Jakie pigułki anty.bierzecie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-15, 14:22   #31
moniola
Raczkowanie

Dot.: Jakie pigułki anty.bierzecie?

Zgadam się że te tabletki są super tanie (stediril) ale mi porostu żaden z lekarzy ich nie polecił dlatego że są dla mnie wskazane (bo ja już wspomniałam żaden nie robił mi badań) tylko jak mówiłam że chciałabym tanie to wtedy je dostałam... potem jakiś mi powiedział że one są wprawdzie tanie ale są starej generacji i że lepiej dopłacić i mieć nowsze z mniejszą zawartości hormonów...ja się na tym nie znam wieć nie wiem co jest dla mnie najlepsze...a nie wiem któremu lekarzowi wierzyć skoro i tak żaden z tych na których trafiłam nie jest kompetentny
moniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 14:26   #32
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniola
Zgadam się że te tabletki są super tanie (stediril) ale mi porostu żaden z lekarzy ich nie polecił dlatego że są dla mnie wskazane (bo ja już wspomniałam żaden nie robił mi badań) tylko jak mówiłam że chciałabym tanie to wtedy je dostałam... potem jakiś mi powiedział że one są wprawdzie tanie ale są starej generacji i że lepiej dopłacić i mieć nowsze z mniejszą zawartości hormonów...ja się na tym nie znam wieć nie wiem co jest dla mnie najlepsze...a nie wiem któremu lekarzowi wierzyć skoro i tak żaden z tych na których trafiłam nie jest kompetentny
mój lekarz powiedział tak samo lepiej dopłacić i mieć coś z najnizszą zawartością hormonów...
ale mam koleżanke która je bierze i czuje się doskonale i co o ty myśleć???
narazie przetestuje yasmin zobaczymy

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 14:33   #33
Editaphx
Zadomowienie

tez sie nie znam na tym za bardzo, ale ja mam duze niedobory hormonow właśnie, dlatego też dostałam tabletki z dużą ich zawartością, wyniki badań miałam tragiczne pozatym tanie nie znaczy gorsze, mi też te tabletki służą, gdy czytam jakie dziewczyny mają skutki uboczne także po droższych tabletkach, to aż włosy stają dęba, ja zaś czuję się znakomicie

-MÓJ 300 POST -
Editaphx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 20:10   #34
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania

hej, ja biore Cilest, wcześniej był Logest (stany depresyjne) i coś tam jeszcze co też nie pasowało. Cena nie rewelacyjna, ale mój mężczyzna się podjął współfinansowac. Za to mam świetnego lekarza. Tak świetnego ze zdarzało mu się przyjmowa do 2-3 w nocy, bo tyle miał pacjentek. I każda wychodzi zadowolona i wszystkie cierpliwie czekaja te pół nocy.

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 21:10   #35
martta19
Raczkowanie

Ja aktualnie biore Jeanine.Jak narazie sa super ale wiem ze moze sie to po jakims czasie zmienic bo wczesniej przez 13 miesiecy bralam Harmonet-na poczatku byl super,ale po ok.7 miesiacach zaczely sie okropne bole glowy Troche przeszly po jego odstawieniu.Potem bralam Mercilon ale tylko 3 miesiace bo na mnie dzialal FATALNIE.Ale znowu moja kumpela byla z niego bardzo zadowolona-jak widac kazdy reaguje inaczej.Moim zdaniem tabletki trzeba dobrac metoda prob i bledow..Ale przy dluzszym stosowaniu moga pojawic sie jakies skutku uboczne (jak u mnie po Harmonecie) i trzeba zmienc..Tak wnioskuje z mojego przykladu
Stary 2005-09-15, 21:31   #36
martynaa
Raczkowanie

logest
martynaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 21:42   #37
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Mnulet przez 3,5 roku... Wydawało mi się, że dogrze mi służy, ale gdy odstawiłam - poczułam, jakby ktoś mi dodał skrzydeł, poczułam się lżejsza o jakieś 10 kilo, mam więcej energii, nie wspominając już o libido i cellulicie
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-15, 22:42   #38
moniola
Raczkowanie

Rzeczywiście, ile dziewczyn tyle różnych reakcji organizmu..wiadomo...
Ja biorę teraz logest, myślałam że jak ma taką małą dawkę hormonów to bedzie OK ale nic z tego Muszę zmienić.Co do poziomu hormonów okiedyś kiedyś tam miałam robione badania hormonalne i wyszło że są w porządku (poszłam bo kiedyś nie miałam prawie 6 roku okresu! mama mówiła ze to początki i że się musi uregulować ale ok. 6 m-ca w końcu poszłyśmy - miałam ok 16 lat, chyba).Po nih okazało się że "taka moja uroda" bo mama też ma nieregulrane cykle ale na szczęście tak długa przerwa już się niegy nie powtórzyła W każdym razie przez najbliższe 2 lata jestem skazana na te cholerne tabletki i rzeczywiście chyba musze na nie trafić metodą prób...

Nigdy nie słyszałam o tabletkach o nazwie Yasmine i Jeanine..ciekawe co mi lekarz o nich powie. Zastanawiam się też na Cilestem ale obawiam się tych stanów depresyjnych bo i bez nich już je zaczynam mieć
moniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 23:26   #39
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia
Ja brałąm Diane 35 - poprawa stanu skóry, nic nie utyłam ale po 3 latach zaczęłam bardzo źle się czuć :-(. Potem krótko Anteovin, ale źle się po nich czułam :-(, teraz biorę Jeanine - poprawa skóry i tez nic nie przytyłam, 2 dni okresu , ogólne samopoczucie dobre..... tylko ta cena - 36 zł..... chyba przeginają z tymi cenami :-(
ja właśnie ze względu na cenę zrezygnowałam z yasmin - które kosztują "jedyne" 42 zł. a powiem szczerze że chyba jako jedyne nie powodowały u mnie dołków i najlepiej się po nich czułam. no ale 42 zł miesięcznie to zdecydowanie za dużo.
Stary 2005-09-18, 00:27   #40
ooliwka
Wtajemniczenie

Dziewczyny lekarz mi przepisał yasmin zapłaciłam za nie 28zł liczyłam na ponad 40zł

ale do rzeczy wcześniej brałam harmonnet na opakowaniu był start i koniec sama sobie wpisywałam dni a tu jest chyba dość tradycyjny listek czyli do okoła
teraz pytanie czy jak zaczne brać tabletki powiedzmy w poniedziałek to wszystko jedno jaki to będzie poniedziałek z listka??? wydaje mi się że tak przeciesz każda tabletka zawiera to samo ale pytam dla 100% pewności

i jeszcze jedno to chyba jedne z najdrozszych tabletek na naszym rynku a samo opakowanie jest moim zdaniem tandetne
jak Wy to odbieracie?? może za bardzo przyzwyczaiłam się do harmonetu gdzie byłam zachwycona szatą graficzną jak i porecznością listka (miesciło się z kazdym portfelu)

Stary 2005-09-18, 00:58   #41
Marzusia
Raczkowanie

Ja biore harmonet i jestem zadowolona. A cena - kupuje po 30,00 zł. Ale wiecie dizewczyny, wychodze z założenia że na antykoncepcji oszczędzać nie można
Marzusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-18, 10:24   #42
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marzusia
Ja biore harmonet i jestem zadowolona. A cena - kupuje po 30,00 zł. Ale wiecie dizewczyny, wychodze z założenia że na antykoncepcji oszczędzać nie można

co do oszczedzania zgadzam się! nieraz to kwestia jednego wypadu mniej np do pubu... no chyba że ktoś się czuje świetnie po danych tabletkach

co do harmonetu to brałam prawie przez trzy lata i nie czułam się rewelacyjnie więc zrobiłam sobie roczną przerwe i po konsultacji z doktorem teraz zaczynam yasmin podobno ma wiecej hormonów i będzie lepiej działał od harmonetu
jeśli tak się stanie to jestem wstanie z moim lubym płacić nawet 100zł za opakowanie byle by wszystko grało....

Stary 2005-09-20, 08:29   #43
_Bjeata_
Zadomowienie

GG do _Bjeata_
Post Dot.: Jakie pigułki anty.bierzecie?

witam
W swojej kolekcji tabletek antykoncepcyjnych mam zaliczony Logest ( bleeh, nerwy i nerwy bez powodu ), potem Harmonet (też huśtawka nastrojów, nie dla mnie), microgynon też zaliczyłam (podobnie jak logest i harmonet, nie dla mnie) ponad 2 lata brałam trinordiol 21 i było nawet nawet, ale od 3 miesięcy ból piersi i obrzęk brzucha wiec dałam sobie spokój. Wczoraj lekarz zapisał mi Jeanine, zobaczymy co po tym specyfiku mnie czeka; cena 39 zł z groszami

"Tęsknota, słowo zużyte,
Otwarło mi swoją dal...
Jak różne są rzeczy ukryte
W króciutkim wyrazie: żal."

_Bjeata_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 11:33   #44
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

brałam 2 op harmonetu-było ok ,ale stwierdziłam że nie stać mnie na takie comiesięczne wydatki a głupio mi brać tak co miesiąc od chłopaka
zmieniłam na Microgynon-zaczynam planowo w poniedziałek,ciekawa jestem jak będzie

zastanawia mnie coś skoro Microgynon ma taki sam skład jak Stediril to dlaczego wybierają ten pierwszy no ale ok 10 zł to nie to samo co 30zł miesięcznie
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 15:01   #45
asienkaa
Raczkowanie

GG do asienkaa

a ja mam takie pytanko...od roku biore microgynon i chcialabym przerwac zarzywanie z dwóch powodow: przytylam(moze nie widac tego tak bardzo na wadze ale czuje sie strasznie ociezale), niedlugo wyjezdzam do irlandii i mialabym problem ze zdobyciem ich. Boje sie ze moj organizm zacznie troszke swirowac i chcialam sie dowiedziec jak sprawa wyglada....
asienkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 15:09   #46
rachela
Zakorzenienie

Brałam już:
1. Harmonet - przez dwa tygodnie. Zaczęłam mieć myśli samobójcze, humor zmieniał mi się co 3 sekundy i nie dawałam się dotknąć. Tradycyjny ból piersi.
2. Cilest - pół roku, ale nie był dobry dla moich jajników - na obu porobiły mi się torbiele z pęcherzykami, przez co miałam wątpliwą przyjemność mieć 3 razy USG... Bóle jak wyżej.
3. Jeanine - dwa miesiące, ale jajniki znowu nie były zachwycone...
4. Steridil - biorę teraz i jestem zachwycona. Nie trzepie po kieszeni, w ogóle (!) nie bolą mnie piersi, zero wpływu na nastrój, jajniki przeszczęśliwe.
Czysta rewelacja

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 15:26   #47
Szczepcio
BAN stały

Ja też biorę Stediril, od ponad roku i jak dotąd nie miałam żadnych dolegliwości
Szczepcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 15:34   #48
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczepcio
Ja też biorę Stediril, od ponad roku i jak dotąd nie miałam żadnych dolegliwości
Całować po rękach Twórcę Stedirilu

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 16:07   #49
tralalinka
Raczkowanie

Ja dzisiaj zacznę brać Yasmin, ale nie ze względu na jego antykoncepcyjne właściwości, a zbawienne (mam przynajmniej taką nadzieję) działanie na moją kłopotliwą i wiecznie przetłuszczającą się cerę. Wiem, wiem, że tabletki to nie rozwiązanie, ale ja probowałam już i doustnych antybiotyków - tetracykliny brane przez przynajmniej pół roku trochę naruszyły mi wątrobe, no i całej baterii lekow, a i tak nic na dłuzszą metę nie pomogło, więc mogę i brać te tabletki, byleby pomogły! Będę je przyjmować ze względu na moj wiek nietypowo, bo tylko 10 dni/msc, no i zobaczymy, co z tego wyniknie.

Oliwko, mimo że nie miałam do czynienia z innym tabletkami to musze przyznać Ci rację, to opakowanie jest jakieś dziwne, no i faktycznie, do portfela się ten listek nie zmieści...Za taką cenę, ech...BTW, Oliwko, gdzie tak tanio dorwałaś te tabletki?? Czy to była promocja czy stała cena? Ja zapłaciłam za nie bodajże 42 zł
tralalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 19:27   #50
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tralalinka
Oliwko, mimo że nie miałam do czynienia z innym tabletkami to musze przyznać Ci rację, to opakowanie jest jakieś dziwne, no i faktycznie, do portfela się ten listek nie zmieści...Za taką cenę, ech...BTW, Oliwko, gdzie tak tanio dorwałaś te tabletki?? Czy to była promocja czy stała cena? Ja zapłaciłam za nie bodajże 42 zł
to fajnie że ktoś jeszcze myśli że opakowanie jest tandetne
gdyby kosztowały 10zł to jeszcze bym nic nie mówiła...
(gdzie ja to bede nosić )

a co do ceny to u mnie w miescie jest taka tania apteka harmonet był w tej samej cenie choć w innych miejscach kosztował ok 37zł!!!!
też na początku myślałam że jakaś promocja ale przez dwa lata cena się nie zmieniła wiec z yasmin powinno być tak samo

poza tym zrobiłam dochodzenie
sprawdzałam w 6 aptekach i w kazdej yasmin kosztował ok 36-37zł max
dlatego ciagle sie dziwie jak dziewczyny mówią o cenach które chaczą nawet o 50zł! to chyba zalezy od miasta moje jest stosunkowo niewielkie
a wiadomo co za tym idzie niski czynsz

Stary 2005-10-23, 09:55   #51
szczesciarka
Raczkowanie

Dziewczyny pomocy!!!
Byłam u lekarza i przepisał mi tabletki anty.Są to moje pierwsze tabletki i kazał mi wziąć jedną(tzn pierwszą) w pierwszy dzień miesiączki.I to właśnie dzisiaj tylko teraz mam pytanie bo chciałabym brać je najchętniej późnym wieczorem albo rano bo później nie ma mnie w domu ,jestem zalatana i pewnie bym zapomniała.No więc mogę wziąć ją teraz a od jutra z samego rana(wieczoru)?Może to pytanie wyda wam się głupie ale ja zielona jestem .Pomóżcie proszę !!
szczesciarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 10:13   #52
Verena
Rozeznanie

A nie możesz wziąć tej pierwszej tabletki dziś późnym wieczorem i następne tak samo? Tabletka nie musi być wzięta w momencie rozpoczęcia krwawienia, ale w dniu jego rozpoczęcia
Polecam również www.antyforum.pl
Stary 2005-10-23, 10:13   #53
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Moim zdaniem najlepiej brać zawsze o tej samej porze i to wieczorem bo prześpisz ewentualne niedogodności.

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 10:17   #54
Verena
Rozeznanie

A co do tabletek, to biorę rigevidon i czuję sie po nim dużo lepiej niż po cileście, który brałam wcześniej (nie bolą mnie piersi!). Ogólnie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych brania tabletek
Stary 2005-10-23, 10:19   #55
silvja
Raczkowanie

GG do silvja

ja biore ,,triquilar,, tabletki 3 fazowe nie tak na antykoncepcje jak na mięsniaki
Stary 2005-10-23, 10:22   #56
szczesciarka
Raczkowanie

Verena dziękuję właśnie chodziło mi o to czy trzeba od razu po dostaniu okresu czy można później .Daphne ja wiem że trzeba o tej samej porze brać tylko nie byłam pewna co do tego czy trzeba od razu po wystąpieniu krwawienia czy nie .
A wracając do myśli przewodniej tego wątku to zaczynam regulon ,ale co i jak będzie po nim to po jakimś czasie napiszę.
A jeszcze jedno pytanie czy muszę mieć recepte na tabletki?Czy można inaczej przykombinować ?I czy jeśli idzie się po recepte do lekarza (chodzę prywatnie) to czy płaci się jak za normalną wizytę ?Czy wystarczy poprosić i bez problemu wypisze?
Stary 2005-10-23, 10:22   #57
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja biorę dianke ale mam ochote wogole przestac brac tabletki bo zaczynam juz swirowac

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 10:35   #58
Verena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szczesciarka
(...)
A jeszcze jedno pytanie czy muszę mieć recepte na tabletki?Czy można inaczej przykombinować ?I czy jeśli idzie się po recepte do lekarza (chodzę prywatnie) to czy płaci się jak za normalną wizytę ?Czy wystarczy poprosić i bez problemu wypisze?
Tabletki są TYLKO na receptę.
Ja recepty dostawałam za darmo, tylko szłam wcześniej do rejestracji zgłosić zapotzrebowanie i pani mówiła, kiedy mam się po nią zjawić
Teraz chodzę do gina regularnie co pół roku i dostaję recepty na 6 opakowań od razu
Poza tym receptę może ci wypisać lekarz pierwszego kontaktu w twojej pzrychodni. A nawet weterynarz, z tego co wiem
Stary 2005-10-23, 10:43   #59
szczesciarka
Raczkowanie

Verena dziękuję za odpowiedzi na moje głupawe pytania blondynka jestem .No jakby nie patrzeć to weterynarza mam najbliżej ale nie będę ryzykować .
Stary 2005-10-23, 12:11   #60
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Logest, jestem bardzo zadowolona, biore go już prawie 2 lata
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości