![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: styczniowe mamusie
niestety lekarz nie jest w stanie stwiedzic jakie jest ułoznie dzidzi (moze to wykazac USG), wyczytałam ze dzidzia moze na naszym etapie jeszcze kilka razy obracac sie w ta i z powrotem, kopaniem w żebra nie sugerowąałabym sie gdyz nózki zazwyczaj sa w okolicach głowki(biedastwo jakie wygimnastykowane!), natomiast raczkami swobodniej moze poruszac i dlatego mozesz po bokach brzuszka odczuwac kopanie, ja w swoim przypadku odnosze wrazenie ze albo juz sie przekreciło albo próbuje, moze sie myle ale staram sie "wczuwac" w ruchy dzidzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
Dzięki Katesiu za tak szybki odzew
![]() co do charakterku to czuję, że bedzie mial po mnie, więc łatwo nie bedzie..... ![]() bedę miała usg w poniedizalek to napisze co i jak ![]() a tak abstrahując od tematu to styczniowe mamusie śa najbardziej aktywnym wątkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
witajcie
Dawno mnie nie bylo. Troche sie naczytalam ,zadko zagladam do internetu jeszcze sie nieprzeprowadzilam ale przed swietami zmykam ale internet zabieramy ze soba ![]() wydrukowalam se ta liste do szpitala dosc dluga nie jestem jeszcze spakowana leci mi 30tydz, usg bede miala 23 listopada wiec co do wymiarow dzidzi dam wam znac przytylam juz 11kg ![]() ![]() ![]() caluski pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
oj jak miło! dzis trzy zaspanane styczniowe mamusie zawitały!!!! Witaj ponownie Wiolu!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tymi tygodniami to jest tak ![]() Jak zmieniłam lekarza to się go zapytałam jak to jest, że termin porodu chociaż stały to nie pokrywa się to z wpisywanymi tygodniami. I lekarz mi wyjasnił, że to jest tak: co do dokładności to możemy liczyć nawet w tygodniach i dniach ![]() A to, że lekarz podaje inny tydzień może być spowodowane np. badaniem USG, które stwierdza, że dzidziuś ma np. 34 tyg a nie 32 tyg czyli tyle co termin wyznaczony, co wcale nie musi oznaczać ze właśnie w tym 34 tyg. jesteśmy bo moze się okazać tak, że nastepne USG wykaże tydz. 37 a my będziemy w 38. Poprostu te inne tygodnie stanowią dla lekarza porównanie a czasami mogą pomóc w ustaleniu dokładniejszej daty porodu, chociaż jak wiadomo dokładnej daty porodu to się nie da wyznaczyć ![]() Wiec lekarz na podstawie jakiś danych, wyników, mógł stwierdzić, że Katesia jest w 32 tyg. ciąży a może się np. okazać, że ty tez jesteś w 32 tyg. ciąży. Ale to najlepiej moze stwierdzić sam lekarz, a my termin możemy liczyć według wyznaczonej daty porodu ![]() Jeśli chcecie liczyć sobie dokładnie w tygodniach i dniach to proponuje w podpisie umieścić suwaczek (ja mam taki, Kasiulka też) ![]() ![]() Poniżej stronki z suwaczkami jakie Mariqa zamieściła w linkowni: http://www.tickerfactory.com/eztick...er_designer.php http://www.youngnutrition.net/ http://www.surebaby.com/tickers.php http://www.lilypie.com/ http://www.snugglepie.com/ http://tickers.baby-gaga.com/
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
oj dziewuszki, ale dzis sie żle czuje. Wzięłam tabletke która mi lekarz przypisał (oczywiscie na ulotce jest zakaz uzywania w ciązy), to jest tabletka na nadcisnienie, której własciwosci maja rozkurczac mi macice.Tabletka nazywa sie Cordafen-jesli któras cos wie na jej temat to powiedzcie. Od chwili kiedy ja wziełam straszliwie boli mnie głowa(podejrzewam ze to kwestia cisnienia), a oprócz tego jak miałam skurcze tak mam, oprócz tego boli mnie brzuszek bardziej niz wczesniej. Wezme chyba jeszcze 2 tabletki(mam brac 3razy na dobe) i jesli nie minie to albo pjde do mojego gina, albo do szpitala ,bo brzuszek porządnie mnie pobolewa, dzidzia kopie takze nie mam sie co martwic.
Mimo ze szyjka jest w porzadku to wydaje mi sie ze cos jest nie tak, oby to tylko przeedwczesny poród a nie nic gorszego.... powiedzcie czy badanie ginekologiczne moze przyspieszyc akcje porodowa na naszym etepie ciazy? czekam na wasze odpowiedzi bo sie porzadnie denerwuje. buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Katesia, skonsultuj się na wszelki wypadek z innym ginekologiem (niepokojące są te bóle głowy). Jeśli czujesz się żle i masz wątpliwości, to nie czekaj. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
wzięłam druga tabletke i jest lepiej, moze za wczesnie zaczęłam panikowac. Moze bedzie lepiej, ale naprawde źle sie czułam. poczekam i jesli bede miała jakies niepokojace objawy to wtedy pójde na konsultacje. Chociaz pewnie moje obawy sa przedobrzone, ale jestem troche przewrażliwiona, a na dodatek znowu łapie mnie przeziebienie, wiec nasilenie bólu głowy moze tym byc spowodowane.
przez jakis czas nie bede sie odzywac bo łapie depresje i nie chce was zadreczac swoimi kłopotami....niech ta piekna zima nadejdzie, a z nia najszczescliwszy styczen.. pozdrawiam was mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
ale sie dzieje..dawno nie bylam tu i mam sporo czytania...ja czuje sie dobrze, choc brzuch czasami twardy i czuje jakby mi wisiał (33tydz) czy u Was tez tak jest??? moze to dlatego ze ciagle pracuje i w sumie 8 godz na nogach jestem, czasami usiade do komputera...
spakowana jeszcze nie jestem, ale wczoraj kupiłam juz dla mojego maluszka lozeczko i posciel....i sama mam ochote polozyc sie bo tak to wszystko "pysznie" wyglada... w poniedz.ide do gin. to dowiem sie czy moj szkrab cos urosł, bo ponoc po malutku rosnie..ile ważą w jakim tyg. Wasze dzidzie???? chciałabym porownac by nie panikowac.. buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
Zeta dzięki za info : )
już teraz wiem o co chodzi i czemu mam tak nagmatwane w karcie ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katesiu nie daj się choróbsku!!!!! jeśli coś Cię lapie to mód, czosnek, cytryna i do łóżka ![]() ![]() daj potem znać jak się czujesz ![]() Co do badania ginekologicznego i jego wpływu na przyspieszenie terminu porodu to nie wiem ale moja Mama była b. zdziwiona że jeszcze na tym etapie cąży mam takowe badanie przeprowadzana- za jej czasów tego się nie praktykowało w ostatnich tyg. ciąży, no ale czassy się zmieniają ![]() badanie jest potrzebne żeby określić czy szyjka się nie skraca, ewentualne rozwarcie i takie tam.. Moni@ ja też idę do gina w poniedizalek więc po USG dam znać na temat wagi, ułożenia i innych danych na temat Kruszynki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Ha!! też zrobiłam sobie taki podpisik a jakze
![]() ![]()
#252 |
Zakorzenienie
|
Kobietki ratujcie!!!!!!
Juz nie wiem co zarzywac na ta cholerną zgagę ![]() ![]() ![]() co robic???????????????????? ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
chętnie bym Ci pomogła ale niestety chyba wykorzystałaś już wszelkie sp[osoby znane mi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
![]()
No i co sie nie odzywasz? Byłam na Babyboom, ale to forum bardziej mi sie podoba! Odebralaś maila?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
witamy kolejną MAMUSIĘ!!!
![]() ![]() masz mailika ![]()
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hello!Jak miło Cie slyszeć! Dzięki za wieści ze szkoły rodzenia! Szczerze mówiać wcale sie nie dziwie, że chcesz rodzić sama! Tak jak pisalaś :facet to ostatnia rzecz potrzebna w tym momencie. Popieram Cie calkowicie!Nie chcę zeby mi Rafał mdlal na widok pępowiny albo żebym wywrzeszzala, że go nienawidżę! Że nie wspomnę o tym , jak "ślicznie sie wtedy wygląda", ale powiem Ci podejscie jakie mamy jest teraz mało popluarne. Teraz wszyscy rodzą razem,chyba jesteśmy niemodne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki co z Wami? ani widu....ani słychu....
nie moge sie doczekac, tym bardziej ze przeczytałam ze listopadowe mamusie sa juz po porodach, zostało chyba 6 grudniowych no i my.....ciekawe jak to sie potoczy... mam do Was pytanko, jak Was dzidzie kopia? konkretnie w które miejsce brzuszka? bo u mnie dzidzia upodopała sobie jedno miejsce:mianowicie ok 7-8cm pod pępkiem, na całej długosci. Interperetuje to tak ze chyba sie odwróciła do góry nogami....napiszcie ja jest z Waszymi malenstwami. pozdrawiam wszystkie leniuszki, które nie pisza... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
też mam odczucie ze kiedys to było przyjemne delikatne mizianie, a teraz tez lubie dzidzie czuc, ale czasem az jęknę z bólu-z taka siłą umie mi stuknąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
ja jak nie czuje jej z samego rana to pukam do niej
![]() ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2005-11-19 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
mi na szczęscie nie "dokucza " jak śpię...jedynie wieczorami jest najbrdziej żywtna, od 18 czasemnawet do 22 i to musze zmieniac czesto pozycje aby troche zelzał ból, bo mała wredziula ma siłe w swoich maciupkich nózkach....
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Mój dzidziuś kopie mnie z wielka siłą gdzie popadnie, często czuję jak się rozciąga i uwiera mnie jedną częścia ciała np. w żołądek, a drugą w okolice wzgórka łonowego. Często, gdy synek szaleje, muszę przykładać ręce do brzucha, żeby nie czuć bólu, nawet skóra na brzuchu jest obolała. Z moim poprzednim dzieckiem tak nie było. Mój chłopczyk był delikatny w brzuszku i zawsze wiedział jak się poruszyć, żeby było fajnie. Ten tutaj natomiast to jakiś siłacz i wyrabia co mu się żywnie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już był wątek o wspólnych porodach i moim zdaniem, to nie jest absolutnie kwestia popularności czy mody ![]() ![]() Przede wszystkim w trakcie porodu rodząca powinna odczuwać spokój i możliwość skupienia się nad akcją, powinna mieć oparcie w osobie bliskiej jej pod wzgledem intymnym / ale intymność dla wielu zawsze kojarzy się tylko z seksualnością ![]() ![]()
Knajpa, kościół, widok z mostu Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2005-11-20 o 11:19 Powód: literówy, a jakże |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Mariqa, ale co to znaczy, że w ,,zasadzie mogę go używać" , i że ,,nie powoduje szczególnych uszczerbków"? Trochę mnie to niepokoi, bo albo coś w ciąży jest szkodliwe albo nie...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
jej dobrze ze ja nie mam takich problemów z kwasami jakimis
![]() ![]() powiedzcie mi kochane przyszłe mamusie czy cwiczycie cos w domku? ja nie mam mozliwosci chodzic do szkoly rodzenia a sama w domu nie wiem jakie cwiczenia moge wykonywac.... |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Moniu świetne zdjecie zamieściłaś-mój mąż stwierdził, że własnie tak wygladam i sie zachowuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.