![]() |
#1111 |
Przyczajenie
|
Dot.: Fryzjer Poznan
kapsel, ile za to płaciłaś, bo nie widziałam, żeby było gdzieś napisane
![]() ![]() pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Raczkowanie
|
![]()
No hej
![]() Tak, że "padło na Krzyśka" i mając do wyboru piatek 9.00 rano (27.07) a 2.08 - tam już było więcej wolnych godzin, np. 16, ale ja wzięłam 13-tą. Ma kosztować 75 zł - jak za długie włosy (mam do ramion), ale "jeśli mistrz uzna ze to są krótsze niż długie, może być z 10 zł w dół", jak wyjaśniła p. Małgosia. I u nich jest tak, że jak strzyżenie to modelowanie w cenie, no chyba że ktoś idzie na samo modelowanie to inaczej. No to nie wiem jak się doczekam... ale moze jakoś przeleci. Zależy mi żeby mieć fajny fryz na 24.08, więc do tego czasu na pewno włosy sie przyzwyczają itd... Mam nadzieję, że będę tak zadowolona jak wy... Relację zdam ![]() Dodam że ja rzadko chodzę do fryzjera tzn, może raz na pół roku, bo raz zapuszczam, raz mi coś odwali i chcę ściąć, albo zmienić. Zawsze wchodziłam do fryzjera na zasadzie "z buta" gdzie bliżej.... I nawet że dobrze trafiałam, chociaż na osiedlach ![]() Po prostu z reguły trafiałam przez impuls - na zasadzie "bo do jutra mi się odwidzi". Jak nie mogli w jednym szłam dalej... Przeważnie byłam zadowolona... A to jest "mój pierwszy raz" kiedy sie zapisałam i to do jakiegoś "mistrza świata" i super modnego - nie wiem czy bardziej z ciekawości czy on faktycznie taki fajny czy z faktycznej potrzeby... No ale co tam. Mam nadzieję, ze bedzie oki, skoro 99% jest zadowolona. No i dzięki że jest takie forum - bo jak sie tylko pyta znajomych to jednak nie jest aż taki przekrój zagadnienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Rozeznanie
|
kwasna - placiłam 75 zł za sciecie (wlosy dlugie), plus mycie i modelowanie
![]()
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mieszkam niedaleko (Rataje również ![]() ![]() ![]() takie kameralne saloniki sa lepsze, bo nie wciskają na siłe kosmetyków jak u tych "mistrzów świata" wmawiając, że zdziałają cuda na naszych włosach ![]() Chętnie wysłuchałabym jeszcze innych opinii na temat tego salonu ![]() i jak niedrogo w porównaniu do innych salonów... benito widzę Cię ![]() ![]()
![]() |
#1115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1116 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żółty pasek! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja jestem na TAK ![]() ![]() a może któraś dziewczyna wie jednak coś więcej na temat pana żółty pasek ? ![]() ![]()
![]() |
#1119 |
Przyczajenie
|
![]()
witajcie dyiewczyny I ja bylam dzis u Pana Krzysztofa Jestem bardzo zadowolona Bylo to 'ciecie kosmetyczne' Spiesze sie wiec szczegoly innym razem W kazdym razie dolaczam do grona stalych klientek
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
Bylam dzisiaj u Krzysztofa i jestem suuuppeeerrr zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
PIP.
|
ja ide do p. Krzysztofa jutro na 14.. zapisalam sie wlasciwie zaraz po powrocie od poprzedniej koszmarnej fryzjerki [z salonu Kenzo], ktora zrobila mi na glowie jakies cos i mialam miesiac z kitka
![]() poczekalam az wloski odrosna i juz da sie z nimi cos zrobic. wiec zobaczymy co bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
PIP.
|
Bylam
![]() wow, super ![]() ![]() ![]() ![]() Swietne podejscie - najpierw dokladnie obejrzal moje wloski powiedzial mi jakie sa opcje, a dlaczego inne nie i jak ustalilismy wersje zabral sie do dziela ![]() Zawsze wszyscy sie bawili w prostowanie moich wlosow, a jak tylko spadla kropla deszczu i tak zaraz mi sie skrecaly, a on nie - obcial mi je tak, zeby byly lekkie i zeby podkrecic ich tendencje do skrecania [i zrobil mi, jak to sam okreslil, "rozpierduche" :P czyli taki mega artystyczny nielad]. az sama nie wiedzialam, ze mam tyle wlosow :P Wywalam prostownice i kupuje suszarke z dyfuzorem ![]() A do pana Krzysia na pewno jeszcze wroce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Ja też jestem już po wizycie i muszę przyznać, że przyłączam się do fanclubu P. Krzysztofa ![]() A treaz przechodze do sedna, czyli koloru i cięcia. Pomimo iż zapuszczam włosy i nie chciałam mocno ich skracać, zmiana fryzurki jest zdecydowanie zauważalna, zmienił się kształt grzywki i ogolny wygląd fryzury jest rewelacyjny. Kolor również został dobrany bardzo trafnie i jestem baaaardzo zadowolona z efektu końcowego. Są też pomysły na kolejną zmianę koloru, trochę szokujące, ale bardzo kuszące - lubię wyzwania ![]() Podsumowując, mój krotki wywód polecam wszystkim wizytę w tym salonie z czystym sumieniem. Specjanie czekałam z moja relacją do dzisiaj chcąc sprawdzić czy to bedzie trwało i muszę przyznać, że trwa ![]() Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty ![]() Polecam gorąco i pozdrawiam :-D niun@ |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Przyczajenie
|
![]()
W KENZO tomkow było dwoch z tym ze jeden co prAcowal na ratajczaka miał przezwisko axel i pracuje obok pacykarni a drugi tomek pracuje w life na dlugiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zadomowienie
|
A była z Was ktoraś w tym salonie na Siemieradzkiego?
Ciekawa jestem jak tam robią włoski, bowiem kusi mnie trochę ich szeroka oferta od kosmetyki, poprzez masaż, na włoskach kończąc ![]() a juz tak dawno nie byłam w niektórych dzielnicach Poznania, iż wczoraj przechodząc obok jednego z salonó na Hetmańskiej, wlepiłam wzrok z łady wystrój ale pomyślałam sobie hmmm ruchu to tutaj nie mają, tylko jedna pani siedziała, widać było, iż hmm z zamożniejszych, oto zerkam sobie na nazwe salonu.. Piaseccy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem zainteresowana ![]() ![]() ![]() Jakieś doświadczenie? ![]() Cytat:
Polecam salon Pracownia III, przy ul. Siemiradzkiego . Dziewczyny mają fajne pomysły na fryzury i potrafią doradzić kolor włosów. czy o ten salon chodzi? Mnie on tez zainteresował ![]()
![]() |
#1128 |
BAN stały
|
Mozecie pisać dziewczyny też ceny za usługi? Mianowicie co miałyście robione, ile kolorów, jaka długość włosów, czy są zniżki studenckie, czy gratisy w postaci kosmetyków itd. ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczak, a moze sie udam ![]() Marzy mi sie kolorek babki z okladki "Swiat Kobiety" ![]() Tylko sama nie wiem, czy to balleyage? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Wtajemniczenie
|
Piaseccy na Hetmańskiej to chyba jacyś inni Piaseccy bo maja inny szyld, no chyba ze któs z rodziny chciał się wyłamać,
Jakiś czas temu ok 2-3 mc na ul Dąbbrowskiego powstał nowy fryzjer "Grupa artystyczna Waldemara Wagnera" słyszał ktoś cos moze o nich lub o nim??????? |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
PIP.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zadomowienie
|
a macie możę jakieś doświadczenia co do salonu Escape na ul. Kanałowej?
Ja mam tylko jeśli chodzi o kosmetykę i wizaż- są dobrzy, a nigdy nie byłam u fryzjera ![]() Mojej siostrze zrobili raz ładni, raz juz hmmm mniej (jak na ich ceny to niezbyt) ale to było juz tak dawno, ze moze fryzjerzy zdarzyli sie zmienic? |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mogę szczerze zachwalić Karolinę z Lafayetta na Wielkiej. Ścinam się u niej od roku i jestem zadowolona. Włosy po ścięciu u niej dobrze się układają. Czy ktoś może coś powiedzieć o Ewelinie z salonu goodlook na batorego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
No i byłam u Krzysztofa w "Victorii". Oczywiście pozytywnie. Facet kocha to co robi i to widać oraz jest to widoczne w efekcie jego pracy.
Czego to się nie dowiedziałam o sobie w kontekście włosów! a) pianka absolutnie nie - bo włosy się puszą same z siebie - to po co? (mimo że wygładzająca czy uelastyczniająca) nawet nie żel (no wygładzający ewentualnie), tylko mleczko wygładzające, ewentulnie jakiś wosk na wykończenie b) żadne blond kolory (fakt że za żadne pieniądze bym sobie nie zrobiła bo juz nawet z daleka u kogoś mnie drażni ten kolor ![]() ![]() ![]() ![]() c) taaa, nawet sie dowiedziałam że mam trochę oczy seledyn, a zawsze myślałam że niebiesko szare ![]() ![]() Co do fryzury. Pan Krzysio tak ostrożnie ostrożnie, wymyslił ciut krócej i ciut inaczej, twierdząc że nie chce mnie wystraszyć na pierwszy raz. Ale ja powiedziałam że spoko ja sie nastawiłam na total innych look - niech robi jak chce. To sie super ucieszył, że aż podskoczył ![]() ![]() Oczywiście temat wizaż.pl był, nawet w kontekście brytyjskiej TV która robiła program o fryzurach ślubnych i koktajlowych z Krzyśkiem w roli głównej ![]() Może wizaz.pl? Może . Spytałam czy to jakiś cykliczny program będzie. Powiedział, że może być jak im się spodoba. U nas w TV też ma być na jesień jakoś..Ma się nie podobać! Nie no sama przyjemność tam siedzieć u nich (p. Małgosia jeszcze ![]() ![]() ![]() To jest naprawdę taki gość "jak sprzed wojny" jakby powiedziała moja babcia ![]() ![]() A zadnego tańca z próbkami nie było - sama spytałam to mi wtedy pokazał ale obsolutnie nie sugerował zmian, bo tak jest dobrze. Widocznie moje poprzedniczki miały nie za dobrze dobrany kolor to od razu im doradzał jaki byłby lepszy. Ja mu opowiadałam o wizaz.pl że tu taki ranking prawie w tym watku powstał i - wg mnie wyszło na to że taka trójka się wyłoniła: Pani Magda, Pan Grzegorz no i on. Ja wybrałam jego bo tylko jedna osoba miała do niego jakieś halo z tych piszących tutaj. Na co on poowiedział, że to i tak jest wielki kredyt zaufania że przyszłam, bo to nie stanowi ze jak innym się podobna to mnie też bedzie. Najlepiej że on to ma jak na faceta długie włosy, ale idealnie ułożyne i zadbane. Pani Małgosia natomiast dla odmiany super krótko (pewnie ma for free, jak tam pracuje). Generalnie BARDZO WARTO i wrócę (jak mnie znowu najdzie na zmiany). Płaciłąm 75 zł za wsio. Ale jak ktoś ma krótcze włosy może być 10, 15 zł mniej. Kosmetyki : Goldwell jakby ktoś nie wiedział. Farby też. Zasadniczo chodziłabym co tydzień tak sobie - bo tam tak fajnie, no ale oczywiście mnie nie stać. A muszę Wam powiedzieć że dla mnie fryzjer to nie było nic przyjemnego do niedawna. Te wszystkie nadęte kobity, albo takie co mi kazały mówić co ma być zrobione. I szarpały włosy (a tu tak delikatnie i z wyczuciem). Tu - wszystko inaczej - tak jak być powinno! Ale zrobiłam reklamę amerykańską ![]() ![]() Nie chcę i nie musze szukac innego fryzjera. Tanio nie jest ale raz na jakiś czas można i dwa razy tyle zapłacić za TYLE relaksu i przyjemności i rozrywki nawet i ostatecznie za piękny fryz! Jo! Która następna? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
o jasny gwint
![]() ![]() hmmm... ja niedawno byłam na ścięciu ale teraz w wakacje przyda się im częstsze ścinanie- tak sobie tłumaczę ![]() ![]() muszę pomyśleć.... ech nieładnie tak kusić ![]() ![]() p.s. ile będą kosztować włosy trochę krótsze niż do połowy szyi?
#1137 |
Rozeznanie
|
yyy zdaje sie ze 55 albo 60 ale głowy nie dam
![]() ![]() ![]()
#1138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiecie co? Ja miałam - o czym nie napisałam w "wywodzie" (hehe - ja tak zawsze - średnio umiem krótko napisać ![]() ![]() Nigdy więcej lasek - nigdy więcej innych fryzjerów, chyba, że sie wyniosę na drugi koniec Polski - chociaz nie wiem czy nie przyjechałabym i wtedy specjalnie tutaj. Ale mamy dobrze w tym Poznaniu ![]() A! Wiecie co mi się przypomniało? Czytałam na portalu gazety wyborczej wypowiedź jednego fryzjera, z okazji jakiś zawodów czy targów czy czegoś. I on powiedział że Poznan to jest prawdziwe wyzwanie dla fryzjera - stylisty, bo tutaj ludzie bardzo dbają o włosy i są bardzo wymagający, więc jak juz ktos tutaj jest uznawany to prawdopodobnie jest to światowy poziom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Rozeznanie
|
Hmm... ale jestem ciekawa tego p. Krzysztofa. Prawie wszystkie wypowiedzi entuzjastyczne - tego jeszcze w tym wątku nie było
![]() ![]()
#1140 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaa Monalisa kusisz, kusisz
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.