Jakie pigułki anty.bierzecie? - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 22:57   #541
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Dot.: Jakie pigułki anty.bierzecie?

Poza tym, ja np. w aptece, w której jestem stałym klientem i mam kartę za tabletki płacę prawie 10 zł mniej. Biorę Sylvie30, chwalę sobie. Nie mam żadnych dolegliwości po nich, zero wahań nastrojów itp., pomijając już fakt, ze są naprawdę tanie.

Wcześniej brałam Yaz i to był kosmos. Piersi bolały mnie nawet przy zakładaniu stanika, wieczne humory, bóle głowy. Dla mnie totalny niewypał, mój organizm zdecydowanie ich nie polubił.
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 09:51   #542
prettysimple
Zadomowienie

Logest. Moje pierwsze i jedyne tabletki, które brałam. Odstawiłam w celu zrobienia przerwy .
Stary 2011-07-28, 19:59   #543
dominika405
Zadomowienie

Ja od prawie 9 miesięcy biorę Yasminelle i jestem bardzo zadowolona. Nie mam żadnych skutków ubocznych(heh poza tym,że biust urósł mi o jeden rozmiar-do D,ale z tego bardzo się cieszę).Nic nie przytyłam,a gdy mam mniejszy apetyt waga idzie szybko w dół.Libido bez zmian,a może i większe Jedyne do czego się mogę przyczepić to cena-39zł.Szkoda,że nie są refundowane.

loading...

7/11
dominika405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 08:50   #544
1MONIKA8
Raczkowanie

ja biorę tabletki Yasmin i jestem bardzo zadowolona na początku kilka dni mdłości nocnych ale teraz już wszystko jest dobrze.
zapytam się was wizażanki o coś przy okazji : czy wzięcie tabletki 20 min później niż zwykle może mieć jakieś konsekwencje?

1MONIKA8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 13:11   #545
aloaksa
Przyczajenie

Sprzedam tabletki antykoncepcyjne yasminelle. Nowe ofoliowane fabrycznie. Długa data ważności. Opakowanie za 30zł. + ewentualny koszt przesyłki. Moje gg 33692123
aloaksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 20:05   #546
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1MONIKA8 Pokaż wiadomość
ja biorę tabletki Yasmin i jestem bardzo zadowolona na początku kilka dni mdłości nocnych ale teraz już wszystko jest dobrze.
zapytam się was wizażanki o coś przy okazji : czy wzięcie tabletki 20 min później niż zwykle może mieć jakieś konsekwencje?
Na ginekologii masz cały wątek na ten temat. To raz, dwa: proszę, zajrzyj w ulotkę, bo to są podstawowe informacje..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 22:21   #547
asienka_1005
Raczkowanie

Od ośmiu miesięcy biorę YAZ. Przyznam, że na początku czułam się paskudnie, bolały mnie piersi, miałam nudności, zawroty głowy, byłam jakaś ospała, zmęczona- mój Narzeczony myślał, że jestem w ciąży
Drugie opakowanie przyniosło diametralną poprawę.
Dodam, że tabletki miałam przepisane z przyczyn- oprócz oczywistych - także na straszne bóle brzucha, które powodowały omdlenia i takie tam... Odkąd biorę te tabletki, nie wiem co to ból.

Pozdrawiam!

*Żadna obiegowa opinia nie zastąpi wizyty u lekarza*

http://s7.suwaczek.com/20120609290113.png
asienka_1005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-05, 07:59   #548
PinkyDoll
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 1MONIKA8 Pokaż wiadomość
Ja zwykle biorę tabletki o 19. 00 - ale nie tak ,,idealnia punktualnie'' czasami o 19. 30 czasami nawet o 20. 00 - jeśli nie moge akurat o tej 19. 00...
Tabletki biorę od 4 lat - cały czas te same -- i ze względu na to przesunięcie czasu przyjęcia nigdy nic mi się nie dzieje - w ciążę też nagle przez te 30 minut nie zaszłam - więc nie rozumiem o co ta afera? 20 minut - litości!
Gdybyś nie wzięła kilka godzin, albo wogóle to już coś innego, ale 20 minut?
PinkyDoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 13:34   #549
kasiaczkaa
Raczkowanie

GG do kasiaczkaa

Tab. anty. biorę od lutego b.r, na początek przez 6 m-cy brałam Diane 35, czułam się cudownie, cera się poprawiła praktycznie od razu, nie przytyłam ani grama, choć jadłam w dość dużych ilościach, biuścik podrósł i jest do tej pory... Nic się nie zmieniło.. Teraz jestem na Midianie.. Skutki okropne, wymioty i wgl.., po skończeniu tego opakowania zaczynam brać Cilest...
kasiaczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 18:12   #550
qozaczka
Raczkowanie

kasiaczkaa czemu zmieniłaś tabletki, skoro tak dobrze reagowałaś na Diane35?
Ja przez 3 lata brałam Yasminelle, obecnie jestem na tabletkach Cilest. Po żadnych nie miałam i nie mam skutków ubocznych. Z obu jestem zadowolona, plus to że Cilest mają bardzo dobrą cenę
qozaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 18:18   #551
Roisin92
Rozeznanie

Cilest od prawie 2 lat.

'Psycho, groupie, coccaine, crazy..'

Roisin92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 09:40   #552
1MONIKA8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PinkyDoll Pokaż wiadomość
Ja zwykle biorę tabletki o 19. 00 - ale nie tak ,,idealnia punktualnie'' czasami o 19. 30 czasami nawet o 20. 00 - jeśli nie moge akurat o tej 19. 00...
Tabletki biorę od 4 lat - cały czas te same -- i ze względu na to przesunięcie czasu przyjęcia nigdy nic mi się nie dzieje - w ciążę też nagle przez te 30 minut nie zaszłam - więc nie rozumiem o co ta afera? 20 minut - litości!
Gdybyś nie wzięła kilka godzin, albo wogóle to już coś innego, ale 20 minut?
Ja się tylko zapytałam...
(Gdyby któraś dziewczyna była zainteresowana kupnem opakowania yasmin piszcie )

1MONIKA8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 09:43   #553
Kaaamilkaaaaa
Raczkowanie

GG do Kaaamilkaaaaa

ja biore YAZ i nie mam żadnych skutków ubocznych.
Kaaamilkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 09:38   #554
patrznamnie
Raczkowanie

kurde dziewczyny pomóżcie mi. biorę tabletki Novynette od 6 lat z małymi przerwami. od 3 miesięcy biorę tabletki bez przerw ale takiego pechowego opakowania to nie miałam jeszcze. zapomniałam wziąć tabletki z tyg 2 a potem po kilku dniach z tyg 3. i do tego wszystkiego jeszcze opóźniłam o jeden dzień przyjęcie kolejnego opakowania bo znowu zapomniałam :/// czy bardzo obniżona jest skuteczność? chyba będę musiała przez kolejny miesiąc dodatkowo sie zabezpieczać. do lekarza pojde dopiero w środę a ciekawa jestem czy któraś z was tak miała?
Stary 2011-08-12, 12:41   #555
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrznamnie Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny pomóżcie mi. biorę tabletki Novynette od 6 lat z małymi przerwami. od 3 miesięcy biorę tabletki bez przerw ale takiego pechowego opakowania to nie miałam jeszcze. zapomniałam wziąć tabletki z tyg 2 a potem po kilku dniach z tyg 3. i do tego wszystkiego jeszcze opóźniłam o jeden dzień przyjęcie kolejnego opakowania bo znowu zapomniałam :/// czy bardzo obniżona jest skuteczność? chyba będę musiała przez kolejny miesiąc dodatkowo sie zabezpieczać. do lekarza pojde dopiero w środę a ciekawa jestem czy któraś z was tak miała?
-> ulotka... Tam jest wszystko dokładnie wytłumaczone, odnośnie pominiętej tabletki w pierwszym, drugim i trzecim tygodniu. Jasne, że zaburzona jest skuteczność. Swoją drogą, przyjmowanie tabletek to odpowiedzialność, trochę kiepsko, ze tak często o nich zapominasz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-12, 14:28   #556
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
-> ulotka... Tam jest wszystko dokładnie wytłumaczone, odnośnie pominiętej tabletki w pierwszym, drugim i trzecim tygodniu. Jasne, że zaburzona jest skuteczność. Swoją drogą, przyjmowanie tabletek to odpowiedzialność, trochę kiepsko, ze tak często o nich zapominasz.

no tylko że w ulotce napisane jest co sie dzieje jeśli zapomni sie jednej tabletki a nie tylu co ja :| no nigdy mi sie nie zdarzało to w takiej skali jak teraz, pogadam z ginekologiem pewnie na mnie nakrzyczy ale trudno zdarzyło sie, więc lepiej nie zapominac tylko ciekawa jestem czy wogóle to nowo rozpoczęte opakowanie bedzie działac czy nie..
Stary 2011-08-12, 14:41   #557
nunny
Wtajemniczenie

Novynette od półtora roku. Kilka razy przymierzałam się żeby odstawić ale nadal biorę ;-)
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 14:41   #558
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrznamnie Pokaż wiadomość
no tylko że w ulotce napisane jest co sie dzieje jeśli zapomni sie jednej tabletki a nie tylu co ja :| no nigdy mi sie nie zdarzało to w takiej skali jak teraz, pogadam z ginekologiem pewnie na mnie nakrzyczy ale trudno zdarzyło sie, więc lepiej nie zapominac tylko ciekawa jestem czy wogóle to nowo rozpoczęte opakowanie bedzie działac czy nie..
W drugim tygodniu ochorna jest zachowana, bierzesz tabletkę , najszybciej jak Ci się przypomni. W trzecim ochrona jest zachwiana, z tego co pamiętam, więc u Ciebie też tak jest . Co do wzięcia tabletki dzień później, to ulotka też to wyjaśnia, nie mam jej tera przy sobie, więc dokładnie Ci nie powiem. Jeśli wzięłaś pierwsza tabletkę dzień później, to po prostu musisz się dodatkowo zabezpieczać.
Polecam przejście na plastry antykoncepcyjne albo na Nuvaring, skoro masz taki problem z tabletkami Nie będzie tyle stresu. Na przyszłość, jest wątek zbiorczy na temat Novynette .

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-08-12 o 14:43
wisienka_na_torcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 23:55   #559
enjoy89
Zakorzenienie

Mycrogynon od roku i są chyba idealne dla mnie, bo żadnych skutków ubocznych nie powodują. Zostaję przy nich

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 05:02   #560
kasiaczkaa
Raczkowanie

GG do kasiaczkaa

Cytat:
Napisane przez qozaczka Pokaż wiadomość
kasiaczkaa czemu zmieniłaś tabletki, skoro tak dobrze reagowałaś na Diane35?
Ja przez 3 lata brałam Yasminelle, obecnie jestem na tabletkach Cilest. Po żadnych nie miałam i nie mam skutków ubocznych. Z obu jestem zadowolona, plus to że Cilest mają bardzo dobrą cenę
Diane chciałam brać długo, bo dojrze tak na mnie dobrze działały to jeszcze nie powiem cena była interesująca. Ale niestety moja pani doktor stwierdziła że za długo ją biorę a ona niestety ma za dużo hormonów i nie działa zbyt dobrze na wątrobę.. ;///
kasiaczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości