Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-20, 00:51   #481
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga
Dot.: Salon fryzjerski Piaseccy- Poznań

moze cos znajdziesz w wyszukiwarce na ten temat?
Stary 2006-10-20, 09:19   #482
olasan
Przyczajenie

Dot.: Salon fryzjerski Piaseccy- Poznań

Cytat:
Napisane przez myszolinka Pokaż wiadomość
Był tam ktoś z Was? Jakie wrażenia, ceny? Warto? Kogo polecacie?Pewnie Pani Krystyna jest najlepsza.Planuje się tam wybrać na strzyżenie i "olsenkowe" fale, ale nie wiem czy warto.Zastanawiam się czy nie lepsze będzie Kenzo. Piszcie wizażanki.
Sprawdz forum Fryzjer Poznan.Tam powinnaś znaleść sporo info dot. Piaseckich , Kenzo itp.
olasan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 21:27   #483
ewelinka_111
Zadomowienie

Dot.: Fryzjer Poznan

mam pytanko odnośnie salonu SENSE. ile kosztuje cięcie włosów?
obecnie mieszkam bardzo blisko tego salonu i przechodząc tam "rzuciłam okiem" na pracujących chłopców, salon sie wydaje ciekawy, fryzjerzy mają ciekawe fryzurki, widze,że polecacie ,a moje włosy domagają się cięcia,więc czas coś wybrać
a że jestem studentką,to za dużo kasy nie mam, fajnie by było gdyby na dodatek umieli się zająć kręconymi włosami

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 22:38   #484
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez ashaia Pokaż wiadomość
Mam pytanie: Czy ktoś ma jakieś wrażenia dotyczące saloniku fryzjerskiego na Bukowskiej Robert Pieczyński chyba- o ile dobrze pamietam. Przejeżdzam czasem obok autobusem i intrygują mnie te białe rolety w kwiatki (niedaleko Polnej, w stronę Kaponiery). Z zewnątrz wygląda ciekwie i gustownie. A w srodku??? Czy któraś z Was była??
Ooo, tez jestem ciekawa czy ktos wie cos o Robercie Pieczynskim..?
Mam te same doswiadczenia: przejezdzanie obok autobusem i rozmyslanie: co to wlasciwie jest A no i slodka nazwa: Salonik fryzjerski, Robert Pieczyński
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-22, 07:16   #485
aragosta
Rozeznanie

Dziewczyny a co powiecie o Hairdesignstudio na Słowiańskiej?? Zatrudnieni tam są sami faceci i widzę, że ruch jest duży (blisko mieszkam) ale niestety nie znam nikogo kto by u nich się ścinał.
Był ktoś? Jakie oceny?
aragosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-23, 07:43   #486
olasan
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewelinka_111 Pokaż wiadomość
obecnie mieszkam bardzo blisko tego salonu i przechodząc tam "rzuciłam okiem" na pracujących chłopców, salon sie wydaje ciekawy, fryzjerzy mają ciekawe fryzurki, widze,że polecacie ,a moje włosy domagają się cięcia,więc czas coś wybrać
a że jestem studentką,to za dużo kasy nie mam, fajnie by było gdyby na dodatek umieli się zająć kręconymi włosami
Hej! Z tego co się orientuję to cięcie w SENSE kosztuje od 45-60 złotych w zależności od długości włosów... Więc jeśli masz krótkie włoski to 45 a jeśli bardzo długie to 60zł. Ale szczerze polecam,bo naprawdę świetnie tam obcinają...szczególnie Sławek. Jeśli się zdecydujesz to daj znać jak było
olasan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 08:02   #487
kasiag-01
Wtajemniczenie

Exclamation Dot.: Fryzjer Poznan

Cytat:
Napisane przez bonheur Pokaż wiadomość
w EMISTYLE atmosfera jest bardzo przyjazna i nie zauważyłam podziału na lepszych i gorszych kilentów...
Bonheurku!!!
Czy cięcie w Emistyle jest klasyczne czy nowatorskie i nowoczesne, zmieniła się bardzo Twoja fryzura???
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-24, 08:08   #488
AaniaA
Zakorzenienie

kasiag-01 czyzbys jeszcze nie byla u fryzjera ?

ja dzisiaj dzwonie i umawiam sie na przyszly tydzien ponownie do pani krystyny piaseckiej na smochowicach . juz miesiac mija jak bylam tam pierwszy raz.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 09:19   #489
bonheur
Rozeznanie

GG do bonheur

Cytat:
Napisane przez kasiag-01 Pokaż wiadomość
Bonheurku!!!
Czy cięcie w Emistyle jest klasyczne czy nowatorskie i nowoczesne, zmieniła się bardzo Twoja fryzura???
zmieniła się na tyle, na ile chciałam, a ja już stara jestem i raczej preferuję klasyczne i funkcjonalne uczesania
natomiast myślę, że fryzjerki mają raczej podejście "nowatorskie i nowoczesne" (co widać na ich głowach), ale potrafią się dostosować do klienta

bonheur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 14:13   #490
kasiag-01
Wtajemniczenie

[quote=AaniaA;2950222]kasiag-01 czyzbys jeszcze nie byla u fryzjera ?

proszę Cię!!!!!! nic mi nie mów idę, idę i dotrzeć nie mogę......
do soboty dotre... do SENSE lub do EMISTYLE, mam nadzieję
zwariować można..........
Bez komentarza...
Stary 2006-10-24, 16:35   #491
nafie
Wtajemniczenie

GG do nafie

Cytat:
Napisane przez ewelinka_111 Pokaż wiadomość
hehe widze Ewelinko ze mamy ten sam problem :P ja tez mieszkam niedaleko Sense i tez od dawna szukam kogos kto sie zajmie dobrze moimi kreconymi wloskami...

Henry Miller

nafie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 17:07   #492
SiSleyS
Zakorzenienie

Właśnie przed chwilką dzwoniłam do Le Grand na ul.Koziej i umówiłam się do Pana Marcina. Artur miał miejsce dopiero 7 listopada!!! Moja koleżanka była niedawno u Artura i ma po prostu super fryzurkę- niesamowite cięcie, ale ona ma tez świetne włosy, gęste, dość grube. Ja mam cieniutkie, gęste to były 2 miesiące temu, jak nagle zaczęły mi wypadać dosłownie garściami więc teraz mam 2/3 tego co miałam
A czekać już nie mogę bo mam za długie i balejaż już zniknął- tzn. odrosły naturalne. Raz tak właśnie długo czekałam w salonie Hair Design na ich 'mistrza'- około miesiąc wcześniej musiłam się zapisać i co? Obsłużył mnie dosłownie w 45minut!!! Balejaż, obcięcie i modelowanie! A normalnie to u mnie to trwa minimum 2-2,5h. A normalny fryzjer u nich w porównaniu do niego to mnie super ściął...

Za tydzień napiszę wam jak wyszło. Może jak się odważę to też jakieś zdjęcia zamieszczę
A przy okazji to polecam sprawdzonego u mnie fryzjera Dominika z salonu Miasto Kobiet na Starym Rynku- jak chcecie jakieś modne fryzurki i farbowanie, pasemka to u niego- jest świetny i bardzo miły!

Edytowane przez SiSleyS
Czas edycji: 2006-10-24 o 17:10 Powód: Z pośpiechu małe błędy były ;)
SiSleyS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 17:32   #493
aniusia-25
Przyczajenie

Question Dot.: Fryzjer Poznan

hej dziewczyny ja tez pilnie potrzebuje fryzjera, koniecznie chce zmienic kolor teraz mam brąz i juz mi sie znudził , chciałabym zaszalec i zrobic z niego jakis ciemniejszy blond. Ze scieciem moe poczekac zreszta mam takie włosy, że poza fryzura którą mam w niczym nie jest mi dobrze. I żeby na dobrych farbach pracował co by mi włosów nie zniszczył.
Sama byłam kilka razy w Kenzo na Ratajczaka i bez rewelacji - ale na pewno nie zaszkodzą. Nie polecam Laurenta w kupcu ani tego na dole ani na górze - włosy w ogóle mi się nie układały. Byłam też w Beverly Hills na Ratajczaka i oprócz dużo cieńszego portfela to nic się nie zmieniło. Kiedyś byłam zadowolona z Krzyśka z salonu Kameleon na wrocławskiej - hm. moze jeszcze kiedys sie wybiore. Ostatnio byłam w Piotrze i Pawle na kopernika tam jest Salon MAnhatan i tez całkiem całkiem.
aniusia-25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 07:48   #494
kasiag-01
Wtajemniczenie

Cool Dot.: Fryzjer Poznan

Cytat:
Napisane przez nafie Pokaż wiadomość
hehe widze Ewelinko ze mamy ten sam problem :P ja tez mieszkam niedaleko Sense i tez od dawna szukam kogos kto sie zajmie dobrze moimi kreconymi wloskami...

To może dla zdziwionych napisze dlaczego jeszcze nie byłam u fryzjera wytłumacze dlaczego to nie takie proste!!!!
Mam włosy za łopatki, kręcone, bardzo gęste i jest ich baaaardzo duzo, że każdy fryzjer do którego bym nie poszła mówi wow......
wczoraj byłam o tak z ulicy na konsultacji w EMISTYLE i SENSE, akurat oglądały mnie osoby które były przez was polecane-ale to czysty zbieg okoliczności bo nie umawiałam się wcześniej.Troszkę żałuję że tak późno poszłam na te konsultacje, ale generalnie wczesniej czasu nie maiłam , a teraz terminy pozajmowane-pt, sob.
Do rzeczy....
obie osoby, w tym przypadku Paulina z EMISTYLE i Sławek z SENSE uświadomiły mi , że włosy kręcone nie są tak podatne na jakies super metamorfozy, no chyba że zetne się na jeża (teraz to wymyslilam)
generalnie na prostych włosach można zrobić wszystko a na moich jak zwykle trzeba zastosować cieniowanie aby zmniejszyć objętość....I może jakąś grzywkę na ukos i koniec - rzadnych ekscesów
Z propozycji obu salonów chyba bliższa mi jest propozycja Pauliny gdyż przy propozycji Sławka górną część miałabym za krótką żeby związać, oraz mogłabym nosić tylko krecone z uprzednio wgniecioną pianką
(generalnie obie koncepcje są bardzo podobne)
Szczegół tkwi w cenie!!!!!
Za kompleksowe cięcie na moich jak już pisałam grubym i bardzo wielu włosach z jednym kolorem jako baza i nielicznymi refleksami zapłaciłabym:
EMISTYLE- 170 zł
SENSE - 220 zł
Różnica jest prawda? ale oczywiście nie mogę tych cen traktować sztywno gdyż wszystko zależy od ilości farby która znajdzie się na mojej głowie.

Więc wielkiej metamorfozy nie będzie tak jak bardzo chciałam
Gdziekolwiek pójde proponują mi to samo tak samo było w TRENDY ale oczywiście o wieeeele taniej, ach.....

Oba saloniki i obsługa bardzo fajna, więc jeśli teraz pójdę do jednego, drugi odwiedze następnym razem

Edytowane przez kasiag-01
Czas edycji: 2006-10-25 o 14:41
Stary 2006-10-25, 08:01   #495
AaniaA
Zakorzenienie

oj kasiag-01 mam nadzieje, ze w koncu wybierzesz sie do jakiegos salonu i zdasz nam relacje . czekamy .
Stary 2006-10-25, 14:40   #496
kasiag-01
Wtajemniczenie

Red face Dot.: Fryzjer Poznan

Stary 2006-10-25, 14:42   #497
kasiag-01
Wtajemniczenie

[sisleys]Za tydzień napiszę wam jak wyszło. Może jak się odważę to też jakieś zdjęcia zamieszczę
A przy okazji to polecam sprawdzonego u mnie fryzjera Dominika z salonu Miasto Kobiet na Starym Rynku- jak chcecie jakieś modne fryzurki i farbowanie, pasemka to u niego- jest świetny i bardzo miły![/quote]

kiedyś tam bylam czy to ten czarny wyglądająco troszkę gejowato?
Stary 2006-10-25, 21:00   #498
SiSleyS
Zakorzenienie

Tak to on! Ojej gdyby wiedział że tak jest określany... Ostatnio miał właśnie czarne włosy- bo jakieś 1,5 roku temu miał ciemny blond. Znasz go?

Ja od ostatnich 4 lat tylko do niego chodziłam i zawsze byłam zadowolona. Bo inni fryzjerzy kompletnie nie dawali sobie rady z moimi cieniutkimi włosami (no i gęstymi... ale to kiedyś, teraz wyliniałam).
Stary 2006-10-25, 21:53   #499
nafie
Wtajemniczenie

GG do nafie

Cytat:
To może dla zdziwionych napisze dlaczego jeszcze nie byłam u fryzjera wytłumacze dlaczego to nie takie proste!!!!
Mam włosy za łopatki, kręcone, bardzo gęste i jest ich baaaardzo duzo, że każdy fryzjer do którego bym nie poszła mówi wow......
wczoraj byłam o tak z ulicy na konsultacji w EMISTYLE i SENSE, akurat oglądały mnie osoby które były przez was polecane-ale to czysty zbieg okoliczności bo nie umawiałam się wcześniej.Troszkę żałuję że tak późno poszłam na te konsultacje, ale generalnie wczesniej czasu nie maiłam , a teraz terminy pozajmowane-pt, sob.
Do rzeczy....
obie osoby, w tym przypadku Paulina z EMISTYLE i Sławek z SENSE uświadomiły mi , że włosy kręcone nie są tak podatne na jakies super metamorfozy, no chyba że zetne się na jeża (teraz to wymyslilam)
generalnie na prostych włosach można zrobić wszystko a na moich jak zwykle trzeba zastosować cieniowanie aby zmniejszyć objętość....I może jakąś grzywkę na ukos i koniec - rzadnych ekscesów
Z propozycji obu salonów chyba bliższa mi jest propozycja Pauliny gdyż przy propozycji Sławka górną część miałabym za krótką żeby związać, oraz mogłabym nosić tylko krecone z uprzednio wgniecioną pianką
(generalnie obie koncepcje są bardzo podobne)
Szczegół tkwi w cenie!!!!!
Za kompleksowe cięcie na moich jak już pisałam grubym i bardzo wielu włosach z jednym kolorem jako baza i nielicznymi refleksami zapłaciłabym:
EMISTYLE- 170 zł
SENSE - 220 zł
Różnica jest prawda? ale oczywiście nie mogę tych cen traktować sztywno gdyż wszystko zależy od ilości farby która znajdzie się na mojej głowie.

Gdziekolwiek pójde proponują mi to samo tak samo było w TRENDY ale oczywiście o wieeeele taniej, ach.....

Oba saloniki i obsługa bardzo fajna, więc jeśli teraz pójdę do jednego, drugi odwiedze następnym razem
matko... strasznie drogo jak dla mnie i tu i tu potwornie wygorowane ceny :/ za tyle to ja sie wole zapisac do czajki w wawie ;P

Henry Miller

Stary 2006-10-26, 07:24   #500
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafie
za tyle to ja sie wole zapisac do czajki w wawie ;P
oj czajka to chyba wzialby jeszcze wiecej kasy .
Stary 2006-10-26, 09:17   #501
nafie
Wtajemniczenie

GG do nafie

no pewnie z 5 stowek :.(

Henry Miller

Stary 2006-10-26, 09:29   #502
bonheur
Rozeznanie

GG do bonheur

Cytat:
[...]
EMISTYLE- 170 zł
SENSE - 220 zł

Cytat:
Napisane przez nafie Pokaż wiadomość
matko... strasznie drogo jak dla mnie i tu i tu potwornie wygorowane ceny :/ za tyle to ja sie wole zapisac do czajki w wawie ;P
to chyba jednak nie za tą cenę...

bonheur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 18:56   #503
ewelinka_111
Zadomowienie

ojjj te kręcone włosy, nigdy nie jest łatwo ja jeszcze nie byłam u fryzjera, nie mam jakoś czasu,jestem wiecznie zabiegana ale jednak chyba z oferty sense nie skorzystam, kusi mnie ale znam ta prawdę, że niewiele można zrobić z kręconymi włosami,a jakoś nie kusi mnie wydanie ok. 60 zł za cięcie,wiadomo-biedna studentka

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 20:14   #504
SiSleyS
Zakorzenienie

A ja dowiedziałam się że w Le Grand za strzyżenie i farbowanie zapłace ok. 250zł A mam włosy średnie, troszkę przed ramiona... Zobaczymy, jeżeli coś sknocą to ich zamorduje! Bo dla zabawy nie wydam 250zł by potem wyglądać jak upiór. Też mam problemy... Mój chłopak puknął się w czoło jak dowiedział się że my kobitki potrafimy wydać na same włosy kilka stówek
Stary 2006-10-26, 20:26   #505
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
Mój chłopak puknął się w czoło jak dowiedział się że my kobitki potrafimy wydać na same włosy kilka stówek
najlepiej to nic nie mowic facetom o takich wydatkach . nie zrozumieja tego, nawet najbardziej wyrozumiali .
Stary 2006-10-27, 11:18   #506
kasiag-01
Wtajemniczenie

Post Dot.: Fryzjer Poznan

Cytat:
Napisane przez AaniaA Pokaż wiadomość
najlepiej to nic nie mowic facetom o takich wydatkach . nie zrozumieja tego, nawet najbardziej wyrozumiali .
Hmmmmmmmmmm.
Z tym to ja mam odwrotnie, zawsze mnie wyzywa że oszczędzam na siebie i nie kupię sobie np. danej rzeczy lepszej i droższej(buty)
Z wizyty u fryzjera zrobilam małą tajemnice bo chce mu zrobić niespodziankę!
A co do fryzjera...dzisiaj miałam koszmarny sen o mojej wizycie u fryzjera.....brrrrrrrrrrr rrrrr az sie juz boję iść!!!! wiecie jak to ze snami-psują wizje i humor na caly dzień.
Stary 2006-10-27, 11:52   #507
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiag-01
A co do fryzjera...dzisiaj miałam koszmarny sen o mojej wizycie u fryzjera.....brrrrrrrrrrr rrrrr az sie juz boję iść!!!! wiecie jak to ze snami-psują wizje i humor na caly dzień.
kasiug-01 a kiedy idziesz w koncu do fryzjera?
Stary 2006-10-27, 15:44   #508
rzastin
Zakorzenienie

Byłam dziś w Sense na Grunwaldzkiej, na strzyżeniu z modelowaniem.
Nie zapisywałam się do nikogo konkretnego, trafiłam do p.Jagody (bardzo sympatyczna dziewczyna ).
Jestem zadowolona, pójdę tam ponownie.
Mam cienkie kręcone włosy, fryzjerka ładnie mi je obcięła, doradziła pielęgnację. Masaż głowy był bardzo przyjemny /a zazwyczaj go nie lubię/.
Salon jest ładny, leci fajna relaksująca muzyka

Zapłaciłam 55 zł, włosy za ramiona.

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-01, 17:54   #509
Wloczykij
Przyczajenie

Smile Dot.: Fryzjer Poznan

POLECAM:

EMISTYLE

i Emilke oczywiscie-chodzilam do niej najpierw w Trendy (Polwiejska), potem na Zegrze, a teraz na Mickiewicza.
Za kolor+obciecie place ok 100zl.
I zawsze wychodze zadowolona
Wloczykij jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-01, 18:05   #510
nafie
Wtajemniczenie

GG do nafie

Cytat:
Napisane przez rzastin Pokaż wiadomość
Byłam dziś w Sense na Grunwaldzkiej, na strzyżeniu z modelowaniem.
Nie zapisywałam się do nikogo konkretnego, trafiłam do p.Jagody (bardzo sympatyczna dziewczyna ).
Jestem zadowolona, pójdę tam ponownie.
Mam cienkie kręcone włosy, fryzjerka ładnie mi je obcięła, doradziła pielęgnację. Masaż głowy był bardzo przyjemny /a zazwyczaj go nie lubię/.
Salon jest ładny, leci fajna relaksująca muzyka

Zapłaciłam 55 zł, włosy za ramiona.
łe, to nawet nie duzo zaplacilas !!! a mozesz zamiescic zdjecie fryzurki jaka Ci zrobili ?

Henry Miller

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości