Tesori d'Oriente - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-06, 18:47   #211
rachela
Zakorzenienie

Dot.: Tesori d'Oriente

No nie wierzę - wątek o Tesori wisi na pierwszej stronie, a i tak powstał dubel...
Połączyłam, na przyszłość proszę korzystać z wyszukiwarki!

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 13:33   #212
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Czy ktoś już wąchał nowości Tesori? Mnie intrygują coraz bardziej, ale przybyły mi dwa kolejne flakony w tym miesiącu i spasowałam na razie

http://esentia.pl/Tesori_dOriente_Wo...ana_p26222.htm

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 15:04   #213
Sabbath
Wiedźma

Mak tybetański brzmi ciekawie.
Komuś udało się już przetestować? Jak wrażenia?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 15:58   #214
Pomadka
Zakorzenienie

Udało mi się ostatnio przetestować 3 zapachy Tesori z całej gamy.
Najbardziej mi się spodobał Kwiat Lotosu. Najmniej białe piżmo, zresztą czułam że mi nie przypadnie do gustu, bo mam mgiełkę odświeżającą z innej firmy też o zapachu białego piżma i niezbyt mi leży.
Po środku moich wrażeń znajduje się Aegyptus- Kyfi, bo czytam w KWC że zapach słodki, a na mojej skórze ni cholery tego nie czuć. Kojarzy mi się dość jednoznacznie z zielono-kaktusowo-męską nutą, która przynajmniej przez 1 godzinę urzędowania na skórze jest dość mocna. Wyraźnie wybija się w nim jakiś kaktus, aloes i inne ziela i to jest ta zielona nuta w tych perfumach.
Mało trwałe, bo z bólami trzymają się do 4 godzin i w zasadzie pierwsze nuty są najmocniejsze-później słabnie i trzyma się bardzo blisko skóry, czego nie mogę napisać o lotosie, który jest obłędnie trwały, nic go nie rusza.

Chciałabym jeszcze przetestować Jaśmin i Mak Tybetański. Sugeruję się tutaj maczkiem Kenzo i liczę, że będzie podobny.
Stary 2007-09-30, 22:33   #215
AniaM69
Zadomowienie

A ja się przejechałam na Guajaco, liczyłam na ładny zapach, choć w ułamku sekundy podobny do Gaiac'a... A tu dostałam śmierdziuszka, który nijak nie pasuje moim chlopakom. Mnie zresztą też. Aż razi! Tania, męska woda.
Już się nie skuszę na żadne TdO, zraziłam się dokumentnie.
AniaM69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 20:39   #216
Monika Wu
Raczkowanie

Podnosze wątek, dla amatorek tych zpachów podaje link gdzie można kupić przynajmniej dwa rodzaje edt duzo taniej

http://mojekosmetyki.pl//index.php?c...od_cat=&page=2
Monika Wu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 12:23   #217
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

skusiły mnie zapachy i chociaz dwa chciałam wypróbowac.
I donoszę, że b. spodobał mi się Mak Tybetański, jest naprawdę intrygujący i pieknie się rozwija, a do tego trwały.
A Chińska Orchidea, jest słodsza, na poczatku jakby kokosowa, ale potem to znika i zostaje delikatny kwiatowo-jadalny zapach.

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-24, 15:02   #218
giancarla
Raczkowanie

Do czego porównałabyś mak tybetański?
giancarla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 15:08   #219
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja mak tybetański mogłam tylko powąchać w butelce (żel), ale do złudzenia przypominał mi Maczek Kenzo. Ta sama zimna, pudrowa, świdrująca nos nuta. Ale nie wiem, jak się zmieni na skórze - sądzę jednak, że będzie to dość duże podobieństwo.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 17:58   #220
smerfeta01
Zakorzenienie

a mnie ciagle kusi ten jaśmin z Giava
Stary 2007-10-24, 18:00   #221
giancarla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja mak tybetański mogłam tylko powąchać w butelce (żel), ale do złudzenia przypominał mi Maczek Kenzo. Ta sama zimna, pudrowa, świdrująca nos nuta. Ale nie wiem, jak się zmieni na skórze - sądzę jednak, że będzie to dość duże podobieństwo.
Dziękuję, wlaśnie takie rozeznanie było mi potrzebne
Stary 2007-10-24, 20:25   #222
Monika Wu
Raczkowanie

A ja czekam na Jasmin di Giava, zobaczymy.Hammam mnie rozczarował pachnial jak siostra Gabrielli Sabatini -tej granatowej, nie dla mnie
Stary 2007-10-25, 08:02   #223
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monika Wu Pokaż wiadomość
A ja czekam na Jasmin di Giava, zobaczymy.Hammam mnie rozczarował pachnial jak siostra Gabrielli Sabatini -tej granatowej, nie dla mnie
ja też jestem chętna na Jaśmin z Giava - kiedyś go testowałam i pachniał bosko, jak Angel, ale miał jakąś taką gorzką nutę a gdzie zamawiałaś ?
Stary 2007-10-25, 08:50   #224
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

oj nie, ja maczka Kenzo nie lubie, wlasnie przez to, ze jest pudrowy, moze zel pachnial słodko, ale na pewno nie woda, a przyrównac do czego bym mogla ciezko napisac, moge zrobic Ci mala próbeczke i przeslac

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2007-10-25, 10:26   #225
Monika Wu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfeta01 Pokaż wiadomość
ja też jestem chętna na Jaśmin z Giava - kiedyś go testowałam i pachniał bosko, jak Angel, ale miał jakąś taką gorzką nutę a gdzie zamawiałaś ?
zamawialam na allegro i zupełnie w ciemno
mam nadzije,ze sie ponownie nie rozczaruję.Wahalam sie jescze nad Aegyptus Kyfi..ale po opinach wizażanek zdecydowałam sie ostatecznie ja Jasmin.Woda powinna przyjśc na dniach, jak chcesz to ci zmontuję próbkę?
Stary 2007-10-25, 12:40   #226
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

http://www.naturella.com.pl/index.ph...a&filter_id=63
a ja kupowałam tutaj

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2007-10-25, 18:43   #227
ewelciaz
Rozeznanie

Tesori d'Oriente

Cytat:
sasia73
Raczkowanie

--------------------------------------------------------------------------------

A ja od kilku dni zachwycam się Białym Piżmem ... No proszę, strzał w ciemno, a jaki udany !
Czy ten zapach jest naprawde sexowyny. Szukam jakiegos afrodyzjaku wsrod zapachow. Moze ten??? Jaka jest Twoja opinia.

Dzis dostalam swoja pierwsza wode z serii Tesori d'oriente od kolezanki na probe. Jestem pod wrazeniem. Trafil mi sie Aegyptus. Zapach trwaly, pachnie i pachnie. Oceniam go pozytywnie, glownie za oryginalnosc. Zapach bardzo przyjeny choc nieco męski. Ktora z wód tej marki jest najbardziej zmyslowa? Dodam ze uwielbiam zapachy o nutach wanilii,kokosu,pizmowe. Czytalam o Lotosie i Bialym Pizmie. Czy wedlug was spelnia moje oczekiwania????

Edytowane przez tulipanka
Czas edycji: 2007-10-25 o 19:24 Powód: post pod postem, PROSZĘ KORZYSTAĆ Z OPCJI EDYTUJ I MULTICYTOWANIE!
ewelciaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 19:21   #228
shachownica
Zakorzenienie

ja z nowości mam "frangipani", przetłumaczone na lilia indyjska, zapach kwiatowy słodko-świeży, niestety nie mogę do niczego odnieść, bo trochę wypadłam z obiegu wąchałam "mak" ale tylko z korka, jest orientalny, pudrowy ale nie za ciężki, kusił mnie ale ponieważ nie było testerów bałam się kupić bo orient na mojej skórze płata dziwne figle, lilia jest trwała i rozwija się ciepło. w krakowie w tej chwili można kupić wody za 24 zł, kusi mnie kupić ten mak w ciemno

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 08:29   #229
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
zamawialam na allegro i zupełnie w ciemno
mam nadzije,ze sie ponownie nie rozczaruję.Wahalam sie jescze nad Aegyptus Kyfi..ale po opinach wizażanek zdecydowałam sie ostatecznie ja Jasmin.Woda powinna przyjśc na dniach, jak chcesz to ci zmontuję próbkę?
byłabym bardzo chętna bo tak zamawiać 100ml. i być potem rozczarowaną to nie dla mnie kiedyś testowałam już ten zapach, ale to było dość dawno i niewiele z tych testów pamiętam ale może wystarczy mi Twój opis tak czy siak jak woda dojdzie to opisz wrażenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-26, 15:01   #230
Monika Wu
Raczkowanie

Cytat:
byłabym bardzo chętna bo tak zamawiać 100ml. i być potem rozczarowaną to nie dla mnie kiedyś testowałam już ten zapach, ale to było dość dawno i niewiele z tych testów pamiętam ale może wystarczy mi Twój opis tak czy siak jak woda dojdzie to opisz wrażenia
dam znac jak tylko dostanę wytęsknioną paczuszkę, służę próbkę mimo wszystko..pozdrawia m ciepło
Stary 2007-10-27, 09:27   #231
ewelciaz
Rozeznanie

Zauroczona zapachami orientu, mialam wczoraj okazje zapoznac sie z zapachem Ambra Indiana. Hmm, coz.... Zapach prawdziwie ambrowy, cieply, interesujacu. Jednakze jako ze jest to unisex ktorych zwolenniczka nie jestem, niestety nie trafi nigdy na moja toaletke.

Intryguja mnie dwa zapachy przezanaczone jedynie dla kobiet. Biale Pizmo oraz Lotos. Kolezanki, czy ktoras mnie wesprze jakas mini probeczka ktoregos z tych dwoch zapachow dla rozpoznania???? Bede wdzieczna.
ewelciaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-27, 13:27   #232
smerfeta01
Zakorzenienie

ja też zastanawiam się między trzema zapachami : Kwiat Lotosu i mleczko akacjowe, Jaśmin di giava, Białe piżmo wyczytałam jednak na esentii że białe piżmo pachnie mydlano.... a kwiat lotosu zbyt landrynkowo i słodko....

wąchałam wczoraj Fior di Loto i ... bardzo podobny do Diesla, ale nie lubię takich zapachów - bardzo słodki, po pewnym czasie nie do wytrzymania. Pozostały jeszcze do przetestowania 2 może jutro. a co myślicie o tej sprzedającej na allegro ?
http://www.allegro.pl/item260283671_...p_polecam.html

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2007-10-31 o 16:20 Powód: post pod postem, PROSZĘ KORZYSTAĆ Z FUNKCJI EDYTUJ!
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-29, 20:12   #233
Monika Wu
Raczkowanie

no i mam..Jasmin di Giava, bardzo podobny do Angel..ale na mnie nie pachnie zbyt dlugo.Lotos był zdecydowanie trwalszy, natomiast Piżmo (dostałam próbkę od przemiłej Agaku)było dosyc dziwnym zapachem kojarzył mi sie z zapachem wyprasowanej nakrochmalonej pościeli w przewietrzonej sypialni.. i muszę powiedziec ,ze bardzo lubiłam uzyc kropelki na sen bo miał cos w sobie relaksujacego.Chętnie jednak poznałabym Egipt bo kupno w ciemno to nie dla mnie

Cytat:
wąchałam wczoraj Fior di Loto i ... bardzo podobny do Diesla, ale nie lubię takich zapachów - bardzo słodki, po pewnym czasie nie do wytrzymania. Pozostały jeszcze do przetestowania 2 może jutro. a co myślicie o tej sprzedającej na allegro ?
http://www.allegro.pl/item260283671_...p_polecam.html
kupowałam u tej osoby,szybka przesyłka, ogólnie ok...

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2007-10-31 o 16:21 Powód: post pod postem, PROSZĘ KORZYSTAĆ Z FUNKCJI EDYTUJ!
Stary 2007-10-31, 08:28   #234
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
kupowałam u tej osoby,szybka przesyłka, ogólnie ok...
byłam wczoraj w galerii w bielsku, z myślą że zastanę tam te wody i je powącham ale ku mojemu zdziwieniu wycofali je ze sprzedaży jaśmin z giava pamiętam przebłyski tego zapachu, natomist ciągle wacham się też czy kupić Białe Piżmo...może ktoś poratuje mnie próbką ?
Stary 2007-10-31, 10:43   #235
Monika Wu
Raczkowanie

Cytat:
byłam wczoraj w galerii w bielsku, z myślą że zastanę tam te wody i je powącham ale ku mojemu zdziwieniu wycofali je ze sprzedaży jaśmin z giava pamiętam przebłyski tego zapachu, natomist ciągle wacham się też czy kupić Białe Piżmo...może ktoś poratuje mnie próbką ?
chętnie zmontuję ci próbkę jaśminu,napisz na PW adres, wyślę pod koniec tygodnia..

a tak wogóle ,nie uwierzycie ale właśnie w Jasmin di giava wyczuwam alkoholową nutkę , w innych znanych mi wodach(pizmo, hammam, lotos) tesori jej nie czułam
Stary 2007-10-31, 20:45   #236
volje
Raczkowanie

dziewczyny, czy Jasmin di giava ma w sobie może trochę jaśminowego The Healing Garden?

i jeszcze raz zapytam Wizażanki z Poznania - czy to stoisko w King Crossie jest jeszcze aktualne? Czy gdzieś indziej jest szansa na powąchanie Tesori?
Stary 2007-11-01, 14:04   #237
giancarla
Raczkowanie

volje,
Nie, ten zapach jest zupelnie inny. Przypomina Angel, ale jest lżejszy, bardziej jakby rozwodniony. Jaśmin z serii HG był zdecydowanie mniej słodki, kwiatowo pudrowy. Oba zapachy ładne, ale zupełnie różne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-05, 12:56   #238
kociolek
Rozeznanie

ja zakupilam sobie ostatnio 3 zapachy - mak tybetanski, chinska orchidee i lotos. pierwszy jest bardzo pudrowy i przypominam mi tj juz ktos wspomnial maczka kenzo, drugi to zapach slodki, na poczatku swiezy (ta swiezosc gdzies znika po kilku minutach) i zostaje slodki, mleczno-kokosowy zapach. lotos slodki, bardziej mleczny. u mnie wygrywa chinska orchidea, jednakze sadze, ze juz zadnej wody tesori nie kupie - zazwyczaj zapchy trzymaja sie na mojej skorze baardzo dlugo a te po godzince juz sie ulatniaja. niestety trwalosc jest marna
kociolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 13:41   #239
wyssotzky
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Tesori d'Oriente

Moja przygoda z Tesori była taka, że kilka lat temu dostałam je od znajomej mojej mamy z Włoch. To było Oegyptus, które przypadły mi do gustu i podobały mi się tym bardziej, im dłużej ich używałam. No i nagle wczoraj, czyli po jakiś czterech latach, natknęłam się na nie w drogerii warszawskiej, zaskoczona, że one w Polsce w ogóle są. Niesamowite uczuciem, bo poza tym że ładny zapach to jeszcze milion wspomnień przeszło przeze mnie jak nawałnica.
Wiem, że nie wszystkim przypadną do gustu, chociaż nie wiem dlaczego niektórzy nazywają je męskimi. Długo utrzymują się na skórze i pozostawiają uroczą nutkę. Zdecydowanie kuszące . Chociaż jeżeli ktoś nie przepada za np. zapachami kadzidełek, to pewnie ten też będzie nieco przeszkadzający. Ja nie mogę przestać wąchać
wyssotzky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 13:52   #240
sasia73
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelciaz Pokaż wiadomość
Czy ten zapach jest naprawde sexowyny. Szukam jakiegos afrodyzjaku wsrod zapachow. Moze ten??? Jaka jest Twoja opinia.

Dzis dostalam swoja pierwsza wode z serii Tesori d'oriente od kolezanki na probe. Jestem pod wrazeniem. Trafil mi sie Aegyptus. Zapach trwaly, pachnie i pachnie. Oceniam go pozytywnie, glownie za oryginalnosc. Zapach bardzo przyjeny choc nieco męski. Ktora z wód tej marki jest najbardziej zmyslowa? Dodam ze uwielbiam zapachy o nutach wanilii,kokosu,pizmowe. Czytalam o Lotosie i Bialym Pizmie. Czy wedlug was spelnia moje oczekiwania????

Przepraszam Cię, Ewelciu, umknął mi Twój post i pytanie w nim zawarte. Białe Pizmo podobało mi sie jakiś tydzień, wylazło z niego coś babcinego, mydlanego, płaskiego, zbyt pudrowego. Po kilku dniach zachwytu zmęczył mnie potwornie, zapach kompletnie nie dla mnie. Moim zdaniem (i zdaniem mojego Współspacza) zbyt ...hmm... czysty i mydełkowaty, by być seksownym.
Ale wiesz jak jest, co nos to opinia, nie ma rady, przetestuj sama. Nie poratuję Cię próbaskiem , bo Piżmo puściłam w świat.
sasia73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości