yasmin-zamiast diane35 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-30, 17:44   #31
ooliwka
Wtajemniczenie

Dot.: Re: yasmin-zamiast diane35

Cytat:
Napisane przez Catherine
Sorry, ze tak pozno, ale dopiero zajrzalam. Wystukaj w wyszukiwarce nazwe, kliknij w szukaj na forach dyskusyjnych. Pisalam kiedys o Yasmine. Biore je calkiem dlugo. Dawniej stosowalam wlasnie Diane-35 i wg mnie nie ma roznicy na niekorzysc Yasmine. Bierzesz caly miesiac (28), biale tabletki przypadaja na czas menstruacji. Potem zaczynasz nowe opakowanie. Nie stresuj si, po prostu przyklej naklejke z odpowiednim dniem, kiedy zaczelas brac, na opakowanie i - zapomnij o dylematach.
Robilam ostatnio proby watrobowe i wszystko w porzadku.
co ty piszesz
jakie 28tabletek jak kazde antykoncepcyjne mają 21 tabsów!! potem 7 dni przerwy ja swoje niedawno własnie kupiłam zaczne je brać za ok tydzień

a co do ceny wiem że potrafią nawet kosztować 42zł
ja za swoje opakowanie zapłaciłam 28ZŁ to chyba najnizsza cena

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 18:07   #32
ankagostyn
Raczkowanie

Dot.: yasmin-zamiast diane35

Cytat:
Napisane przez Ewas1
Hej, ja też biorę Yasmin - teraz 3 opakowanie (gin. przepisał mi je ze wzgledu na policystyczne jajniki). Przez okres gdy brałam 2 pierwsze opakowania też bolały mnie piersi i miałam niesamowitą ilość pryszczy takich bolących nie do wyciśnięcia. Teraz się uspokaja piersi już prawie nie bolą został mi jeszcze ostatni malejący pryszcz. Poczekaj może u Ciebie też się zmieni. Mi ginekolog powiedział że dopiero po ok 4 miesiącach bedą zauważalne zmiany ( u mnie mam nadzieję przestaną wypadać włosy co podobno jest związane z PCO)
Pozdrawiam
troszkę mi ulzyło , skoro jest szansa że to pierwsza reakcja na te tabletki to może warto poczekać i faktycznie po czasie to minie, mam ogromną nadzieję, że tak bedzie, bo te bolesne piersi i pryszcze strasznie źle na mnie wpłwywają i na stosunki z moim TŻ a libido z tego co czytam tutaj o pigulkach prawie zawsze jest słabe, a może się mylę?

dobra, więc narazie spróbuję tak jeszcze z 3 opakowania co będzie, chyba sobie całkiem nie zaszkodzę?

za rady
ankagostyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-18, 11:34   #33
loving_beauty_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daisydee
Ja brałam diane przez rok i nikomu na świecie tego nie życzę, te tabletki zrujnowały mój organizm,choc mam dopiero 20 lat leczona bylam lekami ginekologicznymi na chyba kazdą literę alfabetu,bo przez diane zaczely sie suchości w pochwie, libido spadło poniżej zera, zapalenia, grzybice, podrażnienia,popadlam przez to w depresje,brzuch mialam jak balon,bo zatrzymuja wode w organiźmie,zresztą szkoda gadać...

Teraz jestem najszczesliwszą zjadaczką yasmin od okolo 3 miesięcy i po wielu próbach dobierania odpowiednich tablet po tych nieszczęsnych diane, wreszcie mam na prawdę super pigułkę. Libido gwałtownie podskoczyło, wszystko się uregulowało, a o dolegliwościach i ciągłych bolączkach spowodowanych diane mogę tylko śnić w koszmarach nocnych.

Mogę więc szczerze polecić yasmin,tabletki biorę juz prawie 3 lata, cały czas szukałam ideału i teraz po na prawdę ogromnych cierpieniach ZNALAZŁAM.
Bardzo mnie pocieszyła twoja wypowiedz...mialał identyczne problemy.Skonczyło sie tym ze odstawiłam tabletki.Jednak ciagły stres skłonił mnie do kupienia Yasmin ( moja ginekolog mnie zacheciła ,bo to podobno nowe cudo)....biore je od tygodnia....na razie nie widze jakiejs duzej roznicy,ale mam nadzieje ze sa to tabletki wlasnie dla mnie ))
loving_beauty_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-18, 11:48   #34
justyna_t
Zadomowienie

JA teraz z Harmonetu przechodze na Yasmin- zobaczymy jakto będzie.
A tabletki zmieniłam do po Harmonet libido spadło mi ponizej zera
Z tego co wiem to Yasmin maja inny skład hormonalny- no zobaczymy.
A co to z tymi 28 tabletkami ? Ja mam w opakowaniu 21 i wyglądaja jak każde inne tabletki.
Jeszcze jedno pytanie- podobno po Yasmin spada waga, czy to prawda ?
Stary 2005-11-18, 15:46   #35
daisydee
Raczkowanie

Na chwilę obecną biorę yasmin już 6 miesięcy i nadal nie zmieniłam zdania na ich temat, więc to na prawdę dobry lek, przynajmniej w moim przypadku i po tych wszystkich masakrach, które przeszłam. Pozatym, to że (odpukać) od chyba ponad pół roku nie mam żadnych zapaleń zawdzięczam tez płynowi do higieny intymnej - lactacyd. Poczytaj sobie o nim na kwc. Zyczę Ci dużo zdrowia i dobrego samopoczucia po yasminie.
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-18, 19:09   #36
morella
Rozeznanie

GG do morella

Dostałam dzis od koleżanki mailem:Szanowna Pani!

Edukacyjny portal Antykoncepcja.pl poruszający tematy związane ze świadomym planowaniem rodziny oraz tematyką prozdrowotną zaprasza do przeczytania artykułu poświęconego najnowszej pigułce antykoncepcyjnej, która weszła na rynek polski w maju tego roku.

Preparat ten różni się od dotychczas stosowanych doustnych środków antykoncepcyjnych.

Różnice wynikają z właściwości progestagennego składnika o nazwie drospirenon.
Drospirenon, jako jedyny składnik doustnej antykoncepcji, wykazuje klinicznie mierzalny efekt zapobiegający zatrzymaniu wody w organizmie.

W efekcie wśród kobiet stosujących preparat antykoncepcyjny z drospirenonem stwierdza się:
1. redukcję objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego (takich jak zły nastrój, retencja wody, wzrost apetytu)
2. obniżenie średniej masy ciała (utrzymujące się przez prawie dwa lata, będące efektem zrównoważenia estrogenozależnej retencji wody)

Dodatkowo właściwości drospirenonu prowadzą do zmniejszenia aktywności gruczołów łojowych w skórze, co w większości przypadków prowadzi do cofania się zmian trądzikowych.

Można zapytać lekarza ginekologa o Yasmin, jeżeli potrzebuje Pani pewnego zabezpieczenia antykoncepcyjnego, a jednocześnie:
- dba Pani o utrzymanie stałej masy ciała,
- objawy zatrzymania wody pojawiają się w trakcie aktualnie stosowanej antykoncepcji,
- cierpi Pani z powodu objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego,
- chce Pani zmniejszyć natłuszczenie skóry czy włosów.

Więcej informacji o pigułce antykoncepcyjnej z drospirenonem znajdziesz w artykule.

Informacje i doświadczenia na temat nowej pigułki można wymieniać na forum.

Powyższy list został skierowany na konta pocztowe zarejestrowane na kobiety w wieku powyżej 18 lat, zgodnie z regulaminem portalu.
Ja używam inne piguły i na razie nie zamierzam zmieniać, ale moze innym sie przyda
Stary 2005-11-18, 21:03   #37
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_t
JA teraz z Harmonetu przechodze na Yasmin- zobaczymy jakto będzie.
A tabletki zmieniłam do po Harmonet libido spadło mi ponizej zera
Z tego co wiem to Yasmin maja inny skład hormonalny- no zobaczymy.
A co to z tymi 28 tabletkami ? Ja mam w opakowaniu 21 i wyglądaja jak każde inne tabletki.
Jeszcze jedno pytanie- podobno po Yasmin spada waga, czy to prawda ?

ja tez najpierw harmonet a teraz Yasmin
na temat harmonetu nie będe się wypowiadać
a co do yasmin to jestem zadowolona
libido w normie, samopoczucie też ok
a co do utraty wagi to po pierwszym tygodniu czujesz że straciłaś dużo wody u mnie wkońcu czułam miesnie potem znów jest normalnie tak jak by się nie brało tabsów dodatkowo spadł mi apetyt
na początku myślałam że to skutek uboczny przy 1 opakowaniu teraz kończe drugie i nic się nie zmieniło praktycznie moge niejeść jak taka sytuacja stanie się normą to napewno mi ubędzie
skutki uboczne które wystapiły
to bóle głowy i nóg ale czuje że wychodze na prostą

Edytowane przez ooliwka
Czas edycji: 2006-01-05 o 10:19

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-04, 17:44   #38
aptekus
Rozeznanie

Red face Dot.: yasmin-zamiast diane35

Cytat:
Napisane przez morella
obniżenie średniej masy ciała (utrzymujące się przez prawie dwa lata, będące efektem zrównoważenia estrogenozależnej retencji wody)
byłoby super,
dzisiaj byłam u ginekolożki, która przepisała mi własnie yasmine. Wczesniej brałam diane i skutki jej brania były niezbyt przjemne.
Miałam pogorszony nastrój i zerowe libido, że nie wspomne o nieustannym uczuciu napąpowania.
czy ktos jeszcze zauważył utrate masy ciała?
a jak z piersiami? (po dianie urosły mi o rozmiar )

pozdro
aptekus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-04, 17:58   #39
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja na razie wogóle odstawiłam dianę za jekieś pół roku znowu zacznę brac tabletki i chyba zdecyduję się na yasmine chyba, że coś nowego wprowadzą

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-04, 18:43   #40
aptekus
Rozeznanie

Wink Dot.: yasmin-zamiast diane35

gdzies na forum wyczytałam, że yasmine mozna dostac po niższej promocyjnej cenie. czy to nadal aktualne

poszukuje tańszych tabletek w Poznaniu.
Jak się mam przerzucać to przynajmniej podpytam, czy nie da sie przyoszczędzić

pozdro
Stary 2006-01-04, 18:53   #41
Awris
Raczkowanie

GG do Awris

Ja brałam dianę ponad 2 latka.. czułąm się OK, choć pojawił się przez te tabletki celulit (podobno to bardzo częsty efekt uboczny tych tabletek, mimo że moja waga się nie zmieniła). Następnie jeden niewypierzony młodzik-ginekolog zmienił mi tabletki na Yasmine... no i tragedia... ból, ogromjny apetyt, potworne wahania nastrojów, mdłości...jak sobie przypomne to jeszcze mam dreszcze... A skóra zareagowała jak wulkan... Stwierdziłam, że mam dosyći przestałam brać wogóle tabletki (do czasu jak wreszcie porządnego ginekologa znajdę) i jest świetnie. Skóra już po tygodniu się uspokoiła i nie mam żadnych problemów. Acha, wiecie że konieczne jest robienie minimum miesięcznych przerw co pół roku biorąc Dianę? Strasznie podobno niszczy wątrobę... Oczywiście żaden lekarz łaskawie o tym nie poinformuje (dowiedziałam się od studentów farmakologii).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-04, 19:29   #42
evfka
Raczkowanie

Brałam Diane 35 przez 1 rok, niezbyt dobrze kojarzy mi się ten czas, bóle brzucha, apatia oraz wzrost wagi, ale efekt był ładniejsza cera i zdrowsze nie przetłuszczające się włosy . Ginekolog przepisała mi Yasmin, jak twierdzi jest to rewalacja na rynku. Yasmin przeciwdziała negatywnym objawom podczas przyjmowania estrogenów takim jak zatrzymanie wody i sodu w organizmie, a co za tym idzie wzrostowi masy ciała, bolesnemu napięciu piersi oraz wzdęciom i obrzmieniom. Jednocześnie działając antyandrogennie, skutecznie redukując nasilenie trądziku, łojotoku, pozytywnie wpływa na cerę.
Prawie same zalety, bo to tabletka nowej generacji no coż cena też jest "rewelacyjna".

evfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 08:33   #43
aptekus
Rozeznanie

Arrow Dot.: yasmin-zamiast diane35

Cytat:
Napisane przez evfka
Prawie same zalety, bo to tabletka nowej generacji no coż cena też jest "rewelacyjna".

no rewelacja poprostu: 40 zeta za pudełko
dla mnie to masaktująca informacja, a przynajmniej dla mojego portfela

ponawiam pytanie z nadzieją że ktoś zna odp.
czy w Poznaniu można kupić te tabletki taniej

pozdro
Stary 2006-01-17, 20:45   #44
aptekus
Rozeznanie

Question Dot.: yasmin-zamiast diane35

Poznań, help...
grozi mi bankructwo .
Czy któras Poznanianka kupuje Yasmine taniej? jeśli tak, to gdzie?

słyszałam o potrójnych opakowaniach, czy to wogóle prawda?

pozdro
Stary 2006-01-18, 09:01   #45
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aptekus
Poznań, help...
grozi mi bankructwo .
Czy któras Poznanianka kupuje Yasmine taniej? jeśli tak, to gdzie?

słyszałam o potrójnych opakowaniach, czy to wogóle prawda?

pozdro

chyba Cie czeka chodzenie po wszystkich aptekach ja tak zrobiłam i znalazłam

Stary 2006-01-18, 09:11   #46
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Nie chcę zakładac nowego wątku, więc proszę odpowiedzcie mi czym rózni się w działaniu i składzie YASMINE od JEANINE???

Stary 2006-01-18, 09:32   #47
Akszeinga
Zadomowienie

Czym się różnią w składzie to nie wiem.Przez ponad 6 mcy brałam Jeanine i mieniłam na Yasmin z ciekawości (po Jeanine czułam sie dobrze) i to był wieleki błąd.Nabawiłam się strasznej grzybicy Brrrr nawet nie chce o tym myśleć.Jak dla mnie te tabletki są przereklamowane.
Akszeinga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 11:10   #48
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Podbijam wątek jutro wybieram się do ginekologa i zamierzam brać znowu tabletki, poproszę o Yasmine. Może jeszcze ktoś wypowie się na temat tych tabletek ??

Stary 2006-02-14, 12:19   #49
kasia0702
Raczkowanie

Zażywam Yasmin od 8miesięcy.Są to moje pierwsze tabletki.Gdy zaczęłam zażywać nie miałam żadnych migren,mdłości,boleści czy jeszcze innych dolegliwości.Czułam się i czuję bardzo dobrze.Jedyne co mi dokuczało to ból piersi(taki jak dziewczyny miewają przed okresem)raz mniejszy raz większy.Około 4-5 opakowania ból ustąpił,a piersi urosły,co w moim przypadku jest pozytywneCo do cery to jej stan poprawił mi się ale to też troszkę trwało,po kilku opakowaniach.Okres dostaje w 3dniu przerwy i jest on mniej obfity i już tak nie boliCo do wagi to nie zmieniła się i wydaje mi się,że chudną te dziewczyny,które wcześniej brały jakieś inne hormony,które powodowały przybieranie na wadze ale to tylko taka moja opinia,bo nie wiem jak jest naprawdeWiadomo,że na każdą z Was mogą te tabletki zadziałać inaczej ale ja jestem zadowolona.
kasia0702 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-15, 09:44   #50
ankagostyn
Raczkowanie

ja biorę Yasmine już pół rok i jest na pewno lepiej niż przy Diane35
co prawda bolą mnie dość mocno piersi, ale reszta jest w normie, co prawda w przypadku np. libido rewelacyjnej poprawy nie ma, ale jakaś jest, cera świetna - praktycznie wreszcie nie mam z nią większych problemów, ale muszę jeszcze poczekać na lato i zobaczyc co z opalaniem i uczuleniem na słonko infekcje się zdarzają, ale komu się nie zdarzają, jeśli współżyje Coś jeszcze....hmmmm. samopoczucie dużo dużo lepsze, co do wagi to przytyłam cały jeden kilo, ale to chyba wina ogólnie moja (brak ruchu, tłuste, smaczne jedzonko ) i to chyba tyle
ankagostyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 12:16   #51
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja właśnie wróciłam od ginekologa, przepisał mi Yasmin tak jak chciałam, powiedział, że do Diane 30 już mam nie wracać

Stary 2006-02-23, 09:37   #52
aptekus
Rozeznanie

Wink Dot.: yasmin-zamiast diane35

zdaję relacje z zażywania Yasmin:
wzięłam jak narazie dopiero 4 tabletki, ale już widze różnice pomiędzy Yasmin a Diane 35

podstawowa różnica to ta, że spadła mi waga: ok 2kg.
Mam uczucie lekkości, brzuch wrócił do swojej płaskiej formy.
Do wc nie ciągnie mnie specjalnie częściej, ale mam wyraźne wrażenie że woda nie jest zatrzymywana w organiźmie
cellulit jakby tez sie zmniejszył, biust troche zmalał, ale nie bardzo(po dianie był większy o cały rozmiar)

Reasumując:
same plusy, minusów chwilowo brak
pozdro
Stary 2006-02-23, 09:44   #53
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja właśnie od dzisiaj zaczynam brac yasmin, dostałam okres bez problemów i jak w zegarku już 2 raz bez brania tabletek ale mimi to wracam do tabletek. A jak z cerą kobietki? Ładniejsz jest po braniu Yasmin?

Stary 2006-02-23, 10:26   #54
aptekus
Rozeznanie

mi diana bardzo pomagałana cere, po yasmin nie widze różnicy...
tzn. może po dłuższym czasie przyjmowania cos ulegnie zmianie
ale narazie nic...
Stary 2006-02-23, 13:23   #55
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daphne81
Ja właśnie od dzisiaj zaczynam brac yasmin, dostałam okres bez problemów i jak w zegarku już 2 raz bez brania tabletek ale mimi to wracam do tabletek. A jak z cerą kobietki? Ładniejsz jest po braniu Yasmin?
prawde mówiąc widziałam poprawe już po 2 czy 3 opakowaniu
ale spodziewałam się lepszych efektów
Pod tym wzglendem harmonet działał na mnie lepiej,
miałam twarz jak pupcia niemowlaka
a teraz już chyba 8 listek i jeszcze widze pojedyńcze wypryski

Stary 2006-02-23, 17:34   #56
Telimena
Przyczajenie

Nie czuję po Yasmin żadnych skutków ubocznych, w zasadzie mój organizm jest pod tym względem cudowny i nawet po dianie były tylko lekkie wzdęcia czasami. Powalająca jest za to cena, pobije Was wszystkie 48,80, myślałam, że to norma, następnym razem ide szukać tańszej apteki.
Telimena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 19:01   #57
kasiaberlin
Rozeznanie

GG do kasiaberlin

Dziewczyny jesli chodzi o cene to wszystkie z tych nowszych pigulek kosztuja w granicach ok.40 zl (yasmin, logest, cilest itd...). Jedynie 4 czy 5 radzaji jest refundowanych, ale tu nie ma co oszczedzac, bo sa to te starszej generacji, ktorych z tego wzgledu nie polecam, mimo ze sa rownie dobrze tolerowane.
kasiaberlin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 20:30   #58
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja zapłaciłam za Yasmin u siebie w miasteczku 29, 90 zł ale tylko jedna apteka, która ma siec aptek w całym chyba kraju ma taką promocję i poinformował mnie o tym mój gin. Kupiłam od razu 3 opakowania

Stary 2007-03-04, 17:34   #59
antalka
Przyczajenie

Hej!
Jesli chodzi o Poznan,to w aptece "Magicznej" (napewno jest taka na glogowskiej,kolo alberta Yasmin kosztuje 32zl z karta stalego klienta ktora wyrabiasz sobie na miejscu,doslownie w minute. Bez karty kosztuje chyba ok 34zl wiec jak na Yasmin to jest naprawde tanio!
pozdrawiam
antalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości