Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 20:50   #391
pani ćma
Zakorzenienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez natalia132 Pokaż wiadomość
Czego nie przetłumaczysz ?? Jestem cywilizowaną kobietą i biorę pod uwagę wszystkie wypowiedzi ,a to, że decyduję się posłuchać lekarza to z wiadomych względów - ma moje zaufanie, wykształcenie medyczne i doświadczenie.
Forum to traktuje jako forum gdzie są porady kobiet, a nie specjalistów gdzie wszystkie wypowiedzi są święte, i nie muszę się zgadzać z każdą z nich.
koniec OT
w takim razie jedyne co moge ci zaproponowac to konsultacje z innymi lekarzami
zreszta to twoja sprawa, moim zdaniem twoj lekarz sie myli i az zagadam moja pania doktor w czasie wizyty za 2 tyg. o to
zycze podjecia slusznej decyzji, pozdrawiam

a ja dzis dostalam krwawienie - jak zwykle 6 dzien przerwy, krwawienie jak w zegarku mimo laczenia opakowan - zero plamien + krwawienie w 6 dniu

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 21:04   #392
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
zreszta to twoja sprawa, moim zdaniem twoj lekarz sie myli i az zagadam moja pania doktor w czasie wizyty za 2 tyg. o to

a ja dzis dostalam krwawienie - jak zwykle 6 dzien przerwy, krwawienie jak w zegarku mimo laczenia opakowan - zero plamien + krwawienie w 6 dniu

no ja tez nie rozumiem,przeciez mialysmy swoje zdanie wyrazic..no to ja wyrazilam,dla mnie taka przerwa jest bez sensu i tyle..

ciesze sie,ze krwawienie Twoje przyszlo ja jeszcze tydzien i przerwa,bedzie wyjatkowo ciezko,bo zapomnialo mi sie o 10 godzin tabletki w pierwszym tygodniu,dobrze,ze wzielam w ogole wtedy

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 21:46   #393
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość

popieram
ja dzisiaj byłam u ginekologa i rozmawialam z nia na temat mojej przerwy i powiedziala, ze 4 lata brania to akurat zeby robic przerwe i ze wlasnie minimum 6 m-cy przerwy nie krocej, bo organizm 6 m-cy po odstawieniu dochodzi do siebie...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 22:51   #394
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
minimum 6 m-cy przerwy nie krocej, bo organizm 6 m-cy po odstawieniu dochodzi do siebie...
to samo mowil moj gin. no ale nie ma sie co spzreczac dziewczyna zrobi co bedzie chciala jednak nie wiem jak po tych 2 tych zachowa sie jej organizm i ile bedzie czekac na okres zeby znow zaczac je brac.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 23:14   #395
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
to samo mowil moj gin. no ale nie ma sie co spzreczac dziewczyna zrobi co bedzie chciala jednak nie wiem jak po tych 2 tych zachowa sie jej organizm i ile bedzie czekac na okres zeby znow zaczac je brac.
no właśnie pisałam na poprzedniej stronie, że jakbym ja chciala miec taka 2 miesiące przerwy to bym musiala dzisiaj od gin wziac leki na wywolanie bo nie mam okresu i za 2 tygodnie zaczac brac anty znowu...
jaki sens ma cos takiego?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-10-19, 09:51   #396
agnieka
Przyczajenie

Talking Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Czesc Yasminellki!Mam pytanko.Biorę pierwsze opakowanie yasminelle,swoją drogą czuję sie po nich rewelacyjnie,niestety przeziebilam sie i nie obylo sie bez antybiotyku.Dostałam Augmentin,na ulotce pisze o oslabieniu pigulek anty.Bralam ten antybiotyk od poczatku 3-go tygodnia yasimelle do dzis(4 dni).Oczywiście nie podjelam zadnego ryzyka, zadnegoI zastanawiam sie kiedy znow bede bezpieczna, w srode koncze opakowanie i robie tydzien przerwy.Bede wdzieczna za wasza wiedze.Pozdrawiam!!!:jupi :
agnieka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 11:37   #397
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieka Pokaż wiadomość
Czesc Yasminellki!Mam pytanko.Biorę pierwsze opakowanie yasminelle,swoją drogą czuję sie po nich rewelacyjnie,niestety przeziebilam sie i nie obylo sie bez antybiotyku.Dostałam Augmentin,na ulotce pisze o oslabieniu pigulek anty.Bralam ten antybiotyk od poczatku 3-go tygodnia yasimelle do dzis(4 dni).Oczywiście nie podjelam zadnego ryzyka, zadnegoI zastanawiam sie kiedy znow bede bezpieczna, w srode koncze opakowanie i robie tydzien przerwy.Bede wdzieczna za wasza wiedze.Pozdrawiam!!!:jupi :
po 7 dniach od wzięcia ostatniej dawki antybiotyku
nic też się nie stanie jak wstrzymasz się do nowego opakowania

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 13:52   #398
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
po 7 dniach od wzięcia ostatniej dawki antybiotyku
nic też się nie stanie jak wstrzymasz się do nowego opakowania

ja bym sie wstrzymala do nastepnego opakowania z seksem, ewentualnie opcja z prezerwatywami

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 14:25   #399
P-o-n-y
Zakorzenienie

a ja zdam kolejna porcje relacji z zazywania yasminelle
pomalu zaczynam dostrzegac naczynka na mojej twarzy... hmmm... troche juz sie tych skutkow ubocznych u mnie zbiera... A przyjmuje Y. nieco ponad rok...
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 15:25   #400
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a mi już ("już po prawie roku ) przeszły w końcu mdłości po wzięciu tabletki... troszkę humor mam lepszy ale może przez to, ze już w domu nie siedzę ciągle... no ale w ogóle to zastanawiam się nad zmianą głównie z powodów finansowych.... chociaż mój TZ mowi, ze on się nie zgadza, zebym zmieniała tylko ze względu na kasę (nie mogę mu przetłumaczyć, ze nie zawsze droższe znaczy lepsze). wiem, ze jesli wyniki badan sa ok, nie ma skutkow ubocznych to nie ma powodu by zmieniac ale kurczaki troche drogie one jednak są a ja teraz mam sporo wydatków, muszę sporo kasy odłozyc.... hmm nie wiem sama co robić... TZ powiedział, ze bedzie mi połowę dokładał, ale mi tak głupio brac od niego kase na tabletki...tym bardziej ze biorę je nie tylko ze względów antykoncepcyjnych ale i na cerę i wyregulowanie miesiączek... echhh
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 19:34   #401
ananikaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było . Mam teraz problem, spóźniłam się z 3 tabletką z opakowania o 9h, przy 7 tabletce zmieniłam drastycznie klimat, różnica czasowa ok 12h, drugi koniec świata, ale mimo wszystko brałam tabletki mniej więcej co 24 h, może 2 razy zdarzyło mi się spóźnić 1h, ale nie więcej. Teraz jestem przy 20 tabletce i mam takie dziwne uczucie w brzuchu, jakby był napuchnięty, czy myślicie że mogę być w ciąży. Zmiany klimatu mają jakiś wpływ na działenie tabletek?
ananikaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-19, 20:13   #402
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ananikaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było . Mam teraz problem, spóźniłam się z 3 tabletką z opakowania o 9h, przy 7 tabletce zmieniłam drastycznie klimat, różnica czasowa ok 12h, drugi koniec świata, ale mimo wszystko brałam tabletki mniej więcej co 24 h, może 2 razy zdarzyło mi się spóźnić 1h, ale nie więcej. Teraz jestem przy 20 tabletce i mam takie dziwne uczucie w brzuchu, jakby był napuchnięty, czy myślicie że mogę być w ciąży. Zmiany klimatu mają jakiś wpływ na działenie tabletek?
po pierwsze 9 godzin to nie spóźnienie
po drugie jeśli mieściłaś się w swoim czasie (plus te 12ście magicznych godzin) to nie masz się o co martwić
po trzecie zmiana klimatu może opóźnić krwawienie przy tabletkach (ja tak miałam, jak wróciłam z Tunezji)
po czwarte raczej w ciąży nie jesteś :P

Stary 2008-10-19, 22:24   #403
Sylwiaaa1
Przyczajenie

hejmam dwa pytania:
1. czy organizm może się przywyczaic do tabletek?(biore juz prawie rok yasminelle)
2. zawsze okres dostawalam tego samego dnia, tym razem dostala go dobe pozniej , i ten okres trwal mi tylko 2 dni, moge byc w ciazy? ( o zadnej tabletce nie zapomnialam)
Sylwiaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 22:26   #404
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa1 Pokaż wiadomość
hejmam dwa pytania:
1. czy organizm może się przywyczaic do tabletek?(biore juz prawie rok yasminelle)
2. zawsze okres dostawalam tego samego dnia, tym razem dostala go dobe pozniej , i ten okres trwal mi tylko 2 dni, moge byc w ciazy? ( o zadnej tabletce nie zapomnialam)
1. a co według Ciebie znaczy "przyzwyczaic do tabletek" ?
2. nie jesteś w ciąży

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-10-19, 22:33   #405
Sylwiaaa1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
1. a co według Ciebie znaczy "przyzwyczaic do tabletek" ?
2. nie jesteś w ciąży
Że tabletki nie działaja 100% , tak jak na poczatku brania.
Sylwiaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 22:34   #406
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa1 Pokaż wiadomość
Że tabletki nie działaja 100% , tak jak na poczatku brania.
nie ma takiej możliwości

tabletki mogą jedynie po pewnym czasie przestać służyć - mogą występować skutki uboczne opisane w ulotce.

Stary 2008-10-19, 22:37   #407
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
nie ma takiej możliwości

tabletki mogą jedynie po pewnym czasie przestać służyć - mogą występować skutki uboczne opisane w ulotce.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-10-19, 23:10   #408
Madaaa
Zakorzenienie

ja chyba odczuwam takie skutki jak przed braniem.......... pierwsze pare miesiecy byly fajjne, ale chyba zrezygnuje ...
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 23:19   #409
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
ja chyba odczuwam takie skutki jak przed braniem.......... pierwsze pare miesiecy byly fajjne, ale chyba zrezygnuje ...
ja idę właśnie w środę do ginekologa, na cytologię i muszę z nim pogadać o tych tabletkach - nie wiem czy zmienię, czy odstawię - moje libido mnie dobija, mam tego dość, od dłuższego czasu nie mam w ogóle ochoty na seks, do tego cera zaczęła mi się jakoś tak pogarszać... przez pół roku było super, a teraz przez kolejne pół jest tragedia..
z jednej strony nie chcę rezygnować z tabletek, bo to bardzo wygodne i dobre zabezpieczenie.. no i powrót do gumek- przeraża mnie to niby przez rok używaliśmy kiedyś, ale różnica dla mnie jest ogromna..
a z drugiej strony.. nie mam ochoty na próbowanie nowych tabletek, znów ta niepewność czy będą skutki uboczne, czy libido wróci do normy.. nie mam żadnej pewności, że będzie ok.. eh, tragedia :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-20, 00:34   #410
Madaaa
Zakorzenienie

A mnie juz troche meczy te lykanie tabletek.... powrocily mi bole piersi juz na 10 dni przed okresem, zle nastroje. Przez pol roku bylam zadowolona, a teraz rezygnuje.

A tabletki moga powodowac suchosc skory?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 08:25   #411
martha330
Zakorzenienie

pewnie i moge sie przyczyniac do tego,ze skora staje sie przesuszona...

ehh,ja do lekarza dopiero ide 3 listopada i powiedzialam sobie,ze powaznie sie zastanowie,czy nie zmienic..suchosc i libido...to mowi wszystko za siebie,ale i mam obawy co do ewentualnych nowych tabletek

i mam podobnie jak neska22 - mojemu Tz tez trudno przetlumaczyc,ze najdrozsze nie znaczy najlepsze. nie chodzi mi o finanse,bo na tabletki zawsze mam odlozone,ale jak slyszy,ze chcialabym zmienic na inne,to protestuje,ze nie....

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 12:26   #412
kubuku86
Raczkowanie

PIerwszy blister brałam regularnie o 9 rano, ale stwierdziłam że to jednak mało wygodna godzina dla mnie, i chciałabym ją zmienić na 21 naprzykład
następny blister zaczynam w środę- powinnam rano ale chcę o 21 czy powinnam się zabezpieczyć dodatkowo czy tabletki będą działać ???
Miała juz któraś takie doświadczenia?? a może pytała gin czy można tak robić bez obaw??
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 12:38   #413
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
PIerwszy blister brałam regularnie o 9 rano, ale stwierdziłam że to jednak mało wygodna godzina dla mnie, i chciałabym ją zmienić na 21 naprzykład
następny blister zaczynam w środę- powinnam rano ale chcę o 21 czy powinnam się zabezpieczyć dodatkowo czy tabletki będą działać ???
Miała juz któraś takie doświadczenia?? a może pytała gin czy można tak robić bez obaw??
skoro następny blister powinnaś zacząć w środę o 9ej, to zacznij go we wtorek o 21-ej - przerwę można skracać ale nie wydłużać.. ;p tak będzie chyba najlepiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-20, 14:40   #414
kubuku86
Raczkowanie

Cytat:
skoro następny blister powinnaś zacząć w środę o 9ej, to zacznij go we wtorek o 21-ej - przerwę można skracać ale nie wydłużać.. ;p tak będzie chyba najlepiej

i wtedy będzie wszystko ok??

wieeeeelkie dzięki
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:43   #415
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
i wtedy będzie wszystko ok??

wieeeeelkie dzięki
oczywiście, że tak
nic się nie stanie,że skrócisz przerwę - antykoncepcja jest zachowana
gorzej jakbyś np tę przerwę wydłużyła.. wtedy masz już zapomnienie pierwszej tabletki i jest troszkę buba

Stary 2008-10-20, 19:22   #416
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja z pytaniem,a raczej potwierdzenia szukam :P
W sobotę miałam pierwszy dzień przerwy, w weekend kochaliśmy się i tak sobie myślę - byłam zabezpieczona? Po 7 dniach przerwy oczywiście zaczynam kolejne opakowanie, więc pewnie tak. Tak jest napisane w ulotce. Ale ja jakiś cykor jestem bo dzisiaj 3 dzień,a krwawienia niet (zawsze mam nieregularnie i zawsze schizuje).
Powiedzcie, że też byłyście w takiej sytuacji i było ok, że byłam zabezpieczona bo już wariowac zaczynam :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 19:27   #417
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja z pytaniem,a raczej potwierdzenia szukam :P
W sobotę miałam pierwszy dzień przerwy, w weekend kochaliśmy się i tak sobie myślę - byłam zabezpieczona? Po 7 dniach przerwy oczywiście zaczynam kolejne opakowanie, więc pewnie tak. Tak jest napisane w ulotce. Ale ja jakiś cykor jestem bo dzisiaj 3 dzień,a krwawienia niet (zawsze mam nieregularnie i zawsze schizuje).
Powiedzcie, że też byłyście w takiej sytuacji i było ok, że byłam zabezpieczona bo już wariowac zaczynam :P
skoro ulotka tak mówi to tak jest.
krwawienie nie musi występować w tym samym dniu. ja przez pół roku miałam regularnie w 3 dniu, a nagle wszystko przesunęło się na dzień 4.
spokojnie.

Stary 2008-10-20, 19:31   #418
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
skoro ulotka tak mówi to tak jest.
krwawienie nie musi występować w tym samym dniu. ja przez pół roku miałam regularnie w 3 dniu, a nagle wszystko przesunęło się na dzień 4.
spokojnie.
Dzięki za ekspresową odpowiedź
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:58   #419
puchatkowa
Zakorzenienie

Witajcie
Przeczytałam cały ten wątek i nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie, więc je zadam
Czy po Yasminelle zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów? Czytałam na internecie, że dziewczynom włosy wychodzą garściami, co mnie nieźle przeraziło, bo moje i tak nie są w najlepszej kondycji

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:58   #420
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Witajcie
Przeczytałam cały ten wątek i nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie, więc je zadam
Czy po Yasminelle zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów? Czytałam na internecie, że dziewczynom włosy wychodzą garściami, co mnie nieźle przeraziło, bo moje i tak nie są w najlepszej kondycji
ja nie zauważyłam czegoś takiego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości