![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie pigułki anty.bierzecie?
Zgadam się że te tabletki są super tanie (stediril) ale mi porostu żaden z lekarzy ich nie polecił dlatego że są dla mnie wskazane (bo ja już wspomniałam żaden nie robił mi badań) tylko jak mówiłam że chciałabym tanie to wtedy je dostałam... potem jakiś mi powiedział że one są wprawdzie tanie ale są starej generacji i że lepiej dopłacić i mieć nowsze z mniejszą zawartości hormonów...ja się na tym nie znam wieć nie wiem co jest dla mnie najlepsze...a nie wiem któremu lekarzowi wierzyć skoro i tak żaden z tych na których trafiłam nie jest kompetentny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mam koleżanke która je bierze i czuje się doskonale i co o ty myśleć??? narazie przetestuje yasmin zobaczymy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
tez sie nie znam na tym za bardzo, ale ja mam duze niedobory hormonow właśnie, dlatego też dostałam tabletki z dużą ich zawartością, wyniki badań miałam tragiczne
![]() ![]() -MÓJ 300 POST ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
hej, ja biore Cilest, wcześniej był Logest (stany depresyjne) i coś tam jeszcze co też nie pasowało. Cena nie rewelacyjna, ale mój mężczyzna się podjął współfinansowac. Za to mam świetnego lekarza. Tak świetnego ze zdarzało mu się przyjmowa do 2-3 w nocy, bo tyle miał pacjentek. I każda wychodzi zadowolona i wszystkie cierpliwie czekaja te pół nocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Ja aktualnie biore Jeanine.Jak narazie sa super ale wiem ze moze sie to po jakims czasie zmienic bo wczesniej przez 13 miesiecy bralam Harmonet-na poczatku byl super,ale po ok.7 miesiacach zaczely sie okropne bole glowy
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
logest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Mnulet przez 3,5 roku... Wydawało mi się, że dogrze mi służy, ale gdy odstawiłam - poczułam, jakby ktoś mi dodał skrzydeł, poczułam się lżejsza o jakieś 10 kilo, mam więcej energii, nie wspominając już o libido i cellulicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście, ile dziewczyn tyle różnych reakcji organizmu..wiadomo...
Ja biorę teraz logest, myślałam że jak ma taką małą dawkę hormonów to bedzie OK ale nic z tego ![]() ![]() Nigdy nie słyszałam o tabletkach o nazwie Yasmine i Jeanine..ciekawe co mi lekarz o nich powie. Zastanawiam się też na Cilestem ale obawiam się tych stanów depresyjnych bo i bez nich już je zaczynam mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny lekarz mi przepisał yasmin zapłaciłam za nie 28zł
![]() ale do rzeczy wcześniej brałam harmonnet na opakowaniu był start i koniec sama sobie wpisywałam dni a tu jest chyba dość tradycyjny listek czyli do okoła ![]() teraz pytanie czy jak zaczne brać tabletki powiedzmy w poniedziałek to wszystko jedno jaki to będzie poniedziałek z listka??? wydaje mi się że tak przeciesz każda tabletka zawiera to samo ale pytam dla 100% pewności ![]() i jeszcze jedno to chyba jedne z najdrozszych tabletek na naszym rynku a samo opakowanie jest moim zdaniem tandetne ![]() jak Wy to odbieracie?? może za bardzo przyzwyczaiłam się do harmonetu gdzie byłam zachwycona szatą graficzną jak i porecznością listka (miesciło się z kazdym portfelu)
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Ja biore harmonet i jestem zadowolona. A cena - kupuje po 30,00 zł. Ale wiecie dizewczyny, wychodze z założenia że na antykoncepcji oszczędzać nie można
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do oszczedzania zgadzam się! nieraz to kwestia jednego wypadu mniej np do pubu... no chyba że ktoś się czuje świetnie po danych tabletkach ![]() co do harmonetu to brałam prawie przez trzy lata i nie czułam się rewelacyjnie więc zrobiłam sobie roczną przerwe i po konsultacji z doktorem teraz zaczynam yasmin podobno ma wiecej hormonów i będzie lepiej działał od harmonetu jeśli tak się stanie to jestem wstanie z moim lubym ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
![]()
witam
![]() W swojej kolekcji tabletek antykoncepcyjnych mam zaliczony Logest ( bleeh, nerwy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
brałam 2 op harmonetu-było ok ,ale stwierdziłam że nie stać mnie na takie comiesięczne wydatki a głupio mi brać tak co miesiąc od chłopaka
![]() zmieniłam na Microgynon-zaczynam planowo w poniedziałek,ciekawa jestem jak będzie ![]() zastanawia mnie coś skoro Microgynon ma taki sam skład jak Stediril to dlaczego wybierają ten pierwszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanko...od roku biore microgynon i chcialabym przerwac zarzywanie z dwóch powodow: przytylam(moze nie widac tego tak bardzo na wadze ale czuje sie strasznie ociezale), niedlugo wyjezdzam do irlandii i mialabym problem ze zdobyciem ich. Boje sie ze moj organizm zacznie troszke swirowac i chcialam sie dowiedziec jak sprawa wyglada....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Brałam już:
1. Harmonet - przez dwa tygodnie. Zaczęłam mieć myśli samobójcze, humor zmieniał mi się co 3 sekundy i nie dawałam się dotknąć. Tradycyjny ból piersi. 2. Cilest - pół roku, ale nie był dobry dla moich jajników - na obu porobiły mi się torbiele z pęcherzykami, przez co miałam wątpliwą przyjemność mieć 3 razy USG... Bóle jak wyżej. 3. Jeanine - dwa miesiące, ale jajniki znowu nie były zachwycone... 4. Steridil - biorę teraz i jestem zachwycona. Nie trzepie po kieszeni, w ogóle (!) nie bolą mnie piersi, zero wpływu na nastrój, jajniki przeszczęśliwe. Czysta rewelacja ![]()
![]() |
#47 |
BAN stały
|
Ja też biorę Stediril, od ponad roku i jak dotąd nie miałam żadnych dolegliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zacznę brać Yasmin, ale nie ze względu na jego antykoncepcyjne właściwości, a zbawienne (mam przynajmniej taką nadzieję) działanie na moją kłopotliwą i wiecznie przetłuszczającą się cerę. Wiem, wiem, że tabletki to nie rozwiązanie, ale ja probowałam już i doustnych antybiotyków - tetracykliny brane przez przynajmniej pół roku trochę naruszyły mi wątrobe, no i całej baterii lekow, a i tak nic na dłuzszą metę nie pomogło, więc mogę i brać te tabletki, byleby pomogły! Będę je przyjmować ze względu na moj wiek nietypowo, bo tylko 10 dni/msc, no i zobaczymy, co z tego wyniknie.
Oliwko, mimo że nie miałam do czynienia z innym tabletkami to musze przyznać Ci rację, to opakowanie jest jakieś dziwne, no i faktycznie, do portfela się ten listek nie zmieści...Za taką cenę, ech...BTW, Oliwko, gdzie tak tanio dorwałaś te tabletki?? Czy to była promocja czy stała cena? Ja zapłaciłam za nie bodajże 42 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gdyby kosztowały 10zł to jeszcze bym nic nie mówiła... (gdzie ja to bede nosić ![]() a co do ceny to u mnie w miescie jest taka tania apteka harmonet był w tej samej cenie choć w innych miejscach kosztował ok 37zł!!!! też na początku myślałam że jakaś promocja ale przez dwa lata cena się nie zmieniła wiec z yasmin powinno być tak samo ![]() poza tym zrobiłam dochodzenie ![]() sprawdzałam w 6 aptekach i w kazdej yasmin kosztował ok 36-37zł max dlatego ciagle sie dziwie jak dziewczyny mówią o cenach które chaczą nawet o 50zł! to chyba zalezy od miasta moje jest stosunkowo niewielkie ![]() a wiadomo co za tym idzie niski czynsz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy!!!
Byłam u lekarza i przepisał mi tabletki anty.Są to moje pierwsze tabletki i kazał mi wziąć jedną(tzn pierwszą) w pierwszy dzień miesiączki.I to właśnie dzisiaj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
A nie możesz wziąć tej pierwszej tabletki dziś późnym wieczorem i następne tak samo? Tabletka nie musi być wzięta w momencie rozpoczęcia krwawienia, ale w dniu jego rozpoczęcia
![]() Polecam również www.antyforum.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem najlepiej brać zawsze o tej samej porze i to wieczorem bo prześpisz ewentualne niedogodności.
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
A co do tabletek, to biorę rigevidon i czuję sie po nim dużo lepiej niż po cileście, który brałam wcześniej (nie bolą mnie piersi!). Ogólnie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych brania tabletek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
ja biore ,,triquilar,, tabletki 3 fazowe nie tak na antykoncepcje jak na mięsniaki
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Verena dziękuję
![]() ![]() ![]() A wracając do myśli przewodniej tego wątku to zaczynam regulon ![]() A jeszcze jedno pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Ja biorę dianke ale mam ochote wogole przestac brac tabletki bo zaczynam juz swirowac
![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja recepty dostawałam za darmo, tylko szłam wcześniej do rejestracji zgłosić zapotzrebowanie ![]() Teraz chodzę do gina regularnie co pół roku i dostaję recepty na 6 opakowań od razu ![]() Poza tym receptę może ci wypisać lekarz pierwszego kontaktu w twojej pzrychodni. A nawet weterynarz, z tego co wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Verena dziękuję za odpowiedzi na moje głupawe pytania
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Logest, jestem bardzo zadowolona, biore go już prawie 2 lata
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.