styczniowe mamusie - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-08, 11:35   #661
MartusiaJ
Rozeznanie

Dot.: styczniowe mamusie

Kasiulko- nie dziękuję wiesz, to niby nie jest najważniejsze, bo najważniejsze jest zdrowie dizeciaczka, ale od jakichś 4 miesięcy człowiek nie czuje się atrakcyjny, to ma nadizeję, że po porodzie wróci do stanu sprzed porodu jak najszybciej..
podobno karmienie piersią przyspiesza ten proces i Bogu dzięki za to.. mam nadzieję, że będę w stanie karmić
Stary 2006-01-08, 12:58   #662
Nel70
Zadomowienie

Martusia spoko na pewno urodzisz i to już lada dzień............. A mówią,że chłopcy wychodzą wcześniej , a u Ciebie to wyjątek Kubuś się nie spieszy A propo powrotu do figury sprzed ciąży , to ja się nie przejmuje zobaczysz sama,że max do 3 miesięcy i wejdziemy w 36 lub 38. Mi mąż pod choinkę kupił rower stacjonarny magnetyczny fitness, także po 6 tygodniach po porodzie będę ćwiczyła. Moja córka już schudła 2 kg w ciągu 2 tygodni,aż na nią krzyczę ,że za szybko. A propo imprezki to po obiadku wpadnie brat męża z rodzinką,ale tylko na kawkę i ciasto, bo mąż po chorobie , a ja tak "nadmuchana", że mam maxa. Martusia leż kochana,odpoczywaj i pozdrów od nas męża i Kubusia.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 18:04   #663
Nel70
Zadomowienie

Dziewczynki wielka nowina Moni urodziła wczoraj synka. Poród miała lekki trwał razem z bólami 5 godzin. Pozdrawia nas cieplutko i życzy nam takich łatwych porodów jak Jej.
Stary 2006-01-08, 19:24   #664
MartusiaJ
Rozeznanie

Nel jestem na chwilkę, żeby dać znak życia
dzięki za sms-ka i pamięć o mnie
gratulacje dla Moni ale ma fajnie
Nel z tym rowerkiem to super patent, niestety ja nie mam, ale może uda mi się namówić męża na kupno jakiegoś sprzętu
rany ja już chcę urodzić!!!
odezwę się jutro zaraz z rana a Tobie Nel i całej Rodzince życze miłej nocki
dziękuję za pozdrowienia dla moich mężczyzn przekażę zaraz

trzymaj się kochana, do jutra
Stary 2006-01-08, 19:48   #665
Nel70
Zadomowienie

Martusia fajnie,że dałaś znak życia,czyli nadal 2 w 1. Śpij dobrze, pa do jutra.
Stary 2006-01-10, 11:20   #666
Nel70
Zadomowienie

Witajcie wszystkie przyszłe styczniowe mamusie i inne mamusie zaglądające na nasze forum. Właśnie otrzymałam smsa od Martusi,która jeszcze nie urodziła, ale nie może uczestniczyć z nami na forum, gdyż wysiadł Jej komputer. A ja już myslałam,że ona jest po.......
Inne styczniówki odezwijcie się , bo jest mi smutno,czyżby wszystkie pozostałe już urodziły i ja zostalam sama
Stary 2006-01-10, 11:40   #667
Sonika
Raczkowanie

Witam! Ja też mam już dość ciąży,ale muszę leżeć do przyszłego tyg., ponieważ moja dzidzia jakość zatrzymała się w przybieraniu i waży tylko 2650. Miałam wczoraj badane wody płodowe- są czyściutkie, a synek czuje się dobrze.Rozwarcie- 3cm. Ja natomiast czuję się potwornie gruba i ciężka, też dumam nad tym jak uda mi się wrócić do mojego poprzedniego rozmiaru. W ogóle czuję się strasznie nieatrakcyjna, choć wszyscy dookoła twierdzą, że świetnie wyglądam. To bardzo miłe,co mówią, ale ja już myślę o przyszłej diecie, wyszczuplających kremach, które można stosować w czasie karmenia i nowych ciuchach. Udało mi się zaliczyć wizytę u fryzjera, kosmetyczki i manikirzystki, choć łatwo nie było, ponieważ często robi mi się słabo. Napiszcie, czy macie już na oku jakiś krem wyszczuplający. Wiem, że Mustela ma żel poporodowy, ale jego recenzje nie zachęcają do kupna.Pozdrawiam Was i przesyłam całuski.
Sonika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-10, 20:48   #668
Nel70
Zadomowienie

Witaj Sonika, super,że się odezwałaś. Ja rozpoczęłam ten wątek i obecnie zostałam sama, Moni już urodziła, a Katesia sie nie odzywa, może też już ma swoja Agatkę. Jeżeli musisz leżeć to pewnie,że leż jesteś usprawiedliwiona. Odnośnie kremów wyszczuplających to ja w ogóle o tym na razie nie myślę, a poza tym popatrz na forum porady kosmetyczki. Ja mam wizytę w czwartek u gina i tylko tym żyję i chciałabym już urodzić , bo jest mi niezmiernie ciężko i staję sie bardzo marudna dla rodzinki. Trzymaj się buziaczki
Stary 2006-01-11, 18:58   #669
Sonika
Raczkowanie

Nel,mnie też jest już bardzo ciężko. Wiem, że na pewno w przyszłym tyg. się wszystko rozstrzygnie. Czuję się naprawdę przedporodowo. Zamierzam jeszcze poleżeć do końca tyg., a od poniedziałku przestać się oszczędzać. Wszystko jest gotowe na przyjście dzidziusia, jestem bardzo ciekawa jak wygląda i bardzo chciałabym Go juz utulić w ramionach. Napisz jak się czuje Moni, ile waży Jej dzidziuś. Buziaki.
Stary 2006-01-12, 11:36   #670
wiolka82
Raczkowanie

Witam

Dawno nie zagladalam bo mialam lenia, ale tez dla tego ze przed swietami wprowadzilam sie do rodzicow internet juz zalozylismy wiec zagladam a tu sie niezle dzieje niektore z nas juz z misiami a ja niestety jeszcze sie tocze .
Sonika moja mala wazy 2,66 tez jest malutka ale lekarz powiedzial ze to norma i nie mowil mi nic o oszczedzaniu czy tez lezeniu na poczatku troszke sie przerazilam ze taka malutka ale moze tak ma byc moze bedzie mi sie lepiej rodzic .
Ja juz sie nie moge doczekac termin na 23 mam a juz bym chciala miec swoja kroszynke w ramionach ale widocznie jej sie niespieszy
Powodzenia wszystkim ktore jeszcze zostaly z brzuszkami
wiolka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 19:58   #671
Moni@
Zakorzenienie

Witajcie kobietki

Wlasnie wczoraj wrociłam z malym Szymonkiem do domku
Urodził sie 07.01 o godz 8.40 waga 3570, dlugi na 59cm wiec moje ciuszki na 56 niestety za male, na szczescie nie jest ich duzo..
Rodziłam naturalnie, bez znieczulenia..troszke mnie pozszywali,ale mam nadzieje ze szybko sie zagoi, bo siedzenie na jednym poldupku to zadna wygoda

Widze ze i u Was zaczyna sie cos dziac, bo dlugo nie ma niektorych mamusi ciesze sie, bo czekam na wiesci ktora po mnie nastepna zostanie mama

Pozdrawiam Was goraco i ciagle sledze forum co u Was sie dzieje
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-12, 20:23   #672
natasza2
Raczkowanie

Moni@, gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi Życzę Tobie i małemu Szymonkowi wszystkiego najlepszego
Stary 2006-01-12, 20:59   #673
Nel70
Zadomowienie

Wiolka fajnie,że się odezwałaś , bo ostatnio czułam się samotna.
Moni wreszcie jesteś, jeszcze raz wszystkiego naj gratuluję Szymonka, pochwal się jego zdjęciem .
Niedawno bałaś sie,przeżywałaś, a teraz już jestes szczęśliwa mamusia. Trzymaj za nas kciuki , albo chociaż pomyśl sobie o nas. Mam przeczucie,że Katesia też już urodziła bo za długo milczy. Ale Twój synek długi,wyjątkowo. Jak będziesz miala chwilkę to napisz nam cos o porodzie , jak Cię chwyciło i w ogóle co uważasz za stosowne. Jestem w kontakcie smsowym z Martusią,ona jeszcze nie urodzila a miała termin na 8, jeżeli nie urodzi to w poniedziałek ma sie zgłosić do szpitala. Nie uczestniczy na forum bo ma zepsuty komp. Ja dzisiaj mialam wizytę u gina, mam rozwarcie na 1 cm i jutro ide na ktg, zadecydują na podstawie ktg , czy idę już do szpitala. Trzymaj się cieplutko i ucałuj od cioci wizażystki Szymonka.
Stary 2006-01-13, 10:24   #674
Sonika
Raczkowanie

Moni, gratuluję!Super, że masz już przy sobie dzidziusia. Całuski i pozdrowienia!!!!
Stary 2006-01-13, 15:05   #675
MartusiaJ
Rozeznanie

Dziewczynki jestem wlaśnie mó mąż kompa naprawil
mała poprawka- miałam termin na 11tego i ciągle nic, zaraz się wykończę nerwowo
Wielkie dzięki dla Nel , za to że pośredniczyła w kontakcie- ja - forum i za to że in ormowała mnie o tym, co tu się u Was dzieje
Moni@ moje gratulacje czekamy na zdjęcie
Katesiu co u Ciebie ?
Dziewczyny kiedy ja urodzę??? termin na 100% miałam na 11 bo datę poczecia znam...
Stary 2006-01-13, 15:10   #676
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Moni@ gratulacje ale fajnie że masz już maluszka przy sobie
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 17:21   #677
MartusiaJ
Rozeznanie

hmm..
wczęśniej były tu życzenia urodzinowe dla Nel ale troszke za wczesnie z nimi wyjechalam)

stycznmiówki odezwijcie sie! bosze kiedy ja się rozdwoje???

Edytowane przez MartusiaJ
Czas edycji: 2006-01-14 o 17:26 Powód: falstart z życzeniami urodzinkowymi dla Nel70:)
MartusiaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 19:04   #678
Moni@
Zakorzenienie

czesc stycznioweczki

sledze wasze poczynania...
nie wiem co mam wam napisac...jak juz wiecie jestem w domku z synkiem, jest cudowny...
jesli chodzi o porod to byl szybki,naprawde nie spodziewałam sie takiego rozwiazania
bole miałam od 14-tej co 30-40 min..wiec nie spieszylam sie do szpitala choc mialam ok 40 km. drogi.... wieczorem ok 22-iej bole byly co 15-10 min...ale nie
spieszylam sie dalej i poszłam sobie spac mama moja cala w szoku, ze urodze w domu, chodzila z kąta w kat wyganiala mnie do szpitala...
ja za wczesnie nie chcialam jechac, bo mialam miec rodziny porod z moim Marcinem wiec musialo byc rozwarcie na 5 cm...
obudzilam sie o 3.30 w nocy z bolami co 5 min i jazda do szpitala..na miejscu okazalo sie ze mam rozwarcie na 4 cm i czekałam do 6-tej mogl moj Marcin wejsc do mnie..
ok godz 7-ej zaczely sie juz parte..poparłam raz, drugi ,potem odpoczynek do nastepnego partego skurczu i maluszek juz lezal u mnie na piersiach )))))))))
uczucie rewelacyjne..plakałam jak bóbr....taka szczesliwa nigdy nie byłam....

i tak oto w skrócie opisałam wam co mnie spotkało...

zycze wam kochane moje lekkiego i szybkiego porodu..i jestem z wami i trzymam mocno kciuki)))))))

fotki zalacze jak zrzuce je z aparatu,na razie mam strasznie duzo pracy przy maluszku....musze sie oswoic z tym wszystkim...

pozdrawiam Was goracobuzioleeeeeeeeeee
Stary 2006-01-15, 13:01   #679
Nel70
Zadomowienie

Kochane Ciocie styczniówki , Martusia dzisiaj urodziła Kubusia Dzisiaj w samo południe o 12 pojawił się dżentelmen z wagą strongmena 4200kg i wzrostem 60 cm. Kawał z niego chłopa i tak mamy już 2 chłopców na naszym forum. Niech Szymonek Moni i Kubuś Martusi zdrowo się chowają. Buziaczki dla naszych styczniowych maluszków i ich mamusi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-15, 13:04   #680
Nel70
Zadomowienie

Moni ja idę Twoim śladem , chociaż to mój drugi poród. W piątek miałam iść do szpitala , gdyż mam rozwarcie na 1 cm i na ktg wyszły skurcze regularne przepowiadające na poziomie 20%. Ale wiadomo jak jest w szpitalu, postanowiłam leżeć w domu i zamierzam jechać do szpitala dopiero jak się zacznie............Trzyma jcie za mnie kciuki , bo mam już zrytą psychikę. Katesia daj znać kochana co u Ciebie.
Stary 2006-01-15, 13:46   #681
Alien
Wtajemniczenie

Gratulacje dla Moni i Martusi
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-15, 14:36   #682
Kaffulka
Raczkowanie

WITAM!
Także jestem STYCZNIOWĄ mamusią. Moja córeczka 22 skończy roczek.
"Małe rączki potrafią
ulepić kwiatek z plasteliny
Narysują słońce roześmiane
Zbudują domek z klocków
Małe rączki potrafią napisać mama,
i przynoszą mi jabłko czerwone
ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją.
W małych rączkach mieści się cała miłość"

Życzę wszystkiego naj, naj, naj dla mamusiek i narodzonych lub nie narodzonych pociech.
Ty dajesz mi nadzieję.
Że się może spotkamy,
I też porozmawiamy"

Kaffulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-16, 12:24   #683
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

Odzywam się, bo już coś wiem - w następny wtorek jadę do szpitala na CC

Gratuluję nowej Mamusi Szymonka baaardzo zazdroszczę. Ten tydzień będzie chyba najdłuższy w moim życiu
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-16, 12:27   #684
Kaffulka
Raczkowanie

Ja także serdecznie gratuluję, a ty Agoosiu trzymaj się.
Już niedługo...
Ty dajesz mi nadzieję.
Że się może spotkamy,
I też porozmawiamy"

Kaffulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-16, 15:00   #685
Moni@
Zakorzenienie

Nel trzymaj sie dzielnie i czekamy na twoja dzidzie niecierpliwie...
Stary 2006-01-16, 15:03   #686
Moni@
Zakorzenienie

MARTUSIA - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Z OKAZJI NARODZIN SYNKA zycze
Dużo zdrowia i uśmiechów
Pisków, wrzasków i zabawy moc
Radości z tupotu malutkich nóżek
Łez szczęścia z pierwszego uśmiechu, ząbka, słowa i kroku
Porozrzucanych wszędzie klocków
Przytulenia okrąglej główki
I uścisków małych rączek
Stary 2006-01-16, 15:06   #687
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agoosia
Odzywam się, bo już coś wiem - w następny wtorek jadę do szpitala na CC

Gratuluję nowej Mamusi Szymonka baaardzo zazdroszczę. Ten tydzień będzie chyba najdłuższy w moim życiu
dziekuje slicznie..trzymaj sie Agoosia i czekamy na wiesci z niecierpliwoscia
Stary 2006-01-16, 16:46   #688
wiolka82
Raczkowanie

witam
Jak fajnie ze juz niektore z nas sa juz z maluchami GRATULUJE ja niestety codziennie klade sie z mysla ze to napewno dzisiaj ale niestety mojej Nataszce sie niespieszy termin mam na 23 ale wiecie juz nie mozna sie doczekac
wiolka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-16, 20:37   #689
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Witajcie dziewuszki!!!! Po piewrsze Moniu, Martusiu-wielkie gratulacje!!!!!
Po drugie dziekii dziewczynki za pamiec.
Po trzecie wpadłam tylko na chwilke-dziś wyszłam ze szpitala, wiec szumi mi w głowie z emocji...lezałam 14 dni, z czego 11razem z Agatką. Urodziłam 5 stycznia, a wyszłam dopiero dzis bo miałam troszke problemów ze zdrówkiem Agatki (zółtaczka i inne...). Wpadłam aby sie przywitac i pochwalic. Jutro posataram sie napisac wiecej i wklaic zdjecia.
Pozdrawiam i przesyłam buziaczki.
KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-17, 09:06   #690
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

Katesia - gratuluje i mam nadzieje, ze wszystkie problemy juz za Wami

Wiola - wiemy
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości