![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: styczniowe mamusie
Cytat:
![]() Napisałam ci PW, sprawdz ![]()
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi tez nie wyjdzie to juz nie wiem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
no i sie udało!!!! Nel prosimy o komentarz, jak juz Ci napisałam- Amelka-cudo! buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Wtajemniczenie
|
O i udało się
![]() ![]() Śliczna ta twoja mała ![]() ![]()
#785 |
Zakorzenienie
|
Nel super, ze sie udalo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GRATULUJE!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
Katesia dziękuję bardzo za dołączenie zdjęć,bo coś mi nie wychodziło.
![]() Dziewczynki dzięki za super opinię o mojej osobie,pomimo parudziesięciu wiosenek staram się na codzień czuć się jakbym miała parę latek więcej niż 20.Myślę,że macierzyństwo,a zwłaszcza po 30 odmładza kobietę. ![]() Buziaczki od Amelki dla wszystkich cioci styczniowych i Alienka. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Mamuśki a możeby tak każda z Was pokazała swoją śliczną twarz,bo na pewno mamy o sobie jakieś wyobrażenia,ale do końca nie wiemy jak każda z nas wygląda. Ja już się przedstawiłam, a która następna się odkryje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
witanko! Miałam nie wysyłac zdje c bo jestem jeszcze strasznie pucowata po porodzie (a cos nie chce mi spadac waga
![]() ![]() pozdrawiam. ![]() ![]() pierwsze zdjecie jak byłam w ciazy, dwa kolejne juz po.... no i cos mi nie idzie ![]()
#790 |
Zakorzenienie
|
moze teraz...
no tak i namotałam-ostatnie zdjęcie to oczywiscie nie ja ![]() ![]()
#791 |
Zadomowienie
|
Katesia niezła z Ciebie laseczka
![]() Moni,Alien,Wiolka,Martusi a i inne mamuśki pokażcie swoje bużki. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
no to dziewczyny dawajcie te zdjecia ja wygladam tak :
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Nel
![]() No dziewuszki która jeszcze zaskoczy? pozdrowionka. ps.a jak wam idzie z waga i cm tu i ówdzie? bo u mnie oj kiepściutko, dzis stanęłam na wage i zamiast w dół to znowu w góre (mam nadzieje, ze dlatego ze dostanę niedługo okres).
#794 |
Zadomowienie
|
Ale na tym forum same mamusie laski,takie ładne ciocie
![]() A więc dzisiaj byłam z Amelką w przychodni do ważenia i strasznie mnie wkurzyła lekarka,muszę się zapisać do innej przychodni. Przyszlismy do przychodni i tu procedura rejestracji dziecka,wymogi peselu dla maluszka,ale u nas w Gorzowie czeka się 1 miesiąc. Póżniej czekaliśmy w kolejce,a mąż się spieszył do pracy. ![]() Amelka płakała,bo ją w domu rozbudziłam,także cycusia musiałam wystawić w przychodni. Zważyła ją i Amelka przybyła przez 2 tygodnie 480g to jest super. Ale opierniczyła mnie kobita czemu dokarmiam dziecko butelką,a ja jej na to,że karmię małą 2 godziny przy cyckach , a ona potem i tak rączki wkłada. A jak nakarmię butelką to śpi przez 3-4 godz. Ale ta lekarka stara panna i jest jakas dziwna. Acha Amelce ropieje 1 oczko i ona tak jej mocno masowała,że myślałam,że jej oczko wydklubie. A na ból brzuszka nic nie dała,kazała kłaść na brzuszku i koniec. Katesia i inne mamuśki,czy też zdecydowałyście się na płatne szczepienia czyli 5 w 1 lub 6 w 1,bo my tak wolimy,żeby mała byla mniej razy kłuta.Pozdrawiam,buziaczk i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esputicon-u...i raczej przechodzi... P.S. fotke dolacze tylko niech maly troche da mi odpoczac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Dziwie sie skad problem z peselem??? u mnie jak była w domu połózna to sama załozyła mi karte zdrowotną Agatki ,pesel mam doniesc. Robiłam Agatce analize moczu i to poszlo "na jej konto" i dlatego sie dziwie.....
Jesli chodzi o szczepionke to ja osobiscie robie tą "podstawową", po pierwsze moja agacia nie płacze przy szczepieniach, po drugie mój starszy syn też miał te zwykłe szczepioki, a po trzecie nie mam kasy tak aby wydawac na "takie ******ły" (dla mnie to zbedny wydatek-pytałam połozną w czym jest lepsza skojarzona od zwykłej-ona stwierdziła ze nie trzeba tyle dziecka kuc) Moz ektos powie ze jestem wredna, ze nie chce oszczedzic dziecku cierpienia-ale co to za cierpienie? chwilka ukłucia i tyle... Natomiast jesli chodzi o bóle brzuszka to zdażają sie agatce bardzo rzadko, pomaga jej chwilka masowania...do tej pory miała problemy z kupka-raz dziennie i to nie robiła sama tylko musiałam jej nózki podnosic aby łatwiej "poszło", a dzis zrobiła mi niespodziankę ![]() pozdrawiam i czekam na zdjecia ![]()
#797 |
Zakorzenienie
|
co tam stycznióweczki? az tak zapracowane? a co ze zdjęciami?
pozdrawiam.
#798 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny!!!
czy ktoras z Was potrzebuje herbatke z HIPP-a dla matek karmiacych na laktację ? ja kupilam i uzylam 3 razy, nie mam juz pokarmu wiec moze by sie ktorejs z Was przydała? poza tym posiadam mleko NAN H.A.1 otwarte, uzylam go tylko na 2 karmienia, potem okazalo sie ze Szymus ma skaze bialkowa... |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
moniu kochanie ja nie potrzebuje, ale odzywam sie po to aby Ci powiedzieć że ściemniasz
![]() pozdrowionka ![]()
#800 |
Zakorzenienie
|
ja sciemniam? oj nieprawda
![]() jak juz pisalam Nel , nie mam w kompie wejscia USB i nie mam jak podlaczyc aparatu, ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
oki, wybaczam niesubordynacje
![]() pozdrawiam.
#802 |
Zadomowienie
|
Katesia Ty masz chyba najgrzeczniejszą córcię Agatkę,bo masz czas na forum, ja na nic nie mam czasu,bo moja Amelka to pieszczoszka jak nie je to lubi przy cycusiu poleżeć.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Zgadłaś Nel, faktycznie moja Agacia to bardzo grzeczna dziewuszka, czasem aż narzekam na nude....no a oprócz tego mój mąż jeszcze jest z nami (już niedługo musi wracać do pracy
![]() ja niesety nie karmie piersią mimo ze bardzo bym chciala, jak przystaweiam Agatke to o na płacze w niebogłosy....raz dziennie udaje mi sie ja przystawic na 15-30minut, dobre choc tyle.... pozdrawiam
#804 |
Zadomowienie
|
Katesia a czy Twoja Agacia miała łojotykowe wypryski na czole. Mojej Amelce wczoraj sie pojawiły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to samo ale miała. W moim przypadku to było chyba lekkie uczulenie (zmieszałam na próbę proszek do prania dziecinny razem z naszym proszkiem), miała krostki jakby potówki, lecz zakonczone białą koncóweczką na twarzy i szyjce i troszke na podbrzuszu. Nie szłam z tym do lekarza i niczym nie smarowałam, jedynie przemywałam wodą przegotowaną z mydelkiem bambino i czasem posmarowałam kremem bambino (ma własciwosci kojące), osobiscie nie smarowałabym bużki subdokremem bo on ma własciwosci wysuszajace a szkoda przesuszac takiej s łodziutkiej buźki.
pozdrawiam ![]()
#806 |
Raczkowanie
|
no tak moja niunia tez jest grzeczna tez wszyscy sie bija kto ja ponosi jak sie przebudza bo ledwo zje i zasypia. Jest kupe czasu na zmywanie pranie gotowanie itp naszczescie jak brakuje czasu to niunia zajmie sie moj maz lub moja mama.Cyca nadal nie chce dostaje szalu wiec juz wogole nie przystawiam i pokarm mi prawie calkowicie zanikl.Niedawno mialam problem z kolka i zaparciem u niuni nie wiedzialam jak jej pomoc plakalam razem z mala naszczescie jakos z pomoca mojej mamy udalo sie ulzyc malenstwu na drugi dzien kupilam "plantex"cherbatke i czopki wiec jak mala nie moze zrobic kupki czopek pomaga jej sie wypruznic biedne te dzieciaczki czasami to niewiadoma jak ulzyc takiemu brzdacowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
no to moj synek jest chyba najwiekszym rozrabiaką
![]() ![]() ![]() ![]() Nel....moj maly tez mial na poczatku krosteczki, jakby potowka na czolku, potem policzkach..a po 3 tyg okazalo sie ze ma skaze bialkowa....oby twoja Amelka nie miała dzis bylismy na szczepieniu, dostal 2 szczepionki plakal jak cholera ze tak powiem, a ja prawie razem z nim... |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Moniu a ja dzis wybieram sie na szczepienie
![]() pozdrawiam
#809 |
Zadomowienie
|
Współczuję Ci Moni,że Twój Szymonek tak mało śpi,ale on już duży chłopczyk, może mojej też się odmieni jak podrośnie.
![]() Była dziś położna i mówiła,że to łojotokowe zapalenie skóry i uczulenie na oliwkę do smarowania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Nel...kup sobie ciekla parafine w aptece super sprawa ja tez mam
![]() ![]() a jesli chodzi o czas to masz racje Nel, nie mam go wcale...zyje od karmienia do karmienia...miedzy karmieniami nie chce spac...sam nie polezy zeby sobie popatrzec na zabawki, czy nawet karuzelke w lozeczku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.