|
|
#1561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Fryzjer Poznan
a jesli chodzi o baleyage to chyba był polecany Farouk, ale mogę się mylić
[/quote]No chyba jednak tak. Polecany Waldek z Dąbrowskiego też jest/byl dobry. Innych niestety nie mogę polecić. Magdalene na Opolskiej omijaj... Darka z HBS też obydwoje celujaco pala wlosy ... |
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, ja dla odmiany zapisałam się na 2 listopada do Krystyny Piaseckiej mam nadzieję
że uratuje mi włosy i dobierze jakiś fajny kolor robią na farbach Loreal .Jeszcze raz nie polecam p.Krzysztofa z V.C. |
|
|
|
#1563 |
|
BAN stały
|
Iga może nie samego Krzysztofa a farby na których pracuje. Chyba, że cięcie też do du**
Dziwne, że po tej dekoloryzacji Ci się tak zrobiło. Może to było za dużo dla włosów na jeden raz? ![]() Co do baleyagów mam wrażenie, że lepiej takie rzeczy wykona jakaś osiedlowa fryzjerka, niż ''wielcy'' z salonu. Faktycznie też zaobserwowałam jakąś niechęć ze strony fryzjerów do tej usługi. Ja będąc u K. w VC akurat widziałam wychodzącą dziewczynę z blond baleyagem i był bardzo drobny (nie było widać dużej różnicy między pasmami, tonacja bardzo zbliżona). Płaciła 250 zł za włosy do ramion. |
|
|
|
#1564 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witajcie IGA, wiesz , z zafarbowaniem balejażu zawsze jest problem i to nie jest chyba kwestia jakości farby. Ja obecnie farbuję Lorealem właśnie Majirel i tu się zgadzam, że są to bardzo dobre farby i do tego mają śliczny zapach więc przyjemnie się siedzi . Ale.......zaczęłam farbowanie chyba podobnie jak Ty..znudziły mi sie pasemka w blondach i chciałam jednolity kolor. Wykonano zabieg mający na celu dodanie pigmentu do tych jasnych pasm - nie wiem jak ten zabieg się fachowo nazywa , nałozono mi farbkę loreal i było badzo ładnie. Ale niestety przez ..uwaga - tydzień!. Po tygodniu farby na rozjaśnianych pasmach zostało bardzo niewiele i wyglądało to zupełnie nieciekawie. Jednak mnie akurat o tym, że farba z rozjaśnianych włosów wypłukuje się bardzo szybko uprzedzono po prostu. Uzbroiłam się w cierpliwość i po tym tygodniu poszłam farbować jeszcze raz. Po trzech kolejnych tygodniach znów farbka. Aż w końcu kolor się przyjął . Kosztowało to trochę niestety ale tak to już jest i trzeba się na to przygotować i psychicznie i finansowo. Dzis gdy jest juz ok (choć bardzo delikatne prześwity po miesiącu od farbowania gdzieś tam i tak widać) farbuję sama co ok.1,5 miesiąca. Farbę loreala i wodę utlenioną kupuję w sklepie fryzjerskim.Dlatego myślę, że musisz się tak jak ja uzbroić w cierpliwość - w końcu kolor przyjmie. Jeśli kolor u tego Krzysztofa Ci się podobał to może jednak to przemyśl bo Goldwell to bardzo dobra firma - przynajmniej nie namieszasz jeszcze bardziej z pigmentami Choć ja osobiście polecę Loreala własnie![]() ![]() Pozdrawiam i zyczę powodzenia
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Po prosu jakis czas temu po znalezieniu i przeczytaniu tego forum zastanawialam sie czy isc do Krzysztofa czy do Farouk, ale zdecydowalam do niego bo byly same pozytywne opinie...
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
obcina brzytwa, jest taki smieszny, od razu mowi ci na ty i ma cale rece upaprane w farbie do wlosow, taki pocieszny, o
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Wizażanki.
Widzę, że p. Krzysztof z VC niezłego szumu na Wizażu narobił ![]() Ja również w sierpniu miałam okazję doświadczyć na głowie jego słynnej "rozpierduchy" ![]() co do kolorku, jaki mi dobrał (miodowo-karmelkowy z czekoladowymi gdzieniegdzie refleksami - pomimo 3 kolorów wyglądało to bardzo naturalnie) muszę powiedzieć, ze spisał się na medal i dołączę tu do grona jego wielbicielek. Byłam bardzo zadowolona a kolor trzymał mi się naprawdę długo. Niestety, zupełnie się nie popisał jeśli chodzi o cięcie. Włosy się nie układają a prosiłam o to, aby je w taki sposób wycieniować, zeby nie były "przyklapnięte" przy głowie - zwłaszcza z tyłu, bo nie zboszę takiego ulizania. A tu masz ci los - zamiast rozpierduchy została mi przyklapucha ![]() Dlatego nadal poszukuję fryzjera idealnego a do Krzyśka już raczej nie wrócę, choć to miły facet. PS. kiedyś miałam rewelacyjnego fryzjera z Lubonia - Darka. Potrafił zrobić wszystko, o co go poprosiłam za sumę o połowę niższą niż bierze p.Krzysztof (baleyage+cięcie). Ale niestety dostał zieloną kartę i fruuuuuu do USA. Niech to...... Może faktycznie warto szukać takich nieodkrytych talentów gdzieś po osiedlach zamiast wydawać fortuny u mistrzów
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. To strach![]() .To jak znow wyjdziesz zadowolona to nie pisz peanow na jego czesc na tym forum, bo grozi to upadkiem jego kariery w krotkim czasie .Następnym razem wybiore sie do niego...ale mam daleko
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mial on cos wspolnego z Manuela, ta z Big Brothera? |
|
|
|
|
#1572 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Raczkowanie
|
z tego co ja się orientuję, to ten od Manueli chyba ma ciągle salon (o nazwie Manuela ;p) przynajmniej jest takowy jak przejeżdżam w kierunku Mosiny
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Więc ja postanowiłam iść na farbę do Agnieszki z ul.Żupańskiego a na ścięcie to nie wiem jeszcze.....
Już nigdy nie pójdę do fryzjera na farbę i ścięcie 'na raz'- bo wtedy albo jedno, albo drugie jest wykonane gorzej. Jak mają zrobić jedną z tych rzeczy to się bardziej starają. Co do tej Pani polecającej salon 5th Avenue- przykro mi, ale już wiele razy był ten salon tu opisywany jako skupisko fryzjerskich beztalenciów Nazwę może i mają 'szumną' ale usługi gorsze niż u osiedlowego fryzjera.
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam na czata
Sis !
|
#1577 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zależy do jakiego fryzjera osiedlowego chodzisz:| beztalenciem mogłabym nazwać Waszego wspaniałego pana KRzysztofa u którego postanowiłam się zjawić jak tylko przeczytałam tyle peanów na jego temat... niestety dziękuję nie lubię jak mi ktoś pali włosy, a grzywkę tnie krzywo i muszę chodzić na poprawki, a jeśli sama nie byłaś w tym saolnie i tylko kierujesz się opinią aż dwóch pseudo klientek to myślę, że komentować ni epowinnaś. A co do Pani która mówiła, że miałą poplamioną bluzkę, ostatnio gadałam z szefową salonu i mówiłam jej jakie to opinie krążą na temat tego salonu, niestety żadnej reklamacji bluzki nei miała, także wymyślajcie sobie inne historie, które będą mogły znaleźć jakieś potwierdzenie. |
|
|
|
|
#1578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() daruj sobie
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak gdyby nie było mnie stać to bym do takich chodziła i na pewno nie czułabym się gorsza! Ale pewnie nawet nie wiesz o czym tu piszę bo jak jesteś klientką 5th Avenue (a z tego co piszesz to raczej nie klientką tylko osobą bliżej z nimi związaną) to szkoda nawet tracić czasu na pisanie...... ![]() Żałosne...... są te Twoje tłumaczenia...... i kompletnie nieudolne......
|
|
#1581 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
Ech, Dziewczyny...
Podobnie jak Sisleys odwiedziłam już mnóstwo salonów fryzjerskich w Poznaniu (Hair Bazar, le grand, VC i wiele innych opisywanych tu na forum), wydałam kupę kasy na poszukiwania idealnego fryzjera i oprócz pustej kieszeni niczego nie odkryłam. Słyszałam, że w Kostrzynie WLKP jest świetna fryzjerka (nie znam szczegółów), ale to ok. 20 km od Poznania... Chyba przetestuję fryzjerkę z Lubonia, o której ostatnio słyszałam kilka pochlebnych opinii, zobaczymy..... Codziennie zaglądam na to forum w nadziei, że któraś z Was znalazła tego jednego jedynego.....
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak właśnie miałam z moim fryzjerem, o którym dowiedziałam się niedawno, że wzięli go do Warszawy.
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
popieram
|
|
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
Śledzę wątek od dłuższego czasu, ponieważ podobnie jak większość z Was szukam swojego idealnego fryzjera. Dorzucę więc parę swoich doświadczeń.
Od kilku lat jestem klientka pani Iwony z farouka (jeszcze od czasów gdy było to art deco). Zawsze byłam zadowolona z baleyagu. Strzyżenie ok, bez szaleństw, włosy do ramion, cieniowane. Chcąc jednak zmienić zdecydowanie fryzurę trzeba niestety zmienić i fryzjera. dzisiaj idę do trendów na bukowską do pani Martyny. Nikt tu o niej (chyba) na razie nie wspominał, ale mam nadzieję że wyjdzie z tego coś fajnego. Jeśli chodzi o fryzurki okolicznościowe, różne koczki i fajne upięcia to polecam mały zakład na ul. Mołdawskiej. Nie pamiętam imienia właścicielki i nie wiem czy obecnie pracuje bo niedawno słyszałam że jest w ciąży, ale kilkakrotnie byłam tam i robiła mi fajne fryzurki na wesela i imprezki. Pozdrawiam i odezwę się po powrocie z trendów. |
|
|
|
#1587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Mieszkam na poludniu Pnia i jezdze czesto do Puszczykowa, wiec zrobie oglad...a co do Kostrzyna...jak trzeba bedzie to i tam pojedziemy ![]() ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to,że wyrocznia jaką jest dla ciebie szefowa salonu coś twierdzi, to dla mnie żaden argument. Dlaczego miała by ci się przyznać do wpadki?
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Magda to daj znać potem jak wypadło strzyżenie
|
#1590 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No nie oszukujmy sie, jesli ktos spartoli robote to nie bedzie ze wszystkiego szefowej spowiadal a ja reklamacje zlozylam bezposrednio u sprawczyni...nie jestem z tych ludzi co to leca od razu z ryjem i kaza wolac przelozonych, kierownikow i bog wie kogo tam jeszcze. Kto wie, gdybym znala osobiscie szefowa to moze mialabym taka sama opinie jak Ty...tymczasem wizyta zostawila niesmak i juz nie tylko o te bluzke chodzi, ale o to ze ciecie, tak jak pisalam wczesniej, nie uwazam za szczesliwe. Tragedii wprawdzie nie bylo jak u pana K., ale zero doradzenia, wizji (a ja tego wlasnie od fryzjera w "dobrym " salonie oczekuje)... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

[/quote]
że uratuje mi włosy i dobierze jakiś fajny kolor robią na farbach Loreal
.

, nałozono mi farbkę loreal i było badzo ładnie. Ale niestety przez ..uwaga - tydzień!. Po tygodniu farby na rozjaśnianych pasmach zostało bardzo niewiele i wyglądało to zupełnie nieciekawie. Jednak mnie akurat o tym, że farba z rozjaśnianych włosów wypłukuje się bardzo szybko uprzedzono po prostu. Uzbroiłam się w cierpliwość i po tym tygodniu poszłam farbować jeszcze raz. Po trzech kolejnych tygodniach znów farbka. Aż w końcu kolor się przyjął
, a można wiedzieć dlaczego? Czy jest coś co powinnam wiedzieć?

Może faktycznie warto szukać takich nieodkrytych talentów gdzieś po osiedlach zamiast wydawać fortuny u mistrzów
. To strach

Nazwę może i mają 'szumną' ale usługi gorsze niż u osiedlowego fryzjera.