Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 12:39   #4771
FeelingGood
Rozeznanie

Dot.: Dobry Fryzjer w Poznaniu

A ja niestety byłam w salonie na półwiejskiej.
Miałam włosy jasny/średni brąz, chciałam ciemny blond, a wyszłam z ciemnym .. brązem

Zapłaciłam 100 zł (obniżka, tak się umówiłam jeszcze przed malowaniem) , ale jednak tak to ja mogłam sama sobie pomalować za 20 zł, a tą kasę chciałam wydać w salonie, ale aby powrócić do moich naturalnych włosów.
Tak, więc czeka mnie kolejna wizyta, ale już na pewno nie w Poznaniu, bo z tego co widzę ciężko tu znaleźć porządnego fryzjera.
Przeszłam połowę miasta , głw. centrum i to co widziałam to się załamałam. Jeden "lepszy" od drugiego.

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:59   #4772
helenka85
Przyczajenie

Hej Szukam fryzjera, który doradzi i dobierze dobrze kolor (generalnie chce rozjaśnić włosy z ciemnego blondu na jaśniejszy) i nie zrobi mi żółtych włosów ale też zaproponuje jakieś fajne cięcie żeby włoski się ładnie układały, możecie polecić kogoś za przyzwoitą cenę?
helenka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:30   #4773
zuzannaaa
Raczkowanie

ja też poszukuję kogoś dobrego do cięcia.
dziewczyny, co tak tu ostatnio ucichło? nie chodzicie do fryzjerów? :P
Do Adama z Czesanki - masakryczne terminy, ponawiam pytanie o Łukasza z Czesanki, a może Tomek Betlej, Agnieszka z Kącika Fryzjerskiego, Kruk-owski Style (Błażej?) czy Kurka Modna? pomocy! szybko!

Edytowane przez zuzannaaa
Czas edycji: 2011-03-24 o 17:46
zuzannaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:22   #4774
joannaq
Przyczajenie

Dziewczyny wielka prośba! przeglądam trochę wątki ale za bardzo mogę odnaleźć fryzjerski wątek ale w układaniem włosów - chodzi oczywiści o fryzurę ślubnę ! Czy możecie mi kogoś polecić z Poznania? Zapytuję koleżanek i polecają Pacykarnię i Bronka na Wodnej ale ciagle nie potrafię podjąć decyzji ponieważ moja próbna fryzura była dość nieudana i się zraziałam, pani nawaliła mi pełno lakieru na włosy i oczywiście je wyprostowała chociaż chciałam naturalnie upiętą fryzurę. Zależy mi na świeżych pomysłach i kimś kto pomoże i doradzi bo nie chcę na głowie mieć typowego lakierowanego upięcia. Wiem że dużo wymagam no ale przecież chyba ktoś taki znajdzie się w Poznaniu? Pomóżcie dziewczyny i doradźcie, może macie jakieś doświadczenia z upinaniem fryzur i coś mi poradzicie?
joannaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:33   #4775
pinivini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzannaaa Pokaż wiadomość
ja też poszukuję kogoś dobrego do cięcia.
dziewczyny, co tak tu ostatnio ucichło? nie chodzicie do fryzjerów? :P
Do Adama z Czesanki - masakryczne terminy, ponawiam pytanie o Łukasza z Czesanki, a może Tomek Betlej, Agnieszka z Kącika Fryzjerskiego, Kruk-owski Style (Błażej?) czy Kurka Modna? pomocy! szybko!
wystarczy przeszukać wątek wpisując nazwy tych salonów czy imiona fryzjerów.
Informacje same wyskoczą i trochę tego jest
Łukasza ODRADZAM!

Edytowane przez pinivini
Czas edycji: 2011-03-25 o 20:35
pinivini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 22:32   #4776
zuzannaaa
Raczkowanie

pinivini,

wiem, że trochę tego jest i znam prawie na pamięć te opinie! zależało mi na jakichś nowszych wrażeniach, ocenach. owszem takie są - ale w większości negatywne.. ;/
Stary 2011-03-27, 07:21   #4777
avent333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez handaa Pokaż wiadomość
KRZYWA GRZYWA

UWAGA!!! przy oststniej akcji groupon wykupiłam oferte 89 zł strzyżenie kolor i modelowanie do salenu " krzywa Grzywa"
Co sie okazało że kolor wyszedł nawet niezbliżony do zamierzanego a grzywka po 1 myciu głowy zawija sie jak bym miała podkręconą na lokówce przez co bez prostowania wyglądam jak gwiazda disco -polo
podcięcie też fatalne - gdybym nie miała z góry zapłaconego kuponu z pewnościa nie zapłaciłabym za tą usługę
Scinała mnie taka szatynka w któtkich włosach - miła ale to nie wystarczy w salonie fryzjerskim........
no własnie czesto zmieniaja tam fryzjerów, pewnie dla tego tak jest potem
avent333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 13:47   #4778
misiosoft
Raczkowanie

Hej dziewcyzny

nowa promocja na gruponie:

http://www.groupon.pl/oferty/poznan/...-poznan/312326

salon: królowa Saby

może ktoś poradzić czy warto tam się wybrac?
misiosoft jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 18:39   #4779
mozgy
Przyczajenie

Kurka Modna - nigdy w życiu. Byłam tam ostatnio korzystając z promocji na MyDeal. Nie wiem jak tnie babeczka, ale chłopiec który tam pracuje zdecydowanie prowadzi u mnie w rankingu na najgorszego fryzjera ever. Jeżeli ta babeczka - podejrzewam że szefowa - akceptuje fryzury które wychodzą spod jego ręki to też nie spodziewałabym się rewelacji.
Do rzeczy: miało być strzyżenie, mycie z masażem, modelowanie, regeneracja.
Mycie - zimna woda. Chłopaczek pyta czy może być. Mówię: zimna. Trzy razy poprawił, temperatura się nie zmieniła, trzy razy zapytał czy w porządku... Odpuściłam temat.
Masaż - zapomnij. Albo on zapomniał.
Strzyżenie - trzy razy ciachnął nożyczkami bez użycia grzebienia, "na oko". Poważnie!!! Taki geniusz. Bardzo chciałabym żeby to był żart, ale niestety nie jest.
Modelowanie - ja mam cienkie, gęste i ciężkie włosy, więc konieczne jest dokładne ich ułożenie, warstwa po warstwie. Zazwyczaj fryzjerzy dzielą włosy na partie i każde pasmo układają na szczotkę. Cóż, nie doświadczyłam tego wynalazku w tym salonie. Układał mi włosy tak, jak ja to robię jak mi się nie chce - wszystkie na raz.
Cieniowanie - teoretycznie powinno być przy strzyżeniu, ale geniusz cieniuje "na sucho". Może jemu jest łatwiej, ale dla klienta nie jest to komfortowa sytuacja. I o ile poprawki po wysuszeniu jak najbardziej akceptuję, o tyle całość cieniowania nie bardzo. Chciałabym jeszcze dodać słówko na temat samego wykonania cieniowania, bo też jest interesujące.
Kojarzycie, jak niektórzy fryzjerzy dzielą włosy na części i później każdą z nich przycinają?...
No więc pan wycieniował mi tył i grzywkę, czyli strategiczne punkty. Reszta nie istnieje.
Ach, regeneracja - maseczka i parę minut sauny na włosy, nie wiem jaki efekt miało przynieść ale się nie czepiam.

Sam salon - nieprzyjemny zapach, z racji tego że salon jest w starej kamienicy, coś w stylu knajpy "W Starym Kinie".

Tak więc wyglądam bardzo słabo. Naprawdę, mam najgorszą fryzurę w życiu. Wyglądam gorzej niż laska która była przed mną.
Gdyby nie ten cholerny kupon na MyDeal to nigdy, absolutnie nigdy nie obciełabym tam włosów.

Eh... odkąd zniknęła z mojego życia cudowna Pani Ania z Kenzo na Powstańców Wielkopolskich źle się dzieje z moimi włosami.
Chociaż pewną nadzieję daje mi Pani Marzenka z Kruk-owski Style, będę musiała iść jutro po ratunek

Edytowane przez mozgy
Czas edycji: 2011-04-01 o 18:41 Powód: zły cytat
mozgy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:22   #4780
zuzannaaa
Raczkowanie

mozgy,

co za zgroza!
być może właśnie ze względu na fatalną jakość usług ich oferta pojawiła się w formie kuponu. nie chciałaś zapisać się do właścicielki? kiedyś chyba występowała w programie wtk o metamorfozach, tzn. 'występowała jako fryzjer'. aż dziw bierze, gdy się o tym wie i czyta takie opinie...
daj znać jak w Kruk-owskim!
Stary 2011-04-02, 09:45   #4781
laylla18
Raczkowanie

Dot.: Fryzjer Poznan

Cytat:
Napisane przez mar.tex Pokaż wiadomość
Polecam jeszcze salon na ul. Szewskiej 'Galeria fryzur' i panią Weronikę. Również rewelacja.

A i zparaszam na stronę www.5thavenue.pl chyba już powinna chodzić bo jakoś w październiku miała być;d
czesc, popieram pozytywna opinię o p. Weronice- ja bylam u niej na strzyzeniu wloskow.
a czy ktos moze wie, jakich koxmetykow tam uzywaja? (5th Avenue na Szewskiej)? z wrazenia zapomniaalm zapytac, a moje wlosy przez 3 dni byly cudooooonwe, wiec jestem sklonna zakupic te kosmetyki.
pozdrawiam
laylla18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-02, 12:26   #4782
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a
Konto usunięte

Dot.: Fryzjer Poznan

ja nie korzystam z tych "fryzjerskich" kuponów na groupnie, gruperze czy innych takich portalach, bo po prostu nie oddałabym już swoich włosów pod nożyczki innej fryzjerce/ innemu fryzjerowi niż moja kochana p. Sylwia ale tu się kiedyś dziewczyny wypowiadały, że kupiły kupon na wizytę u jakiegoś fryzjera i były całkiem zadowolone, więc pewnie jakieś perełki się trafiają- no risk, no fun w gruncie rzeczy
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 15:28   #4783
Anq26
Raczkowanie

Tak na dobrą sprawę to ci niezadowoleni kuponiarze są sami sobie winni...Jaki dobry fryzjer godzi się strzyc czy farbować za pół ceny, jeżeli pełnopłatne klientki nie mogą się do niego dopchać i czekają na termin tygodniami....
Anq26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 15:47   #4784
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

byłam w Krzywej Grzywie i dla mnie to lekka porażka już tam nie pójdę.Wychodząc z salonu Pauliny Borowskiej zawsze byłam bardziej zadowolona.Fryzjerki w Krzywej niezbyt przyjemne cena strzyżenia z uczesaniem 65zł więc tanio nie jest.Już tam nie wrócę
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 21:51   #4785
nefelin
Przyczajenie

GG do nefelin

Cytat:
Napisane przez mozgy Pokaż wiadomość
Kurka Modna - nigdy w życiu. Byłam tam ostatnio korzystając z promocji na MyDeal. Nie wiem jak tnie babeczka, ale chłopiec który tam pracuje zdecydowanie prowadzi u mnie w rankingu na najgorszego fryzjera ever. Jeżeli ta babeczka - podejrzewam że szefowa - akceptuje fryzury które wychodzą spod jego ręki to też nie spodziewałabym się rewelacji.
Do rzeczy: miało być strzyżenie, mycie z masażem, modelowanie, regeneracja.
Mycie - zimna woda. Chłopaczek pyta czy może być. Mówię: zimna. Trzy razy poprawił, temperatura się nie zmieniła, trzy razy zapytał czy w porządku... Odpuściłam temat.
Masaż - zapomnij. Albo on zapomniał.
Strzyżenie - trzy razy ciachnął nożyczkami bez użycia grzebienia, "na oko". Poważnie!!! Taki geniusz. Bardzo chciałabym żeby to był żart, ale niestety nie jest.
Modelowanie - ja mam cienkie, gęste i ciężkie włosy, więc konieczne jest dokładne ich ułożenie, warstwa po warstwie. Zazwyczaj fryzjerzy dzielą włosy na partie i każde pasmo układają na szczotkę. Cóż, nie doświadczyłam tego wynalazku w tym salonie. Układał mi włosy tak, jak ja to robię jak mi się nie chce - wszystkie na raz.
Cieniowanie - teoretycznie powinno być przy strzyżeniu, ale geniusz cieniuje "na sucho". Może jemu jest łatwiej, ale dla klienta nie jest to komfortowa sytuacja. I o ile poprawki po wysuszeniu jak najbardziej akceptuję, o tyle całość cieniowania nie bardzo. Chciałabym jeszcze dodać słówko na temat samego wykonania cieniowania, bo też jest interesujące.
Kojarzycie, jak niektórzy fryzjerzy dzielą włosy na części i później każdą z nich przycinają?...
No więc pan wycieniował mi tył i grzywkę, czyli strategiczne punkty. Reszta nie istnieje.
Ach, regeneracja - maseczka i parę minut sauny na włosy, nie wiem jaki efekt miało przynieść ale się nie czepiam.

Sam salon - nieprzyjemny zapach, z racji tego że salon jest w starej kamienicy, coś w stylu knajpy "W Starym Kinie".

Tak więc wyglądam bardzo słabo. Naprawdę, mam najgorszą fryzurę w życiu. Wyglądam gorzej niż laska która była przed mną.
Gdyby nie ten cholerny kupon na MyDeal to nigdy, absolutnie nigdy nie obciełabym tam włosów.

Eh... odkąd zniknęła z mojego życia cudowna Pani Ania z Kenzo na Powstańców Wielkopolskich źle się dzieje z moimi włosami.
Chociaż pewną nadzieję daje mi Pani Marzenka z Kruk-owski Style, będę musiała iść jutro po ratunek
mozgy - o ktorej Ani z Kenzo mówisz?
nefelin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:01   #4786
mania89
Rozeznanie

nowy kupon na gruperze, waham się czy kupic;]
był ktos moze w studiu uzuri ?
mania89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:09   #4787
Coco_Chanell
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elapieszczoch Pokaż wiadomość
Nie że się czepiam,
ale nie można się spodziewać za darmochę cudów
Ale kilka uwag generalnie do wszystkich jeżeli tak się znacie na fryzjerstwie to czemu same nie obcinacie, byłam u wielu fryzjerów, zauważyłam, że każdy ma swoją technikę raz nawet miałam wszystkie włosy cięte na sucho, efekt byłam zadowolona ale z koloryzacją to nie mogliśmy się dogadać. Nie chodzę do kurki ale uważam że nie warto psuć komuś opinii tylko dlatego że może coś im akurat stało się ztą wodą i leciała zimna woda a nie dlatego że fryzjer tak chciał bo w to nie uwierzę przecież to jego pieniądze, jego potencjalny stały klient/dochód
Ja uważam że największy problem polega na tym że często jest trudno dogadać się z fryzjerem, tak powiedzieć aby on wiedział o co nam chodzi.
My jesteśmy ich klientami pieniędzmi Proszę was wszystkich jak piszecie już negi to uzasadnijcie to trochę logiczniej. A przede wszystkim postarajcie się ich też zrozumieć Wiem, że czasem można być nie zadowolonym ale pomyślcie czy jest szansa ze fryzjer nas po prostu nie zrozumiał? i Życzę znalezienia takiego fryzjera z którym znajdziecie wspólny język
NO W KOŃCU!! Jakaś konstruktywna wypowiedź. Dziękuję Ci Elapieszczoch!! Zgadzam się z Tobą w 100% Opinie na tym forum są z reguły mało logiczne (nie obrażając nikogo) i mało konkretne. BARDZO subiektywne bez jakiegokolwiek obiektywizmu...
Pozdrawiam wszystkich...
Coco_Chanell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:38   #4788
mozgy
Przyczajenie

Coco_Chanell, elapieszczoch
Skoro uważacie, że moja opinia jest niekonstruktywna i jest negatywna tylko dlatego, że "nie znalazłam wspólnego języka z fryzjerem", który "ma swój styl" to proponuję - wybierzcie się do niego. Cud chłopaczek z Kurki Modnej. Albo wybierzmy się razem, chętnie popatrzę. Po takiej wizycie możecie zamieścić opinię, która będzie bazować na Waszym doświadczeniu, a nie na gdybaniu i domysłach. Ciekawe czy będziecie dalej uważać że psuję niewinnej osobie opinię
Chłopaczek z Kurki Modnej ma 16 lat, jaki styl i jakie umiejętności może mieć taka osoba? Z mojego osobistego doświadczenia zdobytego w tym oto salonie wynika, że żadne.
elapieszczoch, jeszcze jedna uwaga, otóż wyobraź sobie że potrafię stwierdzić kiedy mam włosy dobrze obcięte, bo najzwyczajniej w świecie dobrze się w takiej sytuacji układają i dobrze wyglądają, a Twoja cyniczna uwaga na temat samodzielnego obcinania włosów jest zwyczajnie nie na miejscu.
Czy za darmochę? Kupon kosztował 40zł, u Krukowskiego za cięcie płacę 60zł, czyli niewiele więcej. Z pewnością nie taka różnica żeby się nią ekscytować. Chciałam spróbować nowego fryzjera i się po prostu sparzyłam, a fryzjer zamiast 40 kosztował mnie 100zł, bo w poniedziałek (żeby nie było - dałam fryzurze szansę i układałam ją przez weekend) poszłam na poprawkę do sprawdzonej fryzjerki.

Uważam też, że mój komentarz jest jak najbardziej logicznie uzasadniony, ponieważ opisałam dokładnie to, co w salonie się wydarzyło. Nie było koloryzowania ani w jedną, ani w drugą stronę. Dlatego to takie przerażające.
Poza tym, wyraźnie zaznaczyłam że nie wiem jak tnie kobieta - koleżanka zuzannaaa powiedziała, że szefowa tego salonu jako fryzjerka brała udział w metamorfozach organizowanych przez telewizję WTK. Może jest dobra, kto wie. Ja nie zamierzam tego sprawdzać.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez nefelin Pokaż wiadomość
mozgy - o ktorej Ani z Kenzo mówisz?
Brunetka, lekko kręcone włosy. Odeszła z Kenzo jeszcze przed zamknięciem salonu, podobno miała problem z donoszeniem ciąży.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzannaaa Pokaż wiadomość
mozgy,

co za zgroza!
być może właśnie ze względu na fatalną jakość usług ich oferta pojawiła się w formie kuponu. nie chciałaś zapisać się do właścicielki? kiedyś chyba występowała w programie wtk o metamorfozach, tzn. 'występowała jako fryzjer'. aż dziw bierze, gdy się o tym wie i czyta takie opinie...
daj znać jak w Kruk-owskim!
Brak doświadczenia. Nie przyszło mi nawet przez myśl że taka sytuacja może mieć miejsce. Dziewczyna przede mną też była z MyDeal i też była u tego chłopaczka :/
Nie wiem jak kobieta tnie, ale fakt że wypuszcza takie porażki od siebie z salonu... Wiesz, że nie widzi problemu :/ Smutne. I daje do myślenia.

U Krukowskiego było w porządku. Pani Marzenka jest bardzo dobra technicznie, moje sztywne i ciężkie włosy po wizycie u niej są uniesione, dobrze i bez wysiłku mogę je ułożyć.
Poza tym wychodząc od niej wiem, że mam ładną fryzurę i ładnie wyglądam
Więc jak lubisz szybkie w układaniu i klasyczne fryzurki to z pewnością mogę Ci ją polecić. Nie wiem jak sprawuje się koloryzacja, czesanie okazjonalne albo artystyczne ekstrawagancje, bo najzwyczajniej nie próbowałam.
Pozdrawiam
mozgy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 09:55   #4789
dynastia15
Przyczajenie

Dot.: Poznan i genialny fryzjer :) Gdzie to ??

Hej, ja nadal szukam swojego nr jeden w Poznaniu, kiedyś miałam znajomą która robiła cudowne pasemka, balejaż i układała mi do ślubu włosy, i nie mam już
kontaktu, był to wtedy mały salonik na osiedlu Sobieskiego w bloku nr 24....przeprowadziłam sie na Górczyn i teraz od kilku lat chodziłam na Wlidę na ul. Fabryczną, jest tam straszny ruch, dużo fryzjerek i zamieszanie zwykle, ale robią tanio, szybko i mi zawsze pasowało(pasemka i obcięcie) chodziłam do pani Kasi....a teraz nie chce mi się tam jeździć i znalazłam na Górczynie mały salonik pani Lidki na ulicy Górki, mieszkam w pobliżu i jestem zadowolona, farby i rozjaśniacze nie niszczą włosów, robię u niej pasemka, balejaże i jest ok, i kilka razy ścinałam włosy, raz wyszło naprawdę idealnie włosy raz ułozone pozostawłay takie do następnego mycia super mi pocieniowała zniszczone gdzie indziej rozjaśniaczami....i ceny są niskie, na razie to jest dla mnie nr 1 ale nadal szukam ideału Byłam raz na Głogowskiej przy skrzyżowaniu z Kosynierską i przeżyłam horror, chciałam grzywke i pasemka, grzywke ścinała mi 2 godziny i za nic sie nie układała a przy pasemkach zrobiła mi plame na bluzce i przy ścinaniu dziurę w golfie mi zrobili, wrażenia niezapomniane....
Pozdrawiam
dynastia15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 22:25   #4790
picantus
Przyczajenie

czesc Dziewczyny,

czy macie jakies opinie na temat p. Ani, ktora pracuje w pasazu niebieskim na Paderewskiego? I czy znacie ten salon i możecie podać mi jego nazwe? Nigdy tego nie robilam, ale zaczepilam babeczke z fantastyczna fryzura i kolorem i zapytalam, kto jest autorem tego cuda. Podalami wlasnie informacje powyzej, a ja szukam teraz konkretow. Mam male dziecko, mieszkam na peryferiach i nie mam mozliwosci pojechac na miejsce osobiscie.
picantus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:08   #4791
emia1986
Raczkowanie

Dziewczyny w czerwcu biorę ślub, do tego czas zaciskam zęby i zapuszczam. Jednak zaraz po ślubie pędzę do fryzjera na ścięcie
Marzy mi się fryzurka ala zielińska alebo korzuchowska tylko z większą grzywą
teraz mam dylemat do kogo się wybrać? Do GAWW Waldemara czy Agnieszki Kurkowskiej lub Sylwii z pracowni Trzy?
Dylemacik mam. Help!
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:12   #4792
loveyouamy
Zadomowienie

Witam
chciałabym wybrac się w Poznaniu do fryzjera na ścięcie włosów.
mam do ramion kręcone, a chciałabym, żeby były z tyłu krótsze, z przodu dłuższe. niestety ostatnio fryzjerka u mnie w miejscowości krzywo mi ścięła
może polecicie mi kogoś, kto dobrze tnie?
loveyouamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:16   #4793
Wikkori
Przyczajenie

Witam
Przeglądam wątek od dłuższego czasu, ale wcięło mi hasło. Startuję z nowego konta /daw. wikk77/
POLECAM na Polance "Stylistów Urody". Przeszłam do nich z Trendy za Panią Kamilą Żelazo - taka ruda, naturalne loki.
JESTEM NIEZWYKLE ZADOWOLONA - pięknie tnie czy chcę zapuszczać, czy ulżyć fryzurze. Od lat stosuję u nich tonizowanie. Pewnie, że z czasem kolor się wypłukuje, ale włosy są po prostu zdrowe.
Ceny - zostawiałam min. 200,- za mycie, masaż głowy, cięcie, kolor i jakieś końcowe ułożenie.
Kolor - u p. Kamili /Magdy i Łukasza??/ wychodził dokładnie taki jak obiecywali, jak chłodny brąz to właśnie taki, a nie rudo-miodowy. Kilka tonów miałam w jednej cenie.

Ale ta cena... Ostatnio mam dziurawy budżet ;(
Więc w poniedziałek idę do Królowej Saby wypróbować opcję z kuponem.
Mam też kupon do Krzywej Grzywy, ale w tym miesiącu nie mają wolnego terminu - znaczy takiego, który MI pasuje.
Sprawdzę ich i dam Wam znać jak było.

DZIĘKI za aktywność na tym wątku - można się wiele dowiedzieć Choć dla mnie 300+ za fryz to szaleństwo

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Aha! I co w tym jest ,że z kuponami traktują cię trochę per noga... Wróciłam do pracy, mam dwójkę dzieci, mnóstwo wydatków i narastającą potrzebę by zrobić coś tylko dla siebie.
Opcja z kuponami wydaje się być gwiazdką z nieba - dużo taniej niż zwykle, termin dobieram do swoich zmiennych planów...

Nie szczególnie byłam zadowolona z wizyty w Beauty Oasis
https://www.groupon.pl/oferty/poznan...-poznan/227930
była tylko właścicielka, która prawie non-stop wisiałą na telefonie opowiadając jakieś psiapsiule jak to została sama jedna na salonie, bo "wszyscy poszli na swoje"
z oferty otrzymałam tylko pojedynczy kolor utrwalany pod parownicą "sauną"
żadnego cięcia, podcięcia

miło było dostać herbatę w pięknej filiżance, ale do fryzjera chodzi się po coś więcej

JA byłam głównie po to by się zrelaksować, pobyć nie-z-dziećmi i przykryć siwe odrosty, więc w sumie, nie tyle narzekam, co mam taklie poczucie niedosytu....

Troszkę się obawiam, że inni "kuponowi" fryzjerzy będą mieli podobne podejście, ale cóż... na swoim osiedlu [Orła Białego] nikomu z nożyczkami nie dam się nawet zbliżyć do mojej głowy

jak mnie nie stać na p. Kamilę Żelazo ze Stylistów Urody to musze poszukać tańszych opcji ;((
Wikkori jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 08:50   #4794
szafiarka
Zadomowienie

ja polecam STUDIO ARKAS na naramowickiej. Taka ruda babka mi włoski podcinała . Cennik nie wygórowany jak na Poznań, bo 35 zł za podciecie końcówek z myciem .

szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 09:40   #4795
vesenka
Zakorzenienie

Czy warto wybrać się do Miasta Kobiet, albo studia Kameleon na Dolnej Wildzie?
Moja ulubiona fryzjerka najbliższy wolny termin w pasujących mi godzinach ma na początku maja A ja pilnie potrzebuję strzyżenia

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:23   #4796
Narvaniec
Raczkowanie

Mamooo zamiast się uczyć od 2-óch godzin czytam forum Dzięki dziewczyny za wszytskie pomocne komentarze. Coś mi się wyklarowalo w tym fryzjerskim światku, po którym poruszałabym się po omacku.
Prześledziałam część życiorysu osławionego Adama :P początkowo w GAWW... okrzyki zachwytu :P potem otwiera nowy salon... a teraz okazuje się że ma takie terminy jak sam WW!

Dla mnie tylko cięcie + modelowanie, farbowanie mnie nie interesuje, nigdy nie farbowałam i nie zamierzam (na plus czsowy u Adama ) lubię swoje blond włosy

mam już typy:
Adam - bardziej zachowawczy...
sam WW - małe szaleństwo...
gdyby nie te ich terminy (jak się domyślam, bo jutro ich obdzwonię :P)
Tupet i Mateusz! też myślę, że warto spróbować, chociaż za dużo na tym forum o nim nie czytałam.. jakieś opinie?
I niejaki p.Piotr z Pacykarni

Chciałabym fryzjera, który nie będzie słuchał cięcie w cięcie moich uwag (uważam, że po to jest fryzjerem, żeby coś od siebie dodać, w końcu to on tu się zna, a nie ja) Jean Louis David w plazie jest przykładem cięcia "na żądanie" bez żadnej inwencji, tak trafiłam przynajmniej :|
zupelnego polotu ze strony fryzjera z drugiej strony lekko się obawiam :P chociaż... raz się żyje, więc jestem skłonna (tu WW)

Długo chodziłam do p.Ewy2 obecnie jedynej Ewy w LaFayette w Pestce. Kiedyś obcieła mnie fajnie, po kilku wizytach zniewalająca zmiana, ale później przez ponad rok to samo ale już gorzej i gorzej....

teraz szukam jakiejś inspirującej zmiany!

rozpisałam się, chociaż sama nie lubię takich wijących się na pół strony postów. Ale to 1-wszy w tym temacie, wybaczcie więc
Narvaniec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:53   #4797
zanka86
Raczkowanie

Jakis czas temu Narvaniec tez szukalam fryzjera. I padlo na Maestro w Starym Browarze. Bylam upana Pawla szefa na cieciu i u Piotr farbowaniu. Jestem bardzo zadowolona i napewno wybiore sie jeszcze nie raz Polecam Warci swojej ceny. Super atmosfera po ciezkim stresujacym dniu.
zanka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 16:26   #4798
rudziaczeq
Przyczajenie

a ja od wczoraj przewertowalam caly watek od poczatku (dluugo czytalam wszystkie wasze wypowiedzi) i dzis zapisalam sie do grzegorza samsona na czwartek.mam nadzieje,ze wreszcie bede miala fryzurke jak marzenie z tych moich kreconych wlosow.czekam z niecierpliwoscia na czwartek
rudziaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 16:46   #4799
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez rudziaczeq Pokaż wiadomość
a ja od wczoraj przewertowalam caly watek od poczatku (dluugo czytalam wszystkie wasze wypowiedzi) i dzis zapisalam sie do grzegorza samsona na czwartek.mam nadzieje,ze wreszcie bede miala fryzurke jak marzenie z tych moich kreconych wlosow.czekam z niecierpliwoscia na czwartek
Koniecznie daj znać po! A będziesz mogła zdjęcia zrobić?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:20   #4800
mariiquita
Przyczajenie

witam, w sumie też przez ostatnie parę dni wertowałam ten temat i kusi mnie Czesanka i Adam. orientuje się ktoś może jak mniej więcej wyglądają tam ceny za stylizację, cięcie czy farbowanie? bo mimo wszystko wolałabym nie wydać 200zł za samo obcięcie włosów
mariiquita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości