Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 21:20   #4021
IWONA8800
Raczkowanie

Dot.: dobry fryzjer w Poznaniu

dziewczny kto jest najlepszm kolorsta?z kim macie najmilsze wspomnienia?zastanawiam sie nad p. tomkiem betlejem, warto?przeczytałam mnóstwo starych recenzji ale czy kóras z was ostatnimi czasy była u niego?bardzo prosze o pomoc srasznie zalezy mi na doborze odpowiedniego odcienia jeszcze zaden frzjer nie potrafił mi w tym pomóc
IWONA8800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 08:37   #4022
Fia
Przyczajenie

Pan Maciej w Stravaganza na ul. Slowianskiej. Jeżeli mam kogoś polecić choćby w kwestii konsultacji.

Edytowane przez Fia
Czas edycji: 2010-03-22 o 08:40
Fia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 13:16   #4023
CarrieB
Przyczajenie

Po przeczytaniu wieeelu pozytywnych opinii (przebrnęłam przez wszystkie strony ) na temat Pana Adama z Czesanki, umówiłam się do niego na obcięcie i kolor - jakieś 2 miesiące temu, na poprzedni weekend. Bardzo zależało mi na tym terminie z powodów osobistych i zawodowych, niestety...3h przed wizyta przysąłł mi smsa, że musi odwołać i skontaktuje się w celu ustalenia nowego terminu... do tej chwili cisza... Jestem bardzo rozczarowana takim traktowaniem klienta, umawialam się z wielkimi nadziejami, pierwsza moja wizyta i tu takie coś na początek... pozostawienie na lodzie przed tak ważnym dniem
Wiadomo, że terminu u dobrego fryzjera nie znajdę za 2 dni...

Zastanawiałam się nad Maestro (Stary Browar), czy wiecie może ile tam kosztuje obcięcie i modelowanie (włosy długie)?? Ceny, które znalazłam na wcześniejszych stronach są juz pewnie nieaktualne...
CarrieB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:16   #4024
emia1986
Raczkowanie

Wróciłam od p. Krzysztofa. Generalnie jestem zadowolona. Muszę jednak powiedzieć że nastawiałam się na większą zmianę... a mam dość "bezpieczną" fryzurkę.
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:26   #4025
IWONA8800
Raczkowanie

a doradzał ci czy miałas własny pomysł?
Stary 2010-03-23, 07:17   #4026
emia1986
Raczkowanie

zdecydowanie doradzał, pytał też czy chce mieć możliwość spięcia włosów czy nie bardzo, przedstawił mi swoją koncepcję i zapytał o zgodę. To na plus ponieważ kiedy byłam u p. Grzegorza po prostu siadałam i ciął, dwa razy byłam wniebowzięta a następne dwa tragedia
Stary 2010-03-23, 07:47   #4027
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emia1986 Pokaż wiadomość
Wróciłam od p. Krzysztofa. Generalnie jestem zadowolona. Muszę jednak powiedzieć że nastawiałam się na większą zmianę... a mam dość "bezpieczną" fryzurkę.

emia - faktycznie - ja przyznam, że chodzę do p. Krzysztofa właśnie dlatego, że nie chciałam "szaleć", a on nigdy mi niczego nie narzucał, acz zawsze sugeruje, a cięciu nic nie mogę zarzucić (kurcze - specyficzny jest ale lubię gościa). Teraz jednak marzy mi się nieco...szaleństwa i znów się zastanawiam - do kogo iść
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 09:08   #4028
marta12101
Raczkowanie

co do Maestro, to podobno są dobrzy, parę stron temu na forum było o nich,ale tanio chyba nie jest. Najlepiej zadzwonić i się dowiedziec

A ja przed świętami, jak mi się uda, postaram się wybrać do Ekstraktu lub Le grand. Jak tam się nie uda, to do Romka pójdę znów z Lafayette. Zdam relację.
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:08   #4029
Papryczkaa
Zakorzenienie

a ja sie obraziłam na fryzjerów i sama sobie pofarbowałam włosy - może nie jest to mój idealny kolor, ale przynajmniej są jaśniejsze niż były teraz tylko czekam na słońce, które dokona reszty

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:52   #4030
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a
Konto usunięte

a ja wróciłam z Farouka, coraz bardziej uwielbiam Sylwię ta kobieta ma anielską cierpliwość do mnie
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:19   #4031
marta12101
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: dobry fryzjer w Poznaniu

a ja zadzwoniłam do paru fryzjerów i doznalam szoku!!! ile mozna placic za strzyżenie włosów ?niby jest kryzys, ale po cenach w salonach tego nie widać. chyba że podnieśli ceny, bo mniej klientów przychodzi?

w ekstrakcie- 110 złotych strzyżenie z modelowaniem. włosy do ramion są uważane za półdługie

w le grand- te same włosy do ramion to włosy długie, strzyżenie 100, modelowanie 60, czyste wariactwo!

tak więc zadzwoniłam do lafayette, gdzie zapłacę 70 zl (nadal za dużo, moim zdaniem, ale tam chociaż Romek długo i uważnie strzyże i układa, więc nie ejst to 70 zł za 10 minut roboty) no i starczy mi znowu fryzura na 3 miesiace.

a tak chciałam zmiany...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 11:57   #4032
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość

tak więc zadzwoniłam do lafayette, gdzie zapłacę 70 zl (nadal za dużo, moim zdaniem, ale tam chociaż Romek długo i uważnie strzyże i układa, więc nie ejst to 70 zł za 10 minut roboty) no i starczy mi znowu fryzura na 3 miesiace.
a jakie terminy ma romek?
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:21   #4033
IWONA8800
Raczkowanie

a czy u sylwi moge liczyc na dobranie ładnego kolorku?mam włosy braz a kusi mnie bardzo blondi prosiłabm jeszcze o cene za farbe jesli to nie problem
Stary 2010-03-23, 21:44   #4034
aussie31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IWONA8800 Pokaż wiadomość
a czy u sylwi moge liczyc na dobranie ładnego kolorku?mam włosy braz a kusi mnie bardzo blondi prosiłabm jeszcze o cene za farbe jesli to nie problem

Mi dobrała boski

"You're every line, you're every word, you're everything" _________________________ ________________
aussie31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 23:33   #4035
picantus
Przyczajenie

Bylam u Tomka Betleja i jestem bardzo zadowolona. "Przerobil" mi fryzure dosc radykalnie, ciesze sie, ze sie odwazylam Na pewno odwiedze salon ponownie. Troche balam sie zamieszczac opinie, zeby nie byc posadzona o reklame, ale tak jak ktos napisal- dobry fryzjer obroni sie sam . Jestem zadowolona i to najwazniejsze.
picantus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:31   #4036
marta12101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
a jakie terminy ma romek?
ja dzwoniłam wczoraj i umówiłam się na przyszły czwartek, wiec terminy dogodne jak sądzę. Może nawet wcześniejsze ma, ale ja chciałam zaraz przed świętami iść
Stary 2010-03-24, 08:40   #4037
CarrieB
Przyczajenie

Cytat:
co do Maestro, to podobno są dobrzy, parę stron temu na forum było o nich,ale tanio chyba nie jest. Najlepiej zadzwonić i się dowiedziec
Dzwoniłam do Maestro - strzyżenie + modelowanie 140-180 PLN (w zależności od długości włosów)

czyli niemal porównywalnie z Hair Bazar Studio
Stary 2010-03-24, 17:20   #4038
Aniusia_O
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
Ja również szukałam dobrego fryzjera- stylisty w Poznaniu. Czytałam Wasze opinie i na pierwszy rzut 'poszedł' Tomek Batlej- byłam u niego pół roku temu.
Za samo obcięcie u niego zapłaciłam chyba 80zł (mam długie włosy), jednak mimo iż zdałam się całkowicie na jego pomysłowość (nie miałam pomysłu na fryzurę), to po prostu skrócił mi włosy o jakieś 5 cm i wycieniował. Powiedział jeszcze, że na podcięcie grzywki mogę przychodzić za darmo- dla mnie to plus. Ogólnie włosy dobrze się układały, ale nie było to nic spektakularnego, choć muszę przyznać że Tomek się starał. Poza tym sam mył mi głowę, czesał, obcinał, suszył, wszystko robił sam.

Dziś zaliczyłam wizytę u Macieja Piaseckiego z Hetmańskiej- cena za samo obcięcie to 99zł. Dużo. On tylko ciął. Włosy myła jego 'asystentka', on przyszedł i obciął. Spytał o fryzurę, ja znów bez pomysłu licząc jednak na jakąś odmianę. Fakt- obciął mi włoski trochę lepiej jak Batlej, jednak grzywkę poobcinał krzywo i niedokładnie. Suszenie- również jego 'asystentka'. Bardzo mi się nie podobało to, że gdy on ciął, pozostałe 'asystentki' (sztuk 4) stały wokół i patrzyły mu na ręce. W ogóle jego stosunek do klientki mi się nie podobał. Brzęczał pod nosem, przez co prawie go nie rozumiałam. Mówił by te 'asystentki' coś zrobiły, a one nic, stały i patrzyły. Ogólnie bardzo dziwna atmosfera panuje w tym salonie. On sam zachowuje się jak mistrz, któremu wcale nie chce się tam być. Był trochę lekceważący. Byłam o 9 rano- pierwsza klientka, a po podłodze walały się nie sprzątnięte włosy... Masakra!

Jeśli miałabym iść do któregoś jeszcze raz byłby to Tomek, za jego stosunek do klientki, porządek w salonie, no i postarał się przy grzywce. Jednak tak naprawdę do żadnego z tych salonów nie wrócę. Za kilka miesięcy odwiedzę może Czesankę, choć już powoli myślę, że nie znajdę dobrego fryzjera do moich włosów, który wymyśliłby mi nową, niebanalną fryzurkę.
Ale się rozpisałam... Pozdrawiam i mam nadzieję, że byłam pomocna.
Adaś i Szymek 17.04.2012- zdrowe chłopaki
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć
Aniusia_O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:57   #4039
Sen2000
Raczkowanie

Z cenami to faktycznie przegięcie.
Adam z Czesanki policzył mi za włosy do ramion 80 zł, siedziałam u niego ponad godzinę, cięcie dokładne i staranne ale nic ciekawego mi na głowie nie zrobił.
U Krzysztofa było to 100 zł a siedziałam u niego niecałe pół godziny, mówiłam mu że chcę krótsze włosy, a on mi je skrócił tylko o 1 cm! Dziwnie wszystko pocieniował, włosy mi sterczą z każdej strony, z tyłu wygląda to okropnie.
U Piotra w hair-club też zapłaciłam 100 zł, wizyta ponad godzinę, nic szczególnego ale przynajmniej mnie nie skrzywdził.

Już więcej nie wydam tylu pieniędzy, będę co jakiś czas jeździła 300 km do mojej rodzinnej miejscowości gdzie u fryzjera płacę góra 20 zł i zawsze jestem zadowolona.
Sen2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 19:05   #4040
CarrieB
Przyczajenie

Do mnie w końcu (miał zadzwonić w niedzielę) odezwał się Pan Adam z Czesanki... ani słowa przepraszam, za zrujnowanie mi ważnego momentu w życiu, ani przepraszam, że nie odezwałem się w niedzielę, jak obiecałem...jakby sie nic nie stało... zaproponował inny termin, ale powiedzialam mu, że jest mi przykro, że w taki sposób traktuje swoje nowe klientki, że nie odezwał się, jak obiecał i ja się już umówiłam się wczoraj do Jego konkurencji (nota bene potraktowali mnie o niebo poważniej, niż ten zmanierowany mistrz). Powiedział, że mam się nie martwić, bo klientek ma pełno i życzył mi powodzenia u konkurencji... zostawiam bez komentarza...

Jedno wiem, że na pewno rozreklamuję Jego specyficzny stosunek do klientek najszerzej, jak tylko się da

Edytowane przez CarrieB
Czas edycji: 2010-03-24 o 19:07
Stary 2010-03-24, 20:27   #4041
jesterka
Raczkowanie

Cytat:
ja dzwoniłam wczoraj i umówiłam się na przyszły czwartek, wiec terminy dogodne jak sądzę. Może nawet wcześniejsze ma, ale ja chciałam zaraz przed świętami iść

Marto, moglsbys mi podac namiary na pana Romka z La fayette??? Z gory bardzo,bardzo dziekuje

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez CarrieB Pokaż wiadomość
Do mnie w końcu (miał zadzwonić w niedzielę) odezwał się Pan Adam z Czesanki... ani słowa przepraszam, za zrujnowanie mi ważnego momentu w życiu, ani przepraszam, że nie odezwałem się w niedzielę, jak obiecałem...jakby sie nic nie stało... zaproponował inny termin, ale powiedzialam mu, że jest mi przykro, że w taki sposób traktuje swoje nowe klientki, że nie odezwał się, jak obiecał i ja się już umówiłam się wczoraj do Jego konkurencji (nota bene potraktowali mnie o niebo poważniej, niż ten zmanierowany mistrz). Powiedział, że mam się nie martwić, bo klientek ma pełno i życzył mi powodzenia u konkurencji... zostawiam bez komentarza...

Jedno wiem, że na pewno rozreklamuję Jego specyficzny stosunek do klientek najszerzej, jak tylko się da
ja rowniez czasami czuje sie u fryzjera jak intruz. Kurcze, czy to oni sa dla nas ?? Czy my dla nich??? Robia nam wielka łaske,ze nas przyjma?Dzis, wlasnie, tak sie poczulam jak poszlam sie umowic na wizyte. Sorry....ale szukam nowego fryzjera.
jesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 00:09   #4042
zuzannaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarrieB Pokaż wiadomość
już umówiłam się wczoraj do Jego konkurencji (nota bene potraktowali mnie o niebo poważniej, niż ten zmanierowany mistrz)
CarrieB,

a do kogo i gdzie się zapisałaś?
zuzannaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:08   #4043
emia1986
Raczkowanie

Dziewczyny jestem po drugim myciu po cięciu p. Krzysztofa. Koncepcja była taka żebym nie musiała codziennie bawić się prostownicą o co głównie mi chodziło, niestety..... teraz codziennie bez prostownicy się nie obędzie tak się wywijają jestem zawiedziona mimo że fryzura jest poprawna (

będę szukała dalej, zastanawiam się czy przed wakacjami nie wybrać się do GAWW do p. Waldemara

co o tym myślicie?
Stary 2010-03-25, 09:44   #4044
Sen2000
Raczkowanie

A może któraś z was zna fryzjera/fryzjerkę która ma swój mały zakład na jakimś osiedlu, cena około 30 zł i ścina w miarę dobrze? Bo szczerze mówiąc to u tych wszystkich polecanych, jak płacę 100 zł to niby czym to się różni od cięcia u jakiejś np. pani Krysi? Bo ja różnicy nie widzę (tylko taką, że u tych za 100 zł jest ładniejszy wystrój, ale przecież nie o to chodzi). Naprawdę po tych cenach spodziewałam się czegoś rewelacyjnego i bardzo się zawiodłam, w dodatku teraz cierpię bo po wizycie u Krzysztofa wyglądam jak czarownica. Chyba nie ma zbyt wielu klientów bo jak u niego byłam to nie ukrywał, że mu zależy żebym polecała jego zakład.
Stary 2010-03-25, 10:55   #4045
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sen2000 Pokaż wiadomość
A może któraś z was zna fryzjera/fryzjerkę która ma swój mały zakład na jakimś osiedlu, cena około 30 zł i ścina w miarę dobrze? Bo szczerze mówiąc to u tych wszystkich polecanych, jak płacę 100 zł to niby czym to się różni od cięcia u jakiejś np. pani Krysi? Bo ja różnicy nie widzę (tylko taką, że u tych za 100 zł jest ładniejszy wystrój, ale przecież nie o to chodzi). Naprawdę po tych cenach spodziewałam się czegoś rewelacyjnego i bardzo się zawiodłam, w dodatku teraz cierpię bo po wizycie u Krzysztofa wyglądam jak czarownica. Chyba nie ma zbyt wielu klientów bo jak u niego byłam to nie ukrywał, że mu zależy żebym polecała jego zakład.
w playboyu z marca albo lutego (tym z siatkarką na okładce) jest ciekawy artykuł o tym, jak zmiana nazewnictwa z "fryzjer" na "stylista" i dorobienie całej otoczki do ścinania włosów wpływa na to jak wygląda usługa świadczona przez fryzjera, jej cena i stosunek fryzjera do klienta. Jakbyście dorwały to bardzo polecam przeczytanie.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:45   #4046
Alekss
Raczkowanie

Kochane Wizaznki,
mam do Was pytanie z serii mission impossible . Kiedys w nieistniejacym juz Kenzo na Ratajczaka pracowala dziewczyna o imieniu Ania, miala ciemne wlosy, szczupla. Wiem ze to niewiele pomoglo i duzo bylo tam fryzjerek o podobnym wygladzie. Moze wiecie w jakich salonach teraz pracuja ludzie z Kenzo? To przejde sie i sprawdze czy to Ona. Bardzo bylam zadowola z tego jak mnie obciela a bylo to ok 2 lata temu. Pomozcie dziewczyny!!!
Jak czytam Wasze relacje to boje sie przestapic prog jakiegokolwiek zakladu.
Alekss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:36   #4047
Monalisaa
Raczkowanie

Może ktoś podać nowy adres Krzysztofa na pl. Wolności?
Monalisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 14:00   #4048
sinsinsin
Rozeznanie

Krzysztof ma teraz salon na ul. Za Groblą 3/4
sinsinsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:08   #4049
Sen2000
Raczkowanie

Czy ktoś był w tym salonie i może zdać relację? Mają ciekawe promocje.

http://www.salonmagia.eu/cms/
Stary 2010-03-26, 09:27   #4050
marta12101
Raczkowanie

Jeśli chodzi o Romka z Lafayette to salon mieści się w galerii pestka, tel 501357755

jeśli chodzi o staranność fryzury i tego, że się długo dobrze układa, jest bezkonkurencyjny.Jeśli chodzi o pomysły, to raczej trzeba mieć swój pomysł. Układanie włosów- niezbyt, więc ja chyba wezmę tylko suszenie, bo i tak włosy się nie trzymają potem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości