|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Rozeznanie
|
Dot.: Twister!!!!!
Ha! ja dzisiaj NAPRAWDĘ wróciłam do twistowania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 |
Rozeznanie
|
ja dzisiaj tylko 10 minut na twisterku + 10 minut na stepperku, 50 brzuszków i 3 minuty "rowerka"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzuszki tez robię do połowy ![]() Co do hula hopu z masażerem to ja nie polecam. Tz. mam ten z masażerem i straszliwie obiłam sobie kręgosłup. Po prostu jeden wielgachny siniak, ból okropny. Niby da się przyzwyczaić ale ja nie mogłam. Hula hop z masażerem super się kręci, niemal samo się obraca. I wiesz ono mi się zawsze obracało w pasie a nie niżej. Nie potrafiłam go skierować na brzuchol tylko na pas ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj się zmotywowałam - 12 minut na twisterze (oczywiście kolka mnie dopadła ale kręciłam mocno) + 100 brzuszków. Dziewczyny trzeba się zahartować bo niebawem święta... Moim marzeniem jest mieć w talii 64 lub choć 66 cm. Póki co rano jest 68 cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2704 |
Rozeznanie
|
Susanna ja też mieszkam na wsi, więc o basenie mogę sobie tutaj pomarzyć.
Wczoraj zrobiłam jeszcze 20 brzuszków, czyli łącznie 70 ![]() Ogólnie na dolne partie brzucha pomaga jeszcze minimalne unoszenie nóg leżąc, ale nie przepadam za tym ćwiczeniem, bo napinam bardziej mięśnie szyi niż brzucha i boli mnie po tym kręgosłup. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile wytrzymujecie na twisterze? ja jak kręce się z nogami prostymi to tak do 10 min ale jak w lekkim przysiadzie z ugietymi kolanami to 3-5min i mam straszna kolkę... zauwazylam tez ze kolka troche mniej lapie jak cwicze np rano na postu zoladek przed sniadaniem...
>>jagaba Ile minut i jak często ćwiczyłaś na twisterze żeby zauważyć efekty?
![]() ![]() Grupa wsparcia dla osób na diecie/poście ![]() https://www.facebook.com/groups/290127541648831// Strona o diecie i zdrowym odżywianiu ![]() https://www.facebook.com/Healthy-Pro...9417682702351/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 |
Rozeznanie
|
princess_megi ja najdłużej w swojej karierze
![]() ![]() A może zbyt forsujesz się na twisterze? Zacznij od kilku skłonów, podnoszenia nóg- żeby rozgrzać mięśni brzucha ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez jagaba Czas edycji: 2011-11-19 o 07:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie uświadomiłam sobie, że wcześniej źle kręciłam na twisterze. Ostatnio kilka razy kręciłam z wyprostowanym kręgosłupem czyli starałam się mieć wyprostowane plecy, trochę ugięte nogi w kolanach (dobry trening przed sezonem narciarskim) i mam takie zakwasy, że głowa boli. Wreszcie czuję mięśnie skośne, mięśnie gdzieś na plecach. W ogóle nie wyobrażam sobie kręcić na wyprostowanych nogach - to tak się da????
![]() Nie wytrzymuję długo, kręcę max 15 minut czyli 3 x piosenka Carlosa Santany & Macy Grey ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 |
Rozeznanie
|
Na wyprostowanych tzn. kiedy kolana nie są mocno zgięte i nie napinam zbytnio mięśni ud- da się.
p.s. aż z ciekawości wskoczyłam na twister- na całkowicie wyprostowanych też " się da" ![]() Edytowane przez jagaba Czas edycji: 2011-11-19 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Też spróbowałkam na wyprosotowanych - a owszem da sie ale nie jest to zbyt przyjemne
![]() Co nam tak wątek ucichł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2711 |
Rozeznanie
|
Ja dzielnie codziennie minimum 20 minut zaliczam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam determinację :yes:
Od jutra mam zamiar wspomóc się kosmetykiem Tołpy "serum antycellulitowe, rzeźbiące brzuch,uda i pośladki". MI oczywiście zależy na brzuchu najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2713 |
Rozeznanie
|
Dobrze, że przeczytałam Twój post bo już miałam dzisiaj odpuścić- a teraz to tak trochę głupio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja dodam coś od siebie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2715 |
Rozeznanie
|
Macie racje, wątek BARDZO ucichł
![]() jak do niego dołączyłam, to zawsze musiałam nadrabiać kupę postów... Mój twister na razie leży sobie grzecznie, ale czasem ćwiczę z hh, brzuszki i rowerki ![]() Już tak bliziutko do Sylwestra... A ja postawiłam sobie cel- 5 z przodu. Już jest 61,4 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 |
Rozeznanie
|
I Święta przed Tobą
![]() ![]() ![]() Ja już swoje 25 minut "wykręciłam" dzisiaj, ale może jeszcze potem wskoczę na chwilkę ![]() Edytowane przez jagaba Czas edycji: 2011-11-27 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2717 |
Rozeznanie
|
Hm, może systematycznie ćwicząc tak, ale ja tych efektów nie mam od twisterkowania :p ale uważam, że on bardziej działa na wypracowanie mięśni, więc zgubisz ewentualny brzydki tłuszczyk, a będą mięśnie, z tym że waga nie spadnie, ale ciało zrobi się ładniejsze
![]() Świąt się nie boje :P jestem na MŻ i trzymam się z dala od słodyczy (co jest dla mnie męką, bo je kocham!), więc skoro już tyle wytrzymałam, to nie zaprzepaszczę tego! Bynajmniej mam taką nadzieję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Tak mi się właśnie wydaje, bo nawet ćwicząc dłuższy czas na twisterze nie męczę się tak jak np. na siłowni czy basenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Dobra, wczoraj 15 minut kręciłam. Ale zejdę chyba na 10 bo i tak robię przerwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie już ponad 2 tygodnie męczy choroba i nie mam na nic siły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
Jak sie jest chorym to straszna lipa, bo po tak długiej przerwie wracasz prawie do punktu wyjscia... Ja jak byłam chora to zrezygnowalam z brzuszkow i cwiczen.... ale krecilam twisterem, bo to w sumie troche bardziej zabawa no i tak nie meczy Zdrowiej szybko!
![]() ![]() Grupa wsparcia dla osób na diecie/poście ![]() https://www.facebook.com/groups/290127541648831// Strona o diecie i zdrowym odżywianiu ![]() https://www.facebook.com/Healthy-Pro...9417682702351/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 |
Zadomowienie
|
ja też ostatnio coś nie twistuję, ale poniedziałku to zmienię
![]() Kiedy ćwiczę jak jestem chora, to tylko pogłębiam swoją chorobę i zamiast dawac mi to satysfakcje i dobresamopoczucie- powoduje, że czuję się gorzej i jestem przygnębiona. Dlatego lepiej odłozyć ćwiczenia na bok, nadal odżywiać się zdrowo + jakies odstępstwa aby szybko wyzdrowieć (w sensie że tłusty rosołek, czy cuuuuś takiego ![]() Zdrowiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2724 |
Rozeznanie
|
Ja się pochwalę, że dzielnie twistuję każdego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja zauważyłam że ostatnio od ćwiczeń (wszelakich) powiększają mi się jakby mięśnie czworogłowe uda, tak koło kolana z przodu. Straszliwie to wygląda... nie wiem czy powinnam te mięśnie jakoś specjalnie rozciągać, czy co z nimi zrobić... Dodatkowo z tyłu uda też mi się mięśnie rozrastają, więc w rezultacie moje nogi zamiast smukleć robią się coraz bardziej masywne, jak u faceta! Jestem tym przerażona!
Uda się praktycznie ćwiczy w wielu ćwiczeniach i nie da się tego uniknąć... Problem tylko w tym, że nie wiem jak te uda wysmuklić. Macie jakieś pomysły?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2726 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny!
![]() można się dołączyć? chcę zgubić trochę brzucha, od dzisiaj zamierzam ćwiczyć na twisterze i z Wami chyba będzie raźniej i więcej motywacji ![]()
![]() |
![]() |
#2727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
Zachęcona Waszymi wpisami kupiłam już jakiś czas temu Twister na Allegro, ćwiczyłam przez 2tygodnie tak po 20-30minut oczywiście po rozgrzewce i... nie zauważyłam żadnych rezultatów, więc odłożyłam go w kąt i zastanawiam się czy znów nie zacząć kręcić. Po jakim czasie widziałyście jakiekolwiek rezultaty?
![]()
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
Hejka!
Wróciłam do twisterka. Jeszcze to nie jest regularne, ale zawsze coś ![]()
![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, że nie odpisywałam, ale jakoś zabiegana jestem ostatnio...
Dziękuję, za wszystkie życzenia powrotu do zdrowia ![]() ![]() Już jest prawie wszystko dobrze ![]() Witam nowe twisterowiczki i te "nawrócone" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.