![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dermablend Vichy
Cytat:
![]() więc szczerze to podkładu LRP dawno nie używałam bo mam bardzo jasny odcień a ostatnimi czasy używam regularnie samoopalacza i ten odcień jest za jasny co do właściwości obu podkładów to są one porównywalne tzn w trwałości myśle że raczj są dość trwałe, krycie najwyższ jakie kiedykolwiek miałam w podkłądach a mam na twarzy stałe zaczwienienia dość mocne które kryje codziennie, oba się dość dobrze wtapiają w cere z moich obserwacji wynika że dermablend ma taką troszeczkę tłuściejszą konsystencje przez co minimalnie mniej podkreśla suche skórki ale także na mojej skórze szybciej się świeci właśnie się zastanawiam czy anstępnym razem jak mi się skończy któryś dermablend<mam dwa odcienie 25 i 35> to czy nie kupić by Toleriane ciemniejszego o jakieś 2 tony tylko musze zobaczyć jak z odcieniami Pozdrawiam! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja uzylam kiedys odrobine na dekold i jak dobierzesz odcien to nic nie widac. ![]() Cytat:
Tak szczerze, to jesli sie nie opalilas i nie masz zamiaru nabrac kolorku latem to bierz 15. Ona wcale nie jest taka jasna. Nadaje sie do typowej karnacji Polek. A co do podkladu to lepiej jest wybrac o ton jasniejszy niz o ton ciemniejszy bo wtedy nie dosc, ze wyglada sie starzej, to jeszcze efekt maski jest bardziej widoczny. Najlepiej to wez probki, a jesli nie mozesz znalezc u siebie w miescie to zakup na allegro. Lepsze to niz wydac 80zl na podklad o zlym odcieniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miła Pani w aptece uparcie mi wmawiała że w porównaniu do 11 z LRP będzie 25. Ajsun a Ty używałaś 15 albo 25?? Teraz sobie przypominam że kiedyś używałam odcienia opal z Normateint Vichy, i nie czułam się w nim do końca komfortowo bo uważałam że jest trochę za jasny. A zapewne w całej gamie produktów Vichy ten opal wygląda tak samo. Jeśli się mylę poprawcie mnie. A że lato za pasem i się opalam to chyba jednak wezmę tą 25.
![]() |
![]() |
#244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mialam obydwa, i 15 i 25 z Vichy. Nie mam zadnego porownania do La Roche Possay. Ale w moim przypadku odcien 25 byl zdecydowanie za ciemny, a zauwazylam to dopiero gdy kupilam 15. Moim zdaniem powinnas isc do apteki i wyprobowac te testery. Nalozyc sobie kapke w okolicy zuchwy i jednego i drugiego odcienia, wyjsc na zewnatrz z lusterkiem i w swietle dziennym zobaczyc ktory odcien bardziej Ci pasuje. Ale zrobisz jak uwazasz i nie decyduj opierajac sie na mojej opinii. A co do Normateint Vichy to moim zdaniem jest to w ogole nietrafiony podklad. I nie sugerowalabym sie porownujac go do Dermablendu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porównywałam sobie 15 i 25 w świetle dziennym, ale tylko na przegubie dłoni i wiem że to był błąd. Jutro jeszcze raz będę musiała to zrobić tylko właśnie w okoliach żuchwy. I zgadzam się z Tobą, dla mnie Normateint to też jakieś nieporozumienie.
![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Ajsun dziękuję Ci za pomoc
![]()
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Vichy Dermablend Corrective Foundation SPF11
mam prosbe....czy moglaby mi ktoras z was zrobic fotke przed i po nalozeniu tego podkladu?? zamierzam go zakupic ale cena jest dosc wysoka wg mnie i nie wiem czy warto.
bede bardzo wdzieczna ![]()
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vichy Dermablend Corrective Foundation SPF11
Cytat:
Oba wątki łączę. Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę.
Planuje zakup Dermacolu(od roku uzywam vichy dermablendu, ale ta cena....) Dermablend mam num 35 sand i jest dla mnie idealny, czy wiecie który odcien dermacolu jest najbardziej do niego zblizony???Bede bardzo wdzieczna za podpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny, a czy uważacie że dermablend zapycha pory? Bo ja niestety mam z tym problem bo mam taka kaszke na czole i policzkach. Niby producent obiecuje że nie zapycha, ale ja i tak sie tego boje, iż mnie zapcha
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
nie zapycha. Używam dermablendu juz baaardzo długo( znowu zakupilam) i zniknęły wszystkie moje problemy z cerą( mialam rozszerzone pory, zaczerwienienia na policzkach, trądzik). Odpukać nie pamietam iedy jakis syfik mi wyskoczył. Jestem od niego uzalezniona, najlepszy jai mialam(ps. super nawilża buzkę, zmarszki sie nie robią).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy 35 sand jest duzo ciemniejsza od 25? zawsze uzywałam 25,ale teraz jestem ciemno opalona i 25 jest dla mnie za jasna nieco..
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Kochane wizazanki!
Wacham sie z odcieniami dermablendu- mam jasno-srednia karnacje o zoltym odcieniu i wacham sie miedzy nude a sand. Moze ktos mi doradzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jasną karnacje generalnie,a 25 jest dla mnie czasami zbyt blada,Ona tylko tak strasznie wygląda w tubeczce
![]()
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
![]()
Jestem zachwycona tym podkładem ponieważ bardzo ładnie kryje moją okropną trądzikową cere z licznymi przebarwieniami i bliznami do tego jest wydajny próbka w zaszetce(1,5ml) wystarczyla mi na 4 aplikacje;p ale ma niestety jedną wade tak jak już wczesniej wspominałyście cera po paru h strasznie się świeci;/może macie jakies sposoby by jakoś zniwelować te błyszczenie;/? (zwykły sypki puder niestety sobie z tym nie radzi)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
myslicie, ze zatuszuje moje piegi? mam ich naprawde sporo na calej twarzy... poza tym jaki Waszym zdaniem powinnam wybrac odcien? Zastanawiam sie nad Nude i Sand...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Witam
Kupiłam dermablend z nadzieją, że zakryje moje czerwone plamki po pryszczach, ale nie wiem czy nie potrafię dobrze nałożyć tego podkładu czy po prostu jest beznadziejny? Mam odcień nr 15, który jest wręcz żółty jak już ktoś to napisał. Po nałożeniu plamki nadal są widoczne, podkład osiada mi na brwiach i koło nosa tworzą się takie grudki wszystko to daje efekt maski i ten zupełnie nienaturalny kolor...Proszę o jakieś rady jak dobrze nałożyć ten podkład? ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Mam trochę piegów, ale dość jasnych podkład je kryje, ale własciwie jak każdy inny. Jesli twoje piegi są ciemne, to nie sądzę by dermablend je zakrył. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Trochę reaktywując temat.
Dzięki Wam sama zainwestowałam w Vichy Dermablend, był ze mną w ciężkich chwilach kiedy skóra po lekach była w fazie oczyszczania czyli wysypu, teraz jest lepiej, ale bez rewelacji , na szczęście mama Dermablend, który naprawdę się spisuje nieźle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Ja miałam tylko próbki dermablend, na cały jeszcze się nie skusiłam. Nie wiem dlaczego w aptece zawsze dają próbki z odcieniem 35, który nie jest zbyt naturalny. Mi chodzi o leciutko opaliny beż. I nie wiem czy z tego podkładu da się coś takiego wybrać??? Bo ogólnie świetnie kryje i gdyby był odpowiedni kolorek to już bym kupiła.
A la roche ma odcienie jakieś takie pomarańczowe, nie wiem, ale też miałam próbki i właśnie nigdy naturalnego efektu. Ale też b. dobrze kryje i jest lżejszy od vichy. Tyle że te kolory........ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Ja używam odcienia nr 15 i wszyscy mi mówią, że jestem bardzo blada.;/
Staram się tuszować tą bladość jakimś sypkim pudrem, swoją droga szukam jakiegoś dobrego i taniego więc może ktoś poleci? 25 nie próbowałam, ale chyba jest zupełnie ciemna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
ja teraz używam 35 ,generalnie jestem dość blada ,a i tak znajomi mi mówią,że blady kolor ,także 25 dla osób bladych jest ok,a 15 dla 'trupiaszków'
![]()
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
ja posiadam 25 kupiłam na allegro i jak zobaczyłam podkład w tubce to myślałam że będzie za ciemny takie też miałam wrażenie przy pierwszym zetknięciu ze skórą , ale podkład ładnie się wtapia i żeby było śmiesznie okazało się prawie dla mnie zajasny.
![]() Więc uważam żę 25 raczej jest jasny niż ciemny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
A 35 ciemnieje na twarzy, ja nie jestem blada, raczej używam delikatnie ciemniejszych odcieni, ale ten 35 dermablend... okropny kolor. Innych odcieni nie próbowałam. Teraz chcę wypróbować Mary Kay, ale nie wiem czy warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Mam problem z trądzikiem na brodzie jestem w trakcie jego leczenia, są już zmiany na lepsze co jest dla mnie wielkim szczęściem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Witam... chciałam zakupić ten podkład na allegro ale zastanawiam się nad odcieniem. Zastanawiam się między 15 a 25. Może ktoś posiada któryś z kolorów i zrobił by fotkę na ręce była bym wdzięczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
WITAM , DZISIAJ ZAKUPIŁAM DERMABLEN VICHY, I JESTEM PO PROSTU W NIEBOWZIĘTA!!!!!!!!!!!!! SZUKAŁAM PODKŁADU DLA SIEBIE KTÓRY DOBRZE KRYJE, A NIE OBCIĄŻA MOJEJ CERY I ZNALAZŁAM. Z reguły moja cera działa tak ze jak jest podkład fajnie kryjący to po 2-3 godz albo go nei widac juz albo mam uczucie :sciagniecia: skóry, a w tym przypadku tak sie nie wydarzylo. Podkład bardzo długo utrzymuje sie na skorze, mam odcien 45 gold, i jestem zadowolona z doboru koloru jak i z krycia. kryje wszystko mimo ze nie mam cery problematycznej, czy jakichs zaczerwienien, tylko 3 takie plami szarawe po wypryskach, ktore zaden podkład nie zakryl nie wime czemu, a uzywała max factor lasting performance nr111, i z reguły on dobrze kryje.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.