Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-22, 11:44   #1111
kwasna387
Przyczajenie

Dot.: Fryzjer Poznan

kapsel, ile za to płaciłaś, bo nie widziałam, żeby było gdzieś napisane
pozdrawiam.
kwasna387 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 10:42   #1112
Monalisaa
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Fryzjer Poznan

No hej - Witam ja tu nowa....Studiowałam ten cały temat chyba z 3 dni - myslałam chyba z dwa dni i w koncu zadzwoniłam do Victoria Center - bo chyba najmniejsze ryzyko. Dlatego że co do innych "mistrów świata", czyli p. Grzegorza i p. Magdy było kilka opini na nie, i poza tym niby u Magdy się pogorszyło, bo nie zawsze do niej się trafia. Pan Grzegorz ma straszne terminy i ceny.

Tak, że "padło na Krzyśka" i mając do wyboru piatek 9.00 rano (27.07) a 2.08 - tam już było więcej wolnych godzin, np. 16, ale ja wzięłam 13-tą. Ma kosztować 75 zł - jak za długie włosy (mam do ramion), ale "jeśli mistrz uzna ze to są krótsze niż długie, może być z 10 zł w dół", jak wyjaśniła p. Małgosia. I u nich jest tak, że jak strzyżenie to modelowanie w cenie, no chyba że ktoś idzie na samo modelowanie to inaczej.
No to nie wiem jak się doczekam... ale moze jakoś przeleci. Zależy mi żeby mieć fajny fryz na 24.08, więc do tego czasu na pewno włosy sie przyzwyczają itd... Mam nadzieję, że będę tak zadowolona jak wy... Relację zdam

Dodam że ja rzadko chodzę do fryzjera tzn, może raz na pół roku, bo raz zapuszczam, raz mi coś odwali i chcę ściąć, albo zmienić. Zawsze wchodziłam do fryzjera na zasadzie "z buta" gdzie bliżej.... I nawet że dobrze trafiałam, chociaż na osiedlach. Ostatnio np. byłam iu nowo przyjętej (ale skądś tam) pani Wioletki na osiedlu Rusa - lon kosmentyczno - fryzjerski przy wieżowcach, przy tych pawilonach gdzie są sklepy - taki pawilon też....Szefowa ją zachwalała że jest świetna (gdzieś ją podkupiła, bo jej się nagle zwolniła poprzednia fryzjerka). No i jest! Doradzi, wymysli, wytłumaczy dlaczego tak a nie inaczej, swietnie tnie i dokładnie, nie spieszy się - tam jest miło - proponują kawkę i herbatkę, ładnie choć kameralnie, podobało mi się.... Poszłabym do niej, ale sie wyniosąłm za Poznan i bliżej mi teraz w centrum gdzieś. Ale tą Wioletkę to polecam (mam nadziejeę że nie pomyliłam, ale Wioletka lub Weronika cos w tym stylu). Jak tam gdzieś mieszkacie to skorzystajcie bo po co latać daleko? No i 42 zł strzyżenie i modelowanie (włosy półdługie)
Po prostu z reguły trafiałam przez impuls - na zasadzie "bo do jutra mi się odwidzi". Jak nie mogli w jednym szłam dalej... Przeważnie byłam zadowolona...
A to jest "mój pierwszy raz" kiedy sie zapisałam i to do jakiegoś "mistrza świata" i super modnego - nie wiem czy bardziej z ciekawości czy on faktycznie taki fajny czy z faktycznej potrzeby... No ale co tam. Mam nadzieję, ze bedzie oki, skoro 99% jest zadowolona.

No i dzięki że jest takie forum - bo jak sie tylko pyta znajomych to jednak nie jest aż taki przekrój zagadnienia
Monalisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 21:15   #1113
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

kwasna - placiłam 75 zł za sciecie (wlosy dlugie), plus mycie i modelowanie
Stary 2007-07-23, 22:17   #1114
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monalisaa Pokaż wiadomość

D. Ostatnio np. byłam iu nowo przyjętej (ale skądś tam) pani Wioletki na osiedlu Rusa - lon kosmentyczno - fryzjerski przy wieżowcach, przy tych pawilonach gdzie są sklepy - taki pawilon też....Szefowa ją zachwalała że jest świetna (gdzieś ją podkupiła, bo jej się nagle zwolniła poprzednia fryzjerka). No i jest! Doradzi, wymysli, wytłumaczy dlaczego tak a nie inaczej, swietnie tnie i dokładnie, nie spieszy się - tam jest miło - proponują kawkę i herbatkę, ładnie choć kameralnie, podobało mi się.... Poszłabym do niej, ale sie wyniosąłm za Poznan i bliżej mi teraz w centrum gdzieś. Ale tą Wioletkę to polecam (mam nadziejeę że nie pomyliłam, ale Wioletka lub Weronika cos w tym stylu). Jak tam gdzieś mieszkacie to skorzystajcie bo po co latać daleko? No i 42 zł strzyżenie i modelowanie (włosy półdługie)

ja mieszkam niedaleko (Rataje również ) i narobiłaś mi smaka na ten salon

takie kameralne saloniki sa lepsze, bo nie wciskają na siłe kosmetyków jak u tych "mistrzów świata" wmawiając, że zdziałają cuda na naszych włosach
Chętnie wysłuchałabym jeszcze innych opinii na temat tego salonu
i jak niedrogo w porównaniu do innych salonów...

benito widzę Cię

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 12:53   #1115
lilianaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monalisaa Pokaż wiadomość
No hej - Witam ja tu nowa....Studiowałam ten cały temat chyba z 3 dni - myslałam chyba z dwa dni i w koncu zadzwoniłam do Victoria Center - bo chyba najmniejsze ryzyko. Dlatego że co do innych "mistrów świata", czyli p. Grzegorza i p. Magdy było kilka opini na nie, i poza tym niby u Magdy się pogorszyło, bo nie zawsze do niej się trafia.
Ja bym sie w ten sposób nie sugerowała. Nie ma takiego fryzjera, który by wszystkim podpasił, więc prędzej czy później ktoś i o Grzegorzu wypowie się krytycznie, co nie oznacza jeszcze że jest złym fryzjerem, chyba że negatywnych ocen będzie przybywać. Ja uważam że fryzjerów warto zmieniać i co jakiś czas sondować konkurencję, bo niestety większość z nich jak już "złapie" klienta, to zaczyna sobie odpuszczać
Stary 2007-07-24, 13:04   #1116
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość

benito widzę Cię
gdzie??

to jak Papryczko testujemy kolesia z żółtym paskiem? ja czekam aż mi trochę grzywka odrośnie i myślę, że tak w przyszłym miesiącu przejdę się do jakiegoś fryzjera i znowu będę panikować, że nie wiem do kogo
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 13:12   #1117
izka81s
Przyczajenie

czesc dziewczynyjestem nowa,wlasnie przegladalam wasze forum i nic nie znalazlam na temat przedluzania wlosow,czy macie moze jakiekolwiek doswiadczenia???ja mam wlosy do ramion i bardzo chcialabym miec dlugie tylko kompletnie nie wiem jaka metode sprobowac i gdzie sie udac zeby wyjsc zadowolona:conf used:
izka81s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-24, 15:52   #1118
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benit o_mruffkolini Pokaż wiadomość
gdzie??

to jak Papryczko testujemy kolesia z żółtym paskiem? ja czekam aż mi trochę grzywka odrośnie i myślę, że tak w przyszłym miesiącu przejdę się do jakiegoś fryzjera i znowu będę panikować, że nie wiem do kogo

żółty pasek!
prawie o nim zapomniałam
ja jestem na TAK tylko narazie nie mam funduszy

a może któraś dziewczyna wie jednak coś więcej na temat pana żółty pasek ?

Stary 2007-07-24, 15:55   #1119
lilu27
Przyczajenie

Post Dot.: Fryzjer Poznan

witajcie dyiewczyny I ja bylam dzis u Pana Krzysztofa Jestem bardzo zadowolona Bylo to 'ciecie kosmetyczne' Spiesze sie wiec szczegoly innym razem W kazdym razie dolaczam do grona stalych klientek
lilu27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 19:12   #1120
mruff
Raczkowanie

Bylam dzisiaj u Krzysztofa i jestem suuuppeeerrr zadowolona jemu nic nie trzeba mowic wszystko wie i ma to ''cos'' to znaczy potrafi idealnie dobrac odcienie! ja mam popielato perlowy blond balayage nareszcie!!!!!!! Wlosy sciete takze idealnie i bardzo starannie!! Atmosfera super mila, czlowiek czuje sie wyluzowany a nie tak spiety jak w niektorych salonach no i te czekoladowe cukierki pycha Ja napewno zostane stala klientka
mruff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 14:14   #1121
ilios
PIP.

GG do ilios

ja ide do p. Krzysztofa jutro na 14.. zapisalam sie wlasciwie zaraz po powrocie od poprzedniej koszmarnej fryzjerki [z salonu Kenzo], ktora zrobila mi na glowie jakies cos i mialam miesiac z kitka
poczekalam az wloski odrosna i juz da sie z nimi cos zrobic. wiec zobaczymy co bedzie
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 16:39   #1122
ilios
PIP.

GG do ilios

Bylam )))
wow, super p. Krzysztof b. mily i smieszny jeszcze chyba nikt tak nie tancowal dookola mnie z nozyczkami a z suszarka to wlasciwie sie kladl na ziemi

Swietne podejscie - najpierw dokladnie obejrzal moje wloski powiedzial mi jakie sa opcje, a dlaczego inne nie i jak ustalilismy wersje zabral sie do dziela
Zawsze wszyscy sie bawili w prostowanie moich wlosow, a jak tylko spadla kropla deszczu i tak zaraz mi sie skrecaly, a on nie - obcial mi je tak, zeby byly lekkie i zeby podkrecic ich tendencje do skrecania [i zrobil mi, jak to sam okreslil, "rozpierduche" :P czyli taki mega artystyczny nielad]. az sama nie wiedzialam, ze mam tyle wlosow :P
Wywalam prostownice i kupuje suszarke z dyfuzorem
A do pana Krzysia na pewno jeszcze wroce
Stary 2007-07-27, 21:50   #1123
niuni@
Przyczajenie

Witajcie

Ja też jestem już po wizycie i muszę przyznać, że przyłączam się do fanclubu P. Krzysztofa Duży plus za luz, podejście do klient i atmosferę, którą potrafi wytworzyć razem z P. Małgosią. Siedząc na fotelu byłam totalnie wyluzowana i zrelaksowana (jak to miła odmiana po ostatnich moich wizytach u zmanierowanego tzw. "mistrza" Kornela). Zero stresu, poczucia, że jest się ocenianym i zaraz po wyjściu obgadanym na maksa.
A treaz przechodze do sedna, czyli koloru i cięcia.
Pomimo iż zapuszczam włosy i nie chciałam mocno ich skracać, zmiana fryzurki jest zdecydowanie zauważalna, zmienił się kształt grzywki i ogolny wygląd fryzury jest rewelacyjny. Kolor również został dobrany bardzo trafnie i jestem baaaardzo zadowolona z efektu końcowego. Są też pomysły na kolejną zmianę koloru, trochę szokujące, ale bardzo kuszące - lubię wyzwania
Podsumowując, mój krotki wywód polecam wszystkim wizytę w tym salonie z czystym sumieniem. Specjanie czekałam z moja relacją do dzisiaj chcąc sprawdzić czy to bedzie trwało i muszę przyznać, że trwa jak spogladam w lustro uśmiecham się, a dobre samopoczucie mnie nie opuszcza.
Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty )

Polecam gorąco
i pozdrawiam :-D
niun@
niuni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 12:23   #1124
clark
Przyczajenie

Smile Dot.: Fryzjer Poznan

Cytat:
Napisane przez aguśka82 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ktoś słyszał o salonieLIVE w Poznaniu?
ten salon nazywa sie LIFE I JEST NA UL.Długiej
clark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 12:36   #1125
clark
Przyczajenie

Smile Dot.: Fryzjer Poznan

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
nie wiedziałam nawet, że na Dąbrowskiego jest Laurent (jest też chyba jeszcze w Kupcu i w Browarze?)
może to słynny Tomek z Kenzo/ Pacykarni, który wsiąkł gdzieś parę miesięcy temu??
W KENZO tomkow było dwoch z tym ze jeden co prAcowal na ratajczaka miał przezwisko axel i pracuje obok pacykarni a drugi tomek pracuje w life na dlugiej
clark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 12:58   #1126
baobab
Zadomowienie

GG do baobab Wyślij wiadomość przez Yahoo do baobab

A była z Was ktoraś w tym salonie na Siemieradzkiego?
Ciekawa jestem jak tam robią włoski, bowiem kusi mnie trochę ich szeroka oferta od kosmetyki, poprzez masaż, na włoskach kończąc

a juz tak dawno nie byłam w niektórych dzielnicach Poznania, iż wczoraj przechodząc obok jednego z salonó na Hetmańskiej, wlepiłam wzrok z łady wystrój ale pomyślałam sobie hmmm ruchu to tutaj nie mają, tylko jedna pani siedziała, widać było, iż hmm z zamożniejszych, oto zerkam sobie na nazwe salonu.. Piaseccy
baobab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 19:52   #1127
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clark Pokaż wiadomość
W KENZO tomkow było dwoch z tym ze jeden co prAcowal na ratajczaka miał przezwisko axel i pracuje obok pacykarni a drugi tomek pracuje w life na dlugiej
A co za salon ten Live?
jestem zainteresowana

Jakieś doświadczenie?

Cytat:
Napisane przez baobab Pokaż wiadomość
A była z Was ktoraś w tym salonie na Siemieradzkiego?
Ciekawa jestem jak tam robią włoski, bowiem kusi mnie trochę ich szeroka oferta od kosmetyki, poprzez masaż, na włoskach kończąc

a juz tak dawno nie byłam w niektórych dzielnicach Poznania, iż wczoraj przechodząc obok jednego z salonó na Hetmańskiej, wlepiłam wzrok z łady wystrój ale pomyślałam sobie hmmm ruchu to tutaj nie mają, tylko jedna pani siedziała, widać było, iż hmm z zamożniejszych, oto zerkam sobie na nazwe salonu.. Piaseccy
znalazłam taką informacje z innego forum:

Polecam salon Pracownia III, przy ul. Siemiradzkiego . Dziewczyny mają fajne pomysły na fryzury i potrafią doradzić kolor włosów.

czy o ten salon chodzi? Mnie on tez zainteresował

Stary 2007-07-31, 20:39   #1128
Izaluka
BAN stały

Mozecie pisać dziewczyny też ceny za usługi? Mianowicie co miałyście robione, ile kolorów, jaka długość włosów, czy są zniżki studenckie, czy gratisy w postaci kosmetyków itd. ? Będę wdzięczna
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 06:37   #1129
baobab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
znalazłam taką informacje z innego forum:

Polecam salon Pracownia III, przy ul. Siemiradzkiego . Dziewczyny mają fajne pomysły na fryzury i potrafią doradzić kolor włosów.

czy o ten salon chodzi? Mnie on tez zainteresował

Kurczak, a moze sie udam
Marzy mi sie kolorek babki z okladki "Swiat Kobiety"
Tylko sama nie wiem, czy to balleyage?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-01, 07:50   #1130
kasiag-01
Wtajemniczenie

Piaseccy na Hetmańskiej to chyba jacyś inni Piaseccy bo maja inny szyld, no chyba ze któs z rodziny chciał się wyłamać,

Jakiś czas temu ok 2-3 mc na ul Dąbbrowskiego powstał nowy fryzjer
"Grupa artystyczna Waldemara Wagnera"
słyszał ktoś cos moze o nich lub o nim???????
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 09:29   #1131
ilios
PIP.

GG do ilios

Cytat:
Napisane przez kasiag-01 Pokaż wiadomość
Piaseccy na Hetmańskiej to chyba jacyś inni Piaseccy bo maja inny szyld, no chyba ze któs z rodziny chciał się wyłamać,

Jakiś czas temu ok 2-3 mc na ul Dąbbrowskiego powstał nowy fryzjer
"Grupa artystyczna Waldemara Wagnera"
słyszał ktoś cos moze o nich lub o nim???????
to ci sami Piaseccy, tylko wlascicielem kazdego salonu jest inny czlonek rodziny
Stary 2007-08-01, 10:39   #1132
kasiag-01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
to ci sami Piaseccy, tylko wlascicielem kazdego salonu jest inny czlonek rodziny
to wiem ale myslałam ze wszyscy maja taki sam szylt (zółty)
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 18:19   #1133
baobab
Zadomowienie

a macie możę jakieś doświadczenia co do salonu Escape na ul. Kanałowej?
Ja mam tylko jeśli chodzi o kosmetykę i wizaż- są dobrzy, a nigdy nie byłam u fryzjera
Mojej siostrze zrobili raz ładni, raz juz hmmm mniej (jak na ich ceny to niezbyt) ale to było juz tak dawno, ze moze fryzjerzy zdarzyli sie zmienic?
Stary 2007-08-02, 11:56   #1134
sczn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lilianaX Pokaż wiadomość
Po naszych opiniach??? Jak dotąd jedyną, która zachwalała p. Karolinę była sama p. Karolina Zresztą znów nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to kolejne jej wcielenie

Ja mogę szczerze zachwalić Karolinę z Lafayetta na Wielkiej. Ścinam się u niej od roku i jestem zadowolona. Włosy po ścięciu u niej dobrze się układają.

Czy ktoś może coś powiedzieć o Ewelinie z salonu goodlook na batorego?
sczn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 14:58   #1135
Monalisaa
Raczkowanie

No i byłam u Krzysztofa w "Victorii". Oczywiście pozytywnie. Facet kocha to co robi i to widać oraz jest to widoczne w efekcie jego pracy.
Czego to się nie dowiedziałam o sobie w kontekście włosów!

a) pianka absolutnie nie - bo włosy się puszą same z siebie - to po co? (mimo że wygładzająca czy uelastyczniająca) nawet nie żel (no wygładzający ewentualnie), tylko mleczko wygładzające, ewentulnie jakiś wosk na wykończenie

b) żadne blond kolory (fakt że za żadne pieniądze bym sobie nie zrobiła bo juz nawet z daleka u kogoś mnie drażni ten kolor), ale też żadna miedź czy kasztan (niezły szok, bo zawsze muślałam że tak). Teraz mam ciemny brąz, jakbym chciała coś zmieniać to dekolor of cours. Jeśli - to ponoć na zimną czerwień w mahoń, zadnych ciepłych kolorów. Czyli ten ciemny brąz (mniej więcej bo szef nie mógł do końca dość jaki to kolor - namieszało się kilka ) jest całkiem do rzeczy. Zawsze tak czułam, chociaż mi wmawiali jakieś miedzie itp..., jaśniejsze w każdym razie...

c) taaa, nawet sie dowiedziałam że mam trochę oczy seledyn, a zawsze myślałam że niebiesko szare

Co do fryzury. Pan Krzysio tak ostrożnie ostrożnie, wymyslił ciut krócej i ciut inaczej, twierdząc że nie chce mnie wystraszyć na pierwszy raz. Ale ja powiedziałam że spoko ja sie nastawiłam na total innych look - niech robi jak chce. To sie super ucieszył, że aż podskoczył i poleciał. Sporo krócej , do konca brody, a z tyłu jeszcze bardziej, taka scieniowana grzywka na dwie strony. Generalnie można chodzić a wiatr czesze. I tak ma być ponoć taki nieład trochę W sensie żeby za bardzo sie nie przyklepać. Dla mnie bajka - trochę po myciu pewnie na szczorkę - jeśli i można lecieć. Przedtem miałam takie do ramion włosy - ponoć to już długie, no zawsze jak wiatr czy coś to oczywiście spuszone i na 10 stron świata - grr. Jak wywalę piankę i z tą fryzurą powinno być oki

Oczywiście temat wizaż.pl był, nawet w kontekście brytyjskiej TV która robiła program o fryzurach ślubnych i koktajlowych z Krzyśkiem w roli głównej Mówił że miał salon pełen modelek i tej całej obsługi wczoraj - miał tremę ale poleciało jakoś - straszny kocioł. W każdym razie - sami go znaleźli, on nie wie jak.
Może wizaz.pl? Może . Spytałam czy to jakiś cykliczny program będzie. Powiedział, że może być jak im się spodoba. U nas w TV też ma być na jesień jakoś..Ma się nie podobać!
Nie no sama przyjemność tam siedzieć u nich (p. Małgosia jeszcze), uroczo , pachnąco, pan jest przemiły i faktycznie bardzo przyjemnie wygląda Ale przede wszystkich jest świetnym fachowcem Mówił, ze na początku jak założył ten swój juz salon to myślał "no żeby tak chociaż jedna klientka była na dzien", a teraz - śmiał sie "Myslę czasem żeby choc jedna odpuściła". Pracuje od 9 do 19, 20, ale w soboty do 15.

To jest naprawdę taki gość "jak sprzed wojny" jakby powiedziała moja babcia - czyli taki co prócz tego że jest świetnyn fachowcem, jest przemiłym, skromnym człowiekiem i ma podejście bardzo dobre psychologicznie też do klienta - bo chodzi o to żeby sie tam dobrze czuć - wtedy się wraca. Fryzjer z powołania można by rzec - w sumie dlaczego nie? Dlaczego tylko nauczyciel lekarz czy ksiądz mają być z powołania - każdy może być - ten który kocha to co robi zawodowo.

A zadnego tańca z próbkami nie było - sama spytałam to mi wtedy pokazał ale obsolutnie nie sugerował zmian, bo tak jest dobrze. Widocznie moje poprzedniczki miały nie za dobrze dobrany kolor to od razu im doradzał jaki byłby lepszy.

Ja mu opowiadałam o wizaz.pl że tu taki ranking prawie w tym watku powstał i - wg mnie wyszło na to że taka trójka się wyłoniła: Pani Magda, Pan Grzegorz no i on. Ja wybrałam jego bo tylko jedna osoba miała do niego jakieś halo z tych piszących tutaj. Na co on poowiedział, że to i tak jest wielki kredyt zaufania że przyszłam, bo to nie stanowi ze jak innym się podobna to mnie też bedzie.

Najlepiej że on to ma jak na faceta długie włosy, ale idealnie ułożyne i zadbane. Pani Małgosia natomiast dla odmiany super krótko (pewnie ma for free, jak tam pracuje).

Generalnie BARDZO WARTO i wrócę (jak mnie znowu najdzie na zmiany). Płaciłąm 75 zł za wsio. Ale jak ktoś ma krótcze włosy może być 10, 15 zł mniej. Kosmetyki : Goldwell jakby ktoś nie wiedział. Farby też.

Zasadniczo chodziłabym co tydzień tak sobie - bo tam tak fajnie, no ale oczywiście mnie nie stać. A muszę Wam powiedzieć że dla mnie fryzjer to nie było nic przyjemnego do niedawna. Te wszystkie nadęte kobity, albo takie co mi kazały mówić co ma być zrobione. I szarpały włosy (a tu tak delikatnie i z wyczuciem). Tu - wszystko inaczej - tak jak być powinno!

Ale zrobiłam reklamę amerykańską, ale należało sie - jak psu zupa
Nie chcę i nie musze szukac innego fryzjera. Tanio nie jest ale raz na jakiś czas można i dwa razy tyle zapłacić za TYLE relaksu i przyjemności i rozrywki nawet i ostatecznie za piękny fryz! Jo!

Która następna?
Stary 2007-08-02, 17:35   #1136
SiSleyS
Zakorzenienie

o jasny gwint ale wywód, dzięki że chciało Ci się pisać
hmmm... ja niedawno byłam na ścięciu ale teraz w wakacje przyda się im częstsze ścinanie- tak sobie tłumaczę
muszę pomyśleć.... ech nieładnie tak kusić

p.s. ile będą kosztować włosy trochę krótsze niż do połowy szyi?
Stary 2007-08-02, 18:19   #1137
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

yyy zdaje sie ze 55 albo 60 ale głowy nie dam ja byłam ponownie u Krzysia i ponownie jestem zadowolona zaczynam kombinowac jak tu czesciej chodzic do niego bo jest super
Stary 2007-08-02, 21:44   #1138
Monalisaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapsel Pokaż wiadomość
ja byłam ponownie u Krzysia i ponownie jestem zadowolona zaczynam kombinowac jak tu czesciej chodzic do niego bo jest super
Masz no właśnie! Tam jest tak super i facet jest taki przemiły - miło się rozmawia, że naprawdę można by chodzic co tydzień, ale to poniekad jest trudne, no może co tydzien by sie udało, ale wiadomo że sa kolejki , no ja osobiscie finansowo mnie nie stac, ale na pewno będę chodzić częściej niż dotychczas.

A wiecie co? Ja miałam - o czym nie napisałam w "wywodzie" (hehe - ja tak zawsze - średnio umiem krótko napisać) - w każdym razie -miałam opory prze fryzjerem - facetem. Tak mi sie wydawało że swobodniej przecież zawsze z kobieta gadać itd...i zawsze chodziłam do lasek przedtem. Ale to nie tak, zupełnie nie tak w przypadku Pana Krzysia. Jejku jakie te laski - fryzjerki czasem mają teksty i tematy - albo z kolei nic nie mówią lub co gorsza gadają sobie z kumpelą obok (wtedy nie wiem czy ona jest skoncetrowana na tym czy prosto tnie itd... ). Tu - zupełnie inaczej. Czasem pani Małgosia podeszła z jakimś pytaniem czy inną sprawą - zawsze było "przepraszam" (że przerwaliśmy rozmowę i że musiał na sekundę czymś innym sie zająć - taka kultura i szacunek dla klienta). Jednocześnie gość jest bardzo wyluzowany i wesoły taki otwarty, bardzo fajny - człowiek się dobrze czuje, tak "towarzysko" nie tylko jako klient. I jest też luźna rozmowa na różne tematy, ale sporo o włosach jednak - i bardzo dobrze, bo się człowiek czegoś dowie i doradzi itd..
Nigdy więcej lasek - nigdy więcej innych fryzjerów, chyba, że sie wyniosę na drugi koniec Polski - chociaz nie wiem czy nie przyjechałabym i wtedy specjalnie tutaj. Ale mamy dobrze w tym Poznaniu

A! Wiecie co mi się przypomniało? Czytałam na portalu gazety wyborczej wypowiedź jednego fryzjera, z okazji jakiś zawodów czy targów czy czegoś. I on powiedział że Poznan to jest prawdziwe wyzwanie dla fryzjera - stylisty, bo tutaj ludzie bardzo dbają o włosy i są bardzo wymagający, więc jak juz ktos tutaj jest uznawany to prawdopodobnie jest to światowy poziom
Stary 2007-08-02, 22:14   #1139
lilianaX
Rozeznanie

Hmm... ale jestem ciekawa tego p. Krzysztofa. Prawie wszystkie wypowiedzi entuzjastyczne - tego jeszcze w tym wątku nie było Czuje, że się skuszę
Stary 2007-08-02, 22:55   #1140
SiSleyS
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaa Monalisa kusisz, kusisz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości