![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dermablend Vichy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Nie jak widzisz jestem nowatorka w sprawach wizażowania :P ucze sie dopiero i bawie! :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Proszę o poradę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Ten podkład jest rewelacyjny, trafiłam na niego całkiem przypadkiem. nocowałam u przyjaciółki i rano pożyczyłam go od niej. Jestem naprawde pod dużym wrażeniem! Do tej pory używałam podładu Loreal true match ale teraz widze, ze nawet sie nie umywa z vichy.. Mam popekane naczynka po jednej stronie na twarzy i zawsze miałam problem z ich zamaskowanem. Musiałam nakładać większą ilość podkładu. Poza tym mam mieszana cere-sucha i tłusta wiec to też był probelm dla podłakdu bo nie zawsze tak samo sie utrzymywał w każdym miejscu a Vichy dermablend to po prostu rewelacja-zakochałam sie! Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Witam.... mam próbke dermablendu 15 i 25 ale totalnie nie wiem na jakś się zdecydować, 15 jest za jasna natomiast 25 ciut za ciemna nie chce wydawać kasy w błoto. Może powinnam wypróbować ten dermacol , czy mogłybyście mi napisć co nieco o nim ../? jak ktoś testował
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
lipiec na maksa!!! :)
|
weź jaśniejszy, jeśli nałożysz na wierzch sypki puder to ściemnieje. zbyt ciemny podkład wygląda kiepsko..
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Dzięki / chyba macie racje..... ale stwierdziłam że jeszcze pofatyguje sie w jakiejś aptece i poproszę jeszcze raz o te same próbeczki.....( mam nadzieje żę dostenę) i spróbuję jeszcze raz przetestować / w perspektywie nadchodzącego lata może lepiej byłiby zainwestować jednak w ciemniejszy odcień.....? mam skórę podatną na słoneczko i zawsze sie łądnie opalam więc to może będzie głupio wyglądać...../brązowe ciałko i blada buśka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
Wyszedł Korektor Dermablend. Może któras z was go juz miała? Jestem ciekawa czy wogole jest wart kupienia. Podkład Dermablend sam w sobie jest bardzo kryjący i moze spokojnie służyc jako korektor. Moze własciwie nie ma roznicy miedzy podkładem a korektorem Dermablend?
![]() |
![]() |
#191 |
BAN stały
|
Też się na niego czaję ale jak narazie widziałam tylko na allegro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
A czy ktos moglby porownac Dermablend z Estee Lauder Double Wear?
Interesuje mnie, który jest lepszy Waszym zdaniem, i jaki odcień jest odpowiednikiem Dermablendu 15-tki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dremablend kryje mocno,łatwo o tapetę,nawilża, szybko twarz błyszczy się po nim, trzeba matowić.Zakryje wszystko ![]() double wear tez kryje,ale bez efektu maski, kamuflażu itd. nie świeci się, nawet lekko matuje. nie spływa, nie wysusza. 15 dermablend to 39 double wear porównałam oba na dłoni i są prawie identyczne w wrazie pytań pisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Ehh tylko czemu dermablend ma same ciemne kolory?Czy na allegro widujecie jaśniejsze odcienie niż w aptekach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
A ja nadal wierna Dermablendowi
![]() pojawiły się korektory Dermblend ale dziwna numeracja i odcienie, ok 50zł. Ale myśle, że biorąc pod uwagę możliwości Dermacolu to korektor Dermablend nie jest potrzebny ![]()
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zamierzam przerzucic sie na Double Wear jak skonczy mi sie Dermablend, czyli za jakies 2 miesiace mysle. I zastanawiam sie wlasnie czy warto skoro jest drozszy a moze ma takie same wlasciwosci. Ale skoro mowisz, ze jest lepszy to fajnie. A jaki odcien jest ciut ciemniejszy od tego 39 i czy bedzie on dorownywal Dermablendowi 25-tce? Czy moze bedzie ciut jasniejszy? Szukam czegos juz na lato bo nie chce kupic zbyt jasnego odcienia. Do tej pory uzywalam na zime 15 a na lato 25, ale Dermablend ma slaba game kolorystyczna niestety, tylko 4 odcienie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie w polsce doble wera ma też mało odcieni,w anglii jest dużo(jak masz możliwość to niech ktoś znajomy co kupi ![]() popatrz także na allegro, może pokaże się "nietypowy odcień". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Jaki kolor z tych wszystkich jest najasniejszy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
dermablend 15 jest najjaśniejszy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kupywalas na allegro? Polecisz jakiegos zaufanego sprzedawce z Double Wearem? Ja jestem chlodnej tonacji raczej i nawet jak sie opale to uzywam kosmetykow w chlodnej tonacji bo ciepla mi nie pasuje. Czyli ten 39 bedzie cieply powiadasz. No to racja, ze Vichy ma takie raczej cieple odcienie ale pod wzgledem krycia jest niezastapiony. I na mnie ten 15 i 25 wychodzi raczej neutralnie. Probowalam raz 35 i jest ciepla i ciemna, w ogole dziwne, ze weszly na nasz rynek te 2 ostatnie odcienie - moim zdaniem nietypowe jak dla Polek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli masz chłodną cerę to fresco może się sprawdzić,natomiast 39 jest ciepły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Ok, dzieki bardzo za pomoc
![]() A swoja droga, to dziwne maja te numery, tu 39 a tu nagle 01, 03, 04 (bo sprawdzalam na allegro) jakos niepoukładane za bardzo i troche mylace. :/ A w KWC w glownej recenzji tego podkladu nie ma niestety wymienionych odcieni wiec trzeba by przeczytac ponad 220 recenzji, zeby sobie poukladac te odcienie. ![]() A nie orientujesz sie moze czy jest jakis osobny watek o Double Wear, szukalam ale nic nie znalazlam, ale czasem cos przeaczam wiec moze przeoczylam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do odcieni to one są chyba pukładane,tylko to 39 nie widomo skąd się wzięło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Dzieki jeszcze raz za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które stosują kwasy lub retinoidy i tak jak ja kochają Vichy dermablend
![]() Jakie filtry najlepiej się z nim sprawdzają? ![]() Wyczytałam u filtromaniaczek, że tylko na filtry z avene można stosować dowolna kolorówkę, a obawiam się, że avene przy mojej tłustej cerze będzie sie bardzo swiecił ![]() Aha i może któraś mnie oświeci, czy mogę stosować filtr a na to bazę pod podkład (lubie lumen) i dopiero potem dermablend, czy ta baza mi filtr całkowicie zetrze? A ten korektor, o który pytałyście dostałam gratis przy ostatnim zakupie podkładu i jak dla mnie to niewiele się rózni od samego podkładu. Stosowałam go na wypryski miejscowo i zachowywał sie tak samo jak podkład, więc jeśli o mnie chodzi to nie zdecyduje się na zakup, skoro podkład mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
phdwao, dziękuję ci bardzo
![]() ![]() Że dermablend po jakimś czasie świeci się niemiłosiernie to fakt, ale jestem w stanie mu to wybaczyć, w końcu "coś za coś" a dla mnie najważniejsze jest perfekcyjne krycie, jakie mi zapewnia ![]() Przed błyskiem zawsze ratuje się dobrym pudrem. Mąka ziemniaczana, czy skrobia kukurydziana, jaką stosuja filtromaniaczki to chyba jeszcze nie na mój stopień wtajemniczenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.