się do czego przyczepić aha, z tego co pamiętam to jest to chyba jedyny w Poznaniu salon pracujący na profesjonalnym Schwarzkopfie, kupiłam tam bardzo fajną maseczkę, więc myślę, że z zabiegu nawilżającego też byłabyś zadowolona

to wsio co pamiętam, jak już się wybierzesz to daj znać jak było to może też się wybiorę
Stary 2006-08-24, 17:29   #317
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez soniahmm
Niedrogo, tzn. jakieś 150 zł za farbę, strzyżenie oraz ułożenie oraz poradę ( co najważniejsze :P ) ... w razie czego podaje numer: 888155133. Pozdrawiam
dzięki wielkie
Stary 2006-08-27, 11:16   #318
natalii87
Zakorzenienie

a czy ktoś mógłby wkleić "osiagniecia" fryzjerow poznanskich? sama chcę isć do fryzjera i obawiam się extremanych przezyc lubię raczej klasyczne ścięcia itp
natalii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 19:56   #319
nekome
Zakorzenienie

Dot.: Akademia Urody Beverly Hills - Stary Browar (Poznan)

dzieki za info, jak tylko sie do nich wybiore zdam relacje
nekome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-27, 22:36   #320
benito_mruffkolini
BAN stały

no to czekam na Twoje wrażenia, bo właśnie też stwierdziłam, że czas na fryzjera, a nie wiem gdzie iść
Stary 2006-08-28, 11:21   #321
ashaia
Raczkowanie

cyt: kaska 3002: "Byla moze ktoras z was w FAROUK Studio? To jest na osiedlu Murawa kolo HairDesignStudio. Warto tam isc? Dobrze scinaja? Zastanawaim sie czy tam pojsc bo mam w sumie najblizej ale boje sie ryzykowac wiecie jak to jest... Wiecie cos wiecej o tym salonie? Dzieki za pomoc"

W salonie Farouk kazdemu polecam FARBY!!!! dla mnie super cudo! (jaies L'oreale np. w Kenzo się chowają) Podczas nakładania ślicznie pachną, a połysk utrzymuje sie długo, nawet po kilku miesiącach. Kolor, którym zazwyczaj farbowałam zblizony jest troche do mojego naturalnego (chodziło mi o pogłębienie koloru) ale farby tak ładnie komponuja sie na włosach ze prawie nie widać było odrostów. Trafiłam tam kilka lat temu z obrzydlistwem na głowie ktore zrobiłam sobie sama w domu farbą Palette (brrrrr). Prosiłam w kilku innych salonach o ratunek- panie kręciły nosami i radzały dekoloryzację (prawie czarnej farby z ciemnych włosów?!? ;-/ - na to absolutnie nie chciałam sie zgodzić). Poszłam do farouka (wtedy jeszcze Art deco)- pani przyjeła mnie z miejsca i nałożyła farbę. Zrobiła mi wtedy kolor, którego wiele osób mi później zazdrościło ))
Jeśli zaś chodzi o ścinanie, to bez rewelacji. Jeśli chcesz miec supernowoczesna fryzurę - to nie tu. Tu ścinają klasycznie, zwyczajnie, poprwanie. Przez 2 lata chodziałam farbowac do Farouka a scinać do Kenzo.
Poleciłam farbowanie (i masaż głowy robiony przez panią Sylwię) siostrze, mamie i przyjaciółce
ashaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-28, 11:55   #322
ashaia
Raczkowanie

Poznałam ostatnio prace różnych fryzjerów dzięki mojemu chłopakowi, który woli chodzic do dentysty niz do fryzjera a jest bardzo wyredny jesli chodzi o fryzury - zabieram go do różnych salonów w poszukiwaniu dobrego fryzjera. Już takiego swego czasu znaleźliśmy

- salon na Szkolnej (róg z Gołębią chyba?) Kiedyś nazywał się po prostu "Fryzjerzy-styliści" teraz jakoś inaczej. Mój chłopak zawsze wychodził fajnie obcięty , najfajniej jak scinał go Darek/Arek (???). Dowiedziałam się wtedy ze męskie krótkie włosy można obcinać godzinę!!!
Niestety, ostatnio jak tam weszlismy nie zobaczyliśmy znanych nam już stylistów, ale jakies dziwczynki-dzierlatki, wydajace sie byc przestraszone ze muszą komus obciąć włosy (miałam wrazenie ze zmieniono całą obsługę). Wyszliśmy bez próbowania, wynosząc info, ze Darek/Arek (bij-zabij, nie pamiętam) nie pracuje juz tutaj (czy ktoś wie GDZIE???)

Ponadto kilka innych doświadczeń (wybaczcie, nie zawsze pamiętam kto ścinał)
- salon w Plazie - Tragedia, najgorsza fryzura
- Kenzo - pani Ania - druga najgorsza fryzura (czt: jak zrobić z głowy coś co przypomina troche jeża a troche piłkę do futbolu)!!!
- Laurent w Kupcu - przecietność - fryzura "zrobiłam ci express fryzure, ciesz sie"
- Lovely Look w M1 - fryzura inna, można by powiedzic ze troche oryginalna, gdyby nie fakt, ze taka sama jak znajomego, który sie tam scina - czy wszystkich mężczyzn tną tam tak samo?

A gdzie się ścinają wasi ukochani i czy polecacie? Pozdrawiam
ashaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-28, 19:26   #323
acia82
Przyczajenie

Witam, mam pytanie odnosnie salonu Destiny - ile mniej wiecej kosztowaloby ścięcie + pasemka (2 kolory) + modelowanie - włosy nie dosiegają jeszcze ramion
acia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-28, 21:58   #324
Stella87
Przyczajenie

Ja byłam miesią temu w Destiny. Jak już mówiłam wyżej Panie są cudowne i rewelacyjnie ścinają Nie wiem jak z pasemkami, ale ja za samo ścięcie i modelowanie zapłaciłam 55 zł. Może troszkę dużo (jak na mnie), ale uważam, że efekt wart jest tej ceny. Serdecznie polecam
Stary 2006-08-29, 00:21   #325
truskilla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez acia82
Witam, mam pytanie odnosnie salonu Destiny - ile mniej wiecej kosztowaloby ścięcie + pasemka (2 kolory) + modelowanie - włosy nie dosiegają jeszcze ramion
Wiesz co, najlepiej zadzwoń i się zapytaj, powiedz jak długie masz włosy i dostaniesz orientacyjną cenę

Cytat:
Napisane przez Stella87
ja za samo ścięcie i modelowanie zapłaciłam 55 zł. Może troszkę dużo (jak na mnie), ale uważam, że efekt wart jest tej ceny. Serdecznie polecam
Ja podobnie zapłaciłam, i dla mnie to też "troszkę dużo", a nawet i bardzo dużo, ale wolę naprawdę dołożyć i być w pełni zadowoloną niż iść za grosze i potem codziennie ze zgrozą spoglądać w lustro
truskilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 16:47   #326
Groni
Przyczajenie

Ja tez chodze do Le Grand na Szkolnej/Koziej, do Marcina wlasnie Jestem baaaaardzo zadowolona. Polecilam go juz wielu osobom i tylko jedna zrezygnowala (troche drogo).
Groni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 22:21   #327
fiszunia
Raczkowanie

GG do fiszunia

a wiecie może kto w Poznaniu pracuje na farbach L'oreala Majirel?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-04, 15:38   #328
agnieszka 25
Przyczajenie

Cześc!

Chciałam przekazać info, że ten tak wychwalany fryzjer Grzegorz z mielżyńskiego w Poznaniu wcale się nie popisał jeżeli chodzi o moją nową fryzurę. Oprócz tego pani ( brunetka) ułożyła mi włosy w taki sposób, że poprosiłam ją aby zrobiła to raz jeszcze od początku. Niestety Grzegorz nie zaszczycił mnie ułozeniem i wymodelowaniem włosów , a jedynie obcięciem, które trwało zaledwie 10 min
agnieszka 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-04, 18:05   #329
Lena :)
Rozeznanie

nie wszyscy muszą być nim zachwyceni
a jeśli chodzi o umodelowanie i ułożenie włosów to tym zajmuje się właśnie owa pani, nie pan Grzegorz.

ja muszę się znów do niego zapisać, jak dla mnie to się absolutnie sprawdził pozdrawiam!

tęsknię za wiosną....

wizaż weekendami, jeśli w ogóle.

moja biżuteria
1989

Lena :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-04, 19:57   #330
maartus
Rozeznanie

A powiedzcie mi ile kosztuje robienie pasemek u tego laueanta w kupcu poznanskim? bo cos mi sie zdaje ze zostalam wyrolowana
maartus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości