Jakie pigułki anty.bierzecie? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-09, 08:24   #91
lain
Zakorzenienie

Dot.: Jakie pigułki anty.bierzecie?

Cytat:
Napisane przez martynaa
co mi zniszczylo... po pierwsze zgrublam... i to nawet na twarzy ( tzn mialam takie uczucie grubej skory... i rzeczywiscie byla gruba... miałam brzydsze rysy przez to ) ... po drugie mialam jakies "jazdy" psychiczne... tzn ogolnie gorszy humor... mniejszy pociag seksualny... i wszystkiego sie balam...
pozatym zaczely mi sie robic zylaki :/ ... i w sumie to przewazylo ze odstawiam...
lekarz proponowal mi jeszcze minipigulke... ale nie chcialam
to wlasnie efekty zle dobranej pigulki.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-09, 08:33   #92
Kamikitten
Zadomowienie

Ja biorę Yasmin i jestem bardzo zadowolona, najlepsze jakie do tej pory brałam! . Wcześniej brałam Loges, Mercilon i plastry Evra - tragedia
Stary 2006-06-09, 08:35   #93
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Kamikitten a te plastry wogole są skuteczne? Mój lekarz powiedzial, że rownie dobrze moge sobie taśmę klejącą przykleic
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-09, 08:39   #94
Kamikitten
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Impersona
Kamikitten a te plastry wogole są skuteczne? Mój lekarz powiedzial, że rownie dobrze moge sobie taśmę klejącą przykleic
Pojęcia nie mam o ich skuteczności bo zużyłam tylko jedno opakowanie poza tym dodatkowo była gumka w akcji ponieważ sama nie byłam do nich nawet w 50% przekonana . Skóra mnie pod nimi swędziała, niewygodne były więc sobie odpuściłam, osobiście odradzam
Stary 2006-06-09, 09:16   #95
agabe81
Rozeznanie

GG do agabe81 Send a message via Skype™ to agabe81

Cytat:
Napisane przez boniulka
Witam
Ja biorę Femodem,jak dla mnie sa najlepsze,nie odczuwam nic a nic z brania tabletek,żadnych migren,jedyny objaw,że tak powiem brania tabletek jest jedynie to,że okres dostaję regularnie,tego samego dnia o tej samej porze
Pozdrawiam
Ja też biorę Femoden i przyznaję, że są to dla mnie najlepsze tabletki antykoncepcyjne jakie brałam. Nie mam żadnych objawów: zawrotów głowy, mdłości, uczucia głodu. Kompletnie nic. Po Cileście natomiast chodziłam jakbym pijana była i ogólnie źle się czułam. Jak dla mnie mają za dużo hormonów.

MANIOLA!! Uważam jednak, że powinnaś iść do dobrego ginekologa w przypadku doboru tabletek, gdyż każy organizm reaguje inaczej. Pozdrawiam
agabe81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-09, 11:09   #96
marli
Raczkowanie

A ja brałam kilka rodzajów: minisiston (chyba tak się to nazywalo), femoden, logest, cilest, regulon i jeszcze jakieś jedne których nie pamietam. W sumie brałam pigułki przez kilka lat 3-4. Ale nie biorę ich już od roku. Zadne z nich nie były takie żebym mogła z nich być w 100% zadowolona. Albo miały na tyle małą (oczywiscie jak dla mnie) dawkę czegoś tam, że miałam plamienia trwające wiele dni. Albo były na tyle mocne, ze od nich tyłam . Generalnie porażka!!! Odkąd odstawiłam piguły schudłam i skończył się odwieczny problem plamień. Można się zabezpieczyć i na inne sposoby na szczęście
marli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-09, 13:29   #97
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez iff
Ja brałam kiedys Cilest ze względu na bole miesiączkowe. No i pomagał - serio mało bolało. Ale humor miałam podły wtedy... szybciej sie denerwowałam. Potem czytałam dużo o tabletkach anty.k. i witaminach i juz wiem, ze jak sie bierze tabletki to trzeba uzupełniać dietę o kilka witamin, które sa zwalczane przez te hormony, które maja anty.k. teraz nie biorę już niczego... i boli strasznie. Ale smieję się częściej.
ja biorę Cilest ... i jakoś nie kojarzyłam tych moich depresyjnych nastrojów i szybkich zrywów nerwowych z tabletkami ? a jednak moż e coś w tym jest. Wiesz może jakie witaminki powinnam brać ? bo ja codzienni łykam 2 tabletki skrzypu , 2 tabletki tranu i 1 tabletkę vita miner ( kompleksowa ) a moż ecoś jeszcze powinnam?
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-09, 13:33   #98
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez kaledonia
Mnie lekarz przepisał Diane 35,bez żadnych badań Trochę mnie to zdziwiło po tym co tu piszecie,że najpierw badania.Moja przyjaciółka też bierze pigułki i też nie miała żadnych badań(inny lekarz).O jakich badaniach mówicie?Chodzi tylko o wywiad,cytologię czy co jeszcze innego?

P.S. O co chodzi z Diane?Skąd te kontrowersje?
ponieważ Diane 35 nie jest stricte środkiem antykoncepcyjnym tylko w działąniu ubocznym ma taki efekt a ogólnie to stosowany powinien byc w leczeniu problemów skórnych ...
Stary 2006-06-09, 13:36   #99
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez daphne81
Moim zdaniem najlepiej brać zawsze o tej samej porze i to wieczorem bo prześpisz ewentualne niedogodności.
popieram ja biorę o 22 i jest ok
Stary 2006-06-09, 13:38   #100
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa
od kilku lat brałam Cilest, kilka miesięcy temu zmieniłam na Harmonet i nie jestem zadowolowana. Okropnie pogorszyła mi się cera. Wracam do Cilestu :|
miałam to samo brałam Cilest zmieniałam na Harmonet ( niby mniej hormonów ?) i po jednym opakowaniu znów wróciłąm do cilestu
Stary 2006-09-15, 11:43   #101
asiuk
Zakorzenienie

Ja stosuję od ok. 6 lat Minisiston. Nie miałam wcześniej robionych badań, a chodzę do pani ginekolog - profesor, która się już w niejednej gazecie udzielała Wybór był niezwykle trafny, ponieważ innych tabletek nigdy nie brałam, po nich czuję się ok. Nic mnie podczas okresu nie boli, nie mam problemu ze skórą, ale nigdy nie miałam, więc niekoniecznie jest to pozytywny skutek kuracji. Opakowanie kosztuje 28 zł, więc niezbyt tanio, co jest największym minusem.
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-15, 14:46   #102
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikula5 Pokaż wiadomość
ja biorę Cilest ... i jakoś nie kojarzyłam tych moich depresyjnych nastrojów i szybkich zrywów nerwowych z tabletkami ? a jednak moż e coś w tym jest. Wiesz może jakie witaminki powinnam brać ? bo ja codzienni łykam 2 tabletki skrzypu , 2 tabletki tranu i 1 tabletkę vita miner ( kompleksowa ) a moż ecoś jeszcze powinnam?
na nerwy
mój lekarz polecił mi aspargin (potas+mag)

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 15:19   #103
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
od kilku lat brałam Cilest, kilka miesięcy temu zmieniłam na Harmonet i nie jestem zadowolowana. Okropnie pogorszyła mi się cera. Wracam do Cilestu :|
ha! pozwolę sobie uaktulanić info o tabletkach, które biorę

nie wróciłam do Cilestu i mimo tego, że jego cena bardzo spadła, nie wrócę do niego. Biorę od 4 miesiecy YASMIN i jestem bardzo zadowolona

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 13:24   #104
isis80
Raczkowanie

GG do isis80 Send a message via Skype™ to isis80

Hop hop

Właśnie skończyłam 1 opakowanie Jasmine (po którym czuje się świetnie i wogóle) wcześniej przez długi czas brałam Femoden, po nim też czułam się rewelacyjnie ale ostatnimi czasy moje libido spadło do zera więc postanowiłam zmienić, po Jasmine libido wróciło na górną półkę Ale moje pytanie brzmi: czy przy Jasmine groźne jest palenie papierosów? Bo naczytałam się i nasłuchałam duzo negatywnych rzeczy Wiem, że raczej przy żadnych tabletkach anty nie powinno się palić ale ... jak ktoś pali to będzie palił ... niestety ... Robiłąm sobie badania, próby watrobowe, krzepliwość i wszystko jest w porządku.
raz grzeszna, a raz święta ..."
isis80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 16:39   #105
dżastinka23
Raczkowanie

JA teraz po rocznej przerwie znów cche zacząc brać ale chyba bede te co kiedys. czyli harmonete. były dobre choc na poczatku bolała mnie głowa, ale potem przeszlo. ale co teraz po przeriwe moze znów bedzie się musiał organizm przyzwyczaić? nieiwem czy próbowac czegoś innego;/
dżastinka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-15, 17:25   #106
wiolina19
Raczkowanie

Ja najpierw brałam przez 1,5 roku Mercilon ale był on nie dla mnie czułam się ociężała i nerwowa teraz już od roku biorę Yasmin są świetnie i nie zamieniłabym ich na inne nawet z powodu ceny, która jak dla mnie jest spora! Yasmin jest warte swej ceny ,chociaż mogła by być niższa
wiolina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 00:54   #107
Patrysiuleczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość
Stediril kosztuje 2,85zł. za opakowanie - za 3 miesiące płacisz 8,55zł.
Kto da mniej !!!
Kurcze, jak tak czytam te niskie ceny to aż mnie ściska...Ja płace comiesiąc ok 45 złotych <w zależności od apteki w Częstochowie> za yasmin...Az się popytam gin o te tańsze, choć zdecydowałam się na te bo podobno jako jedyne nie trzymają wody w organiźmie...Ale i tak przytyłam... Pzdrawiam Was dziołuszki
Patrysiuleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 14:26   #108
Indian Summer
Raczkowanie

Witajcie!

Absolutnie nie polecam pigułek za kwotę 2,85zł!!Brałam Stedril-koszmar!

Organizm zbierał wodę jak gąbka-puchłam jak balon. Miałam non stop mdłości niewiadomego pochodzenie-stany depresyjne i lękowe...brrrrr, źle to wspominamNie mówiąc już o libido, które zanikło po nich na amen. ja wiem, że każdy organizm inaczej toleruje pigułki ale wśród tysiąca, które brałam-te były zdecydowanie najgorsze. Teraz nie biorę żadnych i na razie dobrze mi z tym
grudzien-2008-65,30kg

Łącznie MINUS 15,10kg
na diecie rozdzielnej

Spasłam sie 5 kg-
od poniedziałku 8.11-walcze
jest 69kg
cel 65

kilogram juz zgubilam
Indian Summer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 14:57   #109
natee
Zakorzenienie

Niektóre wypowiedzi w tym wątku mnie przerażają (typu " a ja sobie wybiore te tabletki , a ja tamte...") Ja w ten sposób wybrałam sobie Logest (bez zadnych badan na moje widzi mi sie - z lekarzem , ktory wtedy sie mną zajmował nie utrzymuje juz kontaktu....) i skonczylo sie to bardzo nieprzyjemnie (czyt. wszystkie mozliwe skutki uboczne!!)Teraz mam swietnego lekarze , ktory zrobil mi wszystkie badania i dobrał tabletki tak abym czuła sie jak najlepiej.
PS.Biorę Femoden , ale lekarz w trosce o mój studencki portfel , w niedalekiej przyszlosci chce mi je zmienic na tanszy odpowiednik

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-05, 20:37   #110
magdala-888
Przyczajenie

od ponad tygodnia biore harmonet i jak narazie nie widze wielkich skutkow ubocznych. prze kilka pierwszych dni bylam troche bardziej senna ale teraz jakby mniej.pojawilo sie kilka nowych pryszczykowale nie wiem czy to wina tabletek.zawsze przed samym okresem moja cera stawala sie nieskazitelna a tym razem nie zauwazylam wielkiej poprawy.dodam ze to moje pierwsze tabletki,wczesniej nie mialam do czynienia z hormonami. przez ten czas nie widze zatrzymania wody i z psycha tez w normie. ciekawe co bedzie dalej.
poczekamy,zobaczymy.....
magdala-888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 09:15   #111
pylinka
Raczkowanie

ja biore regulon biore dopiero pierwszy tydzien ale jest swietnie:P
zadnych skutkow ubocznych...
wczesnije bralam Mercilon...tragedia !!!!!!!
mialam taka depresje ze szkoda gadac.... i wogole zaczelam miec jakies leki....az w koncu stwierdzilam ze to pewnie przez te pigulki...no i teraz jest o niebo lepiej!
pylinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 09:20   #112
spray
KWC

gin mi przepisał Evrę, ale jeszcze nie wykupiłam, waham się. Tyle kasy na głupie plastry...

Wcześniej:
Novynette
Logest
Cilest
Stediril30
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 09:33   #113
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
gin mi przepisał Evrę, ale jeszcze nie wykupiłam, waham się. Tyle kasy na głupie plastry...

Wcześniej:
Novynette
Logest
Cilest
Stediril30
moja przyjaciółka używa właśnie tych plastrów i bardzo sobie je chwali
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 09:41   #114
kaczorka
Wtajemniczenie

mi lakarz nie zalecił żadnych badań, zadał kilka pytać i przepisał Cilest, nie miałam żadnych skutków ubocznych, później przez 4 mesiące brałam Diane35, również żadnych skutków ubocznych. Rok temu zmieniłam lekarza i on zmienił mi tabletki na Novynette, też żadnych skutków ubocznych Mi to dobrze Jak tu czytałam niektóre wypowiedzi o mdłościach, zmianie wagi itp. to aż mnie ciarki przeszły
Chociaż TŻ stwierdził, że kiedyś byłam twarda babka, a teraz byle co i mam łzy w oczach
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 11:09   #115
Wafelina :)
Zadomowienie

jestem wierna Harmonetowi od dwóch lat żadnych skutków ubocznych..

Don`t be affraid - Taddy`s home!
Wafelina :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 17:35   #116
ewula83
Rozeznanie

ja biore Cilest i zauwazyłam mniejszy apetyt na seks,nie wiem czy to od tych tabletek
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 19:33   #117
dra
Zakorzenienie

ja przez 4lata cilest i rzadnych skutków ubocznych jedynie troche chudłam ale i tak mi to na rękę...teraz już tabletek nie biorę odłożyłam

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 20:29   #118
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

Wcześniej:
Novynette
Logest
Cilest
Stediril30
Evrę kleję od 8 miesięcy i jestem naprawdę zadowolona. Dla mnie warte są tych pieniędzy, ale wiadomo, każdy reaguje inaczej.
A jeśli chodzi o pigułki to brałam:

Novynette
Regulon
Rigevidon
Harmonet

Właśnie w takiej kolejności. Po każdych wcześniej czy później zaczynały się jazdy
Sunny Tiger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 20:45   #119
norrtalje_girl
Rozeznanie

Ja brałam Regulon, teraz Yasmin.

Nie wiem, czy to dobry temat, ale już nie będę nowego zakładać. Moje pytanie brzmi:
Na poczatku, jak brałam tabletki, to po skończonym opakowaniu dostawałam okres po jednodniowej przerwie, teraz przesunął mi się ten czas do aż 5 dni. Czy miałyście podobnie? To normalne?

Powrót córki marnotrawnej
norrtalje_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 21:07   #120
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norrtalje_girl Pokaż wiadomość
Ja brałam Regulon, teraz Yasmin.

Nie wiem, czy to dobry temat, ale już nie będę nowego zakładać. Moje pytanie brzmi:
Na poczatku, jak brałam tabletki, to po skończonym opakowaniu dostawałam okres po jednodniowej przerwie, teraz przesunął mi się ten czas do aż 5 dni. Czy miałyście podobnie? To normalne?
ja na początku doatawałam po 2 dniach, a teraz jest tak, że ostatnią tabletkę biorę we czwartek, a okres zaczyna sie w poniedziałek
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości