|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
hej..juz wczesniej pisalam na tym forum ale przypomne jeszcze raz co sie dzieje.Od 12 wrzesnia biore tabletki Yasminelle.Okres ostatnio mialam 4 pazdziernika.(czyli 2 dni po osatniej tabletce).Potem poszlam do gin i zauwazyla ze mam rane mala na szyjce macicy i przypisaly Gynalgin.do tego bralam tez clotrominazolum w masci... Teraz w poniedzialek bolal mnie brzuch normalnie na okres....a mam tylko krew jak sie "podetrze" papierkiem........
Slyszalam ze takie dziwne okresy moga sie zdarzyc.. Co o tym myslicie? Tabletki biore regularnie,...nie zapomnialam ani nie zwymiotowalam...Czy gynalgin mogl jakos wplynac na ten okres? |
|
|
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Ci nie odpowiem, bo nie uzywalam nigdy tego leku. ale zamiast pisac w stu miejscach, to poczekaj na odpowiedz, bo nie wszyscy w dzien tu zagladaja
|
|
|
#3873 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny proszę o wasze zdanie. Po 13 dniach zażywania tabletek Y współżyłam ze swoim facetem bez dodatkowego zabezpieczenia... teraz mam stracha. Oczywiście zaczęłam je brać od pierwszego dnia okresu. Czy słusznie? Co o tym sądzicie?
Kończę już pierwszy blister i martwi mnie to, że wczoraj od samego rana bolała mnie wątroba a do tego jeszcze od trzech dni czuję dziwne mrowienie w prawej nodze...nie wiem co robić. Zaprzestać brania bo powiedzmy są dla mnie niekorzystne czy to po pewnym czasie te dolegliwości miną? |
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sama współżyłam już przy 6-7 tabletce i mamą nie zostałam ![]() na mrowienie polecam magnez - tabletki go wypłukują i mogą być właśnie takie oto skutki co do wątroby to ciężko powiedzieć - wybrałabym się na Twoim miejscu w najbliższym czasie na badania tj. próby wątrobowe i przy okazji - krzepliwość krwi ![]() jeśli dolegliwości nie miną i będą się np nasilały- skonsultuj się z lekarzem |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Chciałam dodać, że to mój pierwszy blister ... wcześniej nie zażywałam żadnych tabletek anty. Tzw. świeżynka stąd te wątpliwości ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Jak zapytałam swoją ginekolog czy jest mozliwośc zrobienia badań aby dobrać dla mnie jak najkorzystniejsze tabletki powiedziała, że nie ma takiej opcji... :/ zadziwiła mnie ![]() Na koniec dodała, że mam pamiętać o tym, iż tabletki mają swoje działanie dopiero po zażyciu połowy opakowania a nie tak jak myśli większość kobiet po pierwszej tabletce... bądź tu mądry i pisz wiersze hihi |
|
|
|
|
#3876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymaj sie przede wszystkim informacji zawartych w ulotce bo to co mowią czasami ci lekarze to przechodzi ludzkie pojęcie
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
producent wie co pisze a lekarze czasem zalecają się wstrzymać z seksem ponieważ na początku stosowania nie każda wie co zrobić np w przypadku pominięcia itp - czasami też może się okazać, że tabletki powodują silne skutki uboczne np omdlenia, duszności i trzeba je natychmiast odstawić - a w przypadku gdy współżyłyśmy może być zagrożenie ciąży
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Przyczajenie
|
W ogóle mam wrażenie, że moja ginekolog ma jakieś bonusy za przepisywanie tych tabletek
bo zauważyłam, że przepisuje je większości... nawet raz zapomniała, że mi je przepisała i znowu te same zaproponowała ![]() Ogólnie z tego co zauważyłam obserwując siebie: -mam mniejszy apetyt; -mam większą ochotę na seks; -powiększyły mi się trochę piersi z tego się również bardzo cieszę ![]() -nie bolała mnie ani razu głowa- a z tego co zauważyłam wiele z Wam ma z tym problem; -jestem trochę spokojniejsza- wcześniej miałam takie humorki, że mój chłopak się mną totalnie załamał i wygonił do lekarza bo powiedział, że to nie normalne ![]() z tych negatywnych to tak jak wcześniej wspomniałam: - coś pobolewała mnie wątroba i czułam mrowienie w prawej nodze ( magnez łykam codziennie z rana więc nie wydaje mi się aby to była wina jego braku) ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- a czy według Was normalne jest, że nie miałam żadnych plamień? co prawda jest to dopiero moje pierwsze opakowanie, ale jak czytam o tym waszych plamieniach to zastanawiam się czy ze mna wszystko ok
|
|
|
|
#3879 |
|
Raczkowanie
|
moze te plamienie wystopi w 2 opakowaniu, poki co nie masz co sie przejmowac... widocznie tabletki pasuja jak ulał! mrowienie w nodze tez mialam ale przeszlo w 2 opakowaniu
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mialam plamien w ogole przy yasminelle, wiec moze dostaniesz po 1 opakowaniu, a moze nie
|
|
|
#3881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3882 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was zmienila Yasminelle n Yasmin?Jesli tak to jakie efekty zauwazylyscie?Bede wdzieczna za info
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest cały wątek na temat Yasmin.
|
|
#3884 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Sabinaa;15081210]Dziewczyny proszę o wasze zdanie. Po 13 dniach zażywania tabletek Y współżyłam ze swoim facetem bez dodatkowego zabezpieczenia... teraz mam stracha. Oczywiście zaczęłam je brać od pierwszego dnia okresu. Czy słusznie? Co o tym sądzicie?
Zastanawiam sie, czy nie korzystac z dodatkowych zabezpieczen... |
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sabinaa;15085827]
Cytat:
|
|
#3886 |
|
Przyczajenie
|
Ogladacie rozmowy w toku
![]() Kobieta opowiadala, ze uzywa 3 metody zabezpieczenia... tabletki, spirala i gumki... uwazacie, ze ona przesadza czy moje sposoby czyli tylko tabletki to za malo
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta kobieta niech jeszcze dorzuci plastry... To co ona robi to jest paranoja ciążowa, którą powinien leczyć psycholog... Od ponad 2 lat stosuje same tabletki, biore regularnie i jakoś jeszcze mamusią nie zostałam
|
|
#3888 |
|
Rozeznanie
|
Nie wyczujesz,czy to za mało.
Kwestia predyspozycji i 'szczęścia',przeznaczenia ,planu bożego czy czego tam jeszcze I ze spiralą wpadali
|
#3889 |
|
Przyczajenie
|
Dziwne jest to, ze nikt nie zareagowal na to jakby bylo to czyms dziwnym
|
|
|
|
#3890 |
|
Rozeznanie
|
Może na widowni było więcej osób stosujących takie mega-emce zabezpieczenia
taką dawką hormonów z jednej i drugiej strony to się końsko regulowała
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3892 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Mam do was takie pytanie: zazywalam Yasminelle przez 3 lata, przestalam w sierpniu tego roku po rozstaniu z chlopakiem. W zeszly poniedzialek zaczelam brac Yasminelle od nowa. W zwiazku z tym mam pytanie: czy jestem juz w pelni zabezpieczona?Bo nie wiem jak orgaznim mogl zareagowac na to odstawienie tabletek i potem powrot. Bo minely niecale 3 miesiace...
Z gory dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3894 |
|
Raczkowanie
|
Tak, w pierwszy
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
A to, ze odstawilam tabletki w sierpniu i teraz po takiej w sumie krotkiej bo 3 miesiecznej przerwie znowu je zaczelam brac nie ma wplywu na zabezpieczenie?
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
cóż, ja się rozstaję z yasminelle - główny powód - zanik libido, opętańcze migreny od czasu do czasu i kilka innych drobiazgów...
a było tak fajnie przez pierwszy rok (brałam 1,5 roku)zobaczymy co będzie za miesiąc, dwa.
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z przymusu robię teraz przerwę, bo jak poszłam do mojego gina, do którego chodziłam przez te półtora roku i poskarżyłam się na yasminellki to stwierdził, że przepisze mi trochę mocniejsze tabsy... diane ![]() (efekty uboczne, na które narzekałam to poza wymienionymi piekielna suchość skóry - diane pani pomoże - jak, skoro jest to lek na trądzik i łojotok a ja mam coś dokładnie odwrotnegoO.o) uciekłam czym prędzej, bo gość nie umiał odpowiedzieć mi na ani jedno pytanie, a przed wizytą postarałam się dowiedzieć maksymalnie dużo na temat tabsów... cóż, za dwa tygodnie idę do innego lekarza, do tego absolutnie straciłam zaufanie
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

bo zauważyłam, że przepisuje je większości... nawet raz zapomniała, że mi je przepisała i znowu te same zaproponowała