|
|
#1621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
![]() Sprawdzone sposoby
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Tatty, jak to zabiciu? Tylko nie mów, że Twoi mięsożerni krewniacy zjedli kota
Masz jakieś zwierzę, które nie wymaga karmienia mięsem? |
|
|
|
|
#1623 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no kota nie zjedli, ale żeby z premedytacją szkodzić zwierzęciu... nawet tego nie zdążyłam przewidzieć
|
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Wrrr... Współczuję Ci. Zawsze możesz zająć się moim zoo!^^ Koty trzeba jeszcze dzisiaj wyszczotkować, psu zęby wymyć, chomikowi domek złożyć i karmę dla królików przyszykować, frotki dla konia poszukać, bo jutro dzień robienia kucyków na tym durnym łbie
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1739317 3]jestem ciekawa, czy np. w kawiarniach też tak wybrzydzacie?
![]() [/QUOTE] A ja np kawy robionek w domowych warunkach nie lubie, a w chetnie pije (oczywiscie nie w kazdej mi smakuje), ale lubie spienione mleko ![]() Z ciast wybieram takie bezpieczne. Jak widze, ze sernik jest raczej na zimno, to nie biore bo na 99% ma zelatyne. Bo do takiego pieczonego to chyba nie dodaja? Nie jest chyba zelatyna potrzebna? Raczej mam problem jak sie ograniczyc z zamowieniem- bo czasami mam ochote na 5 rzeczy jednoczesnie
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1748864 9]kasia.diet, mogę zaoferować swoją pomoc, choć przyznam, że nie będzie łatwo
![]() po prostu nie mam ustalonego żadnego jadłospisu, ale mogę się postarać i wykrzesać jakiś przykładowy. myślę, że śmiało możesz na wątku wstawić link, jeśli masz takowy. i, wybacz lecz ciekawość mnie zżera, skąd zainteresowanie dietą wegetariańską? osobiście bynajmniej cieszę się z tego powodu [/QUOTE]jadlospis moze byc przykladowy, albo jak jesz posilki w ciagu dnia to je zapisuj (tak wiem, niekoniecznie moze sie chciec ) ale zeby chociaz mniej wiecej bylo..zainteresowania wegetarianizmem jako takiego nie ma, po prostu tak wyszlo ze pisze o tym prace mgr ![]() takze zamieszczam prosbe o pomoc: chodzi o to aby wypelnic ankiete: http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/...0/sec-5jhQtCuA i napisac swoj jadlospis w pliku ktory do pobrania jest tu: http://kasiulkaa.republika.pl/zapis_zywieniowy.doc i wyslac ten plik do mnie na maila katarzyna.mgr@wp.pl . zalezy mi zwlaszcza na tym jadlospisie wiec blagam! nie pomijajcie go ![]() ![]() potrzebuje min 10-15 jadlospisow wiec jesli macie znajomych wegetarian i mozecie ich poprosic o napisanie jadlospisu to baaardzo prosze, uratujecie mnie i moja prace mgr mam tylko tydzien na zdobycie tych zapisow (zeby nie bylo-badania przeprowadzam od jakiegos czasu i mam duzo ankiet ale bardzo malo jadlospisow, bo niewiele komu chce sie go pisac, dlatego mam problem i dlatego was blagam ) bede niezmiernie wdzieczna
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1628 |
|
Konto usunięte
|
pewnie wegetarianki lenią się opisywać swoje jadłospisy
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
i to wlasnie jest ten problem
a to tylko 1 dzien, choc prawidlowo powinny byc jadlospisy 3-dniowe, ale wtedy to chyba nikt by sie nie podjal a ja bym nie wyrobila z przeliczaniemno dziewczyny, pomozecie...? :pros i:
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
przerwę tę martwą ciszę
Z jednymi zaryzykowałam i są lekko przeterminowane ale mam nadzieję, że nic im nie będzie.
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Konto usunięte
|
ja po kiełkach mam...hmmm...nie wiem, jak to napisać, bo to takie trochę intymne...
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
To chyba tylko ja jestem taka leniwa. Wy sobie ciągle coś wymyślacie
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Konto usunięte
|
ja od marca (poczułam już wiosnę!) jem mnóstwo świeżych warzyw!!!
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My ostatnio postanowiliśmy poważnie ograniczyć mleko- tzn od czasu do czasu twaróg albo jogurt ekologiczny. Kawę pijemy z sojowym. Muszę przyznać, że w naszej lodówce dużo się przewijało mlekowych "śmieci", jakiś jogurtów, kaszek itd Słodycze jakoś przy okazji też poszły w odstawkę. A w sumie takie przekąski są bez sensu dla organizmu i wypłukują kasę z kieszeni ostro Nie wiem, jak potoczy się ten eksperyment, ale narazie oboje chodzimy zadowoleni ![]() A tutaj artykuł, który mnie skłonił do tych zmian |
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Konto usunięte
|
to nie powiem
![]() a jak czytam takie artykuły, który wrzuciłaś, to zawsze mam ochote ryczeć z własnej bezsilności |
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam kiełkownicę w piątek. Dziś nastawiłam nasiona. Ciekawa jestem co z nich będzie. Póki co jem takie kiełki z woreczka foliowego.
„Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand Edytowane przez morelle Czas edycji: 2010-03-14 o 18:12 |
|
|
|
|
#1637 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Konto usunięte
|
chyba i ja muszę się zdobyć na ten wydatek, co gorsza nawet nasiona przez internet chyba będę musiała sobie sprawiać. kocham moją mieścinę
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Instrukcja głosi, że może to trwać od 2 do 7 dni. Ja chyba tak jak twój małż będe zaglądać co kilka minut, bo nie mogę się doczekać. Jeśli się uda, to powinna być uczta i dla oka i dla podniebienia.Muszę powiedzieć, że i ja nie piję już kawy z mlekiem. Dodaję do niej krem kokosowy. Ale nie umiem wyrzec się chudego, białego twarogu i Actimela. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1787595 9]chyba i ja muszę się zdobyć na ten wydatek, co gorsza nawet nasiona przez internet chyba będę musiała sobie sprawiać. kocham moją mieścinę [/QUOTE]To faktycznie śmieszny wydatek. Za moją, czteropoziomową, zapłaciłam w sklepie zielarskim 28 zł. plus autentyczne grosze za nasiona. Na szczęście Opole było zawsze pod względem troski o zdrową żywność do przodu. Wspomniany sklep istnieje od ponad 20 lat i nie tylko nie plajtuje, a a wręcz rozkwita. Mają nawet nieoczyszczony olej lniany, tzw. "budwigowy".
„Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand Edytowane przez morelle Czas edycji: 2010-03-14 o 18:16 |
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do ceny kiełkownicy, to ja zamawiałam z allegro z odbiorem za 23.99 + paczka kiełków, myślę, że się szybko zwróci. Jakoś tutaj w stacjonarnych sklepach nie rzuciły mi się w oczy. Poza tym, mam nieodpartą ochotę wyjąć choinkę na nowo pięknie ta wiosna się zapowiada
|
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba nigdy kiełków nie jadłam. Tylko mnie nie bijcie
Na czym to polega wszystko? Przybliżcie mi to...
|
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taak, piękną mamy zimę tej wiosny. U nas teraz sypie mokry, lepki śnieg, brr. Krem to to samo co mleczko, tylko w zagęszczeniu. Składa się z ekstraktu kokosowego, wody i emulgatorów (na opkowaniu widnieje polisorbat 60 i sól sodowa karboksymetylocelulozy). Ładnie rozpuszcza się w napoju i jest chyba bardziej wyczuwalny niż tradycyjne, wodniste mleczko.---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Jesz je na rozmaite sposoby: dodajesz do zup, sałatek, kanapek )(zamiasty lub obok tradycyjnej sałaty), itd. Warto zainteresować się pikantnymi opdmianami, bo maja bardziej charakterny smak, np. rzeżucha czy rzodkiewka.
|
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://wegetarianka.blox.pl/html |
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że nasionka wypuściły taka białą, maleńką niteczke, oby tak dalej i oby jakieś licho nie zepsuły mi dobrze zapowiadającej się uprawy. Czyytałam, że nasiona trzeba przepłukiwać raz na dobę. Jak to robicie w kiełkownicy? Wystarczy wlać jak za pierwszym razem wodę (domyslam się, że przegotowaną), czy płukać każdą szalkę z osobna?
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem przeleci do tego zbiornika na dole i można ją już wylać.ja nawadniam dwa razy na dobę. Ale to zależy też od nasion jakie hodujesz. woda przegotowana ofkors
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-03-15 o 20:10 |
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem ją kiełkuję i na razie miewam się nieźle
|
|
|
#1648 |
|
Konto usunięte
|
lucerna? a to nie ta koniczynowata roślinka?
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1792125 7]lucerna? a to nie ta koniczynowata roślinka?
[/QUOTE]noooo ![]() alfalfa jeszcze na nią mówią
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, to odetchnęłam z ulgą. Że tez zawsze musza się pojawić jakieś niszowe rewelacje. Nawiasem mówiąc, kiiełkuje mi ślicznie, pozostałe nasionka też. Dziś mija druga doba, więc pewnie wktrótce żniwa.
„Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand Edytowane przez morelle Czas edycji: 2010-03-16 o 14:24 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Z jednymi zaryzykowałam i są lekko przeterminowane

.