![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: styczniowe mamusie
Śliczny.
Uwaga! W rzeczywistości jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Ogromne gratulacje dla Nel
![]() To ona zaczęła ten wątek i chyba to ona najdłużej czekała na swoją Julkę. Nel urodziła szybko, szczegółów nie znam, ale mała ważyła 3090 i ma długości 53 cm. Wiem na pewno, że jest bardzo szczęśliwa. Gratulacje i czekam na fotki ![]() Trzymajcie się dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dziewczyny
![]() Ale macie fajnie już wszystkie "rozdwojone" |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
Droga Nel co z tobą masz już swoją Julcie ??
#726 |
Zakorzenienie
|
Martusiu prześliczny synek, ma piekne duże oczka i jest tak usmiechnięty, a ten błysk w oczku taki filuterny...
![]() Nel gratulecje!!!! wreszcie i Ty się doczekałas! |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Marta, nie wiem czy dostałas mojego sms-a, ale jeśli nie, to juz powtarzam: Kubuś jest śliczny! Pokazywałam też zdjecia Monice i ona też stwierdziła, ze nic dodać nic ująć - cały TY!!!!
![]()
#728 |
Zakorzenienie
|
No jestem
![]() Tak sie ciesze ze Nel urodzila swoja córcie..Tak czekała i martwiła sie a to juz po wszystkim..Superrrr Ciesze sie ze juz wszystkie mamy swoje pociechy przy sobie..Powiedzcie dziewczyny, patrzac na nasze maluszki czy nie było warto?????????? Moim zdaniem cały poród i ból, strach i te bole plecków, puchnięcie nózek to nic, widząc co w nas sie wytworzyło przez te 9 m-cy.... Ja mam troche problem z karmieniem, bo zanika mi pokarm ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Was gorąco i piszcie jak mijaja chwile z waszymi pociechami... |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
A oto mój synek Szymonek
![]() ![]() Jest bombowy !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
witam
27 pojechalam do szpitala 30 stycznia urodzilam swoja mala coreczke skorcze zaczely mi sie nad ranem ok 2 w nocy urodzilam o 18:07 porod byl straszny nie mam milych wspomnien bylo bardzo ciezko i bardzo bolalo pod konec nie moglam urodzic nie mialam juz sil dziecko pomagali mi wypychac cisnac mi lokciem na brzoch pocieli mi krocze jezu jak to bolalo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Kochana Wiolu!!!
Moj synek tez nie chciał ssac cyca (jak to na chlopa przystało)..zostałam nawet 2 dni dluzej w szpitalu by polozne pomagaly mi go uczyc, ale nie wyszło (cisnely go na sile do piersi, maltretowaly mi brodawki, cisneły ,ale nie złapał).. i do dzis nie ssa...a ma juz miesiac.. pokarm sciagałam notorycznie, bo miałam wrecz guzy w piersiach..nie moglam ich dotknac..kupilam laktator i sciagalam na kazde karmienie (60ml) i karmiłam go butelka...jak mi nie wystarczalo pokarmu to dokarmialam go mlekiem modyfikowanym..i tak juz zostalo..dzis zjada juz tylko mleko modyfikowane, bo mojego tyle nie mam zeby mu sciagnac, sciagam mu tylko na jedno karmienie bo on zjada juz 120ml. Moj pokarm jest juz bardzo slabiutki i on sie nim nie najada, to tak jakbym mu pic dawała, powiedziała mi P.Doktor.Dlatego pozostalo mi dokarmianie tego brzdąca.. |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak miło ze juz wszystkie jestesmy z malenstwami, pozdrwiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
ojej az przykro mi tego sluchac bo ja tez od dnia porodu nie moge jej nauczyc ssania polozne tak samo mi pomagaly nazywaly ja dowcipnie mala terrorystka i nic sie nie dalo zrobic bola mnie tezpiersi i nie mnogeich az dotykac dlatego staram sie ile moge to odciagam i dokarmiam ja z butli
![]() dzieki za rade a ja za czesto chyba odciagam teraz juz wiem ze tylko troche pod prysznicem a potem lod lece pod prysznic tak wlasnie zrobie dzieki i douslyszenia zrzuce wam pozniej fotki aha nie powiedzialam mala urodzila sie 55 dluga 3,27 wazyla i dostala 10 punktow pa |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
mojego nazywały leniuszkiem, wygodnisiem, cwaniaczkiem, łobuzem nawet...
a ze sie urodził w sobote, to stwierdziły polozne ze urodzony "przy sobocie- po robocie", ze wszystko chce miec podane gotowe, bez jakiegokolwiek wysiłku... |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
Wiolka82 i Nel70 gratulacje dla was, juz jako nie dwa w jednym ale jako świeżo upieczone mamusie
![]()
#736 |
Wtajemniczenie
|
Moni@ na tym pierwszym zdjęciu to twój Szymonek fajną minkę sztrzelił
![]() Moja mała też w sobote się urodziła i chyba coś w tym powiedzeniu jest, w naszym przypadku trochę się sprawdza ![]()
#737 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane dziewczynki ,to ja Nel ależ się za Wami stęskniłam.
Rozpoczęłam ten wątek i również go w pewnym etapie zakonczyłam wydając na świat 31.01 prześliczną córcie Amelkę(miała być Julia,ale w szpitalu było już 5 o tym imieniu dziewczynek). Chciałabym podziekować przede wszystkim Martusi i Moni,które w ostatnim okresie bardzo mnie wspierały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Nel kochanie! witanko! a jednak coś w tym jest ze mówią iż drugi poród jest lżejszy....a ciekawe co z trzecim
![]() No powiem Ci ze skoro Twoja malutka tak szybko sciąga 100 ml mleczka to jeszcze troche i bedzie stałą bywalczynia wątku "fitness" ![]() ![]() Skoro juz jestes w domciu i z nami to pewnie watek nie padnie... buziaczki dla Ciebie i Amelki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Moniu dopiero zobaczyłam Twojego synka-śliczny, a ten usmieszek-no prawdziwy denis rozrabiaka
![]() ![]() Moja Agacia dzisiaj konczy miesiąc ![]() pozdrowionka dla Was wszystkich mam i nowonarodzonych (styczeń obrodził w piękne dzieciaczki-w sumie czuję jakbym wszystkie je dobrze znała-bo pamietam jak pisałysmy który dzidzius kopie...) |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
hehe "denis rozrabiaka" fajnie go Katesia nazwała
![]() Nel imie twojej corci jest sliczne,,powiem szczerze ze Amelia to ładniej niz Julia (w moim miescie jest mnostwo Julek)..Bardzo sie ciesze ze porod byl szybki i ze wytrwałas...a to chyba dlatego ze mocno trzymalysmy kciuki ![]() czekam na fotki Nel..buziaki dla ciebie i Amelki i dla Was dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam już kilka razy wysyłać zdjęcia ale mam z tym lekkie problemy, moze tym razem mi sie uda...pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
witam
Nawal pokarmu ustal juz lzej nie bola tak mala nie chce nadal cyca a wiec pozostalo mi chyba odciaganie i karmienie z butelki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
cudowne zdjecia...kurcze az ciarki przechodza..wyczekane, wytęsknione..nasze bobaski
![]() co do min to faktycznie robia cudowne, az łezka sie kreci w oku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki mam chwileczkę , bo moja Amelka właśnie wypiła 70ml mleczka i śpi. Karmię piersią , ale moja malutka cały czas by tylko jadła i niestarcza mi mojego mleczka.
![]() ![]() A propo dziewczynki co z macierzy ńskim,co się daje do zakładu pracy,bo totalnie sie nie znam. Fotki prześlę jak będę miała dłuższą chwilkę czasu.Pa,pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Gratulacje Nel . Trzymajcie się ciepło. Staraj się jak najmniej dokarmiać Amelkę żebyś mogła utrzymać laktacje zobaczysz z dnia na dzień będziesz miała coraz więcej pokarmu.Moje pierwsze miesiące z dzieckiem wyglądały tak że mały był prawie non stop przy cycu a piersi bolały mnie strasznie ale to na szczęście przechodzi.Powodzenia i wytrwałości.
#746 |
Zadomowienie
|
Marisa wiem,że muszę przetrwać te karmienia piersią,chociaż nie jest łatwo,bo moja Amelka trochę nie bardzo dobrze chwyta brodawkę i mam już strasznie czerwone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
co prawda nie jestem styczniową mamusią bo lutowo-marcową ale chciałam wam złozyc najszczersze gratulacje wasze malenstwa są przecudne, przesliczne i przeurocze buzki i doozo zdroowka zycze
![]()
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Nel ja juz nie karmie, bo niestety zanikl mi pokarm tyle sciagalam
![]() czekam na fotki Amelki ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Moniu i co juz nie da sie nic zrobic? nie skutkują herbaki na pobudzenie laktacji? a moze wystarczy przez jakis nie karmic bo piersi nie nadazają produkowac? nie pisze aby Cie namawiac na karmienie (co ostatnio modne) lecz wydaje mi sie ze napisałas to ze smutkiem "w piórze".
Nel no własnie my wszystkie sie pochwaliłysmy pieknymi dzieciaczkami a co z Tobą? wstydzisz sie swojej malenskiej ![]() Nel a jak córeczki sie dogaduja? bo mój Andrzejek zakochał sie w Agatce, pilnuje jej jak oka w głowie, i na każdym kroku powtarza że to "JEGO SIOSTRA" , mieliśmy troszke z nim problemów bo były ataki zazdrosci (płacz, bunt) ale to szybko minęło. Tereaz pomaga robic mleczka (ma tylko 6 lat!!!), podaje pieluszki, daję dzidzi smoczka. Jedyne co mmnie dziwi to nie mówi do niej Agatko tylko "dzidzia", moze dlatego ze tak mówilismy jak była w brzuszku.... jeszcze raz pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
tak Katesia napisalam to ze smutkiem, bo tak jest..maly nie ciagnie od poczatku a sciagając juz 2 tydz leci jak krew z nosa
![]() ![]() ![]() ![]() co do czasu to ja go nie mam wcale...po zmianie tych mlek, maly jest niespokojny, ma kolki, prezy sie, krzyczy...ciagle go nosze na rekach ...a jak mi zasnie na troszke to i ja ide spac, bo ledwo zyje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.