![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tesori d'Oriente
No nie wierzę - wątek o Tesori wisi na pierwszej stronie, a i tak powstał dubel...
Połączyłam, na przyszłość proszę korzystać z wyszukiwarki! ![]()
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś już wąchał nowości Tesori? Mnie intrygują coraz bardziej, ale przybyły mi dwa kolejne flakony w tym miesiącu i spasowałam na razie
![]() http://esentia.pl/Tesori_dOriente_Wo...ana_p26222.htm ![]()
![]() |
#213 |
Wiedźma
|
Mak tybetański brzmi ciekawie.
Komuś udało się już przetestować? Jak wrażenia?
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się ostatnio przetestować 3 zapachy Tesori z całej gamy.
Najbardziej mi się spodobał Kwiat Lotosu. Najmniej białe piżmo, zresztą czułam że mi nie przypadnie do gustu, bo mam mgiełkę odświeżającą z innej firmy też o zapachu białego piżma i niezbyt mi leży. ![]() Po środku moich wrażeń znajduje się Aegyptus- Kyfi, bo czytam w KWC że zapach słodki, a na mojej skórze ni cholery tego nie czuć. Kojarzy mi się dość jednoznacznie z zielono-kaktusowo-męską nutą, która przynajmniej przez 1 godzinę urzędowania na skórze jest dość mocna. Wyraźnie wybija się w nim jakiś kaktus, aloes i inne ziela i to jest ta zielona nuta w tych perfumach. Mało trwałe, bo z bólami trzymają się do 4 godzin i w zasadzie pierwsze nuty są najmocniejsze-później słabnie i trzyma się bardzo blisko skóry, czego nie mogę napisać o lotosie, który jest obłędnie trwały, nic go nie rusza. ![]() Chciałabym jeszcze przetestować Jaśmin i Mak Tybetański. Sugeruję się tutaj maczkiem Kenzo i liczę, że będzie podobny. ![]()
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
A ja się przejechałam na Guajaco, liczyłam na ładny zapach, choć w ułamku sekundy podobny do Gaiac'a... A tu dostałam śmierdziuszka, który nijak nie pasuje moim chlopakom. Mnie zresztą też. Aż razi! Tania, męska woda.
Już się nie skuszę na żadne TdO, zraziłam się dokumentnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Podnosze wątek, dla amatorek tych zpachów podaje link gdzie można kupić przynajmniej dwa rodzaje edt duzo taniej
http://mojekosmetyki.pl//index.php?c...od_cat=&page=2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
skusiły mnie zapachy i chociaz dwa chciałam wypróbowac.
I donoszę, że b. spodobał mi się Mak Tybetański, jest naprawdę intrygujący i pieknie się rozwija, a do tego trwały. A Chińska Orchidea, jest słodsza, na poczatku jakby kokosowa, ale potem to znika i zostaje delikatny kwiatowo-jadalny zapach.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Do czego porównałabyś mak tybetański?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Ja mak tybetański mogłam tylko powąchać w butelce (żel), ale do złudzenia przypominał mi Maczek Kenzo. Ta sama zimna, pudrowa, świdrująca nos nuta. Ale nie wiem, jak się zmieni na skórze - sądzę jednak, że będzie to dość duże podobieństwo.
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
a mnie ciagle kusi ten jaśmin z Giava
![]()
![]() |
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
A ja czekam na Jasmin di Giava, zobaczymy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
oj nie, ja maczka Kenzo nie lubie, wlasnie przez to, ze jest pudrowy, moze zel pachnial słodko, ale na pewno nie woda, a przyrównac do czego bym mogla ciezko napisac, moge zrobic Ci mala próbeczke i przeslac
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam nadzije,ze sie ponownie nie rozczaruję.Wahalam sie jescze nad Aegyptus Kyfi..ale po opinach wizażanek zdecydowałam sie ostatecznie ja Jasmin.Woda powinna przyjśc na dniach, jak chcesz to ci zmontuję próbkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
http://www.naturella.com.pl/index.ph...a&filter_id=63
a ja kupowałam tutaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Rozeznanie
|
Tesori d'Oriente
Cytat:
Dzis dostalam swoja pierwsza wode z serii Tesori d'oriente od kolezanki na probe. Jestem pod wrazeniem. Trafil mi sie Aegyptus. Zapach trwaly, pachnie i pachnie. Oceniam go pozytywnie, glownie za oryginalnosc. Zapach bardzo przyjeny choc nieco męski. Ktora z wód tej marki jest najbardziej zmyslowa? Dodam ze uwielbiam zapachy o nutach wanilii,kokosu,pizmowe. Czytalam o Lotosie i Bialym Pizmie. Czy wedlug was spelnia moje oczekiwania???? Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-10-25 o 19:24 Powód: post pod postem, PROSZĘ KORZYSTAĆ Z OPCJI EDYTUJ I MULTICYTOWANIE! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
ja z nowości mam "frangipani", przetłumaczone na lilia indyjska, zapach kwiatowy słodko-świeży, niestety nie mogę do niczego odnieść, bo trochę wypadłam z obiegu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
Zauroczona zapachami orientu, mialam wczoraj okazje zapoznac sie z zapachem Ambra Indiana. Hmm, coz.... Zapach prawdziwie ambrowy, cieply, interesujacu. Jednakze jako ze jest to unisex ktorych zwolenniczka nie jestem, niestety nie trafi nigdy na moja toaletke.
Intryguja mnie dwa zapachy przezanaczone jedynie dla kobiet. Biale Pizmo oraz Lotos. Kolezanki, czy ktoras mnie wesprze jakas mini probeczka ktoregos z tych dwoch zapachow dla rozpoznania???? Bede wdzieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
ja też zastanawiam się między trzema zapachami : Kwiat Lotosu i mleczko akacjowe, Jaśmin di giava, Białe piżmo
![]() ![]() ![]() wąchałam wczoraj Fior di Loto i ... bardzo podobny do Diesla, ale nie lubię takich zapachów - bardzo słodki, po pewnym czasie nie do wytrzymania. Pozostały jeszcze do przetestowania 2 ![]() http://www.allegro.pl/item260283671_...p_polecam.html
"Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba." Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-10-31 o 16:20 Powód: post pod postem, PROSZĘ KORZYSTAĆ Z FUNKCJI EDYTUJ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
no i mam..Jasmin di Giava, bardzo podobny do Angel..ale na mnie nie pachnie zbyt dlugo.Lotos był zdecydowanie trwalszy, natomiast Piżmo (dostałam próbkę od przemiłej Agaku)było dosyc dziwnym zapachem kojarzył mi sie z zapachem wyprasowanej nakrochmalonej pościeli w przewietrzonej sypialni.. i muszę powiedziec ,ze bardzo lubiłam uzyc kropelki na sen bo miał cos w sobie relaksujacego.Chętnie jednak poznałabym Egipt
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-10-31 o 16:21 Powód: post pod postem, PROSZĘ KORZYSTAĆ Z FUNKCJI EDYTUJ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
byłam wczoraj w galerii w bielsku, z myślą że zastanę tam te wody i je powącham ale ku mojemu zdziwieniu wycofali je ze sprzedaży
![]()
![]() |
#235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak wogóle ,nie uwierzycie ale właśnie w Jasmin di giava wyczuwam alkoholową nutkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy Jasmin di giava ma w sobie może trochę jaśminowego The Healing Garden?
i jeszcze raz zapytam Wizażanki z Poznania - czy to stoisko w King Crossie jest jeszcze aktualne? Czy gdzieś indziej jest szansa na powąchanie Tesori? ![]()
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
volje,
Nie, ten zapach jest zupelnie inny. Przypomina Angel, ale jest lżejszy, bardziej jakby rozwodniony. Jaśmin z serii HG był zdecydowanie mniej słodki, kwiatowo pudrowy. Oba zapachy ładne, ale zupełnie różne. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
ja zakupilam sobie ostatnio 3 zapachy - mak tybetanski, chinska orchidee i lotos. pierwszy jest bardzo pudrowy i przypominam mi tj juz ktos wspomnial maczka kenzo, drugi to zapach slodki, na poczatku swiezy (ta swiezosc gdzies znika po kilku minutach) i zostaje slodki, mleczno-kokosowy zapach. lotos slodki, bardziej mleczny. u mnie wygrywa chinska orchidea, jednakze sadze, ze juz zadnej wody tesori nie kupie - zazwyczaj zapchy trzymaja sie na mojej skorze baardzo dlugo a te po godzince juz sie ulatniaja. niestety trwalosc jest marna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
![]()
Moja przygoda z Tesori była taka, że kilka lat temu dostałam je od znajomej mojej mamy z Włoch. To było Oegyptus, które przypadły mi do gustu i podobały mi się tym bardziej, im dłużej ich używałam. No i nagle wczoraj, czyli po jakiś czterech latach, natknęłam się na nie w drogerii warszawskiej, zaskoczona, że one w Polsce w ogóle są. Niesamowite uczuciem, bo poza tym że ładny zapach to jeszcze milion wspomnień przeszło przeze mnie jak nawałnica.
Wiem, że nie wszystkim przypadną do gustu, chociaż nie wiem dlaczego niektórzy nazywają je męskimi. Długo utrzymują się na skórze i pozostawiają uroczą nutkę. Zdecydowanie kuszące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam Cię, Ewelciu, umknął mi Twój post i pytanie w nim zawarte. Białe Pizmo podobało mi sie jakiś tydzień, wylazło z niego coś babcinego, mydlanego, płaskiego, zbyt pudrowego. Po kilku dniach zachwytu zmęczył mnie potwornie, zapach kompletnie nie dla mnie ![]() Ale wiesz jak jest, co nos to opinia, nie ma rady, przetestuj sama. Nie poratuję Cię próbaskiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.