![]() |
#481 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie pigułki anty.bierzecie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
BAN stały
|
może to dziwne zabrzmi ale mam sie zdecydowac ( za namowa pani gin) na jedne z tych tabletek- Harmonet, Regulon albo Microgynon- miałam robione hormony i podoobno każda z nich bedzie dla mnie odpowiednia- mimo ze conieco różnia sie składem- boje sie jednak zman tradzikowych- bo mam teraz ładna cere- ale musze zmienic tabletki bo padło mi libido i mam bole głowy-
która z tych tabletek najlepiej wpływa na stan cery? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
Ja biorę Microgynon 21, dobrze na nie reaguję, tylko trochę jestem senna, zmęczona, częściej ból głowy, ale piersi jeszcze się nie powiększyły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Ja już wcześniej pytałam się o wasze opinie w mojej dość nietypowej sprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() I tu mam pytanka. Boję się że po Yasminelle też przytyję. Jak myślicie? Czy przechodząc z plastra Evra na Yasminelle mam robić 7 dni przerwy? Proszę o odp tu a osoby bardziej zainteresowane dyskusją w podobnej sytuacji (przytyły na Cileście a zaczynają Yasminelle) zapraszam na maila i gg 6054700 P.S Odpowiadając na okropnie niemiłą odpowiedź którejś z dziewczyn że jak się obżera to się tyje, to chciałam powiedzieć że dziwne jest że przytyłam bardzo duzo w ciągu jednego miesiąca skoro miałam okropne nudności i praktycznie nie jadłam nic, jedyne co mój żołądek tolerował to woda i chleb z masłem i ogórkiem !!! więc nie obżerałam się wierz mi. po prostu strasznie napuchłam nie wiem czemu a biust w górę o 1 rozmiar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Yasminelle też są drogie, ale możliwe, że będziesz się po nich lepiej czuła i nie przytyjesz, ale podkreślam - MOŻLIWE. 3. wpisz ginekologa w polecanych na ginekologii
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Ja przez około 1,5 roku brała Rigevidon ale musiałam zmienić tabletki ze względu na straszny ból w czasie okresu i głowa mi trzaskała. Teraz od roku przyjmuję Stediril 30 i powiem, że jest o niebo lepszy. Żadnych skutków ubocznych, nic a nic.
Mimo, że są tańsze wcale nie oznacza że gorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
a ja wrócilam do Novynette i czuję się tak samo dobrze jak za pierwszym razem
![]()
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie tycia po tabletkach.
Czy tycie spowodowane jest wewnętrznymi czynnikami czy po prostu tym, że wzmaga nam się łaknienie,więcej jemy i po prostu tyjemy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym - tabletki, zwłaszcza te starszej generacji, mogą powodować zatrzymywanie wody w ogranizmie i wtedy się puchnie. W temacie - ja biorę YAZ i jestem bardzo zadowolona, pomogły mi okiełznać nieludzkie miesiączki i o dziwo przeszły mi okrutne bóle głowy, które miałam wcześniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Konto usunięte
|
Ja od dwóch lat biorę Logest i naprawdę sobie chwalę - zero PMS, krwawienia jak w zegarku, żadnych wahań nastroju i tym podobnych przyjemności.
Jeśli ginekolog oczekuje, że pacjentka mu powie, jakie pigułki ma jej przepisać, czas zmienić lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
Cześć. Mi właśnie przepisano YAZ. mam zacząć brać od najliższej miesiaczki. To moje pierwsze hormony więc zastanawiam się jak zareaguje. Podobno ma tez pomóc na bolesne i dłuuugie miesiaczki....Oby..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
ja biore Diane 35 skutkow ubocznych nie widze, jedynie chodze bardziej w****i*** co zauwazyam a takto luz jak narazie :P
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
dziewczyny tak czytam i czytam i już sama nie wiem...
we wtorek idę do lekarza po tabletki. pewnie mi cos doradzi. ale chciałam podpytać jeszcze Was. mam bolesne, obfite i długie miesiączki - chcę to zlikwidować nie chcę mieć zwiększonej chęci na jedzenie, nie chce większego biustu ,bo i tak ejst spory (!!) no i moje libido, żeby zostało takie jakie jest ![]() jakie tabletki uważacie, że byłyby dobre jeśli chodzi o takie wymagania? chciałam się trochę zorientować przez wizytą u lekarza.. no i czy on przepisuje tabletki już na 1ej wizycie? aaa i jeszcze jedno... musze mieć takie tabletki, które kupię w Grecji, bo już niedługo wyjeżdżam i to na dłużej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
|
Ja biorę Yasminelle od 7 mies. przez ten okres bylo super a teraz pojawilo sie u mnie oslabienie, bol glowy i jajników
![]() |
#496 |
Konto usunięte
|
bralam harmonet - wszystkei skutki uboczne i dzialania niepozadane, microgynon to samo, minulet, plamienia caly miesiac, cilest, ten bralam najdluzej, okrutnie podraznial mi zoladek, codziennie rano dopoki nic nie zjadłam bolalo tak, ze nie wiedzialam, czy plakac czy wymiotowac, pedzilam do kuchni po platki sniadaniowe i przechodzilo
nigdy wiecej nie wroce juz do takiej formy antykoncepcji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#498 |
Konto usunięte
|
pomiedzy 3 a 5 lat, nie pamietam
dostalam okres normalnie, ale pierwsze 3 razy przed okresem mialam solidne bole podbrzusza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#500 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Yaz!
15 opakowanie, żadnych skutków ubocznych. To moje pierwsze tabletki ![]()
![]() |
#502 | |
Zadomowienie
|
.
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
przez ponad rok Yaz- masakra, 10 kilo więcej i problemy żołądkowe, przez 3 miesiace Marvelon-prawie mój ideał,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
stary jednooki dachowiec
|
Logest - biorę trzeci miesiąc, jak dotąd żadnych skutków ubocznych, żadnych problemów z wagą, nastrojem, bólów brzucha. Libido takie samo, jak wcześniej.
Przed Logestem brałam plastry, ale odstawiłam po miesiącu: bardzo silne skutki uboczne. Oprócz plamień, huśtawek nastroju, depresji i tym podobnych przyjemności występowały u mnie za każdym razem po przyklejeniu nowego plastra bardzo silne bóle brzucha (budziłam się w nocy z ostrym bólem) i mijały po mniej więcej dobie. Cytat:
Zrób sobie badania nawet we własnym zakresie, żeby zobaczyć, czy nie masz przeciwwskazań/mieć wynik porównawczy do badań kontrolnych w przyszłości. Jeśli chcesz, znajdę karteczkę z wynikami i napiszę Ci, które konkretnie. Ok. 50 zł.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Ja biorę Yaz, teraz jestem na 4 opakowaniu.
Pierwsze opakowanie- to był istny koszmar....puchnące piersi, nieznośny ból, szybkie kupowanie większych staników (z dużego A/małego B wskoczyłam na 80C i narazie nie maleją, mój facet nie narzeka ![]() ![]()
![]() |
#506 |
Przyczajenie
|
biore YAZ od roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Konto usunięte
|
Yasmin. obecnie na cerę i na bolesne okresy bo antykoncepcji chwilowo nie potrzebuje. czuje się ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja biorę NOVYNETTE.
Ogólnie są ok, urosły mi piersi - co zauważa już ni tylko mój tż. Rozmar stanika tez mi się zmienił z B na C . Przybrałam troszkę w biodrach i dostałam "boczków" . Było tak przez 1wszy miesiąc brania tabletek, a teraz wracam do dawnej figury. ![]() No ale lekarz mówił, ze przez pierwszre 2-3 miesiące mogę trochę przytyć ale to ta burza hormonów na początku moze pokazać swoje. Polecam te tableteczki, cena jest średnia jak na tabletki anty < około 26zł> A ostatnio moja koleżanka była u gina i poprosiła o tabletki na cały miesiąc , jest ich 31 i nie musi miec przerwy 7 dniowej i tez powiedziała, ze mogą być najdroższe aby tylko nie tyła przez nie. Dostała to co chciała . Tylko, ze kosztują aż 60 zł. No , jak kto woli. ![]() ![]() Jakie będą skutki brania tych droższych przekonam się w najbliższym czasie i opiszę oczywiście. ![]()
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
microgynon biore już kilka lat...i jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Witam,
Przepraszam jeśli piszę w złym temacie... ale bardzo zastanawia mnie aucja tabletek: http://www.allegro.pl/show_item.php?...859106&bid=783 chodzi mi o cenę... podejrzanie niska... zastanawiam się czy to może być jakiś hurtownik? no i napisy - wygląda to na grecki alfabet... orientujecie się czy może w Grecji tabletki są refundowane? co myślicie o kupnie tabletek tutaj w ogóle? przyznam się, że mnie kusi... zwłaszcza, że nie mam czasu biegac po lekarzach po recepty... chociaż też się obawiam... cena jest podejrzanie aktrakcyjna... proszę o Wasze oponie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.