![]() |
#511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie pigułki anty.bierzecie?
Cytat:
Ja mimo wszystko na allegro bym nie kupowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Cena jest BARDZO PODEJRZANA. Na zdjęciu widnieje 3-pak tabletek i w cenie 25 zł? W aptece 1 opakowanie kosztuje ok 37 zł... Ja również odradzam kupowanie jakichkolwiek leków na allegro... naprawdę, na zdrowiu nie ma co oszczędzać. Ja osobiście biorę Yaz, więc również trochę kosztują. A po prostu szukam aptek z dobrymi cenami. Wolę zaoszczędzić na kosmetykach, niż pigułkach antykoncepcyjnych... jeszcze kupować je z nieznanego źródła. Tak więc szczerze odradzam... Edytowane przez 201607111047 Czas edycji: 2010-06-27 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja swoja przygodę z tabletkami anty dopiero zaczynam. Lekarz przepisał mi Cilest ale boje sie strasznie, że przytyje do czego mam skłonności oraz, że złapie jakąś depresje, co u mnie też się często pokazuje.
Mam koleżanki, które biorą Cilest i tyją, inne nie. Z jednej strony chce je brać, bo słyszałam, że poprawia się od nich cera, mniej bolesne miesiączki i rosną piersi, ale z drugiej... mam wypisane recepty na 3 m-ce z góry i myśle, że jak przez wakacje nie wystąpią aż tak drastyczne skutki uboczne to bede je brała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie odnośnie zmiany tabletek. Od sześciu lat biorę mercilon. Do tej pory wszystko było w porządku, jednak w
ciągu ostatnich trzech cykli, na tydzien przed końcem opkaowania zaczynały się plamienia. Moja gin zaleciła zmianę na microgynon 21. Mam w związku z tym parę pytań. Czy któraś z was przechodziła już taką zmianę - mercilon na microgynon 21? Czy w pierwszym opakowaniu nowych tabletek powinnam się spodziewać jakiś plamień? Mam wątpliwości tym bardziej, że na początku sierpnia wyjeżdżam na urlop i nie chciałabym żadnych niespodzianek, więc zastanawiam się czy taka zmiana tuż przed urlopem jest dobrym pomysłem... Do tego czasu zdążyłbym wziąść już jedno opakowanie nowych tabsów i zacząć nastepne. Sama nie wiem czego się spodziewać. Będę wdzięczna za rozwianie moich wątpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
A ja biorę kontracept. Mała dawka hormonów i nie jest drogi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Rozeznanie
|
biorę stediril30 (: jest tani i nie mam skutków ubocznych (:
![]() |
#517 |
Caroline85
|
To ja w takim razie jestem pechowcem....obecnie nie biore żadnych tablek, jednak brałam Yasminelle i Mercilon jakis czas temu i wyszła z tego masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
Mercilon - półtora roku już biorę, to moje pierwsze tabletki i wydaje mi się, że wszystko ze mną okej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
A ja po kilku miesiącach wzlotów i upadków z AZALIĄ, zaczynam przygodę z innymi tabletkami... YAZ (tutaj link https://polki.pl/seks_antykoncepcja_...,10012896.html).
Czy któraś z Was je stosuje? Mój gin mówił, że są stosunkowo nowe, no i najważniejsze niskodawkowe. Przyznam, że gdy podała mi je pani w aptece musiałam zapytać czy to na pewno tabletki antykoncepcyjne ![]() Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2011-01-30 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Wtajemniczenie
|
Od dwóch lat biorę harmonet i nie zauważyłam u siebie żadnych skutków ubocznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Przyczajenie
|
Hej widze ze ten watek byl prowadzony bardzo dawno, ale nie chce zaczynac nowego zeby sie nikt na mnie nie wkurzal ;D a mianowiecie planuje zazywanie tabletek anty , ginekolog przepisal mi Microgynon 21 i zastanawia mnie czy ma znaczenie od ktorej tabletki zaczne ? z tylu na listku z tabletkami sa dni tygodnia i strzalki czego sie spodziewalam ale nie wiem czy ma jakies znaczenie od ktorej zaczne, prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Raczkowanie
|
ja od paru miesiecy stosuje plastry Evra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
....
Edytowane przez libelle Czas edycji: 2011-02-01 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny mi pani ginekolog zapisala naraye! TYLKO MAM PROBLEM, w zadnej aptece ich nie ma ;/ czy ktos mial taki problem??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Przyczajenie
|
Ja od 7 miesięcy biorę tabletki. Pierwsze 4 opakowania, był to Logest, ale Pani ginekolog przy kolejnej wizycie po receptę spytała czy nie wolę tańszego zamiennika. Zdecydowałam się (po upewnieniu się, że zamiennik nie znaczy gorszej jakości) i 3 miesiące biorę Sylvie 20.
Przy Logeście miałam mdłości, bolały mnie piersi i popsuła się cera. Odkąd biorę Sylvie wszystkie te objawy ustały i schudłam parę kilo (to też zasługa zmiany diety, ale to pierwsze dekagramy po Sylvie zmobilizowały mnie do pracy nad swoją wagą). Mam 19 lat i polecam Sylvie, choć wiadomo, że ile nas tu jest, tyle jest też reakcji na pigułki. Jeśli chodzi o styczność z innymi tabletkami, moja koleżanka bierze od mnw. roku Cilest. Stała się strasznie humorzasta i przytyła, a co lepsze - przy mnw. 10-11 opakowaniu zaczęła plamić. Po wizycie u ginekologa usłyszała, że młode dziewczyny powinny po 10 miesiącach przyjmowania tabletek przestać je brać na miesiąc, a następnie zmienić na inne. Zdziwiłam się o tyle, że mamy tą samą lekarkę i mnie przed niczym takim nie ostrzegała - jej by pewnie też nic nie powiedziała, jeśli nie przyszłaby z tym plamieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
a ja przez 1,5 roku brałam Cilest, niestety musiałam odstawić 3 miesiące temu bo lekarz wykrył u mnie guzka w piersi, który prawdopodobnie od nich się zrobił no i jeśli dalej bym je brała to on by rósł i rósł...
![]() ![]()
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
Ja biorę od pięciu miesięcy Kontracept i dla mnie są rewelacyjne nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, waga również mi się nie zmieniła chociaż trochę się bałam bo zanim zaczęłam je brać naczytałam się sporo różnych opinii na ich temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
Ja zażywam od niedawna Noynette -są to moje pierwsze tabletki. Jak dotąd nie zauważyłam żadnych zmian w swoim nastroju, żadnych mdłości ani problemów skórnych. Ogólnie póki co w moim organiźmie żadnej różnicy która pozwalałaby mi odczuć że ingeruję w działanie swego organizmu.
mam pytanie do was dziewczyny po jakim czasie zażywania tabletek pojawiły się u was pierwsze skutki uboczne? bo nie wiem czy to dopiero przede mną czy po prostu mój organizm zaakceptował te pigułki. Z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie to wyglądało tak, że na początku był spokój, a dopiero potem - załóżmy, że po paru miesiącach - zaczęłam być niesamowicie nerwowa i drażliwa. Od paru miesięcy już mi to przechodzi na szczęście ![]() A co do zmian fizycznych, bywały okresy gdy codziennie wieczorem bolała mnie głowa. Ale nie jestem pewna, czy to akurat przez tabletki, myślę że to prawdopodobne, bo wcześniej nigdy tak nie miałam. Ale to też minęło i oby nie wracało ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
Ja brałam YAZ, potem przeszłam na krążek NuvaRing, który bardzo polecam. Ale niestety przy stwierdzonej przez neurologa migrenie z aurą nie mogę stosowac żadnej antykoncepcji hormonalnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm pożyjemy zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Raczkowanie
|
Ja biorę tabletki Qlaira - moje pierwsze.
Teraz zacznę drugie opakowanie - jestem zadowolona. Nie przytyłam, piersi pół rozmiaru większe, z długich bolesnych miesiączek zrobiło się 4 dniowe krwawienie bardziej przypominające plamienie ![]() Tolerancja soczewek kontaktowych - na plus, żadnej zmiany. Zaobserwowałam jedynie pewne wahania nastrojów, ale pod koniec mi przeszło :P A libido ? Jak TŻ leży obok, to nic mnie nie powstrzyma ![]()
Wolę wierzyć w dobre sny I naiwnie ciągle ufać Że większość ludzi dobrze życzy mi, W to bardzo mocno wierzę Chociaż się nieraz jeszcze sparzę I z niejedną ścianą zderzę Zanim obrosnę tak jak większość w grubą skórę Chce żeby wiara i emocje brały górę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja brałam microgynon21, ale przeszłam na niego z yasminelle...zużyłam tylko dwa opakowania microgynonu, czułam się fatalnie, miałam chyba wszystkie możliwe skutki uboczne, ale że ja tak miałam, to nie znaczy, że inne osoby też tak będą miały...było to 1.5 roku tem i tak się przez to negatywnie nastawiłam do pigułek, że od tego czasu nie biorę żadnych. Dwa tygodnie temu dostałam receptę chyba właśnie na mercilon, ale nie wykupiłam, i raczej nie wykupię....jeszcze przed Yasminelle brałam 2 lata Harmonet, te były idealne prawie, może mogłam nie szukać czegoś innego i przy nich zostać, tonie miałabym tych wszystkich przebojów i może używałabym ich do dziś.
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
słuchajcie, a ja mam pytanie, bo już zgłupiałam... czy na tabletki jest zniżka, czy nie? Z tego co się orientuję, to nie ma zniżki ale... zawsze kupowałam w jednej aptece, płaciłam ok 50zł za opakowanie, płaciłam tyle samo co cena widniejąca na pudełku, a wczoraj kupiłam w innej aptece, cena na opakowaniu 54zł, a zapłaciłam 37zł...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za Novynette normalnie płace 24 zł, a w jednej sieci aptek zawsze kupuję po 19,90 (nie są to tabletki refundowane), nawet, jeśli na opakowaniu widnieje większa cena. To są z reguły promocje, albo po prostu po takich cenach sprzedają. Na tabletkach można też sporo oszczędzić, kupując w aptekach internetowych. Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-07-25 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.