![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tesori d'Oriente
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Przyczajenie
|
Jestem szczęśliwą posiadaczką Białego piżma i mniej szczęśliwą Jaśminu Jawajskiego, dostałam też próbkę Hibiskusa i pieprzu, którą zamierzam zakupić w pełnym wymiarze. Zauważyłam, że pojawił się nowy zapach Viola del Nepal. Czy ktoś miał z nim do czynienia? Czy ma w sobie jakieś zielone nuty? Proszę o wskazówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Może któraś z Was widziała Td'O w Częstochowie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ten hibiskus jest podobny do czegoś bardziej znanego? ![]() Ja też jestem ciekawa tych fiołków.
![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam Fiołka i całkiem fajny, ale bez wow, choć chyba z Tesori 1 z fajniejszych
![]() ![]() Ale chyba najfajniejsze jest Hammam, klimaty Cinema edp ![]() W tym fiołku zieloności raczej nie ma, kwiatowy zapach
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
Oj nie
![]() Tam jest zero pudrowo-słodkiego fiołka ![]() Bliźniaczo podobny jest Violet Muffin Aquolina, nie do odróżnienia i niesamowicie trwałe ![]()
![]() |
![]() |
#520 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#521 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2014-03-07 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Raczkowanie
|
agnieszka1970 mi się podoba, nie jest to typowo waniliowy zapach. Kojarzy mi się raczej z karmelizowanym cukrem z dodatkiem przypraw. Jest dość trwały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale rozumiem, że słodziak?
![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
agnieszka1970 słodziak, ale nie duszący ani męczący. Długo trzyma się na ubraniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
jak pachnie zielona herbata?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Wtajemniczenie
|
Zielona herbata to zapach dziwny, taki męskawy, przykurzony jakby. Kiedyś się na niego napaliłam i wymyśliłam sobie że będzie pachniał jak dawny Healing Garden-nic z tych rzeczy. Szybko poszedł w świat. Dla mnie jest mało przyjemny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam jeszcze białe piżmo ten to mydlany, słodki, trwały, projekcja bardzo dobra, całoroczny bo niedusi z umiarem używany. Chińska Orchidea mi się nie podoba według mnie to taka rozwodniona, bardzo młodzieżowa Escada, na mnie nietrwała. A już mi w sklepiku pakują i przyleci do mnie Africa, Ambra i Szafran, i Neroli i Kardamon, potem wam zrecenzuje. Dopisuję coś bo mi się przypomniało: Często Narzekamy na nieprzezroczyste butelki i na początku też mnie to drażniło, ale wpadłam po jakimś czasie od używania że można łatwo sprawdzić czy przyleciała do nas z internetu nietknięta butelka, wystarczy mieć w domu wagę kuchenną która dokładnie pokazuje gramy, taką co pokazuje dokładnie od zera, wrzucamy na wagę nowiutko przybyłe Tesori i powinno mieć 100 gram, bo ma 100ml fabryczne + dodamy opakowanie. Alkohol jest coś lżejszy od wody ale tu są rozpuszczone też inne związki perfumowe, więc powinna waga wskazać w granicach 100 gram. Odważam sobie Tesori też w trakcie używania, więc wiem mniej więcej ile mi jeszcze go zostało. Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2014-05-05 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
No popatrz, że nie zwróciłam uwagi komu odpisuję
![]() Ktoś wyżej napisał że powinien się spodobać również komuś kto lubi paczulę- ja paczulę Coconową i marcelową uwielbiam, ale ta zielona herbata nijak nie zgrywa się z moim wyobrażeniem o zielonej herbacie a tymbardziej z paczulą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie bardzo paczulowa to i lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Wtajemniczenie
|
Odpisuje na Powyższe 2 posty
![]() Ta herbatka nie ma Paczuli ale chodzi mi o taki podobny, piwniczny i zakurzony klimat, ja ostatnio takie akurat lubię, i nie jest wcale podobna do green tea Arden. Od Arden jest bardziej słodka i rześka i nietrwała, a zapachy od Tesori są trwałe i przez to Tesori chętniej używam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w temacie, ja własnie miałam nadzieję, że to będzie swieżak, miły dla nosa, w stylu green Tea E.A. i The Healling Garden. Jakiez było moje zdziwienie jak sobie nimi "prysłam" na ręke ![]() ![]() Natomiast mam w domu Fiore del Dragone i dla mnie to zapach bardzo podobny do Hypnotic Poison , ale coś mi w nich przeszkadza.... i odświeżam nim toaletę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
Ja od wczoraj mam białe piżmo, ale chyba troszkę za dużo mi się zaaplikowało, bo mnie lekko poddusiło
![]() ![]()
![]() |
#535 |
Wtajemniczenie
|
Odebrałam 3 zapachy z poczty ale na razie o jednym , ponieważ mam katar ale wyczuwam zapachy, powinien już przechodzić bo od piątku mnie trapi.
Zapach Africa - sklasyfikowałabym jako unisex bo jest średnio słodki i przyprawowy, nie porównam do do męskich zapachów ponieważ nie mam La Male ani Cuby, ale Tesori jest mniej słodkie od Secret Obsession CK ale podobnie przyprawowy, a ten CK jest damski, podobny klimat oddają, klimat orientu. Wypsikałam się nim na skórę dzisiaj przechodziłam już koło mężczyzn i nie powiedzieli że pachnę męsko, a w pracy miałam dziś wyjątkowo miłego klienta może coś mu się spodobało oprócz mnie ![]() Przy oszczędnym dzisiejszym użyciu na początek, 2 psiki, nikt nie narzeka na intensywność, mimo kataru czuję go delikatnie od siebie, czyli projekcję koło osoby ma. Buteleczka piękna, już się zakochałam, rozpylacz robi mgiełkę. Jeżeli Afryke miałabym położyć obok innych mało słodkich zapachów, to położyłabym pomiędzy Halle Berry Closer, Tesori Zielona Herbata i obok Secret Obsession. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Wtajemniczenie
|
Pomyślałam sobie że dorzucę zdjęcie z flakonikami, w wersjach Marrakesz pod światło żarówki widać ile płynu jest.
Ambra i szafran to słodziaczek ale przyprawiony czymś, bardzo ładny. Neroli i Kardamon to pikanteria przyprawowa i drzewny, tak mi się zdaje. Co mnie zadziwia... to że podobają mi się one wszystkie, będę używać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Kazar Lady
|
Gdzie sie teraz kupuje tesori?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Neroli i Kardamon do Si Lolita, ale si lolity nie miałam, tylko to wyczytałam z jakiegoś bloga. Z kolei na Afryce pisze na froncie po włosku, że zawiera Kwiaty akacji i Heban, po włosku nie umiem to przetłumaczyłam to translatorem. Coś w tym jest, bo jakbym w nim kwiatki czuła, afryka na mnie damska raczej jest, drzewna i słodka. Miskaa78 Kupiłam tu http://www.efiori.com.pl/ Edytowałam bo sobie coś przypomniałam: W żadnym z tych 3 zapachów nie czuję alkoholu, od razu po rozpyleniu uderza w nas zapach, nie lubię efektu zlania się wódką. Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2014-05-08 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.