![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: yasmin-zamiast diane35
Cytat:
![]() jakie 28tabletek ![]() a co do ceny wiem że potrafią nawet kosztować 42zł ja za swoje opakowanie zapłaciłam 28ZŁ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Dot.: yasmin-zamiast diane35
Cytat:
![]() ![]() dobra, więc narazie spróbuję tak jeszcze z 3 opakowania co będzie, chyba sobie całkiem nie zaszkodzę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
JA teraz z Harmonetu przechodze na Yasmin- zobaczymy jakto będzie.
A tabletki zmieniłam do po Harmonet libido spadło mi ponizej zera ![]() Z tego co wiem to Yasmin maja inny skład hormonalny- no zobaczymy. A co to z tymi 28 tabletkami ? Ja mam w opakowaniu 21 i wyglądaja jak każde inne tabletki. Jeszcze jedno pytanie- podobno po Yasmin spada waga, czy to prawda ?
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Na chwilę obecną biorę yasmin już 6 miesięcy i nadal nie zmieniłam zdania na ich temat, więc to na prawdę dobry lek, przynajmniej w moim przypadku i po tych wszystkich masakrach, które przeszłam. Pozatym, to że (odpukać) od chyba ponad pół roku nie mam żadnych zapaleń zawdzięczam tez płynowi do higieny intymnej - lactacyd. Poczytaj sobie o nim na kwc. Zyczę Ci dużo zdrowia i dobrego samopoczucia po yasminie.
![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Dostałam dzis od koleżanki mailem:Szanowna Pani!
Edukacyjny portal Antykoncepcja.pl poruszający tematy związane ze świadomym planowaniem rodziny oraz tematyką prozdrowotną zaprasza do przeczytania artykułu poświęconego najnowszej pigułce antykoncepcyjnej, która weszła na rynek polski w maju tego roku. Preparat ten różni się od dotychczas stosowanych doustnych środków antykoncepcyjnych. Różnice wynikają z właściwości progestagennego składnika o nazwie drospirenon. Drospirenon, jako jedyny składnik doustnej antykoncepcji, wykazuje klinicznie mierzalny efekt zapobiegający zatrzymaniu wody w organizmie. W efekcie wśród kobiet stosujących preparat antykoncepcyjny z drospirenonem stwierdza się: 1. redukcję objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego (takich jak zły nastrój, retencja wody, wzrost apetytu) 2. obniżenie średniej masy ciała (utrzymujące się przez prawie dwa lata, będące efektem zrównoważenia estrogenozależnej retencji wody) Dodatkowo właściwości drospirenonu prowadzą do zmniejszenia aktywności gruczołów łojowych w skórze, co w większości przypadków prowadzi do cofania się zmian trądzikowych. Można zapytać lekarza ginekologa o Yasmin, jeżeli potrzebuje Pani pewnego zabezpieczenia antykoncepcyjnego, a jednocześnie: - dba Pani o utrzymanie stałej masy ciała, - objawy zatrzymania wody pojawiają się w trakcie aktualnie stosowanej antykoncepcji, - cierpi Pani z powodu objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego, - chce Pani zmniejszyć natłuszczenie skóry czy włosów. Więcej informacji o pigułce antykoncepcyjnej z drospirenonem znajdziesz w artykule. Informacje i doświadczenia na temat nowej pigułki można wymieniać na forum. Powyższy list został skierowany na konta pocztowe zarejestrowane na kobiety w wieku powyżej 18 lat, zgodnie z regulaminem portalu. Ja używam inne piguły i na razie nie zamierzam zmieniać, ale moze innym sie przyda
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez najpierw harmonet ![]() ![]() na temat harmonetu nie będe się wypowiadać a co do yasmin to jestem zadowolona ![]() libido w normie, samopoczucie też ok a co do utraty wagi to po pierwszym tygodniu czujesz że straciłaś dużo wody u mnie wkońcu czułam miesnie ![]() na początku myślałam że to skutek uboczny przy 1 opakowaniu teraz kończe drugie i nic się nie zmieniło praktycznie moge niejeść jak taka sytuacja stanie się normą to napewno mi ubędzie ![]() skutki uboczne które wystapiły to bóle głowy i nóg ale czuje że wychodze na prostą ![]()
Edytowane przez ooliwka Czas edycji: 2006-01-05 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() dzisiaj byłam u ginekolożki, która przepisała mi własnie yasmine. Wczesniej brałam diane i skutki jej brania były niezbyt przjemne. Miałam pogorszony nastrój i zerowe libido, że nie wspomne o nieustannym uczuciu napąpowania. czy ktos jeszcze zauważył utrate masy ciała? a jak z piersiami? (po dianie urosły mi o rozmiar ![]() pozdro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Ja na razie wogóle odstawiłam dianę za jekieś pół roku znowu zacznę brac tabletki i chyba zdecyduję się na yasmine chyba, że coś nowego wprowadzą
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
![]()
gdzies na forum wyczytałam, że yasmine mozna dostac po niższej promocyjnej cenie. czy to nadal aktualne
![]() poszukuje tańszych tabletek w Poznaniu. Jak się mam przerzucać to przynajmniej podpytam, czy nie da sie przyoszczędzić ![]() pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Ja brałam dianę ponad 2 latka.. czułąm się OK, choć pojawił się przez te tabletki celulit (podobno to bardzo częsty efekt uboczny tych tabletek, mimo że moja waga się nie zmieniła). Następnie jeden niewypierzony młodzik-ginekolog zmienił mi tabletki na Yasmine... no i tragedia... ból, ogromjny apetyt, potworne wahania nastrojów, mdłości...jak sobie przypomne to jeszcze mam dreszcze...
![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Brałam Diane 35 przez 1 rok, niezbyt dobrze kojarzy mi się ten czas, bóle brzucha, apatia oraz wzrost wagi, ale efekt był ładniejsza cera i zdrowsze nie przetłuszczające się włosy
![]() ![]() Prawie same zalety, bo to tabletka nowej generacji no coż cena też jest "rewelacyjna". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
no rewelacja poprostu: 40 zeta za pudełko ![]() dla mnie to masaktująca informacja, a przynajmniej dla mojego portfela ponawiam pytanie z nadzieją że ktoś zna odp. czy w Poznaniu można kupić te tabletki taniej ![]() pozdro |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
![]()
Poznań, help...
grozi mi bankructwo ![]() Czy któras Poznanianka kupuje Yasmine taniej? jeśli tak, to gdzie? słyszałam o potrójnych opakowaniach, czy to wogóle prawda? pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba Cie czeka chodzenie po wszystkich aptekach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę zakładac nowego wątku, więc proszę odpowiedzcie mi czym rózni się w działaniu i składzie YASMINE od JEANINE???
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Czym się różnią w składzie to nie wiem.Przez ponad 6 mcy brałam Jeanine i mieniłam na Yasmin z ciekawości (po Jeanine czułam sie dobrze) i to był wieleki błąd.Nabawiłam się strasznej grzybicy Brrrr nawet nie chce o tym myśleć.Jak dla mnie te tabletki są przereklamowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Podbijam wątek
![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Zażywam Yasmin od 8miesięcy.Są to moje pierwsze tabletki.Gdy zaczęłam zażywać nie miałam żadnych migren,mdłości,boleści czy jeszcze innych dolegliwości.Czułam się i czuję bardzo dobrze.Jedyne co mi dokuczało to ból piersi(taki jak dziewczyny miewają przed okresem)raz mniejszy raz większy.Około 4-5 opakowania ból ustąpił,a piersi urosły,co w moim przypadku jest pozytywne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
ja biorę Yasmine już pół rok i jest na pewno lepiej niż przy Diane35
![]() co prawda bolą mnie dość mocno piersi, ale reszta jest w normie, co prawda w przypadku np. libido rewelacyjnej poprawy nie ma, ale jakaś jest, cera świetna - praktycznie wreszcie nie mam z nią większych problemów, ale muszę jeszcze poczekać na lato i zobaczyc co z opalaniem i uczuleniem na słonko ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie wróciłam od ginekologa, przepisał mi Yasmin tak jak chciałam, powiedział, że do Diane 30 już mam nie wracać
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
![]()
zdaję relacje z zażywania Yasmin:
wzięłam jak narazie dopiero 4 tabletki, ale już widze różnice pomiędzy Yasmin a Diane 35 podstawowa różnica to ta, że spadła mi waga: ok 2kg. ![]() Mam uczucie lekkości, brzuch wrócił do swojej płaskiej formy. Do wc nie ciągnie mnie specjalnie częściej, ale mam wyraźne wrażenie że woda nie jest zatrzymywana w organiźmie ![]() cellulit jakby tez sie zmniejszył, biust troche zmalał, ale nie bardzo(po dianie był większy o cały rozmiar) Reasumując: same plusy, minusów chwilowo brak ![]() pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie od dzisiaj zaczynam brac yasmin, dostałam okres bez problemów i jak w zegarku już 2 raz bez brania tabletek ale mimi to wracam do tabletek. A jak z cerą kobietki? Ładniejsz jest po braniu Yasmin?
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
mi diana bardzo pomagałana cere, po yasmin nie widze różnicy...
tzn. może po dłuższym czasie przyjmowania cos ulegnie zmianie ale narazie nic... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale spodziewałam się lepszych efektów Pod tym wzglendem harmonet działał na mnie lepiej, miałam twarz jak pupcia niemowlaka ![]() a teraz już chyba 8 listek i jeszcze widze pojedyńcze wypryski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Nie czuję po Yasmin żadnych skutków ubocznych, w zasadzie mój organizm jest pod tym względem cudowny i nawet po dianie były tylko lekkie wzdęcia czasami. Powalająca jest za to cena, pobije Was wszystkie 48,80, myślałam, że to norma, następnym razem ide szukać tańszej apteki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jesli chodzi o cene to wszystkie z tych nowszych pigulek kosztuja w granicach ok.40 zl (yasmin, logest, cilest itd...). Jedynie 4 czy 5 radzaji jest refundowanych, ale tu nie ma co oszczedzac, bo sa to te starszej generacji, ktorych z tego wzgledu nie polecam, mimo ze sa rownie dobrze tolerowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Ja zapłaciłam za Yasmin u siebie w miasteczku 29, 90 zł ale tylko jedna apteka, która ma siec aptek w całym chyba kraju ma taką promocję i poinformował mnie o tym mój gin. Kupiłam od razu 3 opakowania
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Hej!
Jesli chodzi o Poznan,to w aptece "Magicznej" (napewno jest taka na glogowskiej,kolo alberta Yasmin kosztuje 32zl z karta stalego klienta ktora wyrabiasz sobie na miejscu,doslownie w minute. Bez karty kosztuje chyba ok 34zl wiec jak na Yasmin to jest naprawde tanio! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.