|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Dzieki
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Jestem w trakcie brania pierwszego opakowania i w ogóle po raz pierwszy biorę jakiekolwiek tabletki anty... Mój problem polega na tym, że mój okres trwa już 16 dzień co prawda nie jest taki obfity jak zwykły okres ale muszę miec wkładkę... w ulotce pisało, że może się wydłużyc okres, no ale aż tak? Zawsze mój okres trwał 5-6 dni. Co o tym sądzicie? A do mojego gina jestem umówiona dopiero na początku lutego...
|
|
|
|
#4083 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie rzeczy mogą występować przez pierwsze 3 opakowania. Tak więc, cierpliwości
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tez bralam taka mozliwosc pod uwagę...
heh
|
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Przyczajenie
|
Ja kupuję za jakieś 44-45zł u siebie w aptece;/
A co do skutków ubocznych to mogę napisać - brak ![]() Wcześniej w tym wątku pisałam, że długi czas brałam Harmonet i miałam jakieś dziwne nastroje, później Novynette i głowa bolała mnie niesamowicie, teraz jestem w trakcie brania 2 opakowania Yasminelle i czuję się dobrze. Cera ok, bóle głowy od czasu do czasu, ale to raczej z innych przyczyn, podczas okresu czuje się także dobrze (przy poprzednich tabletkach lekko bolał mnie brzuch) i co jeszcze dobrego, to spadek wagi Co prawda nie jestem grubaskiem, ale jednak brzuszek każda z nas chciałaby zgubić I jeszcze to, że jakiś dziwnych humorków też nie mam ![]() Pozdrawiam dziewuszki
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie ta apteka na rogu Spadochroniarzy i Racławickich tylko ta koło hotelu Huzar. Dziewczyny mam jeszcze pytanie: niedawno pisałam, że jestem w trakcie brania 1 opakowania i że od pierwszego dnia cały czas plamię. A dzis jest juz 19 dzien a krwawienie nie ustapilo, nawet sie nasiliło... Czy to normalne? zostały mi jeszcze 3 tabl z listka, potem 7 dni przerwy, w trakcie których ma byc okres, a ja się czuję jakbym cały czas go miała. Może jestem przewrazliwona, ale trochę się tym niepokoję
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
ja plamilam cale pierwsze opakowanie, nawet nie zauwazylam kiedy mi sie zaczal okres
od drugiego opakowania nie mam zadnych plamien
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do was pytanko
![]() Przez około 2 lata brałam tabletki jeannine ale zle sie po nich czulam,zmieniła mi lekarka na jasmin i bralam je okolo 2lata.Teraz mialam roczną przerwe i znow chcialabym brac. Tylko zastanawiam sie co nowego w tej branzy ![]() Poleccaie Yasminelle ?one chyba w tej chwili sa najnowsze z tej grupy?
|
#4091 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo to że ja się świetnie po Yasminelle czuję, to nie znaczy że Ty tak samo się będziesz czuć. Sprawa indywidualna. A najnowsza jest Qlaira, a nie Yasminelle. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem,to Ja akurat wiem tak pytam jak wam przypasowały.
|
#4093 |
|
Konto usunięte
|
Ale naszymi odpowiedziami nie powinnaś się sugerować.
Nie powinnaś też sugerować lekarzowi, że np. Yasminelle chcesz, bo 20stu dziewczynom z forum pasowały ![]() No ale, wracając do Twojego pytania (wierze, że ot tak z ciekawości się pytasz): - Y biorę już ponad 1,5 roku i czuję się świetnie, - cycki trochę podrosły, - krwawienie się zdecydowanie zmniejszyło - przy "okresie" czasem troszkę brzuch poboli, ale nie tak jak kiedyś przy naturalnej @, - cera piękna (nigdy nie miałam z nią problemu) - waga można powiedzieć, że bez zmian (ok 2 kg przytyłam, ale żre jak prosiak i to od tego a nie od tabsów )- miękka się zrobiłam, potrafię się pobeczeć na byle filmie, - bardzo nerwowa się zrobiłam, wkurzam się o wszystko (od jakiegoś czasu walczę z tym i trochę się to uspokoiło) - cellulit okropny mi się zrobił, tragedia jest, Więcej nie pamiętam
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4095 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. właśnie odebrałam swoje wyniki na TSH (mam niedoczynność) i sie przeraziłam. Wynik mam strasznie mały, zawsze miałam w normie. Jednocześnie biore yasminelle, nigdy nie zdarzyło mi się pominąć tabletki. Panikuje że mogę być w ciąży, bo pamietam jak moja endokrynolog mi mówiła że jak zajdę w ciąże to mam się zgłosić po mocniejsze tabletki
Czy biorąc prawidłowo tabletki anty mogłam zajść w ciąże? Czy to wogole coś innego a ja panikuje?
|
#4097 |
|
Rozeznanie
|
a ja z głupim pytaniem bo zawsze się zastanawiam
kończę blistek w niedziele, czyli nowy po 7dniowej przerwie zaczynam również w niedziele- tak? czy poniedziałek?
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poniedziałek - 1 dzień przerwy wtorek - 2 dzień przerwy środa - 3 czwartek - 4 piątek - 5 sobota - 6 niedziela - 7 7 dni przerwy (pełne 7 dni bez tabletek) i ósmego dnia - poniedziałek - nowy blister |
|
|
|
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
no tak, dziękuję
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
#4101 |
|
Przyczajenie
|
wdowa_po_leninie - mam nadzieje ze ty mi pomozesz...
yasminelle biore juz kilka lat i jestem bardzo zadowolona. w tym miesiacu zrobilam jednak cos w co sama nie wierze. myslalam ze zapomnialam wziac tabletke wiec nastepnego dnia wzielam dwie. po czym okazalo sie ze pomylilam dni i tak naprawde nie zapomnialam zadnej tabletki tylko wzielam z innego dnia blistra. i teraz zamiast konczyc tabletki jak zawsze w czwartek, koncze w srode. chcialabym od razu wziac drugie opakowanie bez przerwy tylko nie wiem czy moge? czy ten jeden dzien cos zaburzy w moim organizmie? czy lepiej zrobic sobie miesieczna przerwe i zaczac nowe tabletki od pierwszego dnia okresu (troche mi to nie na reke - nie ukrywam)? blagam pomoz
|
|
|
|
#4102 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie pominęłaś żadnego tabsa, więc wszystko jest ok. Zmieni Ci się jedynie dzień przyjmowania pierwszej tabletki. Zapamiętaj, zapisz ten dzień, żebyś sie nie myliła w następnych blistrach. Jasne, że możesz połączyć opakowania. A miesięczna przerwa jest bez sensu, bo tylko niezłe zamieszanie w organizmie zrobi. Edytowane przez 201701251209 Czas edycji: 2010-01-06 o 22:25 |
|
|
|
|
#4103 |
|
Przyczajenie
|
dzieki!!!!
zycie mi ratujesz ![]() pozdrawiam! |
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do Was - mam w domu 4 nowe opakowania yasminelle (bo miałam je dalej brać, ale jednak postanowiłam się ,,oczyścić") i nie wiem co z nimi zrobić. W aptece mi ich nie przyjmą, prawda?
|
#4105 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A czy po tym oczyszczaniu masz zamiar brać jeszcze tabsy? W ogóle jak długo planujesz się oczyszczać? Jeśli po tym chcesz nadal brać tabletki to sprawdź po prostu daty ważności i jeśli przypasuje to weźmiesz je później ![]() I co do apteki to w mojej by przyjęli, jakbym miała rachunek i kupiła je np kilka dni wcześniej. Spróbuj zagadać, może da radę, chociaż pewna nie jestem. |
|
|
|
|
#4106 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie drogie wizażanki.
Yasminelle zażywam od miesięcy i pierwszy raz spotykam się z czymś taki. Zwracam się do was ponieważ nie mam możliwości iść teraz do lekarza a jestem zaniepokojona. Od kiedy biorę te tabletki mój okres był praktycznie bezbolesny, krwawienie bardzo delikatne pojawiające się 3 4 czasami 5 dnia na odstawieniu i cała ""miesiączka trwała 5 dni. Tym razem było tak: w piątek zaczęło się krwawienie (podczas gdy dopiero we wtorek powinnam odstawić tabletki i zrobić 7 dni) straszny ból brzucha porównywalny do tego sprzed zażywania i co najgorsze - dziś jest piątek a krwawienie nadal jest...! dziwne jest też to że obfite krwawienie pojawia się najczęściej podczas sikania podczas gdy przez cały dzień jest znikome. Zastanawiam się i mam nadzieję że jest to spowodowane cystą którą mam i której mój lekarz starał się pozbyć. W tej chwili widzę dwa wytłumaczenia albo cysta pękła i dlatego tak wygląda krwawienie albo .... gorsza wersja- coś jest nie tak no właśnie i tu proszę o wasze sugestie może któraś z was też miała taką sytuację z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam serdecznie i miłego dnia wszystkim |
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem lekarzem ale biore tab juz kilka lat czytam duzo forum i nigdy nie wyczytalam takich objawow (skutkow ubocznych brania tab) owszem plamienia podczas brania tab sie zdarzaja, nietrzymanie cyklu itd. mysle ze jednak jest cos nie tak. trwawienie eg mnie trwa za dlugo i dlaczego tylko podczas oddawania moczu? jesli przez weekend nic sie nie zmieni uwazam ze powinnas isc do lekarza.
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Właśnie zakończyłam swoje drugie opakowanie Yasminelek i właśnie czekam na krwawienie z odstawienia. Powinnam je mieć dzisiaj (w zeszłym miesiącu było właśnie w piątek rano) i do tej pory nie mam - znaczy, do popołudnia. Przy okazji, mam lekkie zapalenie pęcherza (biorę urinal, tylko to mi pomaga
) Czy to lekkie zapalenie może spodować, że krwawienie nastąpi trochę później? Tabletki brałam codziennie, żadnej nie zapomniałam, dwa razy mi się zdarzyło wziąć po czasie 30 minut tabletek... więc ciąże jako taką wykluczam... Chodzi w szczególności o to zapalenie, czy może ono spowodować jakiekolwiek opóźnienie w przyjściu krwawienia?
|
|
#4110 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Co prawda wydaje mi się że powinno być wszystko dobrze ale wole się zapytać. Biorę Yasminelle od roku z miesięczną przerwą na wrzesień. W listopadzie wziełam tabletki 3 dni wcześniej niż powinnam i w grudniu zrobiłam to samo. Przez cały okres brałam tabletki no może nieraz brałam 1-2 godziny po niż powinnam ale to raczej na nic nie wpływa... problem w tym że w grudniu pod koniec 1 tygodnia pękła nam gumka... to jeszcze mnie nie zaniepokoiło tylko to że teraz mam tygodniową przerwę i już jest 4 dzień a tu nic... co wy na to?? bo ja nie chce się nakręcać... wiem że jak coś powiecie o teście...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

Jestem w trakcie brania pierwszego opakowania i w ogóle po raz pierwszy biorę jakiekolwiek tabletki anty... Mój problem polega na tym, że mój okres trwa już 16 dzień
co prawda nie jest taki obfity jak zwykły okres ale muszę miec wkładkę... w ulotce pisało, że może się wydłużyc okres, no ale aż tak? 
heh
W Lublinie w aptekach w których kupuję ceny za 

Czy biorąc prawidłowo tabletki anty mogłam zajść w ciąże? Czy to wogole coś innego a ja panikuje?
kończę blistek w niedziele, czyli nowy po 7dniowej przerwie zaczynam również w niedziele- tak? czy poniedziałek?