Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-14, 11:22   #2761
miziol
Raczkowanie

Dot.: Poznan i genialny fryzjer :) Gdzie to ??

Cytat:
Napisane przez 666Klientka666 Pokaż wiadomość
Laski ja chodzilam bardzo dlugo do jednej fyzjerki nazywa sie Mirka
zniknela mi z oczu na krotko ale ostatnio ja znalazlam i jak sie okazalo otworzyla wlasny salon. Bez zastanowienia poszlam do niej i wiecie co normalnie kocham ta kobiete. Nie musialam nawet mowic tylko spojrzala na mnie usmiechnela sie i mowi to co zmiana czy tak jak zawsze nie szarogesi sie jak niektorzy fryzjerzy a obeszlam juz chyba wszystkie salony w poznaniu i tylko po to aby ja znalezc.
Naprawde polecam salon znajduje sie na ulicy Rybaki 20 nazywa sie troszke ekscentrycznie ale nazwa zachodzi gleboko w pamiec ,,Atelier Arlekinada,,.
Jak sie dowiedzialam to mozna tam zrobic makijaz, a pani ktora go robi jest mistrzynia polski wiec bylam pod wrazeniem . Aha i widzialam ze dziewczyny mowily cos o fryzurach slubnych.
Moja przyjaciolka sie czesala u Pani Mirki i jak zobaczyla efekt koncowy to myslalam ze si poplacze ze szczescia. Naprawde profesjonalisci z milym usposobieniem
pozdrawiam
a to nie Pani Mirka z Kenzo na podgórnej ?
Stary 2009-04-14, 11:41   #2762
666Klientka666
Przyczajenie

Dot.: Fryzjer Poznan

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
czy to ta Mirka co byla w hair baazar? pamietam jedna dziewczyne w dlugich rudych wlosach- chociaz mowila ze tez miala wczesniej blond

bardzo wtedy mi fajny kolor dobrala
Tak pracowala tam dlugo
uwazam ze jest rewalacyjna nikt jeszcze nie zrobil mi fryzury i koloru takiej jak P.Mirka .
Jest naprawde boska i do tego bardzo sympatyczna.
Teraz ma krotkie blond wloski. Przez nia sama zaczelam sie zastanawiac czy nie sciac
pozdrawiam

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez miziol Pokaż wiadomość
a to nie Pani Mirka z Kenzo na podgórnej ?
haha tam tez pracowala bo chodzilam do niej rowniez tam
caly poznan z nia zwiedzilam
a teraz wreszcie ma wlasny salon i nigdzie mi nie ucieknie.
666Klientka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 13:26   #2763
marta12101
Raczkowanie

a mozesz mi telefon do niej na priva wyslac?
(do Mirki z arlekinady)
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 22:24   #2764
Papaja
Przyczajenie

GG do Papaja

Dziewczyny, może któraś z Was zna fryzjera, który potrafi zaszaleć? Chcę krótkiej fryzury typu artystyczny nieład (samo cięcie, bez farbowania), która będzie łatwa do ułożenia (wiem, marzenie). Mimo wielu prób z poznańskimi fryzjerami, nie udało mi się trafić na zakręconych artystów Z drugiej strony nie chcę wydawać więcej niż 80 zł. Będę wdzieczna za informacje i doświadczenia z salonami z Rataj i okolic ul. Katowickiej
Oto moje doświadczenia:
- Pacykarnia - ok, przystępna cena, ale mała zmiana w fryzurze, raczej klasyczne cięcia
- Le Grand - za drogo, ale chodzi tam moja mama, jest zadowolona z cięcia i koloryzacji, z tym, że tną "bezpiecznie", żadnych szaleństw
- Maestro - super i w ogóle świetnie, gdyby ni eta cena... Poza tym moja fryzura była ok przez miesiąc, potem już trzeba było znowu ciąć, zupełnie straciła kształt
- Destiny - byłam tam dawno, ale w sumie było ok jak na drobne zmiany, fajny salon, jak ktoś chce tylko podcięcie albo drobne zmiany
- salon w Kupcu Poznańskim - masakra, nie polecam, fryzura totalnie niepasująca do mojej twarzy, fatalne kolory baleyage
- Trendy na Katowickiej - oj bolało... ja akurat byłam u chłopaka, który ściął mi tył na krótko, przód na długo w ten sposób, że tył głowy miałam totalnie płaski
- Art Chagal na Katowickiej - fryzura było ok, ale tylko po wyjściu z salonu, potem nie dało jej się ułożyć samodzielnie. Dodam, że w każdym salonie zaznaczam, że potrzebuję fryzury szybkiej do ułożenia
- Eris na Katowickiej - fajnie, pani bardzo konkretna i praktyczna, można jej zaufać i zostawić wolną rękę, ale...ostatnio podwyższyli cenę za cięcie do ok. 90 zł, poza tym chciałam szaleństwa, a było spokojnie.

Poza tym nie rozumiem tego wzrostu cen, jeszcze 2-3 lata temu wysoką ceną za ścięcie było 90zł (miewam włosy od krótkich do półdługich), a teraz nagle to jest norma... Niestety ja nie mogę wydać na fryzjera co miesiąc takiej kwoty (samoograniczenie w ramach domowego programu oszczędzania ).
Papaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 13:10   #2765
uayo
Raczkowanie

Jak z cenami w Arlekinadzie? Chciałabym obciąć grzywkę i zmienić kolor z ciemnego na blond...
uayo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:03   #2766
LatajacaLola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klocuszek27 Pokaż wiadomość
LatajacaLola Czy Tomek ścina włosy, czy on tylko zajmuje się koloryzacją?
Ścina jestem juz tydzień po wizycie u niego cięcie i koloryzacja. Jestem bardzo zadowolona. I w końcu wyglądam "jak człowiek"
pozdrawiam

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Papaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może któraś z Was zna fryzjera, który potrafi zaszaleć? Chcę krótkiej fryzury typu artystyczny nieład (samo cięcie, bez farbowania), która będzie łatwa do ułożenia (wiem, marzenie). Mimo wielu prób z poznańskimi fryzjerami, nie udało mi się trafić na zakręconych artystów Z drugiej strony nie chcę wydawać więcej niż 80 zł. Będę wdzieczna za informacje i doświadczenia z salonami z Rataj i okolic ul. Katowickiej
Oto moje doświadczenia:
- Pacykarnia - ok, przystępna cena, ale mała zmiana w fryzurze, raczej klasyczne cięcia
- Le Grand - za drogo, ale chodzi tam moja mama, jest zadowolona z cięcia i koloryzacji, z tym, że tną "bezpiecznie", żadnych szaleństw
- Maestro - super i w ogóle świetnie, gdyby ni eta cena... Poza tym moja fryzura była ok przez miesiąc, potem już trzeba było znowu ciąć, zupełnie straciła kształt
- Destiny - byłam tam dawno, ale w sumie było ok jak na drobne zmiany, fajny salon, jak ktoś chce tylko podcięcie albo drobne zmiany
- salon w Kupcu Poznańskim - masakra, nie polecam, fryzura totalnie niepasująca do mojej twarzy, fatalne kolory baleyage
- Trendy na Katowickiej - oj bolało... ja akurat byłam u chłopaka, który ściął mi tył na krótko, przód na długo w ten sposób, że tył głowy miałam totalnie płaski
- Art Chagal na Katowickiej - fryzura było ok, ale tylko po wyjściu z salonu, potem nie dało jej się ułożyć samodzielnie. Dodam, że w każdym salonie zaznaczam, że potrzebuję fryzury szybkiej do ułożenia
- Eris na Katowickiej - fajnie, pani bardzo konkretna i praktyczna, można jej zaufać i zostawić wolną rękę, ale...ostatnio podwyższyli cenę za cięcie do ok. 90 zł, poza tym chciałam szaleństwa, a było spokojnie.

Poza tym nie rozumiem tego wzrostu cen, jeszcze 2-3 lata temu wysoką ceną za ścięcie było 90zł (miewam włosy od krótkich do półdługich), a teraz nagle to jest norma... Niestety ja nie mogę wydać na fryzjera co miesiąc takiej kwoty (samoograniczenie w ramach domowego programu oszczędzania ).
Oj, jak Ty chcesz zaszaleć to wypróbuj Tomka Betleja, na Górnej Wildzie. ja specjalnie teraz troche zapuszczam ( mam króciutkie włosy), po to by mógł własnie zaszaleć. Przede mna wychodziła dziewczyna która miała włosy do połowy ucha i to co jej zrobił to było cudo, więc czekam i jeszcze z 3 miesiące i tez będe mogła poszaleć akurat na wakacje ja potzrebuje "łatwej" fryzury gdyz z natury jestem leniwa i wole dłużej pospac niż układac włosy Jak chcesz na priv mogę Ci podać numer tel, bo tu kasują . W sumie to trochę bez sensu, że nie wolno

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ines364 Pokaż wiadomość
Witam panie,

Jestem w Poznaniu od Października , bo przyjechałam na studia. Podczas tego okresu czasu nie byłam jeszcze tutaj u fryzjera ponieważ zawsze jeździłam do mojego dawnego miasta, ale teraz jestem zaproszona na 24 Kwitnia na ślub koleżanki ze studiów, i niemam takiej możliwości aby pojechać do domu specjalnie do fryzjera bo to 3 godziny drogi. Mieszkam na Wildzie i widze że jest kilka salonów na mojej ulicy ale sama niewiem do którego iść, boję się iść tak z ulicy więc może panie mi pomogą. Widziałam taki salon który ładnie dosyć wygląda z ulicy (obok nurkowania) ale niewiem czy sam wygląd wystarczy? Jak myślicie?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i porady.
Ines, ten salon o którym piszesz na Wildzie obok sklepu nurkowania to salon własnie Tomka Betleja całe drzwi wejsciowe sa oklejone. Polecam Ci go bo jest dobry. Dobrze dobiera kolory i ma pomysł na fryzurę

Edytowane przez LatajacaLola
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:56
LatajacaLola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:05   #2767
Papaja
Przyczajenie

GG do Papaja

Dzięki za namiary, tam jeszcze nie byłam. Wrzuciłam jego dane w google i już mam tel. Szkoda że nie ma swojej WWW, jakoś lubię poczytać sobie (np. cennik ) i popatrzeć na wystrój salonu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-16, 14:08   #2768
LatajacaLola
Raczkowanie

ma strone: tomaszbetlej.pl
Stary 2009-04-16, 15:09   #2769
mysiolek
Przyczajenie

hej dziewczyny wlasnie jestem po 3h studiowania wszelakich info o fryzjerach w poznaniu, az mi sie w oczach kreci
generlanie moglabym sie na kogos zdecydowac, ale czy ktoras z Was moze mi podpowiedziec czy do jakiegos dobrego fryzjera dostane sie praktycznie z dnia na dzien? czytaj: zadzwonie dzisiaj i umowie sie na jutro? godzina praktycznie nie gra roli...
Jestem z wroclawia, jutro po prostu bede w poznaniu, a dzisiaj nabralam takiej masakrycznej ochoty na cos nowego na mojej glowie, ze.... same wiecie jak to jest zaznacze, ze mam dlugie wlosy i paniczny strach przed fryzjerem
mysiolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 15:53   #2770
reniatusia
Przyczajenie

Ratunku... potrzebuje w miarę szybko fachowca do pofarbowania moich włosów... cena tez musi być w miarę przystępna, bo jestem przed wypłatą
reniatusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:16   #2771
klocuszek27
Raczkowanie

LatajacaLola właśnie zaglądam na stronę Tomka Betleja i tak się zastanawiam, jaka jest różnica między stylistą-fryzjerem, a Kreatorem Artystycznym? Kreator mówi co jak i gdzie, a stylista-fryzjer obcina???
klocuszek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 09:34   #2772
magrol
Przyczajenie

klocuszek27 ja też nie wiem, ale jak zadzwoniłam żeby się umówić, to się okazało, że jest tylko jeden pan. Zapytałam czy w związku z tym kasuje podwójnie - ze śmiechem stwierdził, że nie. Nie podoba mi się to.

ps:
Wizyta w poiedziałek. Zobaczymy.

Edytowane przez magrol
Czas edycji: 2009-04-17 o 09:37
magrol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 09:55   #2773
klocuszek27
Raczkowanie

Ha ha może jak my chcemy stylistę, to pan Tomek jest stylistą, a jak chcemy kreatora, to zamienia się w kreatora;p
magrol ciekawa jestem tego Twojego poniedziałku, daj znać jakie wrażenia. A co chcesz zrobić z włosami?
Stary 2009-04-17, 17:19   #2774
AaniaA
Zakorzenienie

Grzegorz Superson - Atelier, tel. 0 61 826 66 44, ul. Sołtysia.

to dla zainteresowanych, zebym nie musiala kazdej z Was odpisywac oddzielnie na PW.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 09:48   #2775
niobee
Raczkowanie

Ja gorąco polecam Dawida z Trendy
Naprawdę fajnie obciął wlosy oraz dobral ladny kolor farby.
Obsługa w salonie naprawde przemiła.
Jedyny minus to cena ... za sciecie i farbowanie wlosow dł za ramiona zaplacilam 185 zł. i to po studenckiej znizce.
:/

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

zapomniałam dodac ze mam na mysli salon trendy na katowickiej 53B
niobee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-19, 13:21   #2776
aniula001
Przyczajenie

witam serdecznie,
moja mama ma zamiar wybrać się do salonu Waldemara Wagnera, po raz pierwszy. Sporo dobrych opinii wyczytałyśmy na temat tego salonu, ale byly one głównie sprzed roku albo więcej..czy ktoś jest na bieżąco i może polecić do kogo się wybrać, jak wyglądają ceny..będziemy wdzięczne za każdą opinię
aniula001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 20:31   #2777
zanetarz
Przyczajenie

Bardzo proszę o przesłanie namiaru do pana Krzysztofa z bylej VC. moje gg: 3441914

p.s. odradzam wszytkim pacykarnie, obsługa nieadekwatna do ceny, fryzura tragiczna,
zanetarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 13:24   #2778
diagnostyczka
Przyczajenie

Smile Dot.: Fryzjer Poznan

Witam wszystkich.
Poszukuję dobrego fryzjera.Jestem po urodzeniu dziecka niedługo wracam też do pracy a moje włosy są w opłakanym stanie,strasznie mi wypadają.Chciałabym jakąś prostą,dziewczęcą fryzurę niewymagającą spędzania dużo czasu przed lustrem ale nie wiem gdzie mam iść bo do tej pory nie znalazłam dobrego fryzjera.Coraz częściej myślę o arlekinadzie ale nie wiem czy to dobry wybór.I czy mogę prosić o telefon do tego salonu fryzjerskiego bo w necie nigdzie nie mogę znaleźć.Doradźcie gdzie mam się udać.
diagnostyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 14:06   #2779
LatajacaLola
Raczkowanie

Talking Dot.: Fryzjer Poznan

Cytat:
Napisane przez magrol Pokaż wiadomość
klocuszek27 ja też nie wiem, ale jak zadzwoniłam żeby się umówić, to się okazało, że jest tylko jeden pan. Zapytałam czy w związku z tym kasuje podwójnie - ze śmiechem stwierdził, że nie. Nie podoba mi się to.

ps:
Wizyta w poiedziałek. Zobaczymy.
margol, jak tam po wizycie u Tomka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-20, 16:36   #2780
klocuszek27
Raczkowanie

Właśnie, margol, jak tam u pana Tomka?
Stary 2009-04-20, 21:05   #2781
Caarroolliinnee
Raczkowanie

dziewczyny jesteście niesamowite!! ten temat na forum jest świetny..
nie byłam u fryzjera 2 lata!! z braku czasu i pieniędzy.. teraz mogę sobie na to pozwolić i zaczęłam trząść się na samą myśl o wybieraniu fryzjera bo tak bardzo się boję o moje włosy a zależy mi na konkretnym efekcie!!

teraz przeglądam Wasze posty i wybiore fryzjera
buziaczki dla Was
Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 10:48   #2782
LatajacaLola
Raczkowanie

Cytat:
LatajacaLola właśnie zaglądam na stronę Tomka Betleja i tak się zastanawiam, jaka jest różnica między stylistą-fryzjerem, a Kreatorem Artystycznym? Kreator mówi co jak i gdzie, a stylista-fryzjer obcina???
W teorii jest tak, że idziesz do kreatora wtedy kiedy nie wiesz co chcesz na głowie i on wykorzystując swoją wiedzę, wyobraźnię oraz doświadczenie dobiera Ci najlepszą dla Ciebie fryzurę, a Ty bezapelacyjnie oddajesz się w jego ręce oczywiście tylko w kwestii fryzury zaś do fryzjera stylisty idziesz gdy masz konkretny pomysł i zależy Ci tylko na jego realizacji. Stąd też ta rozbieżna cena. jeden fryzjer może być zarówno kreatorem jak i stylistą. I tak chyba powinno być. Jak sama nazwa mówi kreator: tworzy, stylista: stylizuje
Stary 2009-04-21, 12:11   #2783
klocuszek27
Raczkowanie

aha
Jestem ciekawa, jak tam margol poszło u pana Tomka... Ja się czaję cały czas, ale moja świadkowa mi suszy głowę, że mam przed ślubem nic nie kombinować z włosami, a ja bym je chciała tylko podciąć...
Stary 2009-04-21, 12:35   #2784
Iskiereczka81
Raczkowanie

Ja byłam miesiąc w salonie Destiny i polecam, jestem bardzo zadowolona z mojej fryzurki
Iskiereczka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 16:12   #2785
Caarroolliinnee
Raczkowanie

ehh ja chyba pójdę do Adama na Dolną Wildę.. ale tak bardzo się boję.... właściwie do końca nie wiem co mam zrobić z włosami. A JAK SIę NIE UDA??? ehhhh jakie to wszystko jest beznadziejne:P
jak byłam ostatnio w Suchym Lesie to byłam bardzo zadowolona z efektu, ale niestety obcinanie na sucho żyletką okoropnie poniszczyło mi końcówki... ;/
Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 19:23   #2786
Nicolette5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniula001 Pokaż wiadomość
witam serdecznie,
moja mama ma zamiar wybrać się do salonu Waldemara Wagnera, po raz pierwszy. Sporo dobrych opinii wyczytałyśmy na temat tego salonu, ale byly one głównie sprzed roku albo więcej..czy ktoś jest na bieżąco i może polecić do kogo się wybrać, jak wyglądają ceny..będziemy wdzięczne za każdą opinię

Jeśli do salonu Wagnera, to tylko nie do Sebastiana. Pisałam już wcześniej jaką przeżyłam traumę po koloryzacji, kiedy to zamiast ciemnego blondu wyszła mi rdza na głowie. Koloryzacja ze ścięciem na krótkie włosy ok. 180 zł.

Edytowane przez Nicolette5
Czas edycji: 2009-04-21 o 19:26
Nicolette5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 21:30   #2787
Papaja
Przyczajenie

GG do Papaja

Przejrzałam jeszcze raz dokładnie ten wątek, popytalam znajomych i na razie mam kilka typów na szaloną fryzurę :
- Tupet
- jakiś Sergiusz
- Tomek Betlej
- Angelo Rivieri
Jak już wybiorę i przetestuję któregoś z powyższych fryzjerów, to dam znać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 12:33   #2788
jet80
Przyczajenie

Cytat:
Właśnie, margol, jak tam u pana Tomka?
Też jestm ciekawa - margol milczy, coż to może oznaczać????
jet80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 14:24   #2789
klocuszek27
Raczkowanie

no właśnie... mam nadzieje, że margol nie ma dla nas złych wieści...
Stary 2009-04-22, 20:02   #2790
malgosml
Przyczajenie

Caarroolliinnee !!! Jeśli się jeszcze zastanawiasz czy iść do Adama na Wildę do "Czesanki" to polecam go ze wszystkich sił. Dwa miesiące temu byłam u niego , miałam robioną farbę i zcięcie . Dziewczyny wierzcie mi , przez ten cały czas fryzura sama sie układa, kolor nie wyblakł acha fryzurę dobrał mi super. Ponieważ mam już straszne odrosty z przyjemnością czekam na kolejną wizytę.
malgosml jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości